Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

Φράκτης 210 χλμ. στην Τουρκία με απόφαση της Βουλγαρίας

Φράκτη με αγκαθωτό σύρμα, μήκους 210 χλμ., θα κατασκευάσει η Βουλγαρία στα σύνορά της με την Τουρκία, ύστερα από απόφαση του υπουργικού συμβουλίου στη Σόφια.
Σε κείμενο της τουρκικής εφημερίδας «Millyet», με τίτλο «210 χλμ. φράκτης στα σύνορα της Τουρκίας» και υπότιτλο «Όλοι το περίμεναν από την Ελλάδα, αλλά η επίσημη απόφαση ήρθε από τη Βουλγαρία», γίνεται αναφορά στην απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της Βουλγαρίας για τη δημιουργία φράκτη στα σύνορα της Τουρκίας.
 

Στο κείμενο της εφημερίδας αναφέρονται τα εξής:

«Η Βουλγαρία χτίζει φράκτη. Το υπουργικό συμβούλιο της Βουλγαρίας αποφάσισε την κατασκευή περιφράγματος μήκους 210 χλμ.. Το υπουργικό συμβούλιο αναφέρει ότι η απόφαση ελήφθη για την αποτροπή της διάδοσης αφθώδους πυρετού μεταξύ των ζώων (αυτό προβάλλει ως επιχείρημα). Η ολοκλήρωση του φράκτη θα γίνει τον Οκτώβριο. Η επίσημη ανακοίνωση του εκπροσώπου της κυβέρνησης είναι ότι ο φράκτης δημιουργείται για να μη μεταδίδεται η ασθένεια του αφθώδους πυρετού μεταξύ των ζώων. Ο υπουργός Γεωργίας της Βουλγαρίας, Miroslav Naydenov, δήλωσε ότι είναι λάθος να χαρακτηρίζεται ως ένα νέο τείχος του Βερολίνου. Στην πρεσβεία της Τουρκίας στη Σόφια εστάλη επίσημη πρόσκληση για συνάντηση των αρμοδίων και από τις δύο πλευρές».

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=297436&cid=5

2 σχόλια:

  1. προφανως βρηκαν τροπο οι λαθρεμποροι και διακινουν πλεον απο αυτα τα συνορα μεταναστες προς χωρες της βορειας ευρωπης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 210 χλμ οι Βούλγαροι και εμείς για πόσα κάναμε ντόρο και φωνάζαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή