Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΘΗΤΕΙΑ:Στροφή Αβραμόπουλου για την αύξηση.Τι απάντησε για το θέμα

Στροφή 180 μοιρών με την οποία αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την θητεία,έκανε ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο κ.Αβραμόπουλος ο οποίος μέχρι πρόσφατα εμφανιζόταν ως υποστηρικτής της άποψης για τρίμηνη αύξηση της στρατιωτικής θητείας, φαίνεται ότι το ξανασκέφτηκε. Σε απάντησή του σε ηλεκτρονικό μήνυμα που έλαβε για το θέμα της αύξησης της θητείας ο ΥΕΘΑ απάντησε:

Τουρκία: Στη φυλακή ο πρώην αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων

Ιστορική εξέλιξη για την Τουρκία χαρακτηρίζεται το γεγονός ότι για πρώτη φορά προφυλακίστηκε ένας πρώην αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, έχοντας ανακριθεί προηγουμένως από πολιτικό εισαγγελέα, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.

Ο Ιλκέρ Μπάσμπουγ οδηγήθηκε στη φυλακή με την κατηγορία της απόπειρας πραξικοπήματος και της ιδιότητας ως υψηλά ιστάμενου μέλους τρομοκρατικής οργάνωσης.

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Κατασκοπευτικό uav πάνω από τουρκικές εγκαταστάσεις

Τέσσερις ώρες πετούσε ένα HERON πάνω από τουρκικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις
 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες το ισραηλινό uav πέταξε πάνω από περιοχές όπου βρίσκονται συστήματα αεράμυνας. Η πτήση του διήρκησε περίπου τέσσερις ώρες. Όταν έγινε αντιληπτό από τους Τούρκους,δόθηκε εντολή για απογείωση δύο μαχητικών F-16, τα οποία όμως δεν κατάφεραν να το εντοπίσουν.

ΠΛΗΡΩΜΗ ΒΟΕΑ ΟΚΤ.2008

                                     ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ανακοινώνει ότι, προέβη στην πληρωμή των Βοηθημάτων Οικογενειακής – Επαγγελματικής Αυτοτέλειας στα δικαιούχα τέκνα, τα οποία είχαν υποβάλλει τις σχετικές αιτήσεις τους τον μήνα Οκτώβριο του έτους 2008.

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Οι "Πόντιοι Πιλάτοι" του ΥΕΘΑ,ο ...καλικάντζαρος Βενιζέλος και η "βόμβα" του μισθολογίου

“Πόντιοι Πιλάτοι” στο ΥΕΘΑ ,παραπέμπουν…στον “καλικάντζαρο” τσάρο της Οικονομίας Ευάγγελο Βενιζέλο, για το θέμα του μισθολογίου, που όλο και το …τρενάρουν!

Η πολυπληθής ηγετική ομάδα του ΥΕΘΑ , δεν δείχνει καμία διάθεση παρέμβασης για το φλέγον θέμα του ειδικού μισθολογίου,καλυπτόμενη πίσω από το επιχείρημα που χρησιμποιούσε και ο Μπεγλίτης,δηλαδή ότι το μισθολόγιο των στρατιωτικών κρίνεται από το υπουργείο Οικονομικών και όσο κι αν δεν το παραδέχονται …από τη τρόϊκα. Δεν είναι μυστικό ότι οι “τροϊκανοί” έχουν δείξει ότι δεν κατανοούν τι σημαίνει να παίρνουν οδοιπορικά οι στρατιωτικοί μας. Ίσως επειδή κανείς από τους δικούς μας πολιτικούς δεν μπήκε στο κόπο να τους εξηγήσει.

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Έρχονται εκλογές; Ποιόν να ψηφίσω;

Γράφει ο Ρουσσάκης  Σαρ. Πολυχρόνης
Ταξίαρχος ε.α.

Λογικά, αυτό το ερώτημα, σύντομα θα πρέπει να απασχολήσει τον καθένα μας, θαρρώ! Ήδη, στο κοντινό χθες, προτού ακόμη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί συμφωνήσουν στο όνομα ενός κοινού προσώπου, που θα καλούνταν να παίξει τους κρίσιμους μήνες που διατρέχουμε, τον πρωταγωνιστικό ρόλο του πρωθυπουργού της χώρας, φρόντισαν να διαμηνύσουν και έκτοτε, συνεχώς να υπενθυμίζουν, πως αυτός θα είχε περιορισμένο χρόνο, ρόλο, στόχο και σκοπό, μιας και η χώρα μπήκε ουσιαστικά, σε προεκλογική περίοδο!

Εκτελούν εν ψυχρώ τους στρατιωτικούς

Νέες μειώσεις-σοκ στους μισθούς οπό τον Φεβρουάριο του 2012 προωθεί ο Βενιζέλος ενώ ο Αβραμόπουλος αναζητεί λύσεις.

Νέες μειώσεις-σοκ θα περιλαμβάνει το εκκαθαριστικό που θα πά­ρουν στα χέρια τους τον Φεβρουάριο του 2012 τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Σύμ­φωνα με πληροφορίες, το σχέδιο μείωσης μι­σθών ενεργοποιείται από την πολιτική ηγεσία. 

Πυρετός μετά την αρνητική διάγνωση για τον Ερντογάν

Αίσθηση και έντονο προβληματισμό για το τι μπορεί να σημαίνει η επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, προκάλεσε σε πολιτικούς, διπλωματικούς και στρατιωτικούς κύκλους η αποκάλυψη της «κυριακάτικης δημοκρατίας»...

Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2012

Καλή χρονιά απ΄αυτούς που κρατάνε ψηλά την ελληνική σημαία σ΄όλο το κόσμο

 Φωτογραφίες με πρόσωπα άγνωστα. Στρατιωτικοί από διάφορα σημεία του πλανήτη.Κόσσοβο,Αφγανιστάν,Βοσνία...Άνθρωποι που για μία ακόμη φορά άλλαξαν χρόνο μακρυά από το σπίτι και την οικογένειά τους. Έχοντας να αντιμετωπίσουν τα δικά τους σοβαρά προβλήματα,κρατούν ψηλά την Ελληνική σημαία σε πολλά "καυτά" σημεία του πλανήτη. Όπου κι αν έχουν βρεθεί οι Έλληνες στρατιώτες άφησαν και αφήνουν πάντα άριστες εντυπώσεις.Αποτέλεσαν και αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές αυτής της χώρας που σήμερα δοκιμάζεται.

Καλή χρονιά λοιπόν σ΄ αυτούς τους άγνωστους με τη στολή.

2012:όλα δείχνουν ότι θα είναι μια χρονιά πολέμου

Η χρονιά που μόλις ξεκινά θα είναι μια χρονιά πολέμου.

Πολέμου για επιβίωση κάθε πολίτη χωριστά με αντίπαλο τα δυσβάσταχτα βάρη που στις πλάτες του φόρτωσαν εγχώριοι και ξένοι “μαθητευόμενοι μάγοι”.Αντιμέτωποι με τον σκληρό εχθρό της ανεργίας που προελαύνει ασταμάτητος.