Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ο Στρατός κάλεσε τα ΜΑΤ να τον προστατέψουν

Του Αντγου ε.α Στέλιου Καστραντά *
Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε τη Πέμπτη 6 Οκτ 2011, η εικόνα των παρατεταγμένων  ανδρών των ΜΑΤ μπροστά από την πύλη του πενταγώνου που πήγαν εκεί, ανταποκρινόμενοι προφανώς σε σχετική πρόσκληση, για να προστατέψουν το ΓΕΕΘΑ και τον κ.Μπεγλίτη από την υποτιθέμενη απειλή των λίγων εκατοντάδων αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας που συγκεντρώθηκαν...

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση ΣΥΝ για Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το τμήμα για τα Σώματα Ασφαλέιας και τις Ένοπλες Δυνάμεις του Συνασπισμού αναφέρονται τα εξής:
Από την ισοπεδωτική ληστρική επιδρομή της κυβέρνησης και την ποινικοποίηση της εργασίας, του μισθού, της σύνταξης, της ιδιοκατοίκησης δεν εξαιρέθηκαν φυσικά και οι εργαζόμενοι στις Ένοπλες Δυνάμεις (Ε.Δ.), τα Σώματα Ασφαλείας (Σ.Α.) και οι απόστρατοί τους.

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Αν ήταν κουκουλοφόροι ή λαθρομετανάστες και όχι Αξιωματικοί ;

 ( ΙΔΟΥ ενας ''τραμπούκος που  ''κρατάει την Ελληνική Σημαία ! προσoχή στην τσάντα έχει φάρμακα και νερό και όχι μολοτωφ !!)

 
Το μένος του Μπεγλίτη εναντίον  των αποστράτων και των ενεργεία αξιωματικών είναι προσωπικό όπως και όλων των κυβερνώντων αυτής εδώ της Κυβέρνησης !
 
Το διάγγελμα του υπουργού με ύφος δήθεν να μην πώ  την στιγμή που χιλιάδες οικογένειες Απόστρατων είναι όχι απλώς  εκτός οικογενειακού προγραμματισμού αλλά στον γκρεμό δεν δικαιολογεί την αγανάκτηση τους ; ΙΔΟΥ ΕΝΑΣ ;''<<ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ>> ΚΑΤΑ ΜΠΕΓΛΙΤΗ

Ο ΜΠΕΓΛΙΤΗΣ ΣΕ ΡΟΛΟ... ΠΑΓΚΑΛΟΥ!

Γράφει ο Αντώνης Μυλωνάκης

Για τραμπουκισμούς απο τους απόστρατους αξκούς και για αντιδημοκρατικές συμπεριφορές κατά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας εκ μέρους τους χθές έξω απο το υπουργείο εθνικής άμυνας,μίλησε στη βουλή ο υπουργός Πάνος Μπεγλίτης. Δηλαδή σαν άλλος...

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Ερώτηση πρός ΥΕΘΑ στη Βουλή

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:
 
Α) Εθνικής Αμύνης κ. Παναγιώτη Μπεγλίτη
Β) Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
 
ΘΕΜΑ: Άθλιες μεθοδεύσεις, περικοπές και αντισυνταγματικές μειώσεις μισθών και συντάξεων στις Ένοπλές Δυνάμεις, που οδηγούν στην εξαθλίωση και εξόντωση των ένστολων.
 
Το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προβλέπει ότι το 2015 οι λειτουργικές δαπάνες των Ενόπλων Δυνάμεων θα ανέρχονται σε 234 εκατ , από 1.112 δις Ε που ήταν το 2009.Οι δαπάνες θα είναι δηλαδή μειωμένες κατά 79% σε σχέση με το 2009 και 69% σε σχέση με το 2011.

Ταξικό μίσος κατά των Ελλήνων Αξιωματικών από την κυβέρνηση

Ταξικό μίσος και ιδεοληψίες των χειρότερων εποχών του ΠΑΣΟΚ, εποχών που θύμισαν τον Μένιο Κουτσόγιωργα, ξαναζωντάνεψαν από τον ΥΕΘΑ Πάνο Μπεγλίτη, στην αίθουσα της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου την Παρασκευή την ώρα που μερικές δεκάδες, γέροντες στην πλειοψηφία τους, απόστρατοι, οπλισμένοι με την δύναμη που δίνει η απελπισία κατάφεραν να μπουν στον περίβολο του υπουργείου θέλοντας να επιδώσουν ένα απλό ψήφισμα.
Εντυπωσιάζει ο αρνητικός χειρισμός του όλου θέματος από τον υπουργό Άμυνας, ο οποίος