Σάββατο 2 Ιουλίου 2011

Άκης Τσοχατζόπουλος: Το ΚΥΣΕΑ αποφάσιζε...

«Μέσω του ΚΥΣΕΑ αποφασίζαμε» ή σύμφωνα με την Παγκάλια ρήση … «Μαζί τα φάγαμε με το ΚΥΣΕΑ» .
Αυτό προκύπτει ως συμπέρασμα από την χθεσινή ομιλία – απολογία του Άκη Τσοχατζόπουλου από το βήμα της Βουλής.
Ο πρώην υπερυπουργός του ΠΑΣΟΚ και παρ’ ολίγον πρωθυπουργός και αρχηγός του κόμματος δήλωσε αθώος σχετικά με τις κατηγορίες περί δωροδοκίας που αντιμετωπίζει, επικρίνοντας όχι μόνο την Προανακριτική Επιτροπή αλλά και το γερμανικό πόρισμα, στο οποίο θεωρεί ότι δεν τεκμηριώνεται η ενοχή του αφού δεν υπάρχει κανένας μάρτυρας κατηγορίας.

Εντονες επικρίσεις των πρυτάνεων για το ν/σ για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση

Έντονες επικρίσεις για το νέο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση διατυπώνουν σύμφωνα με πληροφορίες οι πρυτάνεις των Πανεπιστημίων, που από νωρίς το πρωί συνεδριάζουν στο Βόλο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι πρυτάνεις επισήμαναν ότι παρακολουθούν μήνες τώρα αποσπάσματα, διαρροές και δημοσιεύματα, σχετικά με το νέο νομοσχέδιο το οποίο δεν έχουν δει ακόμη . Συνεπώς η συζήτηση τους περιεστράφη αναγκαστικά γύρω από αυτά που ήδη γνωρίζουν. Σε κάθε περίπτωση πάντως επισημαίνουν-σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες- ότι οι προτεινόμενες αλλαγές οδηγούν στην υποβάθμιση των σπουδών με την εισαγωγή ταχύρρυθμων σπουδών, ενώ θεωρούν ότι παραδίδεται η διοίκηση των Πανεπιστημίων σε εξωτερικούς παράγοντες, γεγονός που όπως λένε θα οδηγήσει στην αδιαφάνεια και την εξάρτηση από ξένα προς το πανεπιστήμιο κέντρα. Την άποψη αυτή εκφράζουν σχετικά με την αλλαγή του μοντέλου διοίκησης, καθώς το υπουργείο προωθεί να διοικείται κάθε ίδρυμα από ένα συμβούλιο στο οποίο θα μετέχουν επτά μέλη που θα προέρχονται από το ίδρυμα και επτά εξωπανεπιστημιακούς καθώς και εκπρόσωπο των φοιτητών. Ο πρύτανης θα εκλέγεται από αυτό το συμβούλιο, αλλά μετά από διεθνή διαγωνισμό.
Επίσης οι πρυτάνεις υποστηρίζουν ότι πολλές από τις διατάξεις που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, αν ισχύσουν, τότε θα ακυρωθεί η δημοκρατική νομιμοποίηση της λειτουργίας των οργάνων του πανεπιστημίου, που θα μετατραπεί τελικά σε εταιρεία. Κάτι που θα μεταφέρει το κόστος στην ελληνική οικογένεια. Επιπλέον διαμαρτύρονται διότι δεν έχουν ληφθεί υπόψη οι προτάσεις που ήδη έχουν υποβάλει τα Πανεπιστήμια, ενώ από τη Δευτέρα θα αρχίσουν σειρά επαφών με τα πολιτικά κόμματα, προκειμένου να ενημερώσουν για τις θέσεις τους.

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2011

Εκλογές-μονόδρομος το φθινόπωρο μαζί με το δημοψήφισμα!

Εκλογές το φθινόπωρο έχει αποφασίσει η κυβέρνηση. Πιθανότατα μαζί με δημοψήφισμα. Μάλιστα δίνονται και ως πιθανές ημερομηνίες η 25η Σεπτεμβρίου ή η 2α Οκτωβρίου. 

Σε αυτή τη λύση οδηγείται η κυβέρνηση για πολλούς και διάφορυς λόγους: Κατ'αρχήν υπάρχει απόλυτη δυσαρμονία αυτή την στιγμή μεταξύ εκλογικού σώματος και εθνικής αντιπροσωπείας. Πρόκειται για τη μέγιστη δυσαρμονία που καταγράφεται από το 1974 μέχρι σήμερα.

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

Τι λέει ο ΥΕΘΑ για τις νέες περικοπές στις συντάξεις,τι του θυμίζει η ΝΔ.

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης με δήλωση-απάντηση στη ΝΔ , υπερασπίζεται τις ρυθμίσεις του εφαρμοστικού νόμου που αφορούν και τους ένστολους. Και ο υπεύθυνος του τομέα Άμυνας της ΝΔ Μαργαρίτης Τζήμας αμέσως απαντά .

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο κ.Μπεγλίτης:

Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011

ΚΙΝΑ: ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ

Η Κίνα είναι πρόθυμη να «προσφέρει χείρα βοηθείας στην Ευρώπη από μακριά» στην οικονομική κρίση της Ευρωζώνης, δήλωσε σήμερα ο κινέζος πρωθυπουργός σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο. Αν χρειαστεί, συνέχισε, η Κίνα μπορεί να αγοράσει το χρέος ορισμένων χωρών της Ευρωζώνης. «Η Κίνα έχει βοηθήσει την Ευρώπη σε διαφορετικές εποχές. Με άλλα λόγια, όταν η Ευρώπη αντιμετωπίζει δυσκολίες, θα τείνουμε χείρα βοηθείας από μακριά», είπε ο Γουέν Τζιαμπάο. «Σίγουρα θα αγοράσουμε, ανάλογα με τις ανάγκες τμήμα των κρατικών χρεών», πρόσθεσε ο Γουέν.

fimotro

Σε επίπεδα ρεκόρ οι καταθέσεις στην Κύπρο. Εισροή καταθέσεων ύψους 4 δισ. ευρώ μέσα σε δύο μήνες!!!

Τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ εισέρρευσαν το τελευταίο δίμηνο στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της Κύπρου.
Το Μάιο, οι καταθέσεις έχουν αυξηθεί κατά 2,1 δισ. ευρώ φθάνοντας στο ψηλότερο σημείο από τότε που υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία. Τον Απρίλιο είχαν εισρεύσει στο σύστημα καθαρές καταθέσεις 2 δισ. ευρώ.

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

ΓΕΕΘΑ και στα Σώματα Ασφαλείας!!!!

Συντονιστικό επιτελείο που θα παίζει το ρόλο ενός “ΓΕΕΘΑ” περιλαμβάνεται στο σχέδιο προεδρικού διατάγματος που τιτλοφορείται "σύσταση, οργάνωση και λειτουργία συντονιστικού επιτελείου στο υπουργείο προστασίας του πολίτη”.

Στον Άρειο Πάγο για τον συνδικαλισμό στις ΕΔ ο Μπεγλίτης

“Παυσίπονο” για τον “πονοκέφαλο” του συνδικαλισμού στις ΕΔ αναζητά επειγόντως ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος επισκέφτηκε τον Πρόεδρο του Αρείου Πάγου Γ. Καλαμίδα.

"Σφαλιάρα" ΓΕΕΘΑ σε Πάγκαλο: "Δεν εκτελούμε παράνομες διαταγές"!

«Κόκκινο» ανάβουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις στα σχέδια της κυβέρνησης που εκφράζονται δια του αντιπροέδρου της, Θεόδωρου Πάγκαλου, που τις προορίζουν να υπερασπίσουν τις ... τράπεζες, όπως δήλωσε στην ισπανική εφημερία «Ελ Μούντο»  σε περίπτωση που ξεσπάσουν ταραχές μετά από ενδεχόμενη χρεοκοπία της χώρας, μετά από ενδεχόμενη καταψήφιση του Μεσοπρόθεσμο και μη λήψης της 5ης δόση του δανείου των 110 δισ. ευρώ. 

Μ.Τζίμας: ''Απίστευτο νέο χαράτσι σε χιλιάδες αποστράτους''

O Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Ν.Δ. Βουλευτής Δράμας κ. Μαργαρίτης Τζίμας έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Νέα οδυνηρή έκπληξη περίμενε τους αποστράτους των Ενόπλων Δυνάμεων με τη δημοσίευση των διατάξεων του εφαρμοστικού νόμου.
Το άρθρο 44 παράγραφος 11 προβλέπει ότι όσοι αποστρατεύτηκαν με αίτησή τους και είναι κάτω των 60 ετών, υπόκεινται σε νέα μηνιαία παρακράτηση – εισφορά, που κυμαίνεται από 6 – 10% ανάλογα με το ύψος της σύνταξης.

Ποιοι στρατιωτικοί χάνουν 6 έως 10% του εισοδήματός τους και γιατί με τα νέα μέτρα.

Νέο σοκ και δέος για τις συντάξεις των στρατιωτικών. Σύμφωνα με το άρθρο 44 ,παράγραφος 11 του Εφαρμοστικού νόμου , όσοι έκαναν το “έγκλημα” να παραιτηθούν από τις ΕΔ , “τιμωρούνται” με γενναία μείωση της σύνταξής τους από 6 έως 10%,ανάλογα με το ύψος της σύνταξης.
Διαβάστε το άρθρο του εφαρμοστικού:

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Πληρώνουν και τις μετακομίσεις λόγω μεταθέσεων πλέον οι στρατιωτικοί!

Αυτά που έγιναν φέτος με τις μεταθέσεις δεν έχουν ξαναγίνει.
Δεν αναφερόμαστε μόνο στη πολύ μεγάλη καθυστέρηση της ανακοίνωσης. Μας ανέφεραν πολλές περιπτώσεις στελεχών που μετά από χίλια βάσανα και πολλά χρόνια σε υπηρεσίες σε φρουρές μακρυά από το σπίτι τους,κατόρθωσαν να μετατεθούν σε υπηρεσίες που βρίσκονται κοντά στις περιοχές "συμφερόντων" τους.

"Υποβρύχια" ολική ατιμωρησία! - Έκλεισε η υπόθεση - "Αθώοι" όλοι!

Με μια κίνηση που οδηγεί στο κλείσιμο με συνοπτικές διαδικασίες της υπόθεσης του σκανδάλου της αγοράς των υποβρυχίων Type 214 από τις HDW/Ferrostaal και απαλλάσσει  όλους τους εμπλεκόμενους τόσο στην Γερμανία, όσο και στην Ελλάδα, η γερμανική Δικαιοσύνη σφραγίζει οριστικά τον φάκελο του σκανδάλου με την επιβολή ενός απλού προστίμου 177 εκατ. ευρώ, αλλά σημασία έχει η αιτιολογία βάσει της οποίας οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση: "Δεν εντοπίστηκαν μίζες σε Έλληνες πολιτικούς και στρατιωτικούς"! 

Οι Αρχηγοί να γίνουν "συνδικαλιστές". Το σχέδιο του ΥΕΘΑ.

“Γερμανικό τείχος” εναντίον πιθανής...συνδικαλιστικής επέλασης στις Ένοπλες Δυνάμεις “χτίζει” ο νέος ΥΕΘΑ Πάνος Μεγλίτης, έχοντας μάλιστα πιστό σύμμαχο τη ΝΔ και τον πρώην υφυπουργό Άμυνας και στενό συνεργάτη του Ευάγγελου Αβέρωφ Κώστα Τασούλα! Ο συνδικαλισμός με τη μορφή που τον γνωρίσαμε στα Σώματα Αασφαλείας δεν πρόκειται να επιτραπεί. Αυτή είναι η απόφαση και των δύο μεγάλων κομμάτων ,όπως φάνηκε στη Βουλή.

Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Επιστολή προς ΕΑΑΣ για Ανακοίνωση επί Γενικής Συνέλευσης Μετόχων Γενικής Τράπεζας

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
Μελισσών 10,ΤΚ 14564 ,  Κηφισιά , Αττική, Τηλ&Φαξ:211-7000036 
E-mail: 2010akis@gmail.com  και info@akis2010.net


Προς :  Πρόεδρο της ΕΑΑΣ , Αντγο ε.α  κο Μαυροδόπουλο Παντελή
Κοιν. : Μέλη του ΔΣ
Σχετ.:  Το Δελτίο Τύπου  της 24ης Ιουνίου που εκδώσατε και  αφορούσε στην Τακτική Γενική  Συνέλευση των Μετόχων της Γενικής Τράπεζας.
           Κε Πρόεδρε
Η συνεισφορά σας στην ενημέρωσή μας, για τα διαλαμβανόμενα τόσο στην πάλαι ποτέ «δική μας» Τράπεζα όσο και στα Διοικητικά Συμβούλια των  υπολοίπων  ΝΠΔΔ στα οποία αυτοδικαίως και κατά νόμο, συμμετέχετε και  μας εκπροσωπείτε,  ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς και οφείλουμε να σας συγχαρούμε γι ‘ αυτό.
 

Επιστολή προς ΕΑΑΣ επί ανακοίνωσης Συντονιστικού για δηλώσεις ΥΕΘΑ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
Μελισσών 10,ΤΚ 14564 ,  Κηφισιά , Αττική, Τηλ&Φαξ:211-7000036 
E-mail: 2010akis@gmail.com  και info@akis2010.net
Προς :  Πρόεδρο της ΕΑΑΣ , Αντγο ε.α κο Μαυροδόπουλο Παντελή
Κοιν. :  Μέλη του ΔΣ
Σχετ. : Η από 22 Ιουνίου εκδοθείσα ανακοίνωση του Συντονιστικού των ΕΑ (ΝΠΔΔ) που αφορούσε    στις δηλώσεις του κου ΥΕΘΑ στην Βουλή στις 21 τρέχοντος.

Κε Πρόεδρε
Με χαρά διαπιστώνουμε την ταχύτατη  αντίδρασή σας στις πρόσφατες απαξιωτικές  για τις  Ενώσεις  Αποστράτων δηλώσεις του κου ΥΕΘΑ που έγιναν  στις 21 Ιουνίου 2011  στη Βουλή των Ελλήνων κατά τη συζήτηση παροχής  ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.
 

"Καπνός" το εφάπαξ των στρατιωτικών. Περικοπές μέχρι και 40%.

Οι στρατιωτικοί έχουν χάσει σημαντικό μέρος των εισοδημάτων τους.Μερικοί μιλάνε ακόμη και για ποσοστό που αγγίζει το 30%. Φαίνεται όμως ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει νέο κύκλο περικοπών που θα τους …αποτελειώσει!

Οι φήμες για περικοπή του εφάπαξ των στρατιωτικών ακόμη και σε ποσοστό 40% έχουν αρχίσει να φουντώνουν εντός ΥΕΘΑ. Η περικοπή του εφάπαξ πάντα συζητιόταν και αυτό είχε οδηγήσει πολλούς στρατιωτικούς στην απόφαση να ζητήσουν και να πάρουν γενναίες προκαταβολές .

AΛΛΑΓΕΣ

Γρήγορο ''πιστόλι'' αποδεικνύεται ο νέος Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης.
Με το που ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα, προτεραιότητά του ήταν να συγκροτήσει το επιτελείο του, κάνοντας τις αναγκαίες επιλογές προσώπων το ταχύτερο δυνατό.