Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ειδικό μισθολόγιο ...γιοκ.Να πανηγυρίσουν ή να προβληματιστούν οι στρατιωτικοί;

Να πανηγυρίσουν ή να προβληματιστούν; Από χθες βράδυ που το Onalert,αποκάλυψε την πληροφορία ότι “ειδικό μισθολόγιο” για τους στρατιωτικούς δεν υπάρχει,το ερώτημα αυτό κυριαρχεί.

Κι αυτό γιατί εκτός από τις διαρροές,τις πληροφορίες και τις φήμες δεν υπήρχαν πραγματικά χειροπιαστά στοιχεία για το τι ακριβώς θα προέβλεπαν τα ειδικά μισθολόγια για στρατιωτικούς.

Ενδεικτικό του χάους πυς επικρατούσε -και πιθανόν να επικρατεί- στη κυβέρνηση ,είναι το γεγονός ότο μόλις προχθές πηγή του υπουργείου Οικονομικών έλεγε ότι “ο Σαχινίδης προχωρά τα ειδικά μισθολόγια” και χθες βράδυ ανώτατη πηγή του ΥΕΘΑ υποστήριζε ότι “για τους στρατιωτικούς δεν υπάρχει ειδικό μισθολόγιο”.Πρόσθετε όμως ότι δεν μπορεί να προβλέψει τι μπορεί να συμβεί στο μέλλον,προσδιορίζοντας το σε επίπεδο χρόνου και πάνω πάντως.

Συνεπώς και με δεδομένο ότι οι στρατιωτικοί έχουν υποστεί ήδη περικοπές που φθάνουν στο 30% μέσα σε δυο χρόνια ,δεν μπορεί κάποιος με βεβαιότητα να υποστηρίξει ότι η εξαίρεσή τους από το ειδικό μισθολόγιο είναι απαραίτητα θετική εξέλιξη.Γιατί αν επικρατούσαν τα σενάρια που ήθελαν τους μισθούς χαμηλόβαθμων να αυξάνοναται έστω ελάχιστα,τότε ίσως να μην είναι θετικό,τουλάχιστον για όλους.

Από την άλλη βέβαια ποιος μπορεί να ρισκάρει ότι οποιαδήποτε αλλαγή αυτή την εποχή και σ΄ αυτό το οικονομικό κλίμα μπορεί να έχει οτιδήποτε θετικό.
http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=11719

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου