Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Ν. Κουρής: «Να ανακαλέσει ο αντιπρόεδρος»

Στις τάξεις των απόστρατων αξιωματικών επικρατεί οργή για τις πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θόδωρου Πάγκαλου, σχετικά με τη συμμετοχή τους στην παραγωγική διαδικασία της οικονομίας.
 
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο ψήφισμά του για τη χτεσινή συγκέντρωση, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών ζητά «να σταματήσουν οι ύβρεις και οι προσβολές κατά των αξιωματικών από ορισμένους ταγούς της Πολιτείας», αλλά και σεβασμό προς εκείνους που έπεσαν για την πατρίδα, τους παλαίμαχους αναπήρους και τις οικογένειές τους. Αίσθηση προκαλεί και η δημόσια παρέμβαση του πτεράρχου ε.α., πρώην υπουργού Νίκου Κουρή, ο οποίος στρέφεται εναντίον του Θ. Πάγκαλου, επειδή χαρακτήρισε «αντιπαραγωγικό» τμήμα της ελληνικής κοινωνίας τους αξιωματικούς.

Ο Ν. Κουρής, που καλεί τον Θ. Πάγκαλο να ανακαλέσει το σφάλμα του, τονίζει ότι η διόρθωση που έκανε ο αντιπρόεδρος ήταν χειρότερη από την αρχική δήλωση, επειδή διαχώρισε τους αξιωματικούς «σε παραγωγικούς (μηχανικοί αεροσκαφών) και μη παραγωγικούς (πιλότους). Ο διαχωρισμός αυτός είναι ατυχής και είναι δυνατόν να δημιουργήσει παρενέργειες επικίνδυνες για τη συνοχή του στρατεύματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου