Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

ΠΟΙΟΙ ΔΙΑΒΑΛΛΟΝΤ​ΑΙ...

Ο δημόσιος τομέας της χώρας είναι τεράστιος κι αυτό το ξέρουμε όλοι. Το γιατί διογκώθηκε επίσης το ξέρουμε όλοι.
Είναι γνωστά και χιλιοειπωμένα αυτά. Αυτό που δε μας λένε, είναι ότι μέσα σε όοοοοοοολο…. αυτό το δημόσιο που μεγάλωσε ανεξέλεγκτα και χρυσοπληρώθηκε χωρίς να παράγει έργο, υπάρχουν και κάποιες κατηγορίες υπαλλήλων που παρέμειναν κακοπληρωμένοι και όσο κι αν τρέχουν δε φτάνουν να καλύψουν την έλλειψη προσωπικού που υπάρχει στις υπηρεσίες τους. Ναι, ΕΛΛΕΙΨΗ.
Ποιοι είναι αυτοί;
1)      Εκπαιδευτικοί
2)      Γιατροί/νοσοκόμοι
3)      Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων
Παρατηρήστε σε ποιους τομείς δουλεύουν: Παιδεία, Υγεία, Ασφάλεια της χώρας.
αυτό και υπάρχουν ελλείψεις. Δεν μπορεί βλέπεις ο «βολευτής» να βάλει τον δικό του, που είναι απόφοιτος Λυκείου να κάνει το γιατρό, ούτε τον καθηγητή, ούτε τον αξιωματικό. Τον βάζει λοιπόν να κάνει το γραμματέα.  Γι΄ αυτό πας στο ΙΚΑ και έχει 3 γραμματείς στον γκισέ, αλλά  κανένα ενδοκρινολόγο. Και ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ότι ο γραμματέας παίρνει όσα κι ο γιατρός –μη σου πω και περισσότερα!!!

Ο ήρωας τσολιάς που αυτοκτόνησε με την σημαία

Στα Ίμια πριν 15 χρόνια η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία ζήτησε από τους Έλληνες καταδρομείς που ήταν πάνω στη βραχονησίδα να κατεβάσουν και να κάψουν την ελληνική σημαία.

Στην Ακρόπολη ένας Έλληνας τσολιάς ο Κώστας Κουκίδης τυλίχθηκε με την ελληνική σημαία έπεσε από τον Ιερό Βράχο και σκοτώθηκε για να μην υποστείλει τη σημαία όπως του ζήτησαν οι κατακτητές Γερμανοί.

Τα 50 δισ. φέρνουν εκλογές τον Μάρτιο!

Σε πρόωρες εκλογές, οδηγεί τον Γ.Παπανδρέου η εντολή του ΔΝΤ για εκποίηση της δημόσιας περιουσίας!

Μία δραματική νύχτα πέρασε το επιτελείο της κυβέρνησης, αφού η πλειοψηφία των υπουργών δεν είχε ιδέα για τις ανακοινώσεις στις οποίες προχώρησε η τρόικα!

Παραίτηση Α/ΓΕΣ δεν έγινε δεκτή."Φωτιά" στις κρίσεις.

Την παραίτησή του στη διάθεση του υπουργού Εθνικής Άμυνας έθεσε ο Α/ΓΕΣ αντιστράτηγος Φραγκούλης Φράγκος, μετά από το θόρυβο που ξέσπασε για την άσκηση "καταστολής πλήθους" από στρατιωτικές δυνάμεις της 71ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας στο Κιλκίς.

Θέλουμε ένα στρατό "πιο ευέλικτο, πιο αποτελεσματικό και πιο συμμετρικό", υποστήριξε σε ομιλία του, σε συνέδριο ο ΥΕΘΑ, Ευ. Βενιζέλος

Στη στρατηγική ασφάλειας της χώρας μας και των επιδιώξεών της, στο πλαίσιο των διεθνών συμμαχιών και των υποχρεώσεών της, ως χώρας - μέλους του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. αναφέρθηκε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας στο συνέδριο του ινστιτούτου “Strategy International”.

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Παραιτήθηκε ο Μουμπάρακ

Μετά από 17 ημέρες διαδηλώσεων, ο πρόεδρος της Αιγύπτου παραιτήθηκε, μεταβιβάζοντας την εξουσία στο στρατό.
Νέα σελίδα ανοίγει στην Αίγυπτο, καθώς μετά από 30 χρόνια στην εξουσία, 17 ημέρες έντονων διαδηλώσεων και κλιμακούμενων διεθνών πιέσεων, παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου ο Χόσνι Μουμπάρακ, αναθέτοντας τη διακυβέρνησης της χώρας στο ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο. Την ανακοίνωση της παραίτησης έκανε ο αντιπρόεδρος, Όμαρ Σουλεϊμάν.
Η είδηση προκάλεσε κύματα ενθουσιασμού σε ολόκληρη τη χώρα, με τους πολίτες- που επί ημέρες έδιναν μάχη για την απομάκρυνση του Μουμπάρακ- να ξεσπούν σε πανηγυρισμούς.
Το γύρο του κόσμου κάνουν οι σκηνές με τους Αιγύπτιους να ζητωκραυγάζουν, να κλαίνε, άνθρωποι όλων των ηλικιών να ανεμίζουν σημαίες και να ψάλλουν τον εθνικό ύμνο. "Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο" αναφέρει η ανταποκρίτρια του δικτύου από την πλατεία Ταχρίρ.

Πολύ ισχυρή δύναμη των ΗΠΑ με σκάφη και Πεζοναύτες κατέπλευσε τη νύχτα στην Διώρυγα του Σουέζ...

"Για καλό και για κακό", όπως λέει η λαϊκή παροιμία από χθες το βράδυ ισχυρή μοίρα του αμερικανικού 6ου Στόλου και μεγάλη δύναμη Αμερικανών πεζονταυτών,  για την ακρίβεια το 26ο Εκστρατευτικό Σώμα των US Marines προσέγγισαν την Διώρυγα του Σουέζ, για να διασφαλίσουν την κρίσιμη για την παγκόσμια γωστρατηγική επικοινωνία περιοχή, σε περίπτωση που χρειαστεί. Αυτό σημαίνει ότι οι ΗΠΑ εκτιμούν πως η κρίση στην Αίγυπτο μπορεί να βρεθεί σύντομα εκτός ελέγχου.

Διαδήλωση με… κυπριακές σημαίες!


Με συνθήματα όπως «Η Κύπρος ανήκει στους Κύπριους», «Άγκυρα πάρε τα χέρια σου από πάνω μας», «Άγκυρα δεν θέλουμε ούτε τα λεφτά σου, ούτε την λιτότητά σου» και «Δεν είμαστε τα ψυχοπαίδια σας» πραγματοποιήθηκε και χθες η συγκέντρωση διαμαρτυρίας χιλιάδων Τουρκοκυπρίων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων κατά του στρατού κατοχής και της οικονομικής κηδεμόνευες της Άγκυρας.

Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι μερικοί Τουρκοκύπριοι κρατούσαν και ανέμιζαν κυπριακές σημαίες!

Η κυβέρνηση καταδιώκει τους απόστρατους!

pagkalos_12

Αντί να απαντήσουν στις αποκαλύψεις για τις μίζες των 55 εκατομμυρίων ευρώ σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ για τα γερμανικά υποβρύχια, την περίοδο 2002-2004, στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας από τις σελίδες του γερμανικού περιοδικού «Spiegel», κυνηγούν τους απόστρατους! 

Ο «ψυχολογικός πόλεμος» της Τουρκίας και η γενικευμένη σύρραξη με την Ελλάδα.


Η αναπαραγωγή της είδησης από τα ελληνικά μμε, ήταν απόλυτη. Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ετοίμαζαν επίθεση κατά της Ελλάδος με το σχέδιο «Βαριοπούλα». Εισβολή στην ελληνικό τμήμα της Θράκης, κατάληψη ελληνικών νησιών στο Αιγαίο και ούτω το καθεξής. Κι όμως κανένας δεν μπήκε στον κόπο να εξετάσει δύο πτυχές αυτού του θέματος:

Πρώτον, γιατί έγινε η «διαρροή» από το τουρκικό Γενικό Επιτελείο και την κυβέρνηση Ερντογάν και δεύτερον ποιά θα ήταν η αντίδραση των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων. Ας αναλύσουμε βήμα-βήμα λοιπόν, αυτές τις πτυχές που δεν «φωτίστηκαν» ξεκινώντας από το πρώτο ερώτημα που είναι η «διαρροή».

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Υποχρεωτικά για τους Έλληνες τα τουρκικά!!!!!

     Σας φαίνεται ασήμαντο το ότι σε 15-20 χρόνια όλα τα Ελληνόπουλα δεν θα μπορούν να περάσουν στο λύκειο αν δεν γνωρίζουν καλά την Τουρκική;
Στην Δικονομία μας η σιωπή θεωρείται συναίνεση. Νομίζετε ότι με την σιωπή μας, δικαιούμεθα να δώσουμε στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας τέτοιο μέλλον; Κάθε λαός έχει τους αρχηγούς που του αξίζουν. Δεν θα γράψω άλλα σχόλια διότι θα είναι προσωπικά. Τα συμπεράσματα είναι δικά σας, και αν δεν συμφωνείτε με αυτήν την απόφαση του υπουργείου εθνικής παιδείας (και του παιδαγωγικού ινστιτούτου), ένα απλό τηλεφώνημα στο Εθνικό τυπογραφείο, το επίσημο όργανο του κράτους, θα σας πείσει !

Οργιάζουν στην Ευρώπη οι…«Τούρκοι της Δυτικής Θράκης»!

       Για την «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Τούρκων Δυτικής Θράκης» (ABTTF), που με πρόεδρο τον αξιότιμο κύριο Χαλίτ Χαμπίμπογλου κινείται συστηματικά στον δυτικοευρωπαϊκό χώρο (Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Αγγλία) με στόχο την προβολή των δικαιωμάτων των … καταπιεσμένων «Τούρκων» της Ξάνθης και της Κομοτηνής και την επί τούτου διεθνή κατασυκοφάντηση της Ελλάδας ως αντιδημοκρατικής και αυταρχικής χώρας, σάς έχουμε πολλές φορές μιλήσει κατά το παρελθόν. Και φυσικά θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, δεδομένης και της ολοένα μεγαλύτερης κλιμάκωσης της…ευγενούς δράσης της εν λόγω οργάνωσης. Εκείνο που θα πρέπει να έχουμε βέβαια πάντα στο μυαλό μας είναι ότι δεν πρόκειται εδώ απλώς για μια γραφική παρέα που κάνει βόλτες στην Ευρώπη και καταθέτει τις παραληρηματικές της συκοφαντίες σε φόρα και διεθνείς οργανισμούς.

Η Κρήτη εμφανίζεται από μεγάλη γαλλική εταιρεία σαν... ανεξάρτητο κράτος!!!

      Πρωτοφανής προβοκάτσια διεθνώς σε βάρος της Ελλάδας από τη μεγάλη γαλλική εταιρεία Quinette που κατασκευάζει σε όλο τον κόσμο καθίσματα υψηλής αισθητικής για θέατρα, κινηματογράφους και χώρους αναψυχής.
Οι Γάλλοι της εταιρείας αυτής εμφανίζουν την Κρήτη σαν ανεξάρτητο κράτος και όχι σαν ελληνική επικράτεια.

Οι…λουφαδόροι πολιτικοί μας…

      Το Πρώτο Θέμα έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της έρευνάς του για το πως πέρασαν από το στρατό οι πιο γνωστοί πολιτικοί. Να μας πουν και την έρευνα για τους μεγαλοδημοσιογράφους. Λοιπόν έχουμε και λέμε:

ΑΙΣΧΟΣ...

      Ο ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΞΕΠΕΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΙΑΜΕΠ... ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ;;;
ΟΙ ΠΑΛΑΚΙΔΕΣ ΤΟΥ ΕΛΙΑΜΕΠ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΟΥΝ ΩΣ... GAY ΤΟΝ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΕΛΛΗΝΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ.
     Καινοφανείς απόψεις περί του... ερωτικού προσανατολισμού του κορυφαίου νεότερου Έλληνα, του ανθρώπου στον οποίο το Έθνος οφείλει την επιτυχία της Επανάστασης του 1821, αυτού που κράτησε ζωντανό τον ξεσηκωμό του Γένους, ακόμα και όταν οι Τουρκοαιγύπτιοι σάρωσαν Πελοπόννησο και Στερεά το 1825, εκφράζονται από τον παρουσιαστή του ντοκιμαντέρ που προβάλει ο ΣΚΑΪ με θέμα την Επανάσταση του 1821. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο παρουσιαστής του ντοκιμαντέρ, Πέτρος Τατσόπουλος, χαρακτηρίζει στην σελίδα του στο facebook τον Κολοκοτρώνη ... gay!

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Πολυνομοσχέδιο κατά της αστυνομικής αυθαιρεσίας

     Πολυνομοσχέδιο για την προστασία των πολιτών που αντιμετωπίζουν περιστατικά αυθαιρεσίας από το προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας κατατέθηκε σήμερα Τρίτη στη Βουλή από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρ. Παπουτσή. Σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου, αναβαθμίζεται η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., ενώ ιδρύεται και Γραφείο Αντιμετώπισης Περιστατικών Αυθαιρεσίας που θα υπάγεται απευθείας στον αρμόδιο υπουργό.
Στο όργανο αυτό θα μπορούν οι πολίτες να καταγγέλλουν περιστατικά προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας ή βασανιστηρίων ή άλλες αυθαιρεσίες από το ένστολο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας (ΕΛ.ΑΣ., Πυροσβεστικό Σώμα, Λ.Σ.) σε βάρος κάθε ατόμου. Καταργείται ακόμη η Ελληνική Αγροφυλακή, ενώ προβλέπεται σταδιακή κατάργηση των εποχικών πυροσβεστών και η αντικατάστασή τους με πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης.
Πιο αναλυτικά το σχέδιο νόμου προβλέπει τα εξής:

Τσιφλίκι των Τούρκων το Αιγαίο - Τουρκική κορβέτα στην Πάρο με κατεύθυνση το Σούνιο

      Η Άγκυρα προκαλεί και πάλι. Τουρκική κορβέτα πλέει αυτή τη στιγμή στη καρδιά του Αιγαίου και παρακολουθείται από πλοία του στόλου μας.
     Η τουρκική Κορβέτα «ΜΠΟΝΤΡΟΥΜ» εξερχόμενη από τη Σμύρνη, κινήθηκε βορείως Χίου και στη συνέχεια δυτικά των Ψαρών σε διεθνή ύδατα.
Κατόπιν, τήρησε νοτιοδυτική πορεία και εισήλθε περί τις 19: 30 εντός των Eθνικών Xωρικών Yδάτων μεταξύ Τήνου - Μυκόνου.

(OnAlert)

Ανεξαρτητοποίησε την Κρήτη η Vodafone! - Δείτε & την σημαία του "νέου κράτους" - Τι λέει η εταιρεία


     Πριν από λίγες ημέρες η - εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσούσα - εταιρεία κινητής τηλερωνίας και όχι μόνο, Vodafone, προέβαλε ένα διαφημιστικό το οποίο προέβαλε τα προϊόντα της εταιρείας. Στη διαφήμιση η οποία εξελίσσεται εντός ταξιδιωτικού γραφείου πίσω από τον υπάλληλο βρίσκονται δύο σημαίες. Και ώ του θαύματος: Η μια εκ των δύο σημαιών είναι η σημαία του θρυλούμενου κινήματος της "Ανεξάρτητης Κρήτης" (!) και η άλλη των νησιών Μάρσαλ του Ειρηνικού που ανεξαρτητοποιήθηκαν πριν μερικά χρόνια!

Διακρατική συμφωνία Ελλάδας-Ισραήλ για τα SPICE.

       Μέσω διακρατικής συμφωνίας Ελλάδα-Ισραήλ θα γίνει η προμήθεια των συστημάτων SPICE, που αποτελεί και τη πρώτη μεγάλη “εξοπλιστική” συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Ισραήλ, μετά την “σύσφιξη” των σχέσεων, το περασμένο καλοκαίρι.
Το σύστημα SPICE είναι μια συλλογή κατεύθυνσης (Guidance Kit) που προσαρμόζεται σε βόμβες 1000 lbs (MK-83) με την επωνυμία SPICE-1000, καθώς και σε βόμβες 2000 lbs (MK-84/BLU-109) με την επωνυμία SPICE-2000.

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Σκοπιανή πρόκληση στη Φλώρινα δυναμιτίζει αγώνα χάντμπολ...

      Πολιτικές διαστάσεις πήρε το ματς χάντμπολ στη Φλώρινα, ανάμεσα στην Αρίωνα Πτολεμαΐδας και την Ζίτο Πρίλεπ από τη ΠΓΔΜ. Το παιχνίδι επρόκειτο να διεξαχθεί χθες στη Φλώρινα για το Τσάλεντζ Καπ γυναικών, αλλά δεν έγινε μετά την άρνηση της ελληνικής ομάδας να δεχτεί τη χρησιμοποίηση του αστεριού της Βεργίνας ως λογότυπο στη φανέλα της ομάδας από την ΠΓΔΜ. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από την ελληνική ομοσπονδία χάντμπολ (ΟΧΕ) που εξέδωσε σχετική ανακοίνωση:
*Κατά τη διάρκεια της χθεσινoβραδινής τεχνικής σύσκεψης, η ομάδα Ζίτο Πρίλεπ της ΠΓΔΜ παρουσίασε αγωνιστική φανέλα στην οποία εμφανιζόταν το αστέρι της Βεργίνας ως τμήμα του λογότυπου του εμπορικού της χορηγού.

Γερμανικό "μπλόκο" στους εξοπλισμούς! Επιστολή από Βερολίνο σε Αθήνα

“Νάϊν” σε συζητήσεις για εξοπλισμούς λέει το Βερολίνο στην Αθήνα, με επιστολή που εστάλη από τη Καγκελαρία κι όταν με το καλό τέτοιες κουβέντες αρχίσουν, η Γερμανία πρέπει να έχει την δυνατότητα να υποβάλει τις προτάσεις της! Οι συχνές επισκέψεις Γάλλων αξιωματούχων στο Πεντάγωνο έχουν αρχίσει να θορυβούν τη Γερμανική κυβέρνηση,καθώς τα ραντεβού του υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου συνοδεύονται από έντονη φημολογία περί συζητήσεων για προμήθεια γαλλικών οπλικών συστημάτων!

Αν σκάσει η “φούσκα” της Κίνας…

      Η Ευρώπη πασχίζει να τιθασεύσει την κρίση χρέους στις περιφέρειες της γηραιάς ηπείρου με σκληρά μέτρα λιτότητας και περικοπές, ενώ προσπαθεί ταυτόχρονα να διατηρήσει «σκληρό» το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα. Από την άλλη, η οικονομία των ΗΠΑ παρουσιάζει κάποια, έστω και αναιμικά, σημάδια ανάκαμψης με τη βοήθεια της FED (κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ), που διοχέτευσε πάνω από 2 τρις δολάρια στην αμερικανική αγορά μετά την κρίση των υπόθηκων δανείων το 2008. Σε αντίθεση, η κινεζική οικονομία συνεχίζει απρόσκοπτα την εντυπωσιακή πορεία ανόδου με ρυθμούς ανάπτυξης που αγγίζουν το 10 %.
Ενώ η πλειονότητα των οικονομικών αναλυτών θαυμάζουν το κινεζικό οικονομικό «θαύμα», και τα μεγάλα επενδυτικά hedge funds της δύσης συνεχίζουν να «στοιχηματίζουν» υπέρ της Κίνας, υπάρχουν κάποιοι που εκφράζουν ανοιχτά τις επιφυλάξεις τους για το κατά πόσο είναι βιώσιμο το μοντέλο ανάπτυξης που εφαρμόζει η Κίνα.

Π. Ρουμελιώτης: "Το ΔΝΤ δε θα φύγει ΠΟΤΕ από την Ελλάδα..."

    Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ, σε συνέντευξή του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία, αποκαλύπτει ότι η συζήτηση που γίνεται στην Ε.Ε. αφορά στην επιμήκυνση αποπληρωμής όχι μόνο του δανείου των 110 δισ. ευρώ αλλά του συνόλου του ελληνικού χρέους και επισημαίνει ότι χρειάζεται παράλληλα αύξηση του κοινοτικού προϋπολογισμού. Επίσης τονίζει ότι τα μέτρα του μνημονίου δεν επιβλήθηκαν, αλλά είναι εισηγήσεις της ελληνικής κυβέρνησης. Όσο για το πότε θα φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα; «Ποτέ» είναι η απάντησή του. Ένα απόσπασμα από τη συνέντευξή του:
 -  Πότε θα αποχωρήσει το ΔΝΤ από την Ελλάδα;
    Η εκταμίευση του δανείου λήγει στα μέσα του 2013. Μέχρι τότε θα συνεχιστούν οι τακτικές επισκέψεις των στελεχών του ΔΝΤ, ώστε να συντάσσουν τις εκθέσεις για την εκταμίευση των δόσεων. Μετά το 2013 το ταμείο θα παρακολουθεί τις οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας, ώστε να διασφαλίζεται η επιστροφή του δανείου που αρχικά είχε προβλεφθεί να πραγματοποιηθεί μέσα σε 2 χρόνια. Εφόσον όμως αποφασιστεί η επιμήκυνση αποπληρωμής από 2 σε 5 χρόνια, οι επισκέψεις των κλιμακίων του ΔΝΤ θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος της περιόδου αποπληρωμής του δανείου.
 -  Πότε θα σταματήσουν εντελώς;
    Ποτέ δεν θα σταματήσουν εντελώς. Κάθε χώρα που είναι μέλος του ΔΝΤ με βάση το άρθρο 4 του οργανισμού κάθε χρόνο υπόκειται σε έλεγχο. Απλώς δεν θα είναι τόσο πιεστικοί οι έλεγχοι, γιατί οι όροι του μνημονίου θα έχουν υλοποιηθεί.

Der Spiegel: Πιθανές «μίζες» στην πώληση 4 υποβρυχίων στην Ελλάδα

       Τις ύποπτες διαδρομές 55 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά 4 υποβρυχίων από τη γερμανική εταιρεία HDW, και τον εξοπλισμό τριών παλαιοτέρων, παρουσιάζει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, το οποίο θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα.
Η συμφωνία που υπογράφτηκε το 2000 και το 2002 μεταξύ της γερμανικής εταιρείας και της Ελλάδας αφορά τέσσερα υποβρύχια τύπου 214, αλλά και εξοπλισμό παλαιότερων υποβρυχίων Η γερμανική εταιρεία «Howaldtswerke-Deutsche Werft» (HDW) ανήκει στην ThyssenKrupp. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες στελεχών των εταιρειών HDW και Ferrostaal στην Εισαγγελία του Μονάχου, δημιουργήθηκε μία ομάδα, η «Team A», η οποία είχε το χρήμα και τη δικαιοδοσία να δωροδοκήσει αρμόδιους φορείς ώστε να κερδίσει η εταιρεία τους την ανάθεση της προμήθειας.
Την υπόθεση ερευνά η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθήνας η οποία και είχε έρθει σε επαφή προ δίμηνου με την Εισαγγελία του Μονάχου.

(Καθημερινή)

Κύπρος: 50-80 δισ. δολάρια η αξία του "Οικοπέδου 12" σε φυσικό αέριο - Αλλάζουν όλες οι ισορροπίες

      Το «Οικόπεδο 12» έχει μία αξία που κυμαίνεται μεταξύ 50 και 80 δισ δολάρια δηλώνει ο διευθυντής Ενέργειας του Κυπριακού Υπουργείου Εμπορίου Σόλων Κασίνης και "ανάβοντας φωτιές" σε ολόκληρη της Ανατολική Μεσόγειο. Μάλιστα δεν περιορίστηκε στην οικονομική αποτίμηση του κοιτάσματος, αλλά τόνισε ότι "υπάρχουν άλλες 14 γεωλογικές δομές με πάρα πολύ καλές προοπτικές εντός ΑΟΖ Κύπρου και οι τρισδιάστατες έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη, θα δείξουν στις εταιρείες πού ακριβώς θα τρυπήσουν». Γίνεται άμεσα αντιληπτό τι σημαίνουν γεωστρατηγικά τα τεράστια αποθέματα στην κυπριακή ΑΟΖ και τον αγώνα δρόμου που θα δοθεί με την Τουρκία.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ Α.Κί.Σ ΣΤΗ «ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ» ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΑΠΟ ΝΠΔΔ ΣΕ ΝΠΙΔ

 
         Είναι γνωστό ότι, ένας από τους λόγους που ιδρύθηκε η Α.Κί.Σ ήταν και η διαπιστωμένη αδιαφορία και υποχωρητικότητα της ΕΑΑΣ στα θέματα που αφορούσαν στη στήριξη και υποστήριξη των συμφερόντων τόσο των ε.ε όσο και των ε.α συναδέλφων του Στρατού Ξηράς. 
 Ήμασταν εμείς που μετέχοντες στην αρχικά δημιουργηθείσα ως επιτροπή κινητοποίησης Στελεχών Στρατού Ξηράς  προσπαθούσαμε μάταια, επισκεπτόμενοι την ΕΑΑΣ, να παρακινήσουμε τον Πρόεδρο και το ΔΣ να κινηθούν άμεσα και να διαμαρτυρηθούν για τις μεθοδεύσεις του Υπουργείου Εργασίας στο ασφαλιστικό και τις αντίστοιχες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στο συνταξιοδοτικό. Εξέχουσα θέση στις πιεστικές παραινέσεις μας είχε και το θέμα του ΜΤΣ.

«Ο μισθός μου στο κράτος» (της Έλενας Ακρίτα)

    Σε μια εποχή όπου όλοι γνωρίζουν την Τζούλια και ελάχιστοι τους πραγματικά αξιόλογους ανθρώπους αυτού του τόπου, σήμερα ας κάνουμε τη διαφορά. Και ας ασχοληθούμε με μια είδηση που πέρασε στα ψιλά. Κανείς δεν τη συζήτησε, κανείς δεν τη σχολίασε, κανείς δεν της έδωσε τη σημασία  που της αρμόζει.
Στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε, ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος ζήτησε διακοπή της μισθοδοσίας του.
Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο του Αlter:

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Η ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ (ΦΑΣΗ ΙΙ) ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΛΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΕΚΤΗΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΤΗΣ Ε.Α.Α.Σ

     Την πρώτη εβδομάδα του 2011, στον απόηχο της Βερυκιάδας και της Παγκαλιάδας, ( ΦΑΣΗ Ι ) είχαμε στείλει ηλεκτρονικά τις απόψεις μας στους Συναδέλφους, οργανώσεις κλπ φορείς, αλλά και τις προτάσεις μας για την με πρωτοβουλία της Ε.Α.Α.Σ κοινή αντιμετώπιση της εμφανούς πλέον άμεσης και αήθους επίθεσης στα συνδικαλιστικά μας συμφέροντα, με τη μεθοδολογία του βομβαρδισμού της κοινή γνώμης με δήθεν «αναγκαστικά» μέτρα που ήδη όμως είχαν προαποφασισθεί και γινόταν εν αγνοία των μερισματούχων οι οποίοι όμως υποτίθεται ότι είχαν ένα Δ.Σ / Μ.Τ.Σ και ένα Πρόεδρο αυτού που - Μέλος του Δ.Σ του Μ.Τ.Σ ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ -, όπως προβλέπεται από το καταστατικό του, τους αντιπροσωπεύει για την προστασία και των οικονομικών τους συμφερόντων.
    Η Παγκάλια «ανακάλυψη» περί μη παραγωγικών και η Βερύκια πρόβλεψη, προαναγγελλόμενη τότε, για μείωση των μερισμάτων των συνταξιούχων και αύξηση των κρατήσεων στους ε.ε. επαληθεύθηκε,  όπως επίσης επαληθεύθηκε η πρόβλεψή μας ότι θα επίκειντο νέα μέτρα κατά των συμφερόντων μας. Ήδη κυκλοφορεί η φήμη περί μετατροπής του νομικού καθεστώτος της Ε.Α.Α.Σ από Ν.Π.Δ.Δ σε Ν.Π.Ι.Δ και με τις ως εκ τούτου προφανείς αποδυναμώσεις στις στοιχειώδεις άμυνές μας για προφύλαξη των ήδη δικαίων, νομίμων και ηθικών δικαιωμάτων μας.