Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Νέο Μνημόνιο: Καταφθάνει η γενιά των 400 ευρώ!


Αλλαγές-σοκ προβλέπονται στους μισθούς και στις εργασιακές σχέσεις, με αποτέλεσμα να κάνει την εμφάνισή της η… γενιά των 400 ευρώ. Όσοι αμείβονται με την εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας χάνουν τρεις μισθούς, ενώ σε πρωτοφανή επίπεδα πέφτουν οι μισθοί των νέων κάτω των 25 ετών- που με βάση τις πληροφορίες μειώνονται κατά 32%.Οι μισθοί που προβλέπονται στην ΣΣΕ πρόκειται να μειωθούν κατά 22%. Ο νεοπροσλαμβανόμενος σήμερα δικαιούται με βάση τη συλλογική σύμβαση 751,39 ευρώ μεικτά το μήνα. Με την περικοπή, ο μισθός θα μειωθεί κατά 150,28 ευρώ και θα περιοριστεί στα 586,08 ευρώ (ήτοι 487,45 ευρώ καθαρά).

Για παράδειγμα, έγγαμος με δύο τριετίες σήμερα έχει μισθό 1.037,13 ευρώ, ενώ με τη μείωση 22% θα περιοριστεί στα 808,96 ευρώ μεικτά.

Πρωτοφανής είναι η μείωση των μισθών για νέους κάτω των 25 ετών, καθώς εκτός από τη γενική μείωση κατά 22% που ισχύει για όλους, θα έχουν μία «έξτρα» μείωση 10%.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πώς οι μεικτές αποδοχές ενός νέου εργαζομένου πέφτει στα 510,94 ευρώ (δηλαδή οι καθαρές αποδοχές πέφτουν κοντά στα 400 ευρώ).

Πρώτα υπογραφή και μετά φυλακή οι πολιτικoί! Δήλωση-βόμβα από "παπαδημικό"


Πρώτα τους βάζουν να υπογράψουν και να πάρουν την ευθύνη της καταστροφής και μετά θα τους βάλουν και φυλακή: Με μια δήλωση-βόμβα στην οποία αναφέρεται ευθέως σε ποινικές ευθύνες όσων οδήγησαν τον τόπο στη σημερινή δεινή κατάσταση ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Γιώργος Σταυρόπουλος δείχνει την πολιτική γραμμή που προτίθενται να ακολουθήσουν οι τροϊκανοί.

Κόβουν άλλα 325 εκατομμύρια από τις αμυντικές δαπάνες.

Κόβουν άλλα 325 από το υπουργείο Άμυνας; Μια δήλωση του Μπεγλίτη,του εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ τα ξημερώματα,κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών  πρέπει να διευκρινιστεί.

  

Ο κ. Μπεγλίτης είπε ότι εκκρεμεί η λήψη απόφασης για την εξεύρεση ενός ποσού 625 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 325 εκατ. ευρώ θα αφαιρεθούν από τις δαπάνες της Άμυνας.

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Δηλώσεις-σοκ από Μπεγλίτη: Τον Ιούνιο έρχονται νέα μέτρα και τα ειδικά μισθολογία (βίντεο)Οποιος κι αν είναι στην κυβέρνηση τον Ιούνιο θα αναγκαστεί να λάβει νέα μέτρα, δήλωσε σήμερα ο Π. Μπεγλίτης. Δεν έχουμε επιχειρήματα, είπε ο ίδιος αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Eτοιμάζουν αυξήσεις φόρων έως και πάνω από 1.500%!


Εκατομμύρια φορολογούμενοι θα κληθούν να σηκώσουν στις πλάτες τους ασύλληπτο βάρος, καθώς οι φόροι που θα πρέπει να πληρώσουν για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2011 με την εκκαθάριση των νέων φορολογικών δηλώσεων αυξάνονται ακόμη και πάνω από 1.500% (!) σε σύγκριση με τα εισοδήματα του 2010, ενώ οι φορολογούμενοι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα και οι οικογένειες με παιδιά πλήττονται περισσότερο.

Η συνυπηρέτηση συζύγων "αγκάθι" για τις οικογένειες των ΕΔ


Περισσότερες από 2.000 οικογένειες στελεχών των Eνόπλων Δυνάμεων έχουν «σπάσει» στα δύο, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν μπορούν να διευθετήσουν θέματα συνυπηρέτησης συζύγων.

Προβλήματα στην υγειονομική περίθαλψη των αποστράτων

Την περασμένη Τρίτη, στο γεμάτο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, οι απόστρατοι του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος ενημερώθηκαν από ανώτατους εν ενεργεία αξιωματικούς για τα νέα δεδομένα στην υγειονομική τους περίθαλψη και όχι μόνον. Σύμφωνα με το ισχύον νομικό καθεστώς, οι αποστρατευόμενοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί παραδίδουν...

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012

ΔΔΣΠ/ΓΕΕΘΑ: "Σκοπιανοί με αλβανικά διαβατήρια έκαψαν την Πελοπόννησο το 2007"


«Ένα άκρως εμπιστευτικό έγγραφο, με τα επτά ονόματα των μελών της οργανωτικής ομάδας Σκοπιανών πρακτόρων με αλβανικά διαβατήρια, οι οποίοι ευθύνονταν για τις πυρκαγιές του 2007 στην Πελοπόνννησο, διαβιβάστηκε από την Διακλαδική Διεύθυνση Πληροφοριών των Ενόπλων Δυνάμεων στον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας Ε.Μεϊμαράκη και από εκεί προωθήθηκε στον υπουργό Εσωτερικών, Π. Χηνοφώτη».