Τρίτη 19 Απριλίου 2011

Ο Θ. Πάγκαλος διαψεύδει ότι μίλησε στη Hurriyet

Ο Θεόδωρος Πάγκαλος ούτε έκανε δηλώσεις, ούτε έδωσε συνέντευξη, ούτε καν ήρθε σε επαφή με εκπροσώπους του Τύπου κατά την επίσκεψή του στην Κωνσταντινούπολη, αναφέρει ανακοίνωση του γραφείου του αντιπροέδρου, με αφορμή δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ.

«Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στον Παναγιότατο Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, δεν είχε καμία επαφή με εκπροσώπους του Τύπου», αναφέρει αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Πάγκαλου που συμπληρώνει: «Ουδέποτε έκανε δηλώσεις ή έδωσε συνέντευξη με το περιεχόμενο που αναφέρεται στην ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας ή με οποιοδήποτε άλλο».

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Γ. Μιχελάκης, είχε εκδώσει ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο κ. Πάγκαλος, μιλώντας στην τουρκική εφημερίδα «Hurriyet», μεταξύ άλλων είχε πει ότι: «Ούτε λίγο ούτε πολύ μας χαρακτήρισε όλους τεμπέληδες. Λέγοντας χαρακτηριστικά πως “όταν οι Τούρκοι εργάζονταν, εμείς τεμπελιάζαμε”» και ότι: «Σε μια κρίσιμη στιγμή για την ελληνική οικονομία, επετέθη κατά του ελληνικού τραπεζικού συστήματος λέγοντας ότι “οι δικές μας τράπεζες είναι αποτυχημένες” και “ότι πρέπει να πάρουν παράδειγμα από τις τουρκικές”».

Τέλος, σημειώνει ότι: «παραποίησε πλήρως την πραγματικότητα λέγοντας πως “μετά την εξαγορά της FinansBank” (τον Απρίλιο του 2006) “κάποιοι εθνικιστές ενοχλήθηκαν, αλλά σήμερα είναι μια από τις πιο πετυχημένες επενδύσεις”. Για την αποκατάσταση της αλήθειας να πούμε ότι το ΠΑΣΟΚ - δια του εκπροσώπου του και σημερινού υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου- είχε χαρακτηρίσει σκάνδαλο την αγορά από την τότε διοίκηση της τράπεζας, ενώ 37 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν εντάξει την υπόθεση FinansBank σε σχετική ερώτηση στη Βουλή».

Ανακοίνωση για το ίδιο θέμα είχε εκδώσει νωρίτερα και το γραφείο Τύπου του ΛΑΟΣ, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι: «Η κυνική ομολογία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης από την Κωνσταντινούπολη, έχει μία αλήθεια. Όταν εμείς είχαμε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, η Τουρκία αναδείκνυε έναν Ερντογάν».

http://www.nooz.gr/greece/o-8-pagkalos-diapseidei-oti-milise-sti-hurriyet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου