Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ-ΕΚΛΟΓΕΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
Μελισσών 10,ΤΚ 14564, Κηφισιά, Αττική.Τηλ.&Φαξ: 211-7000036
E-mail:  2010akis@gmail.com  και info@akis2010.net
Blog: www.akis2010.blogspot.com και   Site: www.akis2010.net
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΕΝΙΚΗ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

1.  Η προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή της Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών (Α.Κί.Σ), ύστερα από την έγκριση του καταστατικού της με την υπ’ αριθμ.3585/2011 απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών και  έχοντας υπόψη το άρθρα 11,16 και 23 αυτού  , αποφάσισε ομόφωνα, ύστερα από σχετική εισήγηση του προέδρου, τα παρακάτω:
    α.  Συγκαλεί Γενική Συνέλευση των μελών της την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 11.00 (*) στο Πολιτιστικό Κέντρο Παπάγου (Ελευθερίου Βενιζέλου 10 ) με  θέμα:  «Απολογισμός Έργου της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής» και     «Διεξαγωγή Εκλογών» για την ανάδειξη του πρώτου εκλεγμένου Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπή της Κίνησης.           
   β.  Ορίζει την προβλεπόμενη από το καταστατικό της διμελή Επιτροπή Εκλογών αποτελούμενη από τους:  Σχη (ε.α) ΜαΪόπουλο Κυριάκο και Σχη (ε.α) Καπριδάκη Αλέξανδρο με σκοπό την συγκέντρωση υποψηφιοτήτων και  την κατάρτιση του ενιαίου  ψηφοδελτίου με τους υποψήφιους για το ΔΣ και τους υποψήφιους για την Εξελεγκτική Επιτροπή (ΕΕ).

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ Α.Κί.Σ. , ΑΡΘΡΟ 16 - ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ

ΑΡΘΡΟ  16

ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ

          Με τον όρο «Αρχαιρεσίες» νοούνται οι διαδικασίες της ΓΣ για την εκλογή νέου ΔΣ και ΕΕ. Λαμβάνουν χώρα ανά τριετία εντός του μηνός Μαρτίου.
             Για την οργάνωση των αρχαιρεσιών το Δ.Σ. που διανύει τη θητεία του:
α. Προσδιορίζει και ανακοινώνει εντός του μηνός Οκτωβρίου του προηγούμενου έτους την ακριβή ημερομηνία πραγματοποιήσεως των αρχαιρεσιών.

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Το ΣΟΚ της Θεσσαλονίκης,ταράζει το πολιτικό σκηνικό!

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Κανείς δεν μπορεί να αισθάνεται ευτυχής με όσα συνέβησαν στη Θεσσαλονίκη.Η ματαίωση της στρατιωτικής παρέλασης, η φυγάδευση των πολιτικών και του Προέδρου της Δημοκρατίας από την εξέδρα των επισήμων και η παρέλαση των “πολιτικών” τμημάτων υπό τα χειροκροτήματα των πολιτών αποτέλεσαν ένα σοκ που όμως έχει πολλές αναγνώσεις.

Το “κούρεμα” των ομολόγων των Μετοχικών μας Ταμείων.


ΠΡΟΣ   :   – Μετοχικό Ταμείο Στρατού             Αθήνα 27 Οκτωβρίου 2011
                   - Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού
                  – Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας             
                   -ΕΚΟΕΜΣ, ΕΚΟΕΜΝ, ΕΚΟΕΜΑ                 
                  – ΕΛΟΑΣ-ΕΛΟΑΝ-ΕΛΟΑΑ
ΚΟΙΝ.   :  – ΥΕΘΑ
                  - Α/ΓΕΕΘΑ
                  - ΕΓΑ/ΓΕΣ
                  - ΕΓΑ/ΓΕΝ
                  - ΕΓΑ/ΓΕΑ

ΘΕΜΑ   :  Χαρτοφυλάκιο Μετοχικών Ταμείων σε Ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου

Αξιότιμοι κύριοι,

       Σύμφωνα με τη χθεσινή απόφαση της Συνοδού Κορυφής για το ελληνικό χρέος, τα ασφαλιστικά ταμεία δεν θα εξαιρεθούν από το «κούρεμα», αλλά θα κληθούν κι αυτά να συμμετάσχουν «εθελοντικά» στο νέο πρόγραμμα. Οι εν λόγω δε ζημιές, φέρεται ότι δεν θα καλυφθούν από τα χρήματα που θα εισρεύσουν από τον δεύτερο μηχανισμό στήριξης της Ελλάδας.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΕΝΙΑΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εδώ και αρκετό καιρό, τόσο η ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ. όσο και η ΑΚίΣ, εκφραζόμενοι με αναλυτικό δημόσιο λόγο, έχουμε κάνει πολλές και σημαντικές παρεμβάσεις στα κόμματα του Ελληνικού Κοινοβουλίου, στους βουλευτές αλλά και στον ελληνικό Λαό, σε δύο άξονες:
  • Ο πρώτος άξονας, αφορά σαφώς στην κλαδική διάσταση των μέτρων και περικοπών, που άδικα και πιθανόν παράνομα και αντισυνταγματικά, εφαρμόζονται στοχευμένα στους στρατιωτικούς.
  • Ο δεύτερος και ίσως σημαντικότερος άξονας, έχει να κάνει με τη συνολική διάλυση του κοινωνικού ιστού που επίμονα επιχειρείται, η οποία σε συνδυασμό με την οικονομική περιδίνηση της χώρας μας και τις αυξανόμενες γεωπολιτικές εντάσεις στην περιοχή μας, θέτει μοιραία σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της Πατρίδας μας.  
 

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

Άγριο γιουχάϊσμα Μπεγλίτη στη Θεσσαλονίκη.Βίντεο

Δύσκολες ώρες περνάει ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης. Γιουχαϊστηκε άσχημα από το πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο, έξω από την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Κι έπεται η παρέλαση. Ο Μπεγλίτης έιναι σε ...επικίνδυνη αποστολή και μάλλον το κατάλαβε ήδη.


Μάλιστα ένας από τους συγκεντρωμένους, όταν είχε μπροστά τους δύο υπουργούς τους είπε... το αμίμητο: ''Καλά, δεν ντρέπεστε; Έρχεστε και κουρεμένοι''; Λίγο αργότερα ακόμη ένας αγανακτισμένος επιτέθηκε φραστικά στον κ. Μαγκριώτη: ''Σε ψηφίσαμε και είσαι ανίκανος. Να φύγεις κλέφτη'' του είπε χαρακτηριστικά.

Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

Φλερτάρει με Συνταγματικό πραξικόπημα ο Γ.Παπανδρέου...

Kύκλοι του Μαξίμου φαίνεται ότι επιθυμούν να παρασύρουν τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου σε Συνταγματικό πραξικόπημα και προσπαθούν "να τα γυρίσουν" τώρα τα περί ανάγκης για 180 βουλευτές στην ψήφιση της δανειακής σύμβασης που εκχωρεί εθνική κυριαρχία στην χώρα και παίζουν με το εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου. Θεωρώντας ότι οι ξένοι θα μπορέσουν να τους προστατέψουν. "Ισχύει ό,τι είχαμε πει και για την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου" λένε τώρα.
 

Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

Συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 19 & 20/10/11.

Οι φορείς αποστράτων των ενόπλων δυνάμεων: Α.Κί.Σ, ΑΝΕΑΕΔ, ΚΕΘΑ, ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ, ΣΑΣΜΥΝ, ΣΑ/ΣΤΥΑ, που καλέσαμε τους συναδέλφους στις γενικές απεργιακές κινητοποιήσεις της 19 και της 20 Οκτωβρίου,
Θέλουμε να τους απευθύνουμε ένα θερμό «ΕΥΓΕ» και ένα «ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ»
 

Συνταξιοδοτικά Θέματα Στρατιωτικών

Σύμφωνα με την παράγραφο 10γ του άρθρου 1 του αρχικού σχεδίου νόμου «Συνταξιοδοτικές Ρυθμίσεις, Ενιαίο Μισθολόγιο-Βαθμολόγιο και άλλες Διατάξεις Εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015», στις εξαιρέσεις από τη μείωση του 40% του τμήματος της κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1000€, είχαν συμπεριληφθεί οι απόστρατοι που δεν έχουν συμπληρώσει το 55ο έτος της ηλικίας τους και έχουν αποστρατευτεί αυτεπάγγελτα.