Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Επιστολή-καταπέλτης στον Αβραμόπουλο!"Δεν θέλουμε παράσημα,αλλά αξιοπρέπεια"!

Τρίτη …και φαρμακερή επιστολή προς τον ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλο,από την ΑΝΕΑΔ και την ΑΚΙΣ. Οι δύο ενώσεις αφού περίμεναν δυο μήνες μια απάντηση στο αίτημά τους για συνάντηση με τη πολιτική ηγεσία του ΥΕΘΑ, επανέρχονται,αλλά αυτή τη φορά δεν ζητούν,στηλιτεύουν την αδιαφορία με την οποία αντιμετωπίζονται και τονίζουν ότι δεν ζητούν παράσημα,αλλά τα αυτονόητα δικαιώματά τους,για τα οποία έχουν εργαστεί και πληρώσει.

“Με τις από 21-11-2011 και 2-12-2011 σχετικές επιστολές μας, είχαμε ζητήσει την συνάντηση τόσο μαζί σας όσο και με την στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προκειμένου σας εκθέσουμε τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως απόστρατοι στρατιωτικοί. Επειδή πέρασαν σχεδόν δύο μήνες χωρίς ανταπόκριση επί των προθέσεών σας, δεν μπορούμε παρά να συμπεράνουμε ότι, κατά την άποψή σας, δεν συντρέχει κανένας λόγος να ασχοληθείτε μαζί μας”,αναφέρουν στην επιστολή τους,χωρίς βέβαια να ξεχνούν τον προκάτοχο του Δ.Αβραμόπουλου:


“Φυσικά, αυτή την τακτική την είχαμε πλέον συνηθίσει από τον προκάτοχο σας. Εκείνο όμως που μας ξενίζει, είναι το γεγονός ότι αντιμετωπίζοντας τους φορείς εκπροσώπησης αποστράτων με δύο μέτρα και δύο σταθμά, δεχθήκατε επιλεκτικά μόνο τις ΝΠΔΔ Κλαδικές Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών. Ο δε Α/ΓΕΕΘΑ περιόδευσε τα γραφεία των ιδίων Ενώσεων και το πιο σπουδαίο που βρήκε να πράξει για να ενισχύσει τους δεδομένους δεσμούς μεταξύ των εν ενεργεία και αποστράτων στρατιωτικών, στην εποχή που μετατρεπόμαστε σε νεόπτωχους και κοινωνικούς επαίτες, με πλήρως ισοπεδωμένη την αξιοπρέπειά μας, ήταν να ανακοινώσει πανηγυρικά τη δυνατότητα που παρέχεται στους απόστρατους, από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, να φέρουν τα μετάλλια και τα παράσημα τους με την πολιτική τους ενδυμασία! Αυτή η αντιμετώπιση, δείχνει πως ίσως κυριαρχεί η άποψη στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία, ότι μοιράζοντας «χάντρες και καθρεφτάκια» και υποσχέσεις διατήρησης των Κλαδικών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών, στο καθεστώς των ΝΠΔΔ, θα κρατήσει στοιχημένους τους απόστρατους σε αυτές τις Ενώσεις.


Στις Ενώσεις που λόγω της υπαγωγής τους και εξάρτησής τους από το ΥΠ.ΕΘ.Α. και το Δημόσιο Λογιστικό, είναι εκ προοιμίου ευνουχισμένες διεκδικητικά, αφού υπό την δαμόκλειο σπάθη της διάλυσης τους, φαίνεται να ανταλλάσσεται η πρωτοφανής και μοναδική για συνταξιούχους, υποχρεωτική συμμετοχή και οικονομική εισφορά σε αυτές, με την πίστη και υποταγή τους στις επιταγές του Υπουργείου. Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι τα παχυλά τους πορτοφόλια, που έχουν δημιουργηθεί αποκλειστικά από τις δικές μας υποχρεωτικές εισφορές, ακόμη και στην περίπτωση που υπήρχε επιθυμία, δεν μπορούν να διατεθούν, ούτε για δικαστικούς αγώνες προάσπισης των συνταγματικών και νομίμων δικαιωμάτων μας, ούτε για υποστήριξη άλλων διεκδικητικών δράσεων”.Βαρειές κουβέντες ,αλλά αληθινές!


Η επιστολή των δύο Ενώσεων καταλήγει:


“Κύριε Υπουργέ, από την μέχρι σήμερα μικρή παρουσία σας στην ηγεσία του ΥΕΘΑ, δεν έχουμε περιθώρια παρά να σκεφθούμε, ότι στο κομμάτι που μας αφορά και που συνδέεται απόλυτα και με δικαιώματα των εν ενεργεία συναδέλφων μας, δυστυχώς ροκανίζετε το χρόνο της θητεία σας, με πλήρη απραξία και απάθεια στα καυτά μας προβλήματα. Η παθητική δε αυτή στάση, που χαρακτηρίζει και το πολυπληθές υπουργικό επιτελείο σας:
  •Συνεχίζει να επιτρέπει την απαξίωση και τη στοχοποίηση μας ως δήθεν προνομιούχων, επικινδύνων συστατικών της δημοκρατίας (κατά τις ρήσεις του προκατόχου σας) και την προσπάθεια κοινωνικής περιθωριοποίησης μας.

•Οδηγεί τα Μετοχικά μας Ταμεία σε πλήρη κατάρρευση.

•  Δημιουργεί περιβάλλον σχολάζουσας περιουσίας, για τα Μετοχικά μας Νοσοκομεία (ΝΙΜΤΣ και ΝΝΑ), τα οποία χτίστηκαν και υποστηρίζονται από τις επί 60 και πλέον έτη επιπρόσθετες υπέρ αυτών συνεχιζόμενες κρατήσεις μας και τα οποία αποικιακά εκχωρήθηκαν στον ΕΟΠΥ. Παράλληλα, με την ασφαλιστική μας ένταξη στον ΕΟΠΥ, ισοπεδώνεται η ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη, υπέρ της οποίας, έχουμε καταβάλει πολλαπλάσιες εισφορές από πολλές 
κατηγορίες εργαζομένων.

•  Συνεχίζει το διαχωρισμό μας με αντισυνταγματικά κριτήρια ηλικιακού 
ρατσισμού.

•  Συνεχίζει την επί της ουσίας απαγόρευση για οποιασδήποτε μορφής 
εργασία, που θα μπορούσε να στηρίξει τον απλό βιοπορισμό των οικογενειών μας, ως βασική υποχρέωση του κάθε πατέρα, μητέρας και οικογενειάρχη, που μας καταδικάζει στη φτώχεια και μας στερεί αντιδημοκρατικά, αντικοινωνικά και αντισυνταγματικά και αυτό το βασικό ένστικτο της αυτοσυντήρησης.

•  Εκχωρεί στο Υπουργείο Οικονομικών την αρμοδιότητα οικονομικής μέριμνας των στρατιωτικών, το οποίο αντιμετωπίζοντας μας ως Δημόσιους Υπαλλήλους ως προς τα δικαιώματα και ως μεσαιωνικούς εργάτες ως προς τις υποχρεώσεις, ετοιμάζει νέο ειδικό μισθολόγιο οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης. Θα θέλαμε να σημειώσουμε ότι και η μέχρι τώρα αντίστοιχη σιωπή της στρατιωτικής ηγεσίας των ΕΔ δημιουργεί ερωτηματικά και θα μας ήταν ιδιαίτερα λυπηρό να διαπιστώσουμε ότι είναι αποτέλεσμα μιας κεντρικής Υπουργικής οδηγίας.


Οι Α.Κί.Σ και ΑΝΕΑΕΔ ως κατεξοχήν διεκδικητικοί φορέας των Αποστράτων όλων των κλάδων των ΕΔ, δεν πρόκειται να υποκύψουμε αλλά θα συνεχίσουμε να απαιτούμε τα αυτονόητα. Θα συνεχίσουμε να απαιτούμε σεβασμό στην αξιοπρέπειά μας και την ελάχιστη αναγνώριση των μοναδικών και ιδιαιτέρων χαρακτηριστικών που διέπουν την εργασιακή και κοινωνική μας υπόσταση, ως αναπόσπαστου και ουσιαστικού δομικού στοιχείου του κοινωνικού μας ιστού.


Δηλώνουμε τέλος ότι θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα που μας δίνει το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους, για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και να καταγγείλουμε κάθε πράξη ή απραξία που μέσω της ηθικής και κοινωνικοοικονομικής εξαθλίωσης των στρατιωτικών, αλλά και του υπόλοιπου λαού του οποίου είμαστε αναπόσπαστο κομμάτι, θέτει σε μεγαλύτερο κίνδυνο την λαβωμένη Εθνική Κυριαρχία της Πατρίδας μας”.

4 σχόλια:

 1. Ο κ.Αβραμόπουλος καλό θα ήταν αντί να κάνει τσάμπα προεκλογικό αγώνα περιφερόμενος από μονάδα σε μονάδα με έξοδα του υπουργείου να καθήσει μαζί με τους υπολοίπους να λύσει τα χρονίζοντα προβλήματα των στελεχών τόσο των ε.ε όσο και των ε.α. Πρώτα απ όλα το θέμα που πρέπει να λύσει είναι εκείνο του ΜΤΣ που με ευθύνες των προκατόχων του αλλά και των κυβερνήσεων στις οποίες συμμετείχε το κατάντησαν στο σημερινό του χάλι.Διαφορετικά ας μην ψάχνει να καταλάβει γιατί η ΝΔ δεν μπόρεσε να πιάσει αυτοδυναμία.
  Οσο για εκείνο το "χάντρες και καθρεφτάκια "της ανακοίνωσης θα επιθυμούσα να μην υπήρχε καθόσον ρίχνει το κατά τα άλλα σοβαρό επίπεδο της ανακοίνωσης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Ωραία όλα αυτά, αλλά δε μπορώ να καταλάβω πως η ΑΚΙΣ και η ΑΝΕΑΕΔ μπορούν και κάνουν κοινό αγώνα. Συμφωνεί η ΑΝΕΑΕΔ με την ενοποίηση των ΜΤΣ, ΜΤΑ και ΜΤΝ; Ως πότε θα συνεχίζεται αυτή η άνιση κατανομή κοινωνικών πόρων στις ΕΔ; Είναι εύκολο να απαιτείς ίση μεταχείριση όταν έχεις πάρει το ΒΟΕΑ και μάλιστα διπλάσιο (ΜΤΑ) ή ακόμα και τριπλάσιο (ΜΤΝ) σε σχέση με το ΜΤΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Το πρόβλημα δεν είναι οι πολιτικοί. Αυτοί μια ζωή ήταν απέναντι από τις ΕΔ. Αυτό το γνωρίζουμε πολύ καλά οι εε αλλά και οι απόστρατοι. Η ΠΑ και το ΠΝ έχουν βρει το βηματισμό τους τα τελευταία 20 χρόνια. Το ΜΤΑ και το ΜΤΝ είναι πλεονασματικά. Το μεγάλο πρόβλημα το αντιμετωπίζει ο Στρατός Ξηράς και προέρχεται αποκλειστικά από την φυσική ηγεσία του και μόνο. Και για να μην τους βάζω όλους στο ίδιο καζάνι οι υπηρετήσαντες με το βαθμό του εε Αντγου τα τελευταία 20 χρόνια είναι οι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για την σημερινή κατάσταση . Έναν ΣΞ με κανονισμούς (20-1 &20-2) 40 ετών ενώ έχουν αλλάξει όλα τα δεδομένα. Έναν ΣΞ με 15 μεταθέσεις στην 35ετία. Έναν ΣΞ με το ΜΤΣ να είναι μέσα 290 εκ. € . Έναν ΣΞ που δεν έχει ρυθμίσει θέματα υπηρεσιών με αποτέλεσμα να εκτελούν υπηρεσία τα στελέχη ανάλογα με το που υπηρετούν και όχι ανάλογα με το βαθμό τους. Έναν ΣΞ χωρίς καθηκοντολόγιο . Έναν ΣΞ χωρίς καμία Μονάδα ικανοποιητικής συνθέσεως. Παντού ελλείψεις. Το μόνιμο πρόβλημα. Έναν ΣΞ με δόγμα ασαφές’ με διατήρηση άχρηστων μονάδων και κατάργηση χρήσιμων. Τέλος ένα ΣΞ με ηθικό στο ναδίρ που διατηρεί την ελάχιστη πειθαρχία με το φόβο των στρατοδικείων.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΕΝΑ ΣΞ ΜΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΠΕΙΘΑΡΧΕΙΑ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ Κ Ρ Α Τ Η Σ Ε Ω Ν
  ΓΙΑ ΕΛΧΑΟΣ ΜΤΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΤΕ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΟΣΟΙ ΠΛΗΡΩΣΑΤΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΡΕ ΑΡΚΕΤΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή