Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Σκηνές από μια παρέλαση: Χειρότερη η σιωπή από το γιουχάισμα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη:
Για πρώτη ίσως φορά μια φωτογραφία δεν αξίζει όσο χίλιες λέξεις. Αλλά και δεν υπάρχουν λέξεις για να περιγράψει κανείς τη θλίψη, την απογοήτευση, αυτό το κενό στο στομάχι που ένιωθε όποιος κυκλοφόρησε στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος την ώρα της παρέλασης.
Αραία αραία να φαινόμαστε καμιά σαρανταρέα αυτοί που στάθηκαν στις άκρες των κεντρικών δρόμων. Ένα απόλυτο κενό μπροστά στον μοναχικό Άγνωστο Στρατιώτη. Ένα βουβό και άψυχο κτίριο πίσω του η Βουλή. Ένα κουφάρι η εξέδρα των επισήμων. Παντού πρόσωπα σκυθρωπά, περίλυπα, μετείχαν έλεγες σε πένθος και όχι σε εθνική γιορτή. Σε εθνικό πένθος. Ίσως για μια στιγμή να πετάρισε η ελπίδα βλέποντας τα νιάτα να παρελαύνουν.

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Υποβάθμισε την Πορτογαλία ο Fitch

Την πιστοληπτική αξιολόγηση της Πορτογαλίας σε Α- από Α+ υποβάθμισε ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch, μετά την απόρριψη του προγράμματος λιτότητας της κυβέρνησης από το πορτογαλικό κοινοβούλιο.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΥΧΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΜΤΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΕΑ

Μετά από πρωτοβουλία μερισματούχων του ΜΤΣ με θέμα το ΒΟΕΑ, πραγματοποιήθηκε την 23η Μαρτίου 2011 συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ταμείου, στον οποίο επιδόθηκε σχετικό ψήφισμα. Τα αιτήματα και οι απαντήσεις- δεσμεύσεις που δόθηκαν είναι όπως παρακάτω:

Ο Πόλεμος στη Λιβύη και το διεθνές "αλαλουμ"

ή "Αν θέλεις να σε σώσω, κάτσε πρώτα να σε βομβαρδίσω"
άρθρο του Αντγου ε.α. Καστραντά Στέλιου

Διαβάστε περισσότερα...

Τα επιχειρήματα των Σκοπίων κατά τη συνεδρίαση του Δ.Δ.Χ.

Ξεκίνησε τη Δευτέρα στη Χάγη,
ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου,

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ψηφίστηκε το νέο φορολογικό ν/σ


Με ονομαστικές ψηφοφορίες επί έξι άρθρων, ολοκληρώθηκε η ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τα άρθρα 3, 20, 21, 43, 45 και 47, υπερψηφίστηκαν από τους παρόντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και καταψηφίστηκαν από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Το άρθρο 44, υπερψηφίστηκε από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, καταψηφίστηκε από τους παρόντες βουλευτές της ΝΔ, του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών».

Τις ονομαστικές ψηφοφορίες είχε ζητήσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΛΑΟΣ.

Το περιεχόμενο των εν λόγω διατάξεων παρατίθεται περιληπτικά παρακάτω:

Ε.Βενιζέλος: Στα 23 δισ. ευρώ "κλειδώνουν" οι εξοπλισμοί 15ετίας


"Θα μειώσουμε τους εξοπλισμούς κατά 40% στην επόμενη 15ετία, αλλά θα αυξήσουμε την ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων" υποστήριξε σήμερα ο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας στη συνέντευξή του. Αυτό σημαίνει ότι από τα 37,141 δισ. ευρώ στο προηγούμενο 15ετές εξοπλιστικό πρόγραμμα 2006-2020 που έχει φέρει στην δημοσιότητα η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ θα μείνουν περίπου 23 δισ. ευρώ για επενδύσεις ασφαλείας στο διάστημα 2011-2025. Από αυτά τα 13 δισ. ήδη έχουν αποτυπωθεί και την πλευρά προγραμμάτων στο τριετές κυλιόμενο που ήδη έχει εγκριθεί.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Αιμοδοσία


Η κόρη του συναδέλφου, Νίκου Καναβάκη πάσχει από οξεία λευχαιμία και χρειάζεται συνέχεια αίμα.
Όποιος μπορεί και θέλει παρακαλείται να συνδράμει, δίνοντας αίμα σε όποιο κέντρο αιμοδοσίας μπορεί, με προορισμό:
Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης, για τη Δέσποινα Καναβάκη, που νοσηλεύεται στο 424 ΓΣΝΕ.
Ο Νίκος Καναβάκης ευχαριστεί από καρδιάς προκαταβολικά.

Η μικρή Κύπρος σώζει τα μικρά σχολεία της Ελλάδας


«Σπίθες» άναψε στην Κύπρο το πρόσφατο δημοσίευμα του ΝΟΙΑΖΟΜΑΙ με τίτλο «ΗΡΩΔΗΣ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ» για το σαρωτικό, επιζήμιο, άκαρδο και αντιπαιδαγωγικό κλείσιμο (συγχώνευση) εκατοντάδων ελλαδικών σχολειών από την Κυβέρνηση της Αθήνας, προκειμένου να περικόψει δαπάνες για χάρη του Μνημονίου! Παρότι αυτές είναι τελικά πολύ μικρές μπροστά στη ζημιά και τα έξοδα μετακίνησης και ταλαιπωρίας χιλιάδων μαθητών μικρών σχολειών, αλλά και τον μαρασμό και ερήμωση των μικρών χωριών.
 

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Εν αναμονή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος στην ΑίγυπτοΟλοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων στο δημοψήφισμα για τις προτεινόμενες συνταγματικές μεταρρυθμίσεις στην Αίγυπτο. Εντός της ημέρας αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα.

Ολοκληρώθηκε η καταμέτρηση των ψήφων στο δημοψήφισμα για τις προτεινόμενες συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που θα καθορίσουν πόσο γρήγορα μπορούν να διεξαχθούν εκλογές στην Αίγυπτο μετά την απομάκρυνση του Χόσνι Μουμπάρακ από την εξουσία.
Ο επικεφαλής της ανώτατης δικαστικής επιτροπής που επιβλέπει τη διαδικασία Αχμεντ Ατίγια δεν διευκρίνισε ποιο είναι το αποτέλεσμα ή πότε θα ανακοινωθεί. Ανεξάρτητοι παρατηρητές της διαδικασίας είπαν ότι αναμένουν αποτελέσματα αργότερα σήμερα.

Πηγές: ΑΠΕ ΜΠΕ Reuters
 

Οι Διεθνείς αντιδράσεις για την επέμβαση στη Λιβύη

Κατά της στρατιωτικής επίθεσης, Ρωσία και Βενεζουέλα. Σταθερότητα ζητά η Κίνα, στην προστασία των αμάχων επιθυμεί να συμβάλει η Τουρκία. Στηρίζει την επίθεση η Ιαπωνία.

Διαβάστε περισσότερα...

Μπαράζ πυραυλικών και αεροπορικών επιθέσεων

Συνεχίζονται αδιάκοπα οι βομβαρδισμοί της Λιβύης από αμερικανικές, γαλλικές και βρετανικές δυνάμεις.