Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Η Αλήθεια για το Μέρισμα ΜΤΣ έτους 2012


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
Μελισσών 10, ΤΚ 14564 , Κηφισιά , Αττική. Τηλ&Φαξ:211-7000036
Ε-mail: : 2010akis@gmail.com  και info@akis2010.net
                                                                   
                                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΘΕΜΑ: Πιστοποιητικό Θανάτου Μερίσματος ΜΤΣ με Υπογραφή  Προέδρου ΕΑΑΣ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Η Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών συνεπής στις  υποσχέσεις της και τις καταστατικές της δεσμεύσεις για μαχητική διεκδίκηση και υπεράσπιση των συμφερόντων όλων των αποστράτων ,και όχι μόνον, στελεχών του Στρατού Ξηράς και των οικογενειών τους και ύστερα από την τελευταία ανακοίνωση του ΜΤΣ για μετατόπιση χορήγησης του μερίσματος Α! τριμήνου 2012 για τις 5 Απριλίου σε συνδυασμό με έγκυρες πληροφορίες για επεξεργαζόμενες προτάσεις δραστικής περικοπής έως ολικής αναστολής του μερίσματος έτους 2012 με την υπογραφή μάλιστα και του Προέδρου της ΕΑΑΣ Αντγου κ.Μαυροδόπουλου, τη στάση του οποίου κατήγγειλε δημόσια με την από 9 Δεκ εκδοθείσα ανακοίνωσή της, ζήτησε και παρενέβη με σχετικό υπόμνημά της  στη συνεδρίαση  του ΔΣ του ΜΤΣ της 15ης Δεκ 2011 ενώ παράλληλα κινήθηκε για την απόκτηση του σχετικού πρακτικού με το οποίο συζητήθηκαν πολλά και αποφασίστηκε τελικά η χρονική μετατόπιση καταβολής  του μερίσματος.
 

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2011

Προσχέδιο Νόμου "Περί Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων"

Κοινοποιείται  για την ενημέρωσή σας, το προσχέδιο Νόμου "Περί Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων" με σημειωμένες προτάσεις του μέλους μας Αναστάσιου Φαραντάτου (Σχη ε.α.), όπου φαίνονται με μπλέ χρώμα τα νέα στοιχεία που προτείνει και με κόκκινη διαγραφή αυτά που θεωρεί ότι πρέπει να καταργηθούν. 
ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ
Περί Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων

ΑΡΘΡΟ 1
Ονομασία – Νομική Υπόσταση – Έδρα – Εποπτεία
1. Οι Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων είναι:
α. Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικού Στρατού (Ε.Α.Α.Σ.)
β. Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Ναυτικού (ΕΑΑΝ)
γ. Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας  (ΕΑΑΑ)
(συμπεριλαμβανομένων και των παραρτημάτων τους)
2. Οι Ενώσεις είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου με έδρα την Αθήνα και τελούν υπό την εποπτεία αιγίδα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας η οποία ασκείται μέσω των Γενικών Επιτελείων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας. 
3. Οι Ενώσεις δύνανται να ιδρύουν παραρτήματά τους και σε άλλες περιοχές της Ελλάδος, κατά την κρίση τους, με την προϋπόθεση ότι θα υπάρχουν εγγεγραμμένα τουλάχιστον 60 μέλη.

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

Τι λέει το ΥΕΘΑ για το έγγραφο του ΓΕΕΘΑ και το συνταξιοδοτικό των στρατιωτικών.Όλα τα επιχειρήματα

Να σβήσει τις φωτιές που άναψε το έγγραφο του ΓΕΕΘΑ προσπαθούν από το υπουργείο Άμυνας ,αλλά δεν είναι εύκολο.Από το πρωί υπάρχουν πληροφορίες για φαινόμενα μαζικών παριατήσεων αξιωματικών που πλέον δεν έχουν τη παραμικρή εμπιστοσύνη στις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις,ειδικά όταν αυτές είναι ...καθησυχαστικές.

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Μας χαρίζουν τανκς και δεν έχουμε λεφτά για τη μεταφορά!

Ότι η οικονομική κρίση έχει «χτυπήσει» τον ελληνικό Στρατό το γνωρίζουν όλοι… ωστόσο η κατάσταση πλέον ξεπερνά κάθε λογική επιχειρησιακής ετοιμότητας.
Ο λόγος για την αγωνιώδη προσπάθεια του Πενταγώνου και ιδιαίτερα του Γενικού Επιτελείου Στρατού, να βρεί έναν ή περισσότερους Έλληνες εφοπλιστές να μεταφέρουν δωρεάν από τις ΗΠΑ στην χώρα μας 700 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού Μ113, αντιαρματικά ερπυστριοφόρα και σταθμούς διοίκησης, τα οποία μας παραχωρούν δωρεάν οι Αμερικανοί!

13 Δεκεμβρίου 1943: Η Σφαγή των Καλαβρύτων


Στους χαλεπούς και σκοτεινούς καιρούς που ζούμε, γίνεται ακόμη πιο επιτακτική και ζωτική η ανάγκη να ανατρέχουμε στις μεγάλες και δραματικές στιγμές της Ιστορίας μας, όσο οδυνηρό κι αν είναι αυτό. Η συλλογική ιστορική μνήμη παραμένει εσαεί πολύτιμη, για πολλούς και ευνόητους -σε όλους- λόγους. Ήταν 13 Δεκεμβρίου του 1943, όταν στο τρίγωνο Καλάβρυτα, Κερπινή, Ρογοί, κορυφώθηκαν οι θηριωδίες των ναζιστικών δυνάμεων στην περιοχή, με τη μαζική εκτέλεση Καλαβρυτινών στη μαρτυρική κωμόπολη.

Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Καταγγελία κατά του Προέδρου της ΕΑΑΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
Μελισσών 10, ΤΚ 14564 , Κηφισιά , Αττική. Τηλ&Φαξ:211-7000036
Ε-mail: : 2010akis@gmail.com  και info@akis2010.net

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
 ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΑΑΣ  

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Η Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών μετά από πληροφορίες για δραστική περικοπή έως και πλήρη αναστολή του μερίσματος του ΜΤΣ έτους 2012 και πριν εκδώσει τη σχετική ανακοίνωσή της επεσκέφθη στις 7 Δεκ 2011 τον Πρόεδρο της ΕΑΑΣ Αντγο κ. Μαυροδόπουλου από τον οποίο και εζήτησε ,υπό την ιδιότητά του ως μέλους του ΔΣ του ΜΤΣ, ενημέρωση σχετικά με τα διαδιδόμενα.
Ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ παρουσία και του Αντιπροέδρου της Ένωσης ,μελών του ΔΣ καθώς  και του Υπτγου Οικ. (ε.α) κ. Κακούρη ,διατελέσαντος μέλους του προηγούμενου ΔΣ της ΕΑΑΣ, μας εξέθεσε τις προτάσεις που επεξεργάζονται στο ΜΤΣ προκειμένου να τεθούν προς  λήψη οριστικής απόφασης στην ολομέλεια του ΔΣ  την  15 Δεκ 2011.
Όπως ανέφερε ο κ. Πρόεδρος , μεταξύ άλλων, μία εκ των προτάσεων που θα συζητείτο ήταν και η μετατόπιση καταβολής  μερίσματος έτους 2012 κατά ένα τρίμηνο με την αιτιολογία αυτό να δίνεται δεδουλευμένα αλλά επί της ουσίας να εξοικονομηθούν τα έσοδα ενός τριμήνου.

Παράσταση της Α.Κί.Σ στο ΔΣ του ΜΤΣ στις 15 Δεκ 2011

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
Μελισσών 10, ΤΚ 14564 , Κηφισιά , Αττική. Τηλ&Φαξ:211-7000036
Ε-mail: : 2010akis@gmail.com  και info@akis2010.net

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Θέμα: Παράσταση της Α.Κί.Σ  στο ΔΣ του ΜΤΣ στις 15 Δεκ 2011
Σχετ  : α ) Η από 8 Δεκεμβρίου ανακοίνωσή μας για την φημολογούμενη κατάργηση ή μείωση του Μερίσματος του ΜΤΣ για το 2012.
            β)  Η από 8 Δεκεμβρίου αίτηση παράστασης εκπροσώπων μας στο ΔΣ του ΜΤΣ την Πέμπτη 15-12-2011.
            γ) Η από 9 Δεκεμβρίου ανακοίνωση του ΜΤΣ περί του χρόνου καταβολής των ετήσιων Τακτικών μερισμάτων του έτους 2012 με τίτλο «πληρωμή  μερίσματος  δεδουλευμένα».
           δ) Ο ΑΝ 559/1937 Περί τροποποιήσεως και συμπληρώσεως διατάξεων τινών της Νομοθεσίας «περί Μετοχικού Ταμείου Στρατού» .


Αγαπητοί συνάδελφοι,
1.        Η Ανεξάρτητη Κίνηση  Στρατιωτικών ανακοινώνει ότι μετά τα διαλαμβανόμενα στο ΜΤΣ και μάλιστα «εν κρυπτώ» για μια ακόμη φορά, ζήτησε με επιστολή της να παραστεί στο προσεχές ΔΣ του Ταμείου την Πέμπτη  15-12-2011,όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα συζητηθεί το ύψος του μερίσματος έτους 2012, προκειμένου: (α) Να κάνει γνωστές προς τα μέλη του ΔΣ τις απόψεις της και, (β).Να εκφράσει τις αντιρρήσεις της και να καταθέσει τις προτάσεις της που σας ανακοινώθηκαν με το (α) σχετικό.

Αίτηση παράστασης εκπροσώπων μας στο ΔΣ του ΜΤΣ την Πέμπτη 15-12-2011

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
Μελισσών 10, ΤΚ 14564 ,Κηφισιά ,Αττική, Τηλ&Φαξ:211-7000036 
E-mail: 2010akis@gmail.com  και info@akis2010.net

Προς:  Πρόεδρο Μ.Τ.Σ.
            Υπτγο ε.α κο Χαράλαμπο Σωτηρόπουλο

Κοιν :  Μέλη Δ.Σ./Μ.Τ.Σ.

Θέμα : Αίτηση παράστασης εκπροσώπων μας στο ΔΣ του ΜΤΣ την Πέμπτη 15-12-2011

Αξιότιμε κε Πρόεδρε

  Με την ευκαιρία της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Μ.Τ.Σ., την προσεχή Πέμπτη 15-12-2011, για τη λήψη αποφάσεων επί θεμάτων που μας αφορούν και επί των οποίων έχουμε ισχυρά έννομα συμφέροντα, παρακαλούμε όπως εξετασθεί η έγκριση παράστασης εκπροσώπων της Διοικούσας Επιτροπής του φορέα μας στην εν λόγω συνεδρίαση.

117 πρώην βουλευτές διεκδικούν εκατομμύρια ευρώ αναδρομικά από το Δημόσιο

Όσο και αν ακούγεται απίστευτο 117 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και την ΝΔ κατέθεσαν αγωγές κατά του ελληνικού Δημοσίου διεκδικώντας αναδρομικά εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και αποζημιώσεις για ηθική βλάβη. Και όλα αυτά τη στιγμή που ο ελληνικός λαός υποφέρει και δίνει την καθημερινή μάχη της επιβίωσης υπό απίστευτα αντίξοες συνθήκες.
Από τους 117 , οι 62 είναι πρώην βουλευτές της ΝΔ και 52 πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ . Μεταξύ αυτών που έχουν προσφύγει στην Δικαιοσύνη είναι

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011

Παραγράφονται στη διετία οι αξιώσεις σε βάρος Δημοσίου ....

Απόφαση του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου «γλιτώνει» το κράτος από την καταβολή τεράστιων κονδυλίων 

Ως οριακά συνταγματική, παρά τα προφανή προβλήματα ανισότητας που προκαλεί, παραμένει τελικά «ζωντανή» η προνομιακή για το Δημόσιο διετής μόλις παραγραφή των αξιώσεων που υπάρχει σε βάρος του για κάθε είδους αποδοχές και αποζημιώσεις, μολονότι είχε κριθεί πρόσφατα αντισυνταγματική από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.