Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Ανακοίνωση Διαμαρτυρίας


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
Μελισσών 10, ΤΚ 14564 , Κηφισιά , Αττική.
Τηλ&Φαξ:211-7000036
E-mail: : 2010akis@gmail.com  και info@akis2010.net

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Η Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών (Α.Κί.Σ) παρακολουθώντας το συνεχόμενο από διετίας «Μπαράζ» των ανίερων και ύποπτων επιθέσεων που  δέχεται ο Στρατός και τα Στελέχη του, (εν ενεργεία και αποστρατεία) και με αφορμή αυτή τη φορά ένα περιστατικό στη Σχολή Ευελπίδων,
Διαμαρτύρεται έντονα και εκφράζει
Την οργή και αγανάκτησή της για την απαξίωση  και τον διασυρμό στον οποίο με άστοχες δηλώσεις και περίεργα υπονοούμενα της πολιτικής Ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σύρεται το σύνολο του στρατεύματος και των Στελεχών του και υποσκάπτεται ή και τίθεται εν αμφιβόλω η ύψιστη αφοσίωσή τους προς τη Δημοκρατία και τους Δημοκρατικούς θεσμούς.
Οι χαρακτηρισμοί που εκτοξεύθηκαν από επίσημα χείλη την τελευταία διετία , όπως «αυτιστικοί» και «αντιπαραγωγικοί» για τους εν ενεργεία, «τραμπούκοι» και «εισβολείς» για τους εν αποστρατεία , ολοκληρώθηκε τώρα  με τους χαρακτηρισμούς «σταγονίδια» και «χουντικοί» που απευθύνθηκε στο σύνολο των αυριανών ηγητόρων του στρατεύματος , τους σημερινούς Ευέλπιδες. Η απίστευτη προσπάθεια υπονόμευσης του έργου και του ρόλου των ΕΔ της Πατρίδας μας, του μόνου δηλαδή θεσμού που παραμένει ακόμη όρθιος ,είναι πλέον προφανής.

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΕΔΕ & κατάρρευση συνωμοσίας: 20 ημέρες φυλακή στους "πρωταίτιους"


Μια «φούσκα» ήταν τα περίφημα «χουντοσταγονίδια» της Σχολής Ευελπίδων, μια συνωμοσία η οποία κατέπεσε μέσα σε λίγες ημέρες, όπως γίνεται σαφές μέσα από το πόρισμα της ΕΔΕ που μόλις χθες κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και φέρνει στην δημοσιότητα του defencenet.gr.
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι… πρωταίτιοι της ομάδας των πέντε που υποτίθεται ότι τραγούδησαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου ανήμερα του Πολυτεχνείου (τέτοιoς ύμνος ούτε υπήρξε ποτέ, ούτε υπάρχει, παρά μόνο ένα τραγούδι του Κατσαρού της εποχής) τιμωρήθηκαν με την «βαριά» ποινή των… 20 ημερών φυλάκισης, δηλαδή με την ποινή που τιμωρείται ένας απλός φαντάρος στα Τάγματα Εκστρατείας αν π.χ. δεν χαιρετήσει τον διοικητή του.

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Βράζει το στράτευμα για τη «συνωμοσία».

Κλίμα αναστάτωσης, αλλά συνάμα και οργής επικρατεί στις τάξεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων μετά το δημοσίευμα της Κυριακής (στην εφημερίδα «Το Βήμα») για το περιστατικό στη Σχολή Ευελπίδων.

«Ας σταματήσουν κάποιοι τα παιχνίδια με τις Ενοπλες Δυνάμεις, γιατί μόνον κακές υπηρεσίες προσφέρουν στη χώρα» ανέφερε στη «δημοκρατία» στρατιωτικός αξιωματούχος του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, τονίζοντας παράλληλα ότι τα θέματα αυτά χρειάζονται προσεκτικούς χειρισμούς.

Tι δήλωσε ο Δ. Αβραμόπουλος για το περιστατικό στη ΣΣΕ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ κ. ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ FLASH ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ κ. ΝΙΚΟ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟ.



Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Σας έχω προαναγγείλει, την κουβέντα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, τον κύριο Δημήτρη Αβραμόπουλο, που βρίσκεται στις Βρυξέλες. Καλημέρα, κύριε Αβραμόπουλε.

Δ. ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: Καλημέρα, κύριε Ευαγγελάτε.

Ν. ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ: Δεν έκανα πρόλογο, θέλω να το πω τώρα, να είστε παρών, να το ακούσετε.
Τυχαίνει να ξέρω, και νομίζω όλοι δημοσιογραφικά και δεν το κρύψατε ποτέ, ότι θέλατε να ενταχθείτε σε αυτή την Κυβέρνηση, πάρα πολύ πολιτικά.

Πιο διεφθαρμένοι από Γκάνα, Τυνησία, Ναμίμπια, Ρουάντα, Πουέρτο Ρίκο και Μποτσουάνα

Θα πίστευε κανείς ότι μετά τα όσα έχουμε ακούσει τα τελεταία δυο χρόνια για την πάταξη της διαφθοράς, κάπως θα είχαν βελτιωθεί τα πράγματα! Κι όμως χειροτερέψαμε!
Κύρια αιτία και πάλι η ανικανότητα της χώρας μας να πατάξει την φοροδιαφυγή. Η ανοιχτή αυτή πληγή όπως βεβαίως και οι χρηματισμοί σε πολλούς τομείς του δημοσίου, έφεραν την Ελλάδα μαζί με την Ιταλία να είναι οι χώρες της ευρωζώνης με τη χειρότερη βαθμολογία σε ό,τι αφορά τους δείκτες παγκόσμιας διαφθοράς.

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Επεισόδιο στη ΣΣΕ : ΑΠΑΝΤΗΣΗ από τον ΓΙΟ, ΑΔΕΛΦΟ, ΘΕΙΟ


            Του Συνταγματάρχη ε.α.  Αναστάσιου Φαραντάτου

             Εδώ και πέντε ημέρες παρακολουθώ τα αναγραφόμενα σε διάφορες εφημερίδες και ιστοσελίδες, σχετικά με το θέμα της Σχολής Ευελπίδων, που έφερε στη δημοσιότητα το «Κυριακάτικο Βήμα» της 27/11/11, με την περισσή δημοκρατική του ευαισθησία.

            Δεν θα αναφερθώ στο επεισόδιο, που έλαβε χώρα στις 17/11/11 καθ’ όσον με εντολή του κ. ΥΕΘΑ έχουν κινητοποιηθεί οι θεσμικές διαδικασίες για τον πειθαρχικό του έλεγχο. Ούτε είναι της παρούσης να αναλύσω γιατί δέχεται επίθεση η οικογένειά μου, ο πατέρας μου, ο αδελφός μου και τα δυο μου ανίψια. Ο κόσμος έχει καταλάβει τι πραγματικά συμβαίνει και τα εκατοντάδες τηλεφωνήματα συμπαράστασης, όπως και τα ευνοϊκά σχόλια της πλειοψηφίας αγνώστων σε μένα συμπατριωτών μας, αποδεικνύουν ότι ο λαός πλέον δεν πέφτει θύμα παραπληροφόρησης.

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Μνημόνιο ή Χούντα;

Του Αντιστάτηγου (ε.α) Στέλιου Καστραντά *
Να δεχθώ για την οικονομία της συζήτησης ότι τα πράγματα στη Σχολή Ευελπίδων έγιναν έτσι όπως περιγράφονται σε διάφορα δημοσιεύματα που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας.
Εκείνο όμως στο οποίο θα ήθελα να σταθώ είναι σε τι αποβλέπει η μεγάλη δημοσιότητα του γεγονότος αυτού καθ’εαυτού; Μήπως δηλαδή σήμερα απειλείται η Δημοκρατία από επίδοξους φιλοχουντικούς Ευέλπιδες και το ανακαλύψαμε τώρα τελευταία που έρχεται η εφαρμογή των πιο σκληρών και αντιλαϊκών μέτρων που θα γονατίσουν τους ήδη εξαθλιωμένους Έλληνες πολίτες; Μήπως το σχέδιο που μέχρι τώρα στηριζότανε στο μότο « Μνημόνιο ή Χρεοκοπία» έγινε «Μνημόνιο ή Χούντα»;

"Σταγονίδια δεν υπάρχουν μόνο στους Ευέλπιδες"!Άρθρο-παρέμβαση

Του ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗ
Αξιωματικός ε.α ΣΞ
Μέλος ΚΕΘΑ-ΑΝΕΑΕΔ
Επ’ αφορμή του σάλου ή «σάλου» που δημιουργήθηκε εξ’ αιτίας των δημοσιευμάτων της εφημερίδας «Βήμα», σχετικά με την απαγγελία στίχων χουντικού ύμνου από αριθμό μαθητών της σχολής των ευελπίδων τις ημέρες εορτασμού της εξέγερσης του πολυτεχνείου, θα επιθυμούσα να καταθέσω τις παρακάτω απόψεις, απόψεις που είναι καθαρά προσωπικές και δεν εκφράζουν την συλλογική ή προσωπική άποψη κανενός άλλου:

1,45 δισ. ευρώ έκαναν φτερά το 2010 από τη χώρα μας

Μία τεράστια οικονομική αιμορραγία για την ελληνική οικονομία αποκαλύφτηκε από την Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ σύμφωνα με την εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από τις μελέτες που έχουν πραγματοποιήσει οι δύο αυτοί οργανισμοί εμβάσματα οικονομικών μεταναστών ύψους περίπου 1,45 δισ. ευρώ έκαναν φτερά μόνο το 2010 από τη χώρα μας.
Το πλέον εξοργιστικό όμως είναι το γεγονός ότι αν και πρόκειται για εισοδήματα που αποκτήθηκαν στην Ελλάδα, η αποστολή των χρημάτων στις χώρες προέλευσης των μεταναστών έγινε χωρίς καμία φορολογική επιβάρυνση για τους οικονομικούς μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας.

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Κάτω τα χέρια από τους Ευέλπιδες

Γράφει ο Σπύρος Σταματόπουλος
Συνταγματάρχης ε.α.

Σύμφωνα με το «Κυριακάτικο Βήμα» της 27/11/11, ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου, ο τεταρτοετής εύελπις αρχηγός της Σχολής Ευελπίδων έβγαλε λόγο υπέρ της χούντας και έβαλε τους συναδέλφους του να τραγουδήσουν τον ύμνο της χούντας.
Επίσης αφού κάλεσε πρώτα τους αλλοδαπούς και τους Κύπριους να αποχωρήσουν από το αμφιθέατρο, να κλείσουν οι πόρτες και να κατέβει η αφίσα του Πολυτεχνείου έβγαλε λόγο κατά της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και υπέρ της χούντας.
Σύμφωνα με τις δικές μου έγκυρες πληροφορίες μέσα από τη Σχολή Ευελπίδων και μάλιστα από ευέλπιδες που ήταν παρόντες στη συγκεκριμένη εκδήλωση, τα πράγματα δεν έγιναν όπως τα περιγράφει το «Βήμα» και όπως παρουσιάστηκαν από τα κανάλια ALPHA και MEGA το βράδυ του Σαββάτου 26/11/11.

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Κε Αβραμόπουλε, είμαι ‘Χουντικός;’

Το πατριωτικό τραγούδι ‘Μακεδονία ξακουστή’, γράφτηκε μετά τους Βαλκανικούς Πολέμους (1912-1913) και στιχουργός του, είναι ο ίδιος ο ανώνυμος λαός μας, που θέλησε να υμνήσει τους ένδοξους αγώνες λευτεριάς της πολύπαθης, ‘μήλο της έριδος’ (ακόμη και σήμερα), Μακεδονικής γης. Έκτοτε, ακούγεται στις εθνικές επετείους και γενιές Ελλήνων, μεταξύ αυτών η δική μου και η δική σας, μεγάλωσαν, τραγουδώντας το!
     Βέβαια, για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας ή καλής γειτνίασης, η φράση «που έδιωξες τους Βούλγαρους..», αντικαταστάθηκε με την πάροδο του χρόνου, με εκείνη «που έδιωξες τους βάρβαρους..». Η ιστορία όμως, με όποιες λέξεις κι αν την πεις, δεν αλλάζει, δεν παραγράφεται, δεν διαγράφεται και κυρίως δεν πρέπει να λησμονιέται!

Ποιοι και γιατί στο εσωτερικό μέτωπο φοβούνται τις Ένοπλες Δυνάμεις

Άφωνη η χώρα παρακολουθεί μια συντονισμένη επιχείρηση συκοφάντησης και υπονόμευσης των Ενόπλων Δυνάμεων, με την δήθεν ανακάλυψη «χουντικών» μεταξύ των 20χρονων και 22χρονων σπουδαστών της Σχολής Ευελπίδων.
Μια καθαρή σκευωρία που ξεκίνησε να εφαρμόζεται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τον Γ.Παπανδρέου να μιλάει στις Κάννες περί «πραξικοπήματος» και τον «αποκεφαλισμό», ολόκληρης της στρατιωτικής ηγεσίας μέχρι την χθεσινή ανακοίνωση του… αντιπροέδρου της Ν.Δ. και υπουργού Εθνικής Άμυνας, αλλά και του ΓΕΣ, περί «πρωταιτίων»!