Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

ΕΔΕ & κατάρρευση συνωμοσίας: 20 ημέρες φυλακή στους "πρωταίτιους"


Μια «φούσκα» ήταν τα περίφημα «χουντοσταγονίδια» της Σχολής Ευελπίδων, μια συνωμοσία η οποία κατέπεσε μέσα σε λίγες ημέρες, όπως γίνεται σαφές μέσα από το πόρισμα της ΕΔΕ που μόλις χθες κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και φέρνει στην δημοσιότητα του defencenet.gr.
Χαρακτηριστικό είναι ότι οι… πρωταίτιοι της ομάδας των πέντε που υποτίθεται ότι τραγούδησαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου ανήμερα του Πολυτεχνείου (τέτοιoς ύμνος ούτε υπήρξε ποτέ, ούτε υπάρχει, παρά μόνο ένα τραγούδι του Κατσαρού της εποχής) τιμωρήθηκαν με την «βαριά» ποινή των… 20 ημερών φυλάκισης, δηλαδή με την ποινή που τιμωρείται ένας απλός φαντάρος στα Τάγματα Εκστρατείας αν π.χ. δεν χαιρετήσει τον διοικητή του.

Ο δήθεν «πραξικοπηματίας» παραπέμπεται περαιτέρω στο πειθαρχικό κατόπιν τεράστιας πίεσης του Αρχηγού ΓΕΣ αντιστράτηγου Ζιαζιά, γνωστού για τα «πράσινα» αισθήματά του, αλλά σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να υπάρξει απόταξή του από την ΣΣΕ, για τον απλό λόγο ότι ΔΕΝ υπάρχει κανένα αδίκημα για να το επιδικαστεί μια τέτοια ποινή.
Σήμερα θα σταλεί στον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου ο φάκελος με την υπόθεση για να εξακριβωθεί ότι δεν τελέστηκαν τα δήθεν «βαριά» αδικήματα που κατηγορούνται, αλλά φυσικά με την ποινή των 20 ημερών λήγει η υπόθεση από μόνη της. 
Αυτό αναφέρει το πόρισμα των δύο Ενόρκων Διοικητικών Εξετάσεων (ΕΔΕ) οι οποίες διενεργήθηκαν παράλληλα και ανεξάρτητα τόσο από την διοίκηση της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων όσο και από το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ).
Είναι πραγματικά γελοίο και εκτίθεται ακόμα και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας που κάποιοι τον παρέσυραν να εκδώσει την ανακοίνωση του Σαββάτου, το ότι τελικά με όλες αυτές τις πιέσεις για «αποκεφαλισμό» της ομάδας των Ευέλπιδων καταλήξαμε σε «ποινή φυλάκισης 20 ημερών» επειδή δήθεων «με βήμα σημειωτόν απήγγειλαν τον ύμνο της 21ης Απριλίου» (σιγά μην έκαναν και «το βήμα της χήνας»), ενώ δεν επιβάλλεται καμία ποινή σε πρωτοετείς σπουδαστές και σε αξιωματικούς της Σχολής Ευελπίδων:
«Ο αρχηγός της Σχολής» «διώκεται πειθαρχικά, του αφαιρέθηκε η διοίκηση (σ.σ.: δεν τους αφαιρέθηκε η διοίκηση γιατί δεν μπορούσε διοικητικά να του αφαιρεθεί η διοίκηση και βέβαια προκαλούμε τον οιονδήποτε να προσκομίσει το έγγραφο με το οποίο του αφαιρείται η διοίκηση αν επιμένουν κάποιοι σε αυτόν τον ισχυρισμό. Ο Εύελπις παραιτήθηκε κατόπιν τεράστιων πιέσεων) και παραπέμπονται πειθαρχικά το σύνολο των Eυέλπιδων, όσων δηλαδή ενεπλάκησαν στο επεισόδιο, πλην των πρωτοετών. Παράλληλα διετάχθη από τον Εισαγγελέα του Στρατοδικείου προκαταρκτική εξέταση για πιθανή τέλεση ποινικών αδικημάτων», αναφέρεται στο πόρισμα σε ό,τι αφορά τις αρχικές ενέργειες.
Σύμφωνα με τις ανακρίσεις που έγιναν, ο αρχηγός της Σχολής υποτίθεται αναφέρθηκε στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, χαρακτηρίζοντάς την «μπούρδα». Μόλις τελείωσε το τραγούδι από την ομάδα των Ευέλπιδων, σύσσωμη η Σχολή τον χειροκρότησε.
Εμείς απλά να ρωτήσουμε, έστω και αν έγινε έτσι, από πότε τιμωρούνται Έλληνες πολίτες επειδή έχουν διαφορετική άποψη για την πολιτική σημασία του Πολυτεχνείου; Επειδή το έχουν ανάγκη κάποιοι για να στήνουν τις προσφιλείς τους συνωμοσίες;
Η δεύτερη ΕΔΕ, που διενήργησε παράλληλα το ΓΕΣ διεξήχθη για να διαπιστωθεί πώς δεν έγινε γνωστό το επεισόδιο στη Διοίκηση της Σχολής, δηλαδή πώς δεν «κάρφωσε» κάποιος τον αρχηγό! Μα πρέπει να τους δώσουν βραβείο, όχι να τους τιμωρήσουν!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

4 σχόλια:

 1. Δυστυχώς τη λάσπη κατά της Σχολής και των Ευελπίδων την έρριξε ο κ.Ψυχάρης και η σπιθαμιαία πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.
  Όλοι αυτοί οι πολιτικοί που κόπτονταιτώρα για το πολυτεχνείο είναι ακριβώς οι ίδιοι που ανήκοντες στη γενιά του ποδοπάτησαν επάνω του για να ικανοποιήσουν τις πολιτικές τους φιλοδοξίες και να φέρουν την Ελλάδα στο σημερινό της χάλι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Νομίζω ότι έχει έρθει προ πολλού η ώρα ( η εκτίμησή μου είναι απο προχθές) για να αφήσουμε τίς ένοπλες δυνάμεις τής χώρας να συνεχίσουν να πραξουν απερίσπαστες αυτο που είναι ταγμένες να πράξουν άν ποτέ χρειασθεί δηλαδή να εξασφαλίσουν τήν άμυνα τής χώρα μας Κάθε άλλη ενέργεια όσων βρίσκονται εκτός Στρατεύματος και ιδιαίτερα εκείνων που δέν γνωρίζουν απο κοντά πώς είναι δομημένες οργανωμένες και πώς δρούν στήν ειρήνη τήν ένταση και τόν πόλεμο (άν χρειασθεί) βρίσκεται σε τελείως αντίθετη και λάθος κατεύθυνση, ενώ επιδρά αρνητικά στό ηθικό τών στελεχών και πιθανά στήν δυνατότητα εκτέλεσης τής αποστολής τους.

  Οσο για τίς όποιες παρατυπίες ή άλλες πιθανά μή σύνομες ενέργειες οι Ενοπλες Δυνάμεις έχουν και τήν δύναμη αλλά και το νομικό καθεστώς (αυστηροί στρατιωτικοί κανονισμοί - Στρατιωτικοί Νόμοι κλπ) για να επιλύσουν μόνες τους το όποιο πρόβλημα δημιουργηθεί.

  Τονίζω για τούς μή γνωρίζοντες ότι κάθε ενέργεια στελεχών τών ΕΔ αξιολογείται άμεσα και χωρίς παρεκτροπή για πιθανές πειθαρχικές και πιθανά νομικές ευθύνες απο τούς άμεσα προισταμένους τους όχι μόνο Διοικητές αλλά και αντιπροσώπους τής Στρατιωτικής Δικαιοσύνης.... Σέ ποιό άλλο υπουργείο υπάρχουν μέσα στήν οργάνωσή του Δικαστές και εισαγγελείς που επιλαμβάνονται άμεσα για όποια ενέργεια που είναι μή σύνομη ή ποινικά κολάσιμη;;; Σέ ποιό άλλο υπουργείο οι ενέργειες τών στελεχών (πχ ΕΔΕ) αξιολογούνται απο αντιπρόσωπο τής διακαστικήκς υπηρεσίας για πιθανή ποινική αξιολόγηση;;; Σε ποιό άλλο υπουργείο υπάρχει τόσο αυστηρό νομικό και πειθαρχικό πλαίσιο λειτουργίας ;;;

  Ολα τά υπόλοιπα είναι ασφαλώς "λόγια απλώς για να λέγονται"

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. vai nua npourda htav giati ta paidia tou politexveioy mas odigisav edo simera

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. dev exoume oute gia tis basikes avagkes mas pleov MPABO stous eyelpides kai pali MPRABO

  ΑπάντησηΔιαγραφή