Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2010

Ρουκέτες Πάγκαλου κατά Ιπταμένων, περί παραγωγικότητας

"Εσείς είστε παραγωγικοί. Φτιάχνετε τα αεροπλάνα, παράγεται έργο. Οι ιπτάμενοι βεβαίως πετάνε ,κινδυνεύουν το αναγνωρίζουμε αλλά δεν παράγουν κάτι".
 
Η φράση του Θεόδωρου Πάγκαλου έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από τους μηχανικούς της ΠΑ στην εκδήλωση που έγινε στο Πολεμικό Μουσείο και στην οποία ήταν ομιλητής. Και ταυτόχρονα άναψε νέες φωτιές. Αυτή τη φορά "καίγονται" οι ιπτάμενοι που είναι ήδη "πυρ και μανία".
 
Ο κ.Πάγκαλος "κάρφωσε" και τον Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος δεν είχε δεχτεί να ικανοποιήσει χρόνιο αίτημα των μηχανικών που έχει να κάνει με την αρχαιότητά τους σε σχέση με τους ιπτάμενους συναδέλφους του."Η κυβέρνηση γνωρίζει το πρόβλημά σας και εξετάζει τη λύση",είπε ο κ.Πάγκαλος καταχειροκροτούμενος από το ακροατήριο!
 
Ο αντιπρόεδρος αναφέρθηκε στα όσα του αποδίδονται περί μη παραγωγικών και επέμεινε στην οικονομική εξήγηση που είχε δώσει στις επιστολές του προς απόστρατους αξιωματικούς.
 
Όσο για το περίφημο "μαζί τα φάγαμε",ο κ.Πάγκαλος είπε ότι εννοούσε την συναλλαγή που επί δεκαετίες επικρατούσε μεταξύ πολιτικών και πολιτών και οδήγησε στο να αποτελούν σήμερα οι μισθοί και οι συντάξεις το 65% των κρατικών δαπανών.
 
Ο λόγος που δέχτηκε να είναι παρών σε μία εκδήλωση αξιωματικών ήταν περισσότερο συναισθηματικός. Ο πατέρας του υπήρξε αεροπόρος στην Αίγυπτο κατά τη διάρκεια του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Βλέποντάς τον μαζί με ένα συνάδελφό του ρώτησε ποιος είναι και ο πατέρας του απάντησε:"Είναι ο άνθρωπος ο οποίος με κράτησε ζωντανό .Ο μηχανικός μου".
 
Παρά το συναίσθημα ο κ.Πάγκαλος έριξε πάλι τις βόμβες του.

1 σχόλιο: