Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Έρχεται νέα περικοπή 10% στο μέρισμα του ΜΤΣ!Τι θα μείνει;

Έρχεται και νέα μείωση του μερίσματος του ΜΤΣ κατά 10%! Από που προκύπτει αυτό; Σύμφωνα με ανακοίνωση των Ομοσπονδιών ΠΟΑΞΙΑ-ΠΟΑΣΥ που δημοσιεύει το    BLOKO.gr   στη συνάντηση που είχαν με τον πρόεδρο του ΜΤΣ Χ.Σωτηρόπουλο έγινε σαφές ότι “παρότι δεν αποφασίστηκε μέχρι σήμερα η οποιαδήποτε νέα μείωση του μερίσματος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας μείωσης της τάξεως του 10%, προκειμένου το Ταμείο μέχρι τέλη του έτους να έχει θετικό ισολογισμό.

Απαλλαγή του Εύελπι από το πειθαρχικό της Σχολής

Απαλλάχθηκε από το πειθαρχικό της Σχολής με ψήφους 3 υπέρ και 2 κατά ο Εύελπις ο οποίος είχε κατηγορηθεί για υποτιθέμενη κατήχηση υπέρ της Χούντας  στο αμφιθέατρο της Σχολής.
Το Πειθαρχικό της Σχολής που εξέταζε τη υπόθεσή του από την Τρίτη έως και σήμερα αποφάνθηκε τελικά πως δεν συντρέχει λόγος για τιμωρία του καθώς δεν υπήρξε ουσιαστική παραβατική συμπεριφορά.

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Μαζικές απολύσεις στελεχών των Ε.Δ. ζήτησε η τρόϊκα για να δώσει το νέο δάνειο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
Στην "καρδιά" κτυπάει πλέον η τρόϊκα την ασφάλεια της χώρας, εσωτερική και εξωτερική, ζητώντας για πρώτη φορά ευθέως από την κυβέρνηση Παπαδήμου και προκειμένου να εγκρίνει το νέο δανειακό πακέτο, μαζικές απολύσεις στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων! Δηλαδή των ΕΠΟΠ που στελεχώνουν τις μονάδες πλέον ευαίσθητες μονάδες, όπως των αντιαεροπορικών όπλων, των τεθωρακισμένων, των ειδικών δυνάμεων κλπ!

Γονικές άδειες στους στρατιωτικούς.Το θέμα στη Βουλή

Το ζήτημα της άδικης διάκρισης μεταξύ αστυνομικών και στρατιωτικών σ΄ ότι αφορά στις γονικές άδειες,έφερε στη Βουλή ο Β.Οικονόμου.

Ρωτάει ο βουλευτής:

Ειδικό μισθολόγιο ...γιοκ.Να πανηγυρίσουν ή να προβληματιστούν οι στρατιωτικοί;

Να πανηγυρίσουν ή να προβληματιστούν; Από χθες βράδυ που το Onalert,αποκάλυψε την πληροφορία ότι “ειδικό μισθολόγιο” για τους στρατιωτικούς δεν υπάρχει,το ερώτημα αυτό κυριαρχεί.

Κι αυτό γιατί εκτός από τις διαρροές,τις πληροφορίες και τις φήμες δεν υπήρχαν πραγματικά χειροπιαστά στοιχεία για το τι ακριβώς θα προέβλεπαν τα ειδικά μισθολόγια για στρατιωτικούς.

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Αιματηρά μέτρα 13 δισ.ευρώ προς επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος

Την Πέμπτη όπως όλα δείχνουν θα ανακοινωθούν τα νέα δημοσιονομικά μέτρα που θα αναγκαστεί να πάρει η ελληνική κυβέρνηση έτσι ώστε να διασφαλίσει την επιστροφή της σε πρωτογενές πλεόνασμα.

Τα μέτρα αυτά συνολικού ύψους 12,5 -13 δισ. ευρώ μέχρι το 2012 αναμένεται να οριστικοποιηθούν αύριο σε συνάντηση του πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου με την τρόικα μέτρα.
 

Επιστολή-καταπέλτης στον Αβραμόπουλο!"Δεν θέλουμε παράσημα,αλλά αξιοπρέπεια"!

Τρίτη …και φαρμακερή επιστολή προς τον ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλο,από την ΑΝΕΑΔ και την ΑΚΙΣ. Οι δύο ενώσεις αφού περίμεναν δυο μήνες μια απάντηση στο αίτημά τους για συνάντηση με τη πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ, επανέρχονται,αλλά αυτή τη φορά δεν ζητούν,στηλιτεύουν την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζονται και τονίζουν ότι δεν ζητούν παράσημα,αλλά τα αυτονόητα δικαιώματά τους,για τα οποία έχουν εργαστεί και πληρώσει.

Το χαμένο βίντεο από την καταστροφή της Σμύρνης

Ο George Magarian, δημιουργός του «ντοκιμαντέρ» εποχής, γεννήθηκε το 1895 και σπούδασε στο «Αμερικανικό Κολλέγιο» στο Ικόνιο της Τουρκίας. 
Αργότερα, διατέλεσε διευθυντής στο παράρτημα του Ικονίου της ΧΑΝ (Χριστιανική Αδελφότης Νέων) και μάλιστα, την περίοδο των γεγονότων στη Μικρά Ασία το 1922, οργάνωσε δομές ανακούφισης για τα θύματα της τραγωδίας αυτής. Παράλληλα, με μια μηχανή 35 mm, κινηματογράφησε πολλές σκηνές της ανθρωπιστικής καταστροφής, στη Σμύρνη, στην Αθήνα και στον Πειραιά.

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Υπουργός, υποψήφιος για πρόεδρος ΠΑΣΟΚ: "Δεν διάβασα το Μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις"!


«Δεν διάβασα το Μνημόνιο, γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις, είχα άλλα καθήκοντα. Είχα να αντιμετωπίσω το έγκλημα ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν ήταν δική μου δουλειά να μελετήσω το Μνημόνιο».

Κ.Σημίτης: "Δυο-τρεις ώρες ο πόλεμος με Τουρκία"!


Kαι να σκεφτεί κανείς ότι αυτός, ο Κώστας Σημίτης, ήταν πρωθυπουργός της χώρας στην κρίση των Ιμίων. Πάλι καλά που δεν έφτασαν οι Τούρκοι μέχρι τη ... Λάρισα γιατί προφανώς δεν είχαν καταλάβει ποιον είχαν απεναντί τους. Διαβάστε και θα καταλάβετε γιατί τα λέμε αυτά:

Σήμερα το πειθαρχικό για τον Εύελπι

Σήμερα θα γίνει στη Σχολή Ευελπίδων η συνεδρίαση του πειθαρχικού συμβουλίου για όσα έγιναν στο αμφιθέατρο της Σχολής στη γιορτή της 17ης Νοεμβρίου.

"Τα ειδικά μισθολόγια προχωρούν",λένε στο Οικονομικών.Και στο ΥΕΘΑ...εξοπλίζονται

Πηγή του υπουργείου Οικονομικών είπε στο Onalert,ότι “το θέμα των ειδικών μισθολογίων προχωρά”. Παρά τις μεγάλες “φουρτούνες” με το “κούρεμα” και όλα τα παρεπόμενα,ο Σαχινίδης και το επιτελείο του όπως μας διαβεβαίωσε η πηγή του υπουργείου Οικονομικών “προχωράνε κανονικά τα ειδικά μισθολόγια” και άρα προχωρά και το μισθολογιο των στρατιωτικών.Το οποίο θα προβλέπει ,όπως όλα δείχνουν και νέες περικοπές.

ΡΟΔΟΣ : Στην Περιφέρεια ο νέος Διοικητής της 95 ΑΔΤΕ

Την εθιμοτυπική επίσκεψη του νέου Διοικητή της 95 ΑΔΤΕ, υποστράτηγου Νικόλαου Δεβετζή, δέχθηκε χθες ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιάννης Μαχαιρίδης, με τους δύο άνδρες να υπογραμμίζουν τη σημασία της συνεργασίας του στρατού με την αυτοδιοίκηση και το σύνολο της κοινωνίας.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟΙΚΙΑ: Παίρνουν τα κοιτάσματα με ένα απλό άρθρο στην δανειακή σύμβαση!


Υποθήκευση του συνόλου των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της Ελλάδας, θα περιλαμβάνει η δανειακή σύμβαση με επέκταση του επαίσχυντου άρθρου 13 του Κειμένου Συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της 27ης Οκτωβρίου ή περίληψη επιπλέον ειδικού άρθρου με το οποίο θα εκχωρούνται απ’ευθείας στους ξένους δανειστές τα έσοδα της χώρας από τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων.

Στρατιωτικούς και αστυνομικούς έχει βάλει στο στόχαστρο η τρόϊκα!Ζητάνε...εφεδρεία!

Για “υπερπληθυσμό” στις ΕΔ και στα Σώματα Ασφαλείας κάνουν λόγο σε κάθε ευκαιρία και σε κάθε επαφή τους οι “τροϊκανοί”! Κι αν στις πρώτες επαφές έβρισκαν απέναντί τους κάποιες αντιστάσεις “για τη τιμή των όπλων” έστω ,όσο περνά ο καιρός και …σφίγγουν τα πράγματα βρίσκουν όλο και περισσότερο χώρο για να θέτουν θέμα μείωσεις προσωπικού.