Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Ψάχνουν 7 εκατομμύρια ευρώ για να μεταφέρουν τα Abrams από τις ΗΠΑ

Η υπόθεση των αρμάτων μάχης Abrams, έκλεισε. Η “παραχώρηση” 400 αρμάτων μάχης από τον Αμερικανικό Στρατό έχει γίνει αποδεκτή και η επιλογή των 400 αρμάτων -από τα συνολικά 1000 που ήταν διαθέσιμα- ολοκληρώθηκε. Το μοναδικό πρόβλημα που υπάρχει και για το οποίο αναζητείται λύση είναι τα έξοδα της μεταφοράς των αρμάτων μάχης από τις ΗΠΑ,τα οποία εκτμώνται ,σύμφωνα με το ΥΕΘΑ σε περίπου 7 εκατομμύρια ευρώ,χωρίς να υπολογίζονται τα ασφάλιστρα κινδύνου για τη μεταφορά.Ωστόσο άλλες πληροφορίες κάνουν λόγο για δεκάδες εκατομμύρια.

Ο "ολοκληρωτικός πόλεμος" 100 οκογενειών κατά των "δεινοσαύρων"


Μαίνεται ο πόλεμος μεταξύ της παγκόσμιας οικονομικής ολιγαρχίας και του "δεινόσαυρου" της Ευρωζώνης με επίκεντρο την υπό διαπραγμάτευση  συμφωνία για την επιδιόρθωση του ελληνικού χρέους. Η επίθεση που εξαπέλυσε χθες ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor's  που αντιπροσωπεύει πρακτικά τους ιδιώτες επενδυτές, οι οποίοι και θα χάσουν 110 δισ. € από την "επιδιόρθωση" κατά 50% του ελληνικού χρέους, ήταν σήμερα "ολοκληρωτική". Πρακτικά μιλάμε για έναν "ολοκληρωτικό πόλεμο" των αγορών. 

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

Συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 17/1/2012.

Οι φορείς αποστράτων των ενόπλων δυνάμεων : ΑΚιΣ, ΑΝΕΑΕΔ, ΚΕΘΑ, ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ, ΣΑΣΜΥΝ, ΣΑ/ΣΤΥΑ, ανακοινώνουν την συμμετοχή τους στην Παναττική συγκέντρωση διαμαρτυρίας  και πορεία την 17η Ιανουαρίου 2012.

Οι πιο πάνω φορείς καλούμε όλους τους συναδέλφους και τις οικογένειες τους να συγκεντρωθούν και να διαδηλώσουν μαζί μας την Τρίτη 17/1/12 στις 11.00 στην Πλατεία Δικαιοσύνης (έναντι Ξενοδ. Τιτάνια μεταξύ Πανεπιστημίου, Σταδίου, Αρσάκη και Σανταρόζα), ώστε ενώνοντας την φωνή μας με τον υπόλοιπο λαό, τα παιδιά, τους συγγενείς και τους φίλους μας,

Εφιάλτης η ανεργία-Έφτασε το 18,2%

Στο 18,2% διαμορφώνεται η ανεργία, σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία που δημοσίευσε η Ελληνική Στατιστική Αρχή και αφορούν τον Οκτώβριο του 2011.Το αντίστοιχο ποσοστό ένα χρόνο πριν ήταν 13,5%.

Συγκεκριμένα:
 

Γίναμε ανέκδοτο και στους Simpsons

ImageΗ καταστροφή και η απαξία στην οποία μας έριξε η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει σαν αποτέλεσμα να γελούν μαζί μας από τους Πιγκουίνους της Ανταρκτικής μέχρι τους Βουσμάνους της ερήμου Καλαχάρι.Κοινώς όποιος έχει τηλεόραση δεν μας βλέπει ως απογόνους του Περικλή και του Πλάτωνα,αλλά σαν ένα "κακό" ερασιτεχνικό τσίρκο Medrano.Πρέπει να καταλάβουμε ότι το να βγούμε από το βάραθρο της κρίσης είναι ήδη δύσκολο,το να μας πάρουν ξανά στα σοβαρά θα είναι δυσκολότερο.

 

Ο "θάνατος του εμποράκου"...των εξοπλισμών

Βοούσαν χθες όλη μέρα ραδιόφωνα και “επιχειρηματικά” sites περί αγοράς…αεροσκαφών,φρεγατών ,υποβρυχίων κι ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς! Αφορμή αυτή τη φορά τα δημοσιεύματα γερμανικών-τυχαίο;- εφημερίδων που επιχείρησαν να συνδέσουν τη δόση ή τις δόσεις των δανείων προς την Ελλάδα με τις αγορές οπλικών συστημάτων,πανάκριβων και αμφιβόλου ποιότητας και χρησιμότητας σ΄ ότι αφορά τουλάχιστον στις ελληνικές ανάγκες. Γι΄ αυτό και το Onalert χαρακτήρισε "περίεργα" τα δημοσιεύματα.

Αυτά θέλουν να "υποθηκεύσουν οι δανειστές".Ο χάρτης του ορυκτού πλούτου

Το ενδιαφέρον όλων μας έχει στραφεί στα πιθανά αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου σε Αιγαίο και Ιόνιο. Όλες οι συζητήσεις περιστρέφονται γύρω απ΄ αυτά κι έτσι έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα ο χάρτης που βλέπετε. Είναι χάρτης που έχει επίσημα στοιχεία για τον ορυκτό πλούτο της Ελλάδας.

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Απευθύνομαι στους αξιοσέβαστους Αξιωματικούς εν αποστρατεία...

Κύριοι,
εκτύπαε, τ’ άλλο χέρι από την απελπισιά» έλεγε ο Σολωμός.
Και ο Σαίξπηρ: «Ω, τι άθλιος που’ ναι ο φτωχός που κρέμεται απ’ την εύνοια των ηγεμόνων!».
Και ο λαός μας: «Για να δεις τ’ αστέρια πρέπει να σηκώσεις κεφάλι».
Πώς μπορούν να συνδεθούν στο ίδιο κείμενο τόσα που έχω να πω, για την οικονομία του χώρου της εφημερίδας και τον σχεδιασμό της έκδοσης; Θα προσπαθήσω, και ελπίζω στην κατανόηση της ανάγκης.
Προ ημερών βρέθηκα ασθενής στο 401 Σ. Νοσοκομείο τρεις φορές. Οφείλω πρωτίστως να συγχαρώ

Εντυπωσιασμένος ο Ε. Μπαράκ από επίδειξη της Ζ' ΜΑΚ στο Μ. Πεύκο

Εντυπωσιασμένος από τις ικανότητες των ανδρών της Ζ’ ΜΑΚ έμεινε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Εχούντ Μπαράκ μετά την επίδειξη που παρακολούθησε σήμερα το πρωί στο Μεγάλο Πεύκο.

"Όχι άλλες συζητήσεις.Ορισμός ΑΟΖ, ΤΩΡΑ".Άρθρο-άποψη

Του Νίκου Λυγερού
Η αλλαγή φάσης υπάρχει. Η ΑΟΖ δεν είναι πλέον υπό αμφισβήτηση από όλους τους άλλους, αντιθέτως, θέλουν πλέον να προλάβουν τα οφέλη της ελληνικής ΑΟΖ, πριν ακόμα υπάρξει καν η θέσπισή της.

Μπορεί να υπάρχουν ακόμα μερικοί δικοί μας που δεν πείστηκαν από το θέμα της ελληνικής ΑΟΖ, φανταζόμαστε τώρα ότι οι ΑΟΖ της Αιγύπτου αλλά και της Τουρκίας θα καταφέρουν πιο αποτελεσματικά ν’ αλλάξουν και τους άπιστους της ΑΟΖ. Τώρα, όσον αφορά στους υποστηρικτές της, έγινε πλέον κατανοητό απ’ όλους, ότι το θέμα της ΑΟΖ έχει μια δυναμική, η οποία είναι ανεξάρτητη από τις κυβερνήσεις, αν αυτοί δεν τολμούν να πάρουν αποφάσεις, οι οποίες είναι πια απαιτήσεις για την πατρίδα μας.

Ξαναλειτουργεί ελληνικό σχολείο στην Ιμβρο έπειτα από μισό αιώνα

Την επαναλειτουργία ελληνικού μειονοτικού σχολείου στην Ίμβρο ενέκριναν οι τουρκικές αρχές.

Την έγκριση του αιτήματος αδειοδότησης ελληνικού μειονοτικού σχολείου στην Ίμβρο, που είχε υποβληθεί πέρυσι από μέλη των κοινοτήτων της Ίμβρου, γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος των Μειονοτικών Βακουφίων στην Κεντρική Διεύθυνση Βακουφίων της Τουρκίας, Λάκης Βίγκας, ο οποίος ενημερώθηκε για το θέμα από το τουρκικό υπουργείο Παιδείας.

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Ξανά δίλημμα:«Νέα μέτρα ή χρεοκοπία»- δηλαδή θα πεθάνετε ή θα πεθάνετε

Image«Νέα μέτρα ή χρεοκοπία». Για μια ακόμα το δίλημμα μπαίνει στο τραπέζι των συζητήσεων, αυτή τη φορά του Λ. Παπαδήμου με τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Καθοριστικής σημασίας η συνάντηση το απόγευμα του πρωθυπουργού με τον Α. Σαμαρά καθώς οι κόκκινες γραμμές που έχει θέσει η ΝΔ, είναι ακριβώς ότι ζητά ο Λ. Παπαδήμος μεταφέροντας τους όρους της τρόικα , για να συνεχιστεί η διαδικασία εκταμίευσης της νέας δόσης και να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση.Από τους πολιτικούς αρχηγούς θα ζητηθεί να ψηφιστεί το νομοσχέδιο με τις νέες περικοπές που θα έρθει στη Βουλή ενδεχομένως στο τέλος της εβδομάδας «άλλως θα υπάρξει κυβερνητική κρίση εκλογές και χρεοκοπία».Το μήνυμα του Μεγάρου Μαξίμου ήταν άλλωστε σαφές ήδη από την περασμένη εβδομάδα όταν ο Λ. Παπαδήμος τόνισε ότι η δική του κόκκινη γραμμή είναι η σωτηρία της χώρας. Το ερώτημα βέβαια είναι ανεξάρτητα με την στάση των πολιτικών αρχηγών , ποια θα είναι η στάση των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων τους σε ένα νομοσχέδιο με νέες περικοπές μισθών και συντάξεων.

Δικαστική αντιπαράθεση 1ης Στρατιάς-δήμου Λαρισαίων για την ανέγερση ΣΟΑ: Σημειώσατε ένα

Υπέρ της 1ης Στρατιάς έληξε η πρώτη δικαστική αντιπαράθεση του μείζονος σχηματισμού του ΓΕΣ στη Λάρισα και του Δήμου Λαρισαίων με αφορμή την ανέγερση νέων στρατιωτικών κατοικιών στο ύψος της Σαρίμβεη, δίπλα από τα νέα ΣΟΑ, προκειμένου σε ένα χρόνο περίπου, να φιλοξενηθούν αξιωματικοί της ταξιαρχίας SEEBRIG.

Πρόκληση σοκ από Τουρκία!Υπέρπτηση ελικοπτέρου πάνω από τη Ρω!

Πρόκληση-σοκ από τη Τουρκία!Ελικοπτερο S-70 των τουρκικών ΕΔ πέταξε 200 πόδια πάνω από τη Ρω!

Η πρόκληση έγινε στις 15.24 και το ελικόπτερο είχε εισέλθη στο FIR Αθηνών στις 14.51!Το ελικόπτερο αναχαιτίστηκε από ελληνικά F16.