Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Συμμετοχή στη γενική απεργιακή κινητοποίηση της 19/10/2011.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συμμετοχή στη γενική απεργιακή κινητοποίηση της 19/10/11.

Οι φορείς αποστράτων των ενόπλων δυνάμεων : ΑΚιΣ, ΑΝΕΑΕΔ, ΚΕΘΑ, ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ, ΣΑΣΜΥΝ, ανακοινώνουν την συμμετοχή τους στην γενική απεργιακή κινητοποίηση της 19/10/11. Οι πιο πάνω φορείς καλούμε όλους τους συναδέλφους να είναι σε ετοιμότητα για την μαζική τους συμμετοχή ενάντια στο συνεχιζόμενο βομβαρδισμό ολόκληρου του λαού με νέα επώδυνα οικονομικά βάρη, ενάντια στην ανεργία και την όλο και μεγαλύτερη υποβάθμιση του κοινωνικού κράτους. Επίσης καλούμε  άλλους φορείς αποστράτων των ΕΔ όπως και φορείς των ΣΑ για συντονισμό των ενεργειών μαζί μας.
Η μορφή των κινητοποιήσεων, ο χρόνος και ο τόπος συνάντησης θα καθοριστούν με νεώτερη ανακοίνωση.

ΑΡΚΕΤΑ , ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ Νο 2


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
Μελισσών 10, ΤΚ 14564 ,      Κηφισιά , Αττική,Τηλ&Φαξ:211-7000036 
E-mail: 2010akis@gmail.com  και info@akis2010.net

 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΑΡΚΕΤΑ , ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ Νο 2
Αγαπητοί  συνάδελφοι,
Έκπληκτοι και άναυδοι παρακολουθήσαμε από το βήμα της Βουλής τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και πρώην ΥΠΕΘΑ κο Βενιζέλο να «φτύνει» με απερίγραπτο κυνισμό όλους εμάς που υπηρετήσαμε την Πατρίδα για 25, 27, 29, 31,  32,  35  πραγματικά ή και πλασματικά  χρόνια επειδή είμαστε κάτω των 55 ετών.
Ακούσαμε να μας εξομοιώνει με όλους τους δημοσίους υπαλλήλους , παραγνωρίζοντας ουσιαστικά την οποιαδήποτε ιδιαιτερότητα του δικού μας λειτουργήματος.

Βίντεο από την Ολομέλεια της Βουλής [14 Οκτ 2011] - Ροντούλης vs Βενιζέλος για τους Απόστρατους

Ολομέλεια της Βουλής της 14ης Οκτ 2011

Δείτε τι ακριβώς λέχθηκε αλλά και με ποιο τρόπο και ύφος,  ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών (τέως Υπουργός Εθνικής Άμυνας), τοποθετήθηκε  σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή κ. Ροντούλη αναφορικά με τους Αποστράτους ηλικίας κάτω των 55 ετών . 
 

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΤΗΚΑ ΣΤΗΝ Α.Κί.Σ-ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Του Σχη ε.α. Αναστάσιου Φαραντάτου

            Αγαπητοί συνάδελφοι, συμμαθητές και φίλοι,

            Όλοι είμαστε προβληματισμένοι με αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.
            Δυστυχώς μέσα στην απελπισία και την απογοήτευση που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία, είμαστε και εμείς , οι απόστρατοι αξιωματικοί.

            Τα μέτρα που ανακοινώνει κάθε φορά η κυβέρνηση είναι όλο και πιο σκληρά για τους εργαζόμενους συμπατριώτες μας. Η κρίση γιγαντώνεται και η νεολαία μας, τα παιδιά μας, ξέρουμε ότι θα αντιμετωπίσουν την ανεργία και την ανασφάλεια για πολλά χρόνια, αφού η χώρα είναι προ του ναυαγίου. Όλα αυτά τα γνωρίζετε.

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Οι απόστρατοι στη Βουλή!Τι πρότειναν για τις συντάξεις,τι είπαν βουλευτές

Να μην μειωθούν οι συντάξεις των στρατιωτικών κάτω των 55 ετών, αλλά να μπει πλαφόν από εδώ και στο εξής σε όσους αποστρατευτούν μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου, πρότεινε ο πρόεδρος της Ενωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού. Κληθείς να δώσει εξηγήσεις στις «απορίες» βουλευτών, ο Π. Μαυροδόπουλος ζήτησε να ληφθούν υπ' όψιν οι σκληρές συνθήκες κάτω από τις οποίες υπηρετούν και όσα καλούνται να αντιμετωπίσουν ως απόστρατοι. Εφερε ως παράδειγμα συνταγματάρχη, που αποχώρησε έπειτα από 30 χρόνια υπηρεσίας και αναγκάζεται να συντηρεί τρία σπίτια: Εκείνο στο οποίο μένει ο ίδιος λόγω μετάθεσης και των παιδιών του, 22 και 23 χρονών που σπουδάζουν. «Εφυγε σε ηλικία 51 ετών, είχε ακαθάριστα σύνταξη 1.900 ευρώ, με τις κρατήσεις 1.540 ευρώ και τώρα είναι ζήτημα εάν θα παίρνει 1.240 ευρώ. Αντε να ζήσει», είπε ο πρόεδρος των αποστράτων.

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

Η πρόταση του συντονιστικού των Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών όπως θα κατατεθεί σήμερα 12 Οκτ. 2011 , στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
(ΕΑΑΣ – ΕΑΑΝ – ΕΑΑΑ)
11 Οκτ. 2011

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ    ΣΗΜΕΙΩΜΑ
1. Σκοπός του παρόντος είναι η ενημέρωσή σας σχετικά με την συντελούμενη αδικία σε μια αρκετά μεγάλη κατηγορία αποστράτων αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων ηλικίας μικρότερης των 55 ετών που για οικογενειακούς, προσωπικούς ή οικονομικούς λόγους πέρασαν στην αποστρατεία με πρωτοβουλία τους.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

Καταργούν το ειδικό μισθολόγιο - Μισθός-φιλοδώρημα σε Ε.Δ. & ΣΑ


Aπώλειες που μεσοσταθμικά θα φτάσουν και το 30% του υπάρχοντος μισθού τους θα καταγράψουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που εξαιρέθηκαν από το πολυνομοσχέδιο που προέβλεπε την επιβολή Ενιαίου Μισθολογίου στους δημοσίους υπαλλήλους με νέο νομοσχέδιο το οποίο θα κατατεθεί πριν την ψήφιση του Προϋπολογισμού!