Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Λειτουργία και προβλήματα Μετοχικών Ταμείων

Την Κυριακή 17/4/2011 και ωρα 11.00΄ στην αιθουσα ομιλιων της ΛΑΕΔ (Ρηγίλλης 1, Αθήνα), ο Σύνδεσμός αποφοίτων ΣΣΑΣ, διοργανώνει ενημερωτική ημερίδα  με θέμα τη "Λειτουργία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Μετοχικά Ταμεια των Ενόπλων Δυνάμεων". Κυριοι ομιλητές θα ειναι οι Γενικοί Διευθυντες των Μ.Τ.Σ,  Μ.Τ.Ν. και Μ.Τ.Α. Το θέμα εκτός απο επίκαιρο κρίνεται και πολύ σοβαρό, για το σύνολο των στελεχών των Ε.Δ. (ε.ε. και ε.α.) και για αυτο το λόγο, η παρουσία όλων  κρίνεται αναγκαία.

Φάγαμε "πόρτα" και από την ΕΚΤ: Έπαψε να αγοράζει ελληνικά ομόλογα!

Mας σπρώχνουν με συνοπτικές διαδικασίες ή σε αναδιάρθωση ή εκτός ευρώ: Σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (European Central Bank) για πρώτη φορά από την έναρξη της πιστωτικής κρίσης αποφάσισε να μην βγει ως αγοραστής ελληνικών ομολόγων στη δευτερογενή αγορά ομολόγων και κατ'αυτό τον τρόπο να στηρίξει  την τιμή του ελληνικού δεκαετούς.

Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Αναδιάρθρωση και εθνική ασφάλεια: Πανικός και εξέγερση...

O κύβος της αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους έχει ριφθεί. Αλλά μοιάζει με "βουτιά σε μαύρα νερά": Κανείς δεν ξέρει από κάτω μας τι βρίσκεται και ο φόβος πρόκλησης ανεξέλεγκτων καταστάσεων στο εσωτερικό είναι ιδιαίτερα έντονος. Και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό.

Το επόμενο χρονικό διάστημα, από αύριο που ανακοινώνονται τα νέα μέτρα μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν κριθεί τα πάντα σε ότι αφορά το εγχείρημα της ελεγχόμενης πτώχευσης (δηλαδή της, κατόπιν συνεννόησης με τους πιστωτές, αναδιάρθρωσης), της ... μη ελεγχόμενης πτώχευσης, αλλά και της ευρείας κοινωνικής-εθνικής αναταραχής.
 

Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Ακαδημαϊκοί: "Το Μνημόνιο είναι παράδοση & ξένη Κατοχή"


Πρωτοφανή, για το πολιτικό κατεστημένο- αλλά και με προβλεπόμενα «σεισμικά» επακόλουθα ήταν αυτά που υποστήριξαν τουλάχιστον 20 Πανεπιστημιακοί δάσκαλοι σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Πανεπιστημίου Αθηνών (προπύλαια), εχθές και κράτησε από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 9 το βράδυ.

Αυτό γιατί είναι η πρώτη φορά που η Πανεπιστημιακή κοινότητα ή τουλάχιστον μέρος αυτής παίρνει θέση μαζικά απέναντι στο μνημόνιο.....
 

Το αίσχος με το ΄Αργος Ορεστικό. 1.000.000 το κόστος ενός αχρείαστου στρατοπέδου.

Το θέμα με το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στο Άργος Ορεστικό είναι εξαιρετικά σοβαρό. Όχι μόνο για το 1.000.000 ευρώ που πετάμε κυριολεκτικά από το παράθυρο!
 
Επειδή στην Ελλάδα είχαμε χάσει το μέτρο εδώ και πολλά χρόνια -γι΄ αυτό και καταλήξαμε εδώ που καταλήξαμε- κάποιοι μπορεί να λένε ότι το ποσό δεν είναι μεγάλο. Είναι τεράστιο για την οικονομική συγκυρία που ζουν οι πολίτες της χώρας.

Αυτό όμως που αγανακτεί το μέσο πολίτη -ένστολο και μη- είναι η απίστευτη,αναλγησία των πολιτικών μας.

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Αλ.Μητρόπουλος: Κίνδυνος να μην πληρωθούν οι συντάξεις το 2011

"Αν μέσα στο 2011 η κυβέρνηση δε βρει επιπρόσθετους πόρους για το ασφαλιστικό σύστημα, πολύ φοβάμαι ότι δε  θα έχει να πληρώσει συντάξεις!" - είπε μεταξύ άλλων ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αλέξης Μητρόπουλος στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου.

H ξεκούραση του πολεμιστή: Αποσύρονται τα UΗ-1H Huey

Στην Ελλάδα θα εξακολουθήσουν να αποτελούν για πολλά χρόνια ακόμα τον βασικό κορμό των μέσων αερομεταφοράς του Ελληνικού Στρατού, αλλά στην Ευρώπη αποσύρονται και τα τελευταία:  Πρόκειται για ελικόπτερα γενικής χρήσης τύπου Bell UΗ-1H Huey τα οποία σταθμεύουν στο Κοινό Πολυεθνικό Κέντρο Ετοιμότητας (JMRC: Joint Multinational Readiness Center) που εδρεύει στην περιοχή Χόχενφελς στη Γερμανία.

50.250.000 ευρώ για τα πυρομαχικά των Leopard.

Έφθασε στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών η τελική προσφορά της αντίστοιχης Γερμανικής Υπηρεσίας για την προμήθεια 12.000 βλημάτων για τα άρματα μάχης Leopard. Η τιμή για την απ΄ ευθείας προμήθεια αυτών των πυρομαχικών καθορίζεται στα 50.250.000 ευρώ.

Κυριακή 10 Απριλίου 2011

O κορυφαίος των κορυφαίων πιλότων του ΝΑΤΟ είναι Έλληνας!

Μία ακόμα μεγάλη διάκριση για την Πολεμική Αεροπορία και την Ελλάδα στο πρόσωπο ενός ανθρώπου της, του επισμηναγού (Ι) Xαράλαμπου Εσκίογλου: Είναι ο μοναδικός πιλότος Αεροπορίας μέλους του ΝΑΤΟ που συμμετέχει στην ΤLP ως εκπαιδευτής, όπου εκλέχθηκε από τους συναδέλφους τους όλων των χωρών του ΝΑΤΟ, ως ο καλύτερος εκπαιδευτής σε αποστολές αέρος-αέρος (αερομαχίες) και ταυτοχρόνως, ο καλύτερος εκπαιδευτής σε αποστολές κρούσης αέρος-εδάφους!