Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

"Σχέδιο Β'" με επιτάξεις για τις Ένοπλες Δυνάμεις αν πτωχεύσει η χώρα...

“Σχέδιο B’” με στόχο την απρόσκοπτη λειτουργία τους, πρόκειται να ενεργοποιήσουν οι Ένοπλες Δυνάμεις, όπως αποκαλύπτει σήμερα το defencenet.gr, σε περίπτωση η χώρα οδηγηθεί σε χρεοκοπία και υπάρξουν δυσχέρειες στην χρηματοδότηση των λειτουργικών δαπανών τους.
Σύμφωνα με το σχέδιο αυτό, το οποίο ο κάθε Κλάδος ξεχωριστά έχει ασχοληθεί, θα υπάρξει μέχρι και επίταξη καυσίμων από τα ΕΛΠΕ, αλλά και παντός είδους αναγκαίου υλικού (τροφίμων, λιπαντικών, οχημάτων, ακόμα και ... πλοίων της ακτοπλοϊας), αν δεν υπάρχει η δυνατότητα άμεσης  αποπληρωμής ή άρνησης των εν λόγω εταιρειών να παράσχουν τα απαραίτητα εφόδια για τηννυποστήριξη των Ενόπλων Δυνάμεων.

"Δεν πιάνουν οι τουρκικές απειλές.Αρχίζουμε εξορύξεις",λέει η ΥΠΕΞ της Κύπρου.

«Η Κυπριακή Δημοκρατία θα προχωρήσει με βάση τους σχεδιασμούς της στην εξόρυξη υδρογονανθράκων από την αποκλειστική οικονομική της ζώνη (ΑΟΖ) και δεν υπάρχει καμία περίπτωση αναβολής ή αναστολής τους, λόγω των τουρκικών απειλών».

Αυτό δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ η υπουργός Εξωτερικών, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή, προσθέτοντας ότι γίνονται συνεχείς επαφές για παρέμβαση δυνάμεων, οι οποίες έχουν επιρροή στην Τουρκία.

Όλο το σχέδιο της Τουρκίας για Ισραήλ, Κύπρο, Καστελόριζο, Λεβιάθαν και Οικόπεδο 12

Του Σάββα Καλεντερίδη

Η Τουρκία, χρησιμοποιώντας την εποχή του Ψυχρού Πολέμου παρελκυστικά και καταχρηστικά την αξία του γεωγραφικού χώρου που κατέχει ως κράτος, κατόρθωσε να εξασφαλίσει τη στήριξη των χωρών του ΝΑΤΟ και κυρίως των ΗΠΑ και του Ισραήλ, και να θέσει υπό πολυετή ομηρία Κύπρο και Ελλάδα.Με την καθοριστική στήριξη των ως άνω χωρών, η Τουρκία κατέλαβε το 40% της Κύπρου, το οποίο, παρά τα σχετικά ψηφίσματα του ΣΑ του ΟΗΕ, συνεχίζει να κατέχει διατηρώντας 40 χιλιάδες στρατό κατοχής στην πολύπαθη νήσο.
 

Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Θ.Πάγκαλος: "Αν η Τουρκία επιτεθεί στη Κύπρο, θα πολεμήσουμε"!

Στο χορό των προειδοποιητικών δηλώσεων προς την Τουρκία, εν όψει των γεωτρήσεων της Κύπρου στην Α.Μεσόγειο, μπήκε και η Ελλάδα: Eπιτέλους, δύο χρόνια μετά την έλευση της κυβέρνησης στην εξουσία ακούστηκαν από τα χείλη του αντιπροέδρου Θ.Πάγκαλου σωστές κουβέντες: Από το βήμα της Βουλής πριν λίγο ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, προειδοποίησε την Τουρκία ότι η Ελλάδα θα στηρίξει την Κυπριακή Δημοκρατία αν η Τουρκία θελήσει να εφαρμόσει τον "Αττίλα ΙΙΙ" ή επιτεθεί με οποιαδήποτε τρόπο την Κύπρο. "Οποιαδήποτε επίθεση κατά της Κύπρου θα είναι και επίθεση κατά της Ελλάδας" τόνισε.

"Αόρατος" δειλός υπουργός σπέρνει πάλι τον τρόμο...


Ανώνυμα υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης δηλώνει στο σημερινό φύλλο της Wall Street Journal πως μετά το τελεσίγραφο της τρόικας γίνεται μονόδρομος για την κυβέρνηση η απόφαση για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο και για πρωτοφανείς περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, γιατί αλλιώς, πολύ απλά, δεν θα μας δώσουν τη δόση και συνεπώς θα υποχρεωθούμε σε στάση πληρωμών αφού τα μετρητά στο Δημόσιο φτάνουν για 25 ημέρες!

Πολεμικά πλοία απειλεί να στείλει στη Γάζα ο Ερντογάν!!!!

Τουρκικά πολεμικά πλοία θα συνοδεύσουν οποιαδήποτε τουρκικά πλοία θα μεταφέρουν βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, και οι δηλώσεις του μεταδόθηκαν σήμερα από το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera.

Ματαίωσε το ταξίδι στη Γάζα ο Ερντογάν. Τώρα απειλεί για τα πυρηνικά!

Είναι σαφές ότι η Άγκυρα αισθάνεται εγκλωβισμένη στην σύγκρουσή της με το Ισραήλ. Ο Ερντογάν, ανακοίνωσε ότι τελικά δεν θα πάει στη Γάζα και τώρα έχει αρχίσει άλλο τροπάριο: θα αποκαλύψει λέει "την παράνομη παραγωγή πυρηνικών όπλων από το Ισραήλ".
Ο Ερντογάν θα κάνει περιοδεία σε Αίγυπτο, Τυνησία, Λιβύη, αλλά όχι και στη Γάζα, όπως απειλούσε.

onalert

FORBES : ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ 14% ΟΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΑ!!!

Η Κίνα έχει 146 δισεκατομμυριούχους σε δολάρια, δηλαδή κατά 14% περισσότερους από πέρυσι, και έρχεται στη δεύτερη θέση μετά τις ΗΠΑ, σύμφωνα με σχετικό κατάλογο που δίνει σήμερα στη δημοσιότητα το αμερικάνικο περιοδικό Forbes για τη δεύτερη οικονομία στον κόσμο.

Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Ιδού οι επενδύσεις που υποσχέθηκε η κυβέρνηση: Οι ξένες πολυεθνικές εγκαταλείπουν διαδοχικά τη χώρα...

Μία ακόμα μεγάλη ευρωπαϊκή αλυσίδα, η σουηδική H&M, σκέπτεται τη αποχώρησή της από την Ελλάδα μετά τις Fnac, Aldi, Plus-Tengelmann, σύμφωνα με έντονη φημολογία.

Εναλλακτικές χρήσεις των στρατοπέδων που κλείνουν

Κι όμως! Τα στρατόπεδα που αποφασίστηκε να κλείσουν, θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν – κάποια από αυτά – εναλλακτικά, επ’ ωφελεία των αναγκών εκπαίδευσης των Ενόπλων Δυνάμεων! Τι διδάσκει το αμερικανικό παράδειγμα; Ότι μία από τις στρατιωτικές βάσεις, στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, που επρόκειτο να κλείσουν μετατράπηκε σε ειδική εγκατάσταση εκπαίδευσης για σχεδόν το 1/3 του στρατού!

Σενάρια κατασκοπίας στη Τουρκία! Ποιοι φωτογράφιζαν τον Αρχηγό;

Διαστάσεις υστερίας αρχίζει να λαμβάνει η τουρκο-ισραηλινή σύγκρουση...
Υποψίες πως πράκτορες παρακολούθησαν και φωτογράφησαν τη σύσκεψη των αρχηγών όλων των Σωμάτων του τουρκικού στρατού. Έκτακτα μέτρα ελήφθησαν στη Μαλάτια όπου έγινε η σύσκεψη. 

Αρχές Οκτωβρίου η πρώτη εξόρυξη στη Κύπρο.

Αρχές Οκτωβρίου θα γίνει η πρώτη γεώτρηση στο οικόπεδο 12 για εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Όπως δήλωσε η υπουργός Εμπορίου, Πραξούλα Αντωνιάδου, πρόκειται για το σημαντικότερο βήμα που κάνει η Κύπρος μετά την ένταξή της στην ΕΕ.

Αναφορικά με τη μη δημοσιοποίηση του συμβολαίου που υπέγραψε η κυβέρνηση με την εταιρεία Noble η κ. Αντωνιάδου είπε πως περιέχει την πρόνοια της εμπιστευτικότητας γι' αυτό και το συμβόλαιο δεν πρόκειται να δημοσιοποιηθεί.

Ταυτόχρονα κάλεσε τα κόμματα και τους πολίτες να εμπιστευτούν την κυβέρνηση και να κάνουν υπομονή.

UBS: Εμφύλιος πόλεμος και μείωση του ΑΕΠ κατά 50% αν πτωχεύσει η Ελλάδα

Μείωση του ΑΕΠ κατά 50% και πιθανό εμφύλιο πόλεμο, στην καλύτερη περίπτωση σοβαρές ταραχές που θα ανατρέψουν το υπάρχον καθεστώς ασφάλειας στην Ελλάδα, βλέπει η ελβετική τράπεζα UBS σε περίπτωση που η χώρα πτωχεύσει. 

Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Μπεγλίτης από Ισραήλ:"Οι τουρκικές απειλές δεν περνάνε".

“Απειλές δεν γίνονται δεκτές από κανένα”,διαμήνυσε ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης μετά από την ολοκλήρωση των επαφών του στο Ισραήλ και τις συνατήσεις που είχε με τον Πρόεδρο Πέρες, αλλά και την ηγεσία του ΥΠΕΞ. Η τουρκική επιθετικότητα που εκφράζεται με απειλητικές δηλώσεις, κυριάρχησε στις συζητήσεις που είχε ο ΥΕΘΑ στο Ισραήλ.

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

"Χάρτινος τίγρης η Τουρκία",λένε ισραηλινοί."Φούσκα" η οικονομία της.

Καλά πληροφορημένες πηγές του Ισραήλ, όπως και η ιστοσελίδα Debkafiles φαίνεται να μην υπολογίζουν ιδιαίτερα τις τουρκικές απειλές.

Δεν είναι μόνο ότι θεωρούν υποδεέστερες τις τουρκικές στρατιωτικές δυνατότητες. Έχουν σοβαρές ενδείξεις ότι και το λεγόμενο “τουρκικό οικονομικό θαύμα”, είναι εξαιρετικά εύθραυστο.

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Νετανιάχου-Μπεγλίτης σε πλήρη ταύτιση για την Τουρκία.

Την κοινή ανησυχία,αλλά και την θέληση να αντιμετωπίσουν από κοινού τους κινδύνους, μοιράστηκαν ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μ.Νετανιάχου και ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης. Οι δυο τους συζήτησαν την συμπεριφορά της Τουρκίας που κλιμακώνει τις προκλήσεις της, ενώ εντύπωση προκάλεσαν οι αναφορές του Πάνου Μπεγλίτη στην “αραβική άνοιξη” που οπως είπε μπορεί να διαδεχτεί ένας αραβικός χειμώνας.

Έκτακτες κρίσεις

Πολύ σοβαρά σκέφτεται ο Π. Μπεγλίτης, επιστρέφοντας από το Ισραήλ, να προβεί σε έκτακτες κρίσεις, εν όψει του "σκληρού ροκ" που επίκειται στο Αιγαίο...
 Ο υπουργός Αμυνας τα ζυγίζει όλα και έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι