Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Οι Τούρκοι προκαλούν με έρευνες σε Ελληνικά και Κυπριακά ...οικόπεδα.

Η Τουρκία θα επιχειρήσει να δοκιμάσει τις αντοχές της Κύπρου και της Ελλάδας και να ''μετρήσει'' τις διεθνείς αντιδράσεις καθώς θα προβεί σε έρευνες για υδρογονάνθρακες σε περιοχές που εμπίπτουν στις Αποκλειστικές Οικονομικές Ζώνες Κύπρου και Ελλάδας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ο Φιλελεύθερος".

Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Η ...ευαίσθητη χορδή του Βενιζέλου.

Μία ευαισθησία έχει ο Βενιζέλος. Μην του πεις ή του γράψεις κάτι για τη συμφωνία που υπέγραψε για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά και τα υποβρύχια.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το σχολιάσει,να μην το απαντήσει. Γιατί τόση ευαισθησία;

Φράκτης 210 χλμ. στην Τουρκία με απόφαση της Βουλγαρίας

Φράκτη με αγκαθωτό σύρμα, μήκους 210 χλμ., θα κατασκευάσει η Βουλγαρία στα σύνορά της με την Τουρκία, ύστερα από απόφαση του υπουργικού συμβουλίου στη Σόφια.
Σε κείμενο της τουρκικής εφημερίδας «Millyet», με τίτλο «210 χλμ. φράκτης στα σύνορα της Τουρκίας» και υπότιτλο «Όλοι το περίμεναν από την Ελλάδα, αλλά η επίσημη απόφαση ήρθε από τη Βουλγαρία», γίνεται αναφορά στην απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της Βουλγαρίας για τη δημιουργία φράκτη στα σύνορα της Τουρκίας.
 

Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Δήλωση ΥΕΘΑ κ. Ευ. Βενιζέλου για παραχώρηση χρήσης Στρατοπέδου Παύλου Μελά στον ομώνυμο Δήμο

«Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΕΘΑ (που προεδρεύεται από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και στο οποίο συμμετέχει ο Υπουργός Οικονομικών και η στρατιωτική ηγεσία) εκπληρώνεται μία παλιά δέσμευση της Πολιτείας και της Κυβέρνησης.
 
Παραχωρείται κατά χρήση στο νέο Δήμο Παύλου Μελά το ομώνυμο Στρατόπεδο Παύλου Μελά που μπορεί να αναδειχθεί σε μητροπολιτικό πάρκο και πνεύμονα της Δυτικής Θεσσαλονίκης και ευρύτερα του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Α.Κί.Σ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΟΥ ΝΙΜΤΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΕΣΥ


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ 
                                               Μελισσών 10, ΤΚ 14564 , Κηφισιά , Αττική.
Τηλ&Φαξ:211-7000036. e-mail:ankis.2010@yahoo.gr--Blog: www.akis2010.blogspot.com

                                                                                    Αθήνα 20 Απριλίου 2011
Για μια ακόμη φορά μέσα στο εορταστικό και κατανυκτικό κλίμα των ημερών μας αιφνιδιάζουν.
Έχει προηγηθεί η ψήφιση του νόμου 3943/2011,  όπου στο άρθρο 43 αυτού (εδάφια 9 και 10) το μεν Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει την μισθοδοσία του πολιτικού προσωπικού του ΝΙΜΤΣ,  το δε Υπουργείο Υγείας αναλαμβάνει τη μισθοδοσία των πολιτών Ιατρών καθώς και των ειδικευομένων στην προσπάθεια, όπως παρουσιάσθηκε, να απαλλάξουν το ΝΙΜΤΣ από τα συνεχόμενα και υπερβολικά χρέη.

Συγκρότηση επιτροπής για τα ΑΩ των πυρομαχικών των 120 χλστ

Με απόφαση του Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ Δημήτριου Γεωργιόπουλου συγκροτήθηκε επιτροπή διαπραγματεύσεων για την κατάρτιση της σύμβασης Αντισταθμιστικών Ωφελημάτων (ΑΩ) από την Προμήθεια 12.000 πυρομαχικών αρμάτων των 120 χλστ. για τα άρματα μάχης Leopard 2HEL και Leopard 2A4.

Υπαγωγή ΝΙΜΤΣ στο Λαϊκό Νοσοκομείο

Του Αντγου ε.α. Καστραντά Στέλιου

Αγαπητοί φίλοι,

Τη Μεγ.Τρίτη το απόγευμα (19/4/2011) ο καθηγητής κ. Λυκούργος Λιαρόπουλος ανακοίνωσε την πρόταση της αρμόδιας επιτροπής για την συγχώνευση των νοσοκομείων της Αθήνας.
Σύμφωνα με το σχέδιο , το ΝΙΜΤΣ συγχωνεύεται μαζί με άλλα και υπάγεται υπό την διοίκηση του Λαϊκού νοσοκομείου. (Επισυνάπτεται σχετικό δημοσίευμα  Ποια νοσοκομεία συγχωνεύονται στην Αττική)

Προσωπικά δεν άκουσα τίποτα σχετικό κατά τη διάρκεια ενημέρωσης που έκανε ο πρόεδρος του ΝΙΜΤΣ κ.Τέγος την 30 Μαρ 2011 στο Πολεμικό Μουσείο κατά την Ημέρα των Αποστράτων .

Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ο Θ. Πάγκαλος διαψεύδει ότι μίλησε στη Hurriyet

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος ούτε έκανε δηλώσεις, ούτε έδωσε συνέντευξη, ούτε καν ήρθε σε επαφή με εκπροσώπους του Τύπου κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου του αντιπροέδρου, με αφορμή δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ.

Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Από την Εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ για ΓΕΣ/ΔΥΠ (Αληθεύει...) και ΚΑΑΥ Αγ. Ανδρέα (Ειδικής μεταχείρισης;)

Με την προαγωγή και τοποθέτηση του Διευθυντή ΥΠ καθώς και με τον Διοικητή των ΚΑΑΥ Αγ. Ανδρέα, ασχολείται στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα ΤΟ ΠΑΡΟΝ.


 

Γερμανική κυβέρνηση: Μέχρι το καλοκαίρι θα έχει προχωρήσει η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους

Περιθώρια έως το καλοκαίρι για ανακοίνωση αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους δίνουν στην Ελλάδα ανώτατες κυβερνητικές πηγές στη Γερμανία, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου, Reuters.

 

140.000 ευρώ η πτήση του VIP αεροσκάφους για το ραντεβού ...με το ΔΝΤ!

Όταν στις ΗΠΑ  "έβαζαν χέρι" στους αμερικανούς τραπεζίτες οι οποίοι είχαν σπεύσει στην Ουάσιγκτον για να ...απολογηθούν,με τα πανάκριβα λήαρ τζετ τους (!!!) ,εδώ στην Ελλάδα ,υπερθεματίζαμε. Θυμόμαστε καλά νομίζουμε και το αναφέρουμε,κάποιοι θα σπεύσουν να μας κατηγορήσουν για "λαϊκισμό".

Εσείς θα κρίνετε,αλλά τα νούμερα για το ταξίδι του υπουργού Οικονομίας στις ΗΠΑ, όπου πήγε για να συναντήσει τον επικεφαλής του ΔΝΤ,είναι όπως σας τα παραθέτουμε:
Πτήση VIP  αεροσκάφους Gulfstream: ΚΟΣΤΟΣ 140.000 ΕΥΡΩ

Νέο παραλήρημα Πάγκαλου από τη Πόλη για εργατικούς Τούρκους και τεμπέληδες Έλληνες.

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Την Κων/πολη επισκέφθηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος , ο οποίος με τις δηλώσεις του στη Hürriyet χάϊδεψε τα αυτιά των Τούρκων , υποτίμησε την Ελλάδα και χαρακτήρισε τους Έλληνες ως τεμπέληδες!
O Πάγκαλος μιλώντας στην εφημερίδα Hürriyet τόνισε,
" οικονομικά και πολιτικά βλέπω την Τουρκία ισχυρή. Οι άνθρωποι έχουν επιτυχίες γι'αυτό είναι χαρούμενοι και έχουν εμπιστοσύνη στον εαυτό τους. Όταν οι Τούρκοι δούλευαν εμείς τεμπελιάζαμε. Τώρα ζούμε τα αποτελέσματα αυτού"

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Επιχείρηση “μαύρος χρυσός”-”Πνιγμένη” στο πετρέλαιο η Δ.Ελλάδα

Αρχίζει η «χαρτογράφηση» των περιοχών, όπου πολύ σύντομα θα διεξαχθούν οι έρευνες για τα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου της χώρας μας, θέμα που ανέδειξε ο Κώστας Χαρδαβέλλας και το newsbomb.gr
 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real News, τον Μάιο προκηρύσσεται από την κυβέρνηση ο διαγωνισμός για την αξιολόγηση κοιτασμάτων, που έχουν εντοπιστεί σε δυτική Ελλάδα και Ιόνιο.

Παπούλιας: Πρέπει να αλλάξει η κουλτούρα μας

Για πρωτοφανή, πολύπλευρη και βαθιά κρίση, έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, από το Μεσολόγγι, όπου παρέστη στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 185η επέτειο από την ηρωική έξοδο των «Ελεύθερων Πολιορκημένων».

«Είναι ώρα, πιστεύω, για όλους μας, να κοιταχτούμε στον καθρέφτη. Δεν αρκεί απλώς ο καταλογισμός ευθυνών στους απέναντι ή η καταγγελία για τα σκουπίδια του γείτονα, όταν και το δικό μας σπίτι όζει», ανέφερε.