Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

ΘΗΤΕΙΑ:Στροφή Αβραμόπουλου για την αύξηση.Τι απάντησε για το θέμα

Στροφή 180 μοιρών με την οποία αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την θητεία,έκανε ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο κ.Αβραμόπουλος ο οποίος μέχρι πρόσφατα εμφανιζόταν ως υποστηρικτής της άποψης για τρίμηνη αύξηση της στρατιωτικής θητείας, φαίνεται ότι το ξανασκέφτηκε. Σε απάντησή του σε ηλεκτρονικό μήνυμα που έλαβε για το θέμα της αύξησης της θητείας ο ΥΕΘΑ απάντησε:

“Η συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες ημέρες για πιθανή αύξηση της στρατιωτικής θητείας αφορά στις σχετικές μελέτες και εισηγήσεις που έχουν ζητηθεί από τα Γενικά Επιτελεία των τριών Κλάδων για τη διασφάλιση της μαχητικής ικανότητας και αποδοτικότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Συμμερίζομαι την ανησυχία  ότι οι νέοι δεν πρέπει να πληρώσουν τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, ούτε και να στερηθούν της δυνατότητας άμεσης επαγγελματικής αποκατάστασης.

Για το θέμα δεν έχει ληφθεί καμμία απόφαση και όλα θα πρέπει να εξεταστούν εν καιρώ, να συνεκτιμηθούν και αξιολογηθούν με γνώμονα τις εθνικές και κοινωνικές ανάγκες”.

Για να …μεταφράσουμε την απάντηση Αβραμόπουλου:

•Ο ΥΕΘΑ είναι βέβαιο ότι δεν θέλει να πάρει “πάνω” του ένα σαφώς αντιδημοφιλές μέτρο,εν όψει μάλιστα εκλογικής αναμέτρησης που επίκειται.

•Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ούτε η κυβέρνηση Παπαδήμου θα αναλάβει την ευθύνη της απόφασης για αύξηση της θητείας την οποία ζητούν οι στρατιωτικοί.

•Αν παρόλα αυτά για οποιοδήποτε λόγο -είτε επειδή παραταθεί η θητεία της κυβέρνησης Παπαδήμου ,είτε για άλλο λόγο- η κυβέρνηση αυτή κληθεί να λάβει απόφαση,είναι βέβαιο ότι ο Αβραμόπουλος θα πάει το θέμα στην Βουλή,ώστε το κόστος της απόφασης να το επωμιστούν και τα άλλα κόμματα.

Συνεπώς,όλα δείχνουν ότι και η επόμενη ΕΣΣΟ θα γλιτώσει την αύξηση,εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.
 http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=11195

1 σχόλιο:

  1. Μάλλον ο ΥΕΘΑ σκέφτεται λογικά και μάλιστα μετά από τις απόψεις της Ο.Κ.Ε( Βουλης), όπου ο καθένας έλεγε ο,τι του κάπνιζε.Αύξηση της θητείας χωρίς σοβαρή μελέτη και χωρίς να έχει καθορισθεί η δομή και η οργάνωση δυνάμεων είναι μια τρύπα στο νερό.Περισσότερα για το θέμα αυτό στο σχόλιο μου σε άρθρο της Α.ΚΙ.Σ τις 21/12.

    ΑπάντησηΔιαγραφή