Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Σε εξέλιξη στρατιωτική άσκηση από Ελλάδα-Ισραήλ-ΗΠΑ

Ρεπορτάζ: Λουκάς Δημάκας

Νοτίως του Καστελλόριζου, στα ΝΑ όρια του FIR Aθηνών και με κατεύθυνση από τη Σούδα προς τη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της Χάιφα εξελίσσεται η τριμερής ναυτική άσκηση μεταξύ Ελλάδας, Ισραήλ και ΗΠΑ, µε τη συµµετοχή 8 πλοίων επιφανείας, 2 υποβρυχίων, καθώς και αεροσκαφών και ελικοπτέρων.

Αεροπορική άσκηση ΝΑΤΟ: Τους "έλιωσαν" όλους τα ελληνικά μαχητικά!

"Αυτούς έπρεπε να είχαμε στην Λιβύη για να τελειώνουμε γρήγορα". Τα παραπάνω λόγια ανήκουν σε ανώτερο αξιωματικό της Αεροπορίας των ΗΠΑ (USAF), ο οποίος έμεινε άφωνος από τις επιτυχίες της 340 Μοίρας που συμμετείχε 2η/2011 Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος του Tactical Leadership Programme (TLP), που διεξήχθη στο αεροδρόμιο του Albacete της Ισπανίας.

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Κρατήσεις υπέρ μετοχικών ταμείων

Τα μερίσματα και οι λοιπές χρηματικές παροχές των Μετοχικών Ταμείων των Ε.Δ. δεν τελούν υπό την εγγύηση του Δημοσίου κατά την έννοια του άρθρου 1 των Ν.3863/10 και Ν.3865/10, καθώς οι διατάξεις αυτών αφορούν στην κύρια και όχι στην επικουρική σύνταξη.
 
Tο ισχύον σύστημα για τη χορήγηση των παροχών των Μετοχικών Ταμείων (μέρισμα, ΒΟΕΑ) είναι το Διανεμητικό, σύμφωνα με το οποίο τα καθαρά έσοδα που προκύπτουν από τον απολογισμό...

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Μας παραδίδουν αμαχητί: Νέα μείωση αμυντικών δαπανών 2,5 δισ. ευρώ!


Πότε θα σταματήσει αυτό το κακό με τα νέα μέτρα και την μείωση των δαπανών που πλέον απειλούν ευθέως την ασφάλεια της χώρας;
Επιπλέον εισπρακτικά μέτρα 22 δισ. ευρώ, έως το 2015, με παράλληλες μειώσεις στις δαπάνες του δημοσίου από τις οποίες ξεχωρίζουν οι μειώσεις αμυντικών δαπανών ύψους 2,5 δισ. ευρώ κοινοποίησε στο κλιμάκιο της τρόικας το υπουργείο Οικονομικών και ενώ οι Ένοπλες Δυνάμεις, σύμφωνα με την εικόνα που έχουν ανώτατοι επιτελείς και των τριών Κλάδων των Ε.Δ. έχουν διαθεσιμότητες στα κύρια οπλικά συστήματα που κυμαίνονται το πολύ γύρω στο 50%!

Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

ΤΑ «ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ» ΞΑΝΑΧΤΥΠΟΥΝ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟ

Του Στέλιου Καστραντά  , Αντγου ε.α
 
Αγαπητοί  φίλοι,
Για μια ακόμη φορά η γνωστή  τρομοκρατική ομάδα των ΜΜΕ «Λαμόγια της Δημοσιογραφίας» χτύπησαν το χώρο του Στρατού. Όσο και αν φαίνεται  περίεργο τα όπλα που χρησιμοποίησαν αυτή τη φορά ήταν κρουασάν και γάλατα. Στην προκήρυξή τους  που δημοσιεύεται στην «Καθημερινή» της 2-Απρ-2011 και την υπογράφει εξ ονόματος της ομάδας κάποιος Κωνσταντίνος Ζούλας κατηγορείται ,σύμφωνα με τη διατύπωση, ένας ανεκδιήγητος «μονιμάς» που μάζευε κάθε μέρα τα περισσευούμενα κρουασάν για να τα πουλήσει έξω καθώς  και ένας άλλος που έπαιρνε τα γάλατα για να τα πάει σπίτι του.

Δημοσιογράφος εναντίον στρατηγού για τη χρησιμότητα των ένστολων!Δύο άρθρα-φωτιά!

Το άρθρο του συναδέλφου Κωνσταντίνου Ζούλα στη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,για τους στρατιωτικούς,άναψε μεγάλες φωτιές. Η αλήθεια είναι ότι οι απόψεις του για τους ένστολους δεν ήταν κολακευτικές. Σε πρώτη φάση απάντηση δίνει ο υποστράτηγος ε.α Δρ. Ιωάννης Παρίσης. Δημοσιεύουμε και τα δύο. Πρώτα το άρθρο του Κ.Ζούλα και στη συνέχεια την απάντηση του κ.Παρίση στην εφημερίδα.

Με τα κρουασάν... υπό μάλης
Του Κωνσταντινου Ζουλα / zoulas@kathimerini. gr

«Mε δυο λόγια αυτό που μου έμεινε είναι ότι υπάρχει ακόμη μια Ελλάδα που κατά κυριολεξία περιβάλλεται από ένα συρματόπλεγμα και ζει σε ένα δικό της πλανήτη. Αφού, για να καταλάβεις, ένας ανεκδιήγητος “μονιμάς” μάζευε κάθε μέρα τα περισσευούμενα κρουασάν για να τα πουλήσει έξω, ενώ ένας άλλος έπαιρνε τα γάλατα για να τα πάει σπίτι του»...