Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Ξέρετε τι ήταν το σχέδιο Μάρσαλ;

Ονομάστηκε από εγχώρια και διεθνή Μέσα «νέο σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα». Οι πρόσφατες αποφάσεις του Συμβουλίου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης για το ελληνικό χρέος παραπέμπουν στη χρηματοδοτική ανάσα που είχε λάβει η Ελλάδα και η Ευρώπη από τις ΗΠΑ μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Μια ενίσχυση που από κάποιους θεωρήθηκε σωτηρία και από άλλους μέσο ελέγχου της πολιτικής του ελληνικού κράτους από τις ΗΠΑ - μια μορφή οικονομικής διπλωματίας και προάσπισης των αμερικανικών γεωπολιτικών συμφερόντων.

Κύπρος: Ορκίστηκε ο νέος Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς

Ο Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης είναι ο νέος Αρχηγός της Εθνικής Φρουράς στην Κύπρο.
Ο νέος αρχηγός έδωσε τη
διαβεβαίωση πίστης και σεβασμού στο Σύνταγμα και τους Νόμους της Κυπριακής Δημοκρατίας σήμερα το πρωί, σε επίσημη τελετή στο προεδρικό μέγαρο ενώπιον του προέδρου Δημήτρη Χριστόφια.

Πραγματοποιηθείσα Σύσκεψη στην ΕΑΑΣ την 20η Ιουλίου 2011.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
Μελισσών 10,  ΤΚ 14564 , Κηφισιά ,  Αττική,   Τηλ&Φαξ:211-7000036 
E-mail: akis2010@gmail.com  και info@akis2010.net

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η Α.Κί.Σ ανταποκρινόμενη στην πρόσκληση της ΕΑΑΣ συμμετείχε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την 20η Ιουλίου 2011 στα γραφεία της με αντικείμενο την ενημέρωση επί θεμάτων που μας αφορούν και τον προγραμματισμό κοινών δράσεων για την αντιμετώπιση των δυσμενών σε βάρος μας εξελίξεων.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν αρκετοί φορείς και αυτό από μόνο του αποτελεί ελπιδοφόρο γεγονός κάτι για το οποίο, οφείλουμε να συγχαρούμε την ΕΑΑΣ η οποία για πρώτη φορά αναγνωρίζει την αναγκαιότητα ύπαρξης πολυφωνίας στις τάξεις μας αλλά και έντονης δραστηριοποίησης.

Ταπείνωση: Και Τούρκοι στο "πακέτο διάσωσης" με απόφαση της κυβέρνησης

Το εύρος του εξευτελισμού της Ελλάδας (του "υπερήφανος λαός της Ελλάδας" που είπε χθες ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου τον οποίο η κυβέρνησή του τον οδήγησε να ζει υπό κατοχικό καθεστώς για τα επόμενα 40 χρόνια απεμπολώντας όλες τις προσφορές για οικονομική βοήθεια στις αρχές του 2010) γίνεται καλύτερα αντιληπτό, από το γεγονός ότι στην χθεσινή συμφωνία στήριξης της Ελλάδας περιλαμβάνεται και ένας ...
 

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Το ξεπούλημα ξεκίνησε! Τα ορυκτά της Θράκης στο σφυρί…

Όπως αναφέρει το Reuters από την Αθήνα την Πέμπτη 21 Ιουλίου, το Υπουργείο Οικονομικών ανήρτησε ήδη ανακοίνωση με την οποία ψάχνει για συμβούλους, όσον αφορά την πώληση των δικαιωμάτων εξορύξεως ορυκτών στη Βόρεια περιοχή της Θράκης.

Απίστευτο κι όμως αληθινό: Οι Φινλανδοί ζήτησαν τον Παρθενώνα!!!!!

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, που επικαλείται διπλωματικές πηγές και κοινοτικούς αξιωματούχους, οι Φινλανδοί που φημίζονται για τις ικανότητές τους ως βοσκοί ταράνδων και έζησαν επί 45 χρόνια υπό σοβιετική επικυριαρχία δίνοντας μάλιστα και τον διεθνή "φιλανδοποίηση" ζήτησαν την υποθήκευση του Παρθενώνα και τριών ελληνικών νησιών, ως εγγύηση για τη συμμετοχή τους στο νέο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, έναντι μόλις 300 εκατ. ευρώ. 

Γ. Παπανδρέου: "Όχι νέα μέτρα εάν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας"

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για σημαντικές αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ελλάδα και για την Ευρώπη.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε ότι με τις αποφάσεις εγγυάται η μακροχρόνια βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τίθεται σε ισχύ ένα πρόγραμμα για να επανέλθει η ελληνική οικονομία σε θετικούς ρυθμούς.

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Αποφασίστηκε η στήριξη της Ελλάδας

Ολοκληρώθηκε η σύνοδος κορυφής της Ευρωζώνης, επίκεντρο της οποίας ήταν η χώρα μας με την Ε.Ε. να αποφασίζει την επιμήκυνση του Ελληνικού χρέους.

Ο πρώτος ηγέτης που έκανε δηλώσεις ήταν ο Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε: «Τα μέτρα που αποφασίστηκαν δεν θα εφαρμοστούν σε άλλη χώρα πλην της Ελλάδας. Αποφασίσαμε πως θα δημιουργήσουμε ένα Ευρωπαϊκό Νομισματικό ταμείο που θα διαχειρίζεται τέτοιες κρίσεις.

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

ΑΠΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟ Η ΕΙΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 1.700 ΕΥΡΩ...

Την 1η Αυγούστου θα τεθεί σε ισχύ η αυξημένη εισφορά στις συντάξεις που ξεπερνούν τα 1.700 ευρώ. Διπλά χαμένοι είναι όσοι συνταξιούχοι είναι κάτω των 60 ετών, καθώς θα κληθούν να πληρώσουν μία ακόμα εισφορά. Σε εγκύκλιο του ΙΚΑ προβλέπεται πως η ειδική εισφορά καθορίζεται:

Παρέμβαση των ΗΠΑ: "Μην πτωχεύετε την Έλλάδα"!

Αργά το βράδυ της Τρίτης, έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μ. Ομπάμα, επιχείρησε παρέμβαση στις εξελίξεις για το ελληνικό χρέος επικοινωνώντας τηλεφωνικά με την Καγκελάριο της Γερμανίας Α. Μέρκελ που επιμένει σε μία λύση που οδηγεί την Ελλάδα σε επιλεκτική χρεοκοπία. 

Μισθολόγιο:Όλες οι προτάσεις των Επιτελείων στον ΥΕΘΑ.1200 βασικός μισθός

Το Onalert αποκαλύπτει ποιες είναι οι προτάσεις των Γενικών Επιτελείων για το μισθολόγιο των στρατιωτικών. Σύμφωνα με την πηγή που πληροφόρησε το Onalert, οι προτάσεις αυτές για ειδικό μισθολόγιο των στρατιωτικών έχουν υποβληθεί απο τον Νοέμβριο του 2010 στον προηγούμενο ΥΕΘΑ Ε.Βενιζέλο, αλλά εξακολουθούν να ισχύουν στο ακέραιο και σήμερα. Ποιες απ΄ αυτές θα εφαρμοστούν; Σύμφωνα με την πηγή του Onalert, οι προτάσεις είχαν αντιμετωπιστεί θετικά από τη προηγούμενη ηγεσία του ΥΕΘΑ.

Τα πάντα-όλα στη Χίλαρι για ένα κομμάτι ψωμί... (Του Κώστα Χαρδαβέλλα)

Τάδε έφη Χίλαρυ Κλίντον: «Σας δίνω τη συμπαράστασή μας στο οικονομικό σας πρόβλημα και την επιρροή μας στην τρόικα, θέλω ότι υπάρχει σε ορυκτό πλούτο στην Ελλάδα».

Π. Μπεγλίτης: "Υπαρκτή και όχι θεωρητική η τουρκική απειλή"!!!

Για πρώτη φορά από τότε που πήγε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας , είτε ως αναπληρωτής είτε ως "πρώτος" υπουργός Άμυνας, ο Πάνος Μπεγλίτης μίλησε ως πραγματικός υπουργός και ελπίζουμε να μην είναι η τελευταία: «Η τουρκική απειλή δεν είναι θεωρητική, είναι υπαρκτή. Το βλέπουμε αυτό στο Αιγαίο και στην Κύπρο», τόνισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπελγίτης, ο οποίος είχε στο Γενικό Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογο του Δημήτρη Ηλιάδη.

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Eυρώ: Αρχίζει την ανοδική του πορεία...

Ανοδικά κινείται σήμερα το ευρώ έναντι του δολαρίου εν όψει της Συνόδου Κορυφής της Πέμπτης
Το απόγευμα το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,4171 δολάρια από το επίπεδο των 1,4064 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης. Στην αγορά συναλλάγματος η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,4160 δολάρια.

Ήμαρτον!!! Η Siemens κάνει αγωγή στο ελληνικό δημόσιο!

Αγωγή κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Πρωτοδικείο του Μονάχου θα καταθέσει η Siemens, ζητώντας να αναγνωριστεί από τη γερμανική Δικαιοσύνη ότι δεν έχει υποχρέωση αποζημίωσης του Ελληνικού Δημοσίου.

Απειλές Ερντογάν για την Κύπρο "Το σχέδιο Ανάν πέρασε, τώρα θα γίνουν αυτά που θέλουμε εμείς

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Σκληρές δηλώσεις έκανε ο Ερντογάν σχετικά με την Κύπρο, λίγες ώρες πριν την επισκεψη του στα Κατεχόμενα. Στο πρωινό γεύμα που είχε με τους τούρκους δημοσιογράφους, ο τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε «Αυτό το έθνος είναι περήφανο.Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε. Αυτό μην το περιμένει κανείς.».

Ο «Αττίλας» ερχόταν, η Εθνική Φρουρά κοιμόταν

Στις 19 Ιουλίου 1974, τέσσερις μόλις μέρες μετά το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου, τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μετέδιδαν την είδηση ότι η Τουρκία είχε αρχίσει τις προεργασίες για εισβολή στην Κύπρο. 
Οι πρωινές τουρκικές εφημερίδες, προτρέχοντας των γεγονότων, έγραφαν ότι ο αποβατικός στόλος βρισκόταν ήδη στα ανοιχτά της Κύπρου. Ηταν ένα τέχνασμα του Γενικού Επιτελείου, για να δεσμευτεί η τουρκική κυβέρνηση στην κοινή γνώμη και να μην μπορεί να υπαναχωρήσει, όσες πιέσεις κι αν δεχόταν.

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Κεραυνοί J.C.Trichet κατά κυβέρνησης για τα περί "επιλεκτικής χρεοκοπίας"


"Kεραυνούς" έριξε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Jean-Claude Trichet στην κυβέρνηση Παπανδρέου και βασικά στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και τον υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, οι οποίοι μίλησαν για "παύση πληρωμών" ο πρώτος και "επιλεκτική χρεοκοπία" ο δεύτερος και προειδοποίησε ότι δεν υπάρχει επιλεκτική χρεοκοπία, υπάρχει συνολική χρεοκοπία"!

H Xάγη μας δίνει το πράσινο φως να προχωρήσουμε για το Δίστομο και ο ΓΑΠ λέει ότι δεν είναι ώρα να ανοίξουμε το θέμα!!!!

Το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα μπορεί να το ενημερώσει για τα έννομα συμφέροντα που έχει στην υπόθεση που αφορά την προσφυγή της Γερμανίας κατά της Ιταλίας μετά από τις αποφάσεις που έλαβε η ιταλική δικαιοσύνη για την αποζημίωση των θυμάτων των ναζιστικών εγκλημάτων. 

Bloomberg: 10.000 Ελληνες αγόρασαν εξοχικό στην Τουρκία!!!!!!

Εκατομμυριούχοι γυρνούν την πλάτη στις ελληνικές πολυτελείς βίλες καθώς η οικονομία της χώρας μας αλλά και τα δημοσιεύματα που συχνά την παρουσιάζουν ως τον τόπο της… αβεβαιότητας, τους τρομάζει, όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg.

Χριστούγεννα και βλέπουμε για τα σχολικά βιβλία. Δεν έχει τυπωθεί ούτε ένα από τα 45 εκατομμύρια αντίτυπα που διανέμονται κάθε χρόνο!!!!!

Συνθήκες κρυφού σχολειού θα επικρατούν από του χρόνου στα ελληνικά σχολεία, με τους μαθητές να πρέπει να προσηλώνονται στην παράδοση του μαθήματος και να κρατούν σημειώσεις, καθώς τα σχολικά εγχειρίδια και βιβλία θα αποτελούν είδος πολυτελείας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τύπος της Κυριακής», από τα 45 εκατομμύρια αντίτυπα 1.200 τίτλων που διανέμονται κάθε χρόνο στα σχολεία, μέχρι στιγμής δεν έχει τυπωθεί ούτε ένα.... 

100.000 ευρώ από νοίκια στο Κολωνάκι έκοψε ο Μπεγλίτης.

Τη μεταστέγαση του Γραφείου Ενημέρωσης Κοινού του ΥΕΘΑ από το Κολωνάκι στο ΚΕΠ του Πενταγώνου, επί της οδού Μεσογείων, αποφάσισε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης. 

ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ:Η αφαίμαξη των στρατιωτικών διαλύει τις Ένοπλες Δυνάμεις

“Τετέλεσται…”! Οι διαρροές από το υπουργείο Οικονομικών για νέες περικοπές στο εισόδημα των στρατιωτικών έχουν προκαλέσει τεράστια αναστάτωση. Δεν πάει άλλο!

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Πληρώνονται καλύτερα οι Έλληνες βουλευτές σε σχέση με τους Ευρωπαίους ...

«Σφαγή» αναμένεται να γίνει μεταξύ των βουλευτών για την συμμετοχή τους σε όσο το δυνατόν περισσότερες επιτροπές, προκειμένου να ισοφαρίσουν το ψαλίδι που έπεσε στο μισθό τους.
Οι καθαρές μηνιαίες αποδοχές ενός βουλευτή σύμφωνα με τα στοιχεία του «Τύπου της Κυριακής» ανέρχονται σε...
8.500 χιλιάδες ευρώ. Την ίδια στιγμή, οι Ισπανοί συνάδερφοί τους παίρνουν 4.000 ευρώ, οι Γερμανοί βουλευτές 7.668 ευρώ και οι πιο καλοπληρωμένοι είναι οι Ιταλοί βουλευτές με τις μηνιαίες τους απολαβές να φτάνουν τα 11.704 ευρώ.

"Χαράζει για εκλογές" εν μέσω φόβων για την έννομη τάξη


"Από τον Σεπτέμβριο δεν θα μπoρούμε να βγούμε από τα υπουργεία και τα σπίτια μας. Και όσο για τις τράπεζες με αυτά που πρόκειται να συμβούν πολύ δύσκολα θα γλιτώσουν πολιορκίες". Η φράση είναι αυθεντική 100% ανήκει σε