Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Μαθήματα εθνικής αξιοπρέπειας από τον Β.Πούτιν στον Γ.Παπανδρέου!


Μαθήματα κυβερνητικής και εθνικής αξιοπρέπειας από τον Βλάντιμιρ Πούτιν στον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος B.Πούτιν, φαίνεται ότι του το "χρώσταγε" του Έλληνα πρωθυπουργού από τον Φεβρουάριο του 2010, όταν ο Β.Πούτιν ήταν έτοιμος να βοηθήσει την Ελλάδα με το δάνειο των 25 δισ. ευρώ και ο Γ.Παπανδρέου μιλούσε για ... το πόσο κακό κάνει το κάπνισμα!

Πριν λίγο ο Ρώσος ηγέτης "φωτογραφίζοντας" την Ελλάδα και την κυβέρνηση Παπανδρέου, προχώρσε σε έναν πρωτοφανή υπαινιγμό για εκχώρηση της εθνικής κυριαρχίας, επικρίνοντας με βαριές εκφράσεις τις αποφάσεις Παπανδρέου: "Τις χώρες της ΕΕ που ζητούν από τη Γερμανία και τη Γαλλία οικονομική βοήθεια, λέγοντας ότι ανταλλάσσουν την εθνική τους κυριαρχία με ελεημοσύνες"!

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

"ΣΟΥΜΑ" όλες οι περικοπές = ΜΕΙΟΝ 50%!Δείτε τα στοιχεία!

Με τη μέθοδο της σαλαμοποίησης η κυβέρνηση επέλεξε να συρρικνώσει τις συντάξεις των συνταξιούχων στρατιωτικών και να οδηγήσει, ιδιαίτερα τους νεότερους ηλικιακά, σε αδυναμία κάλυψης των αυξημένων οικογενειακών αναγκών διαβίωσης των, εξωθώντας τους τελικά σε πλήρη απαξίωση και στα όρια της εξαθλίωσης. Ενδεικτικά αναφέρονται οι παρακάτω σαλαμοποιήσεις:

1. Με το Ν. 3842/2010 θεσπίσθηκαν οι νέες φορολογικές κλίμακες με την αύξηση των οποίων, μέσω της παρακράτησης επιπλέον Φόρου Εισοδήματος μείωσε τα μεσαία εισοδήματα των συνταξιούχων.
ηλικίας κάτω των 60 ετών και μεικτής σύνταξης άνω των 2.500 € θεσπίσθηκε η κατάργησή τους, ενώ για συνταξιούχους άνω των 60 ετών και κάτω του υπόψη χρηματικού ορίου συρρικνώθηκαν σε 400, και 200 € αντίστοιχα.


Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ;

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ

ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΑΠΟ ΑΝΕΑΕΔ


Άμεση ήταν η ανταπόκριση της ΑΝΕΑΕΔ, στην πρόταση της ΑΚΙΣ. Ο πρόεδρος της ΑΝΕΑΕΔ απάντησε:

“Μετά τις συνεχείς επιδρομές στους μισθούς, συντάξεις και μερίσματα των στελεχών των ΕΔ και ΣΑ, υπάρχει πλέον θέμα επιβίωσης των ιδίων και των οικογενειών μας.

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ANAKOINΩΣΗ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ

Μελισσών 10,ΤΚ 14564 ,      Κηφισιά ,   Αττική,  Τηλ&Φαξ:211-7000036 

E-mail: 2010akis@gmail.com   και info@akis2010.net

 Blog:
www.akis2010.blogspot.com και   Site: www.akis2010.net

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΡΚΕΤΑ , ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ

Αγαπητοί  συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση αποφάσισε την ολοκληρωτική μας εξόντωση με συνοπτικές διαδικασίες και υπό το βάρος και τις απειλές  της κοινωνικά ανάλγητης Τρόικας  προχώρησε σε περαιτέρω μειώσεις τόσο των μισθών των ε.ε συναδέλφων , όσο και των συντάξεων των  ε.α. στελεχών.

STRATFOR: "Δεν αποκλείεται πλήγμα από Ελλάδα κατά της Τουρκίας"

Μια ανάλυση που δημιουργεί πολλά ερωτήματα και δεν αποκλείει πρώτο ελληνικό στρατιωτικό πλήγμα στην Τουρκία  σε περίπτωση που η Τουρκία επιμείνει να στείλει σκάφη της στην ελληνική υφαλοκρηπίδα ή ενοχλήσει την γεώτρηση της Κύπρου, δημοσιεύει το κέντρο στρατηγικών μελετών STRATFOR - http://www.stratfor.com/regions - (με τεράστια επιρροή στην Ουάσιγκτον και το Πεντάγωνο), το οποίο στελεχώνεται από πρώην στελέχη της CIA, του Στέϊτ Ντιπάρτμεντ κλπ.

"8 φρεγάτες μας βγήκαν στη Μεσόγειο" μεταδίδουν τούρκικα ΜΜΕ.

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

   

   8 τούρκικες φρεγάτες βρίσκονται στη Μεσόγειο σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ. 

    Ο τουρκικός στόλος διαθέτει 18 φρεγάτες και το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV τονίζει πως το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικός έχει αποφασίσει να μεταφέρει μεγάλο μέρος της δύναμης του στη Μεσόγειο.  

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Π. Μπεγλίτης: «Παρά την οικονομική κρίση οι ΕΔ είναι σε υψηλό επίπεδο»

Τη διαβεβαίωση, ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι ισχυρές και με υψηλό αξιόμαχο, γεγονός το οποίο συμβάλλει στη διαφύλαξη της εθνικής μας ασφάλειας, έδωσε στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης.

Τεμαχίζουν την Ελλάδα οι Τούρκοι!

Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Εκμεταλλευόμενη την πλήρη αδυναμία και ανυποληψία της Ελλάδας διεθνώς αυτή την εποχή, η Τουρκία βάζει σε εφαρμογή το «σχέδιο τεμαχισμού της Ελλάδας στο Αιγαίο βήμα-βήμα» με το πρόσχημα θαλάσσιων ερευνών για υδρογονάνθρακες.
Πρώτος στόχος το Καστελλόριζο.

Αιφνιδιαστικό κλείσιμο των Στενών του Βοσπόρου - Τι φοβάται η Άγκυρα;

Σε αιφνιδιαστικό κλείσιμο των Στενών του Βοσπόρου και στην διενέργεια μεγάλης άσκησης αντιμετώπισης έκτακτης κατάστασης προχωρά η τουρκική κυβέρνηση για δύο ημέρες, στις 28 και 29 Σεπτεμβρίου 2011. Η αιτιολογία γι' αυτή την ξαφνική κίνηση είναι η διεξαγωγή άσκησης αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων και θα γίνει σε συνεργασία με τα υπουργεία Άμυνας και Περιβάλλοντος.

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

«Κλείδωσαν» οι εκλογές για το Νοέμβριο

του Κώστα Χαρδαβέλλα
Ο κύβος ερρίφθη. Εκλογές το Νοέμβρη – εκτός κι αν έχουμε κάποιο βίαιο επεισόδιο (στάση πληρωμών στο εσωτερικό ή πρόβλημα στο Αιγαίο) οπότε οι εκλογές μπορεί να γίνουν και τον Οκτώβρη.
Κάτω από την πίεση της Κομισιόν που με κάθε τρόπο δείχνει την απόρριψή της στην κυβέρνηση Παπανδρέου (λόγω ατολμίας για την εφαρμογή συμφωνιών) τον τρόμο μίας αναπόφευκτής κοινωνικής έκρηξης αλλά και των αναμενόμενων διαρροών εντός του κυβερνητικού χώρου, όπου 15 τουλάχιστον βουλευτές είναι έτοιμοι να καταψηφίσουν νέα επαχθή, αντιλαϊκά μέτρα όταν αυτά έρθουν στη Βουλή, οι εκλογές θεωρούνται η έξοδος της σωτηρίας για την κυβέρνηση.

Γιατί πάει στο Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Μπεγλίτης;

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης κλήθηκε από το Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια προφανώς για λεπτομερή ενημέρωση σχετικά με όσα διαδραματίζονται  στη περιοχή της νοτιονατολικής Μεσογείου και στην ευρύτερη περιοχή του Καστελόριζου.

Πολεμικά πλοία στέλνει η Τουρκία στις γεωτρήσεις

Η Τουρκία κάλεσε σήμερα την κυπριακή κυβέρνηση να σταματήσει αμέσως τις έρευνες για φυσικό αέριο που διεξάγει στα ανοικτά των ακτών της Κύπρου μαζί με την εταιρεία Noble Energy, που έχει έδρα το Τέξας, και δήλωσε πως σκάφη του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού μπορεί να συνοδεύσουν τουρκικά ερευνητικά σκάφη στη Μεσόγειο.

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

Νταβούτογλου: «Δεν μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε στη... δική σας ΑΟΖ»!

Ένας "διασκεδαστικός" Νταβούτογλου εμφανίστηκε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην τουρκική έκδοση του CNN μιλώντας για την κρίση της Ν.Α. Μεσόγειο και τις κυπριακές γεωτρήσεις.
Απατώντας σε ερώτηση σχετικά με την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στην ανατολική Μεσόγειο, ο Νταβούτογλου ανέφερε συγκεκριμένα ότι «όλοι πρέπει να ξέρουν ότι η ανατολική Μεσόγειος δεν είναι χώρος όπου μπορεί να στριμωχθεί η Τουρκία».

Κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την συνεδρίαση του Ecofin

Αρον άρον ματαίωσε ο Παπανδρέου το ταξίδι στις ΗΠΑ

Ανδρέας Μπελεγρής
Δραματικές είναι οι εξελίξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες μετά την απόφαση του πρωθυπουργού να μην μεταβεί τελικά στις ΗΠΑ όπως ήταν προγραμματισμένο. Η ανακοίνωση με την οποία το γραφείο Τύπου ανακοίνωσε την απόφαση αυτή έχει ως εξής: