Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΜΤΣ - Κουφός Νο2

       Αγαπητοί συνάδελφοι, σε συνέχεια του θέματος της αδιαφάνειας της ΕΑΑΣ "Στου κουφού την πόρτα ...", που άγγιξε πολλούς συναδέλφους, σας ενημερώνω ότι την ίδια ημερομηνία 5-1-2011 ζήτησα μία μικρή ενημέρωση και από το ΜΤΣ. Εννοείται ότι κοινοποιήθηκε σε όλους τους γνωστούς σε μένα υποψηφίους για την ΕΑΑΣ και στην ΕΑΑΣ. Δυστυχώς μέχρι σήμερα ο πρόεδρος του ΜΤΣ κ. Σωτηρόπουλος φαίνεται (κι αυτός) να με αγνοεί χαρακτηριστικά. Η νέα μικρή ιστορία έχει ως εξής:

     1ο e-mail μου στο ΜΤΣ 5 Ιανουαρίου 2011 7:52 μ.μ. ΑΠΟ: Παπαπαρίσης / ΠΡΟΣ: ΜΤΣ ΠΡΟΣ: Υπτγο κ. Σωτηρόπουλο Στρατηγέ, επειδή έμαθα ότι μιλήσατε με σειρά συναδέλφων για το -25% αλλά και για άλλα θέματα θα ήθελα σας παρακαλώ να με ενημερώσετε για τα παρακάτω:
            α.         Αν έχετε μεριμνήσει να υπάρξει ταυτόχρονη μείωση και στις κρατήσεις που μας γίνονται σύμφωνα με την ΚΥΑ 951.1/101/316433/02; Ελπίζω να καταλαβαίνετε ότι αν δεν το πράξετε η απώλεια για εμάς θα είναι διπλή. [Αφορά τους συναδέλφους που αποστρατεύθηκαν τα τελευταία 7 (περίπου) χρόνια].
            β.         Πότε πρόκειται να γίνουν οι τροπολογίες του νόμου που αναφέρουν τα ΝΕΑ; Θα συμπεριληφθεί το θέμα της εργοδοτικής εισφοράς; (Σημαντικό για την επιβίωση του ΜΤΣ).
            γ.         Τι θα γίνει με τις οφειλές της πολιτείας έναντι του ταμείου μας όπως εγώ, ο κ. Ρόκας αλλά και άλλοι συνάδελφοι έχουν γράψει; (Είναι δικά μας λεφτά).
            δ.         Πότε θα επιστραφούν οι οφειλές στο ΕΚΟΕΜΣ και στην ΕΑΑΣ; (Είναι χρήματα των αποστράτων Σ.Ξ.)
            ε.         Πότε θα επαναλειτουργήσει το site του ΜΤΣ; Ελπίζουμε αυτή τη φορά να συμβάλει στη διαφάνεια που όλοι ευαγγελίζονται. (Που είναι η διαφάνεια; OpenGov εδώ δεν έχουμε;)
            Επειδή καταλαβαίνω ότι στην παρούσα φάση ο χρόνος σας είναι πολύτιμος δεν υπεισέρχομαι σε περισσότερες λεπτομέρειες. Αναμένω την ενημέρωση σας.

     2ο e-mail μου στο ΜΤΣ 11 Ιανουαρίου 2011 12:19 π.μ. ΑΠΟ: Παπαπαρίσης / ΠΡΟΣ: ΜΤΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΑΝ ΤΟ E-MAIL ΜΟΥ ΠΑΡΕΔΟΘΗ ΣΤΟΝ Κ. ΠΡΟΕΔΡΟ. ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΠΑΠΑΡΙΣΗΣ

     e-mail από κ. Παρίση: 11 Ιανουαρίου 2011 1:17 π.μ. ΑΠΟ: Γιάννη Παρίση  / ΠΡΟΣ: Εμένα και ΜΤΣ Αγαπητέ κε Παπαπαρίση, Περίμενα ότι το ΜΤΣ θα είχε την λεπτότητα να σας δώσει έστω και μια απλή απάντηση, του τύπου ότι εξετάζει το αίτημά σας. Θέλω να ελπίζω ότι η μη ανταπόκριση οφείλεται στις αργίες των προηγουμένων ημερών και όχι σε αδιαφορία. Εν αναμονή απαντήσεως. Με εκτίμηση Γιάννης Παρίσης

     e-mail από ΜΤΣ 11 Ιανουαρίου 2011 10:25 π.μ. ΑΠΟ: ΜΤΣ / ΠΡΟΣ: Εμένα Κε Παπαπαρίση, Καλημέρα σας και Καλή Χρονιά! Να είστε βέβαιος ότι τα e-mails  σας παραδίδονται στον κο Πρόεδρο, αλλά λάβετε υπόψη σας, ότι λαμβάνονται αρκετά e-mails καθημερινά και όχι μόνο. Επίσης, υπήρξε κάποιο τεχνικό πρόβλημα με την ιστοσελίδα του ΜΤΣ και δεν λειτούργησε για λίγες ημέρες. Να ξέρετε, ότι αυτό έχει αντίκτυπο και στο λογαριασμό e-mail του Μετοχικού. Ευχαριστούμε για την υπομονή σας,

     2ο e-mail μου στο ΜΤΣ  11 Ιανουαρίου 2011 3:26 μ.μ. ΑΠΟ: Παπαπαρίσης / ΠΡΟΣ: ΜΤΣ Κ.. ......(για ευννόητους λόγους δεν αναφέρω όνομα), ευχαριστώ πολύ για την άμεση ενέργεια σας. Κατανοώ το πρόβλημα και αναμένω την απάντηση του προέδρου του ΜΤΣ με ενδιαφέρον. Αντεύχομαι καλή χρονιά με υγεία. Με εκτίμηση. Απόστολος Παπαπαρίσης

     Αγαπητοί συνάδελφοι, ελπίζω να κάνω λάθος, αλλά η έλλειψη επίσημης ενημέρωσης "βρωμάει". Το site του ΜΤΣ έχει να βγάλει ανακοίνωση από τις 18 Νοεμβρίου 2011. Μας έχουν γραμμένους; Τι ρωτάω;
     Αλήθεια που είναι εκείνες οι αγωγές που η ΕΑΑΣ διατυμπάνισε ότι θα γίνουν και μάλιστα από έγκριτους νομικούς;
Αποστόλης Παπαπαρίσης

Αύξηση κρατήσεων στους εε 25% - Μείωση μερίσματος στους εα 25%

Αγαπητοί συνάδελφοι,
    
     η αύξηση των κρατήσεων στο βασικό μισθό και το επίδομα χρόνου υπηρεσίας για τους εν ενεργεία συναδέλφους έχει ήδη υπογραφεί όπως βλέπετε στο συνημμένο ΦΕΚ. Αύξηση κρατήσεων 25% ή άλλως από 4% σε 5%. Ισχύει από 1 Φεβ 2011. (Το είδα στο site της ΑΚΙΣ και το κατέβασα από το internet).
  
     Η μείωση του μερίσματος κατά 25% από τη μικρή μου εμπειρία δεν απαιτεί νομοθετική ρύθμιση. Αν έχει αποφασισθεί όμως, όπως έχει διαδοθεί, δε θα έπρεπε να υπάρxει σχετική ανάρτηση - ανακοίνωση στο site του ΜΤΣ;
http://www.mts-mod.gr/deltia_typou_list.php?orderby=dDATE. Προφορικά όλοι έχουμε ακούσει ότι το επόμενο τρίμηνο θα μας κρατήσουν 25% για το 2ο τρίμηνο και 25% για το 1ο τρίμηνο (αναδρομική κράτηση).
       Αναρωτιέμαι όμως, μήπως κάνω λάθος και ετοιμάζεται κι άλλο νομοσχέδιο που να περιλαμβάνει περαιτέρω περικοπές όπως έγρψαν τα ΝΕΑ (
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4611552 ) ή κάτι άλλο; Επιχειρήματα: Εμείς οι μέτοχοι καμία ενημέρωση. Η εφημερίδα γράφει την είδηση στις 5 Ιαν 2011, η απόφαση υπογράφεται στις 7 Ιαν 2011 και δημοσιεύεται στις 13 Ιαν 2011. Συμπέρασμα: (1) Ο συντάκτης είναι μάγος. (2) Ο συντάκτης είναι άριστος κατάσκοπος. (3) Ο συντάκτης παίρνει πληροφορίες από πολύ ψηλά. (4) Α' ρε βρεγμένη σανίδα που χρειάζεται!!!
     Προτείνω άμεση ενέργεια από όποιον έχει τη δυνατότητα να το πράξει. Σήμερα όμως, όχι αύριο, όχι μετά τις εκλογές της ΕΑΑΣ, θα είναι πολύ αργά...
     Με εκτίμηση
     Αποστόλης Παπαπαρίσης

Ερχεται η τρόικα, ανοίγουν το μισθολόγιο

Ανοίξαμε το μισθολόγιο και σας περιμένουμεΜε το άνοιγμα του Ενιαίου Μισθολογίου σε υπουργεία, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα υποδέχεται το οικονομικό επιτελείο την τρόικα από τις 7 Φεβρουαρίου.
Ανοίξαμε το μισθολόγιο και σας περιμένουμε Οι επικεφαλής της τρόικας, Σερβάζ Ντερούζ από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Πολ Τόμσεν του ΔΝΤ και Κλάους Μαζούχ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, αναμένεται να θέσουν επί τάπητος τα πλέον κρίσιμα ζητήματα:

Ραγκούσης: «Όχι» στη νομιμοποίηση παράνομων μεταναστών

Την απόφαση της κυβέρνησης να μην υπάρξει καμία περίπτωση μεμονωμένων ή μαζικών νομιμοποιήσεων παράνομων μεταναστών επανέλαβε σήμερα  ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή τους μετανάστες στη Νομική.

Ο υπουργός δήλωσε, επίσης, ότι θα κινηθούν από τον εισαγγελέα οι διαδικασίες, για να αποδοθούν ευθύνες σε όσους έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία κατάληψης της Νομικής.
ΠΗΓΗ Τα ΝΕΑ

Νέες περικοπές στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων φέρνει το ενιαίο μισθολόγιο

Σε νέες περικοπές των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, ίσως μεγαλύτερες ακόμα και απ' αυτές στις ΔΕΚΟ, θα οδηγήσει το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, καθώς θα καταργηθούν όλα τα ειδικά επιτόματα και μόνο μερικά από τα γενικά επιδόματα θα ενσωματωθούν στον βασικό μισθό.
ΠΗΓΗ Τα ΝΕΑ

Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Πάγια μηνιαία κράτηση υπέρ του Μετοχικού Ταμείου Στρατού

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ    Αρ. Φύλλου 13
                                      13 Ιανουαρίου 2011

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Μετοχικό Ταμείο Στρατού - Κουφός Νο 2

Του Απόστολου Παπαπαρίση
Αγαπητοί συνάδελφοι, σε συνέχεια του θέματος της αδιαφάνειας της ΕΑΑΣ "Στου κουφού την πόρτα ...", που άγγιξε πολλούς συναδέλφους, σας ενημερώνω ότι την ίδια ημερομηνία 5-1-2011 ζήτησα μία μικρή ενημέρωση και από το ΜΤΣ. Εννοείται ότι κοινοποιήθηκε σε όλους τους γνωστούς σε μένα υποψηφίους για την ΕΑΑΣ και στην ΕΑΑΣ. Δυστυχώς μέχρι σήμερα ο πρόεδρος του ΜΤΣ κ. Σωτηρόπουλος φαίνεται (κι αυτός) να με αγνοεί χαρακτηριστικά. Η νέα μικρή ιστορία έχει ως εξής: 

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Το άκρον άωτον της ανευθυνότητας

ΕΝΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ θέατρο του παραλόγου διαδραματίζεται τα τελευταία 24ωρα στη Νομική Σχολή, στο κέντρο της Αθήνας, που όμοιό του έχει πολλά χρόνια να βιώσει δυτικοευρωπαϊκή χώρα. Οι αρμόδιοι, έχοντας να αντιμετωπίσουν την καυτή πατάτα που τους έλαχε, απλώς ανταλλάσσουν ύβρεις από τηλεοπτικά παράθυρα ρίχνοντας κατηγορίες ο ένας στον άλλον.  

Κυπριακό Εποικοδομητικό το κλίμα στη Γενεύη

Συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια (Α) με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι- Μουν(Κ) και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου (Δ) στα Κεντρικά Γραφεία του ΟΗΕ στην Γενεύη
Οξυγόνο στην διαπραγματευτική διαδικασία φαίνεται ότι έδωσε η συνάντηση της Γενεύης, 

Νταβός. Αμφιταλαντευόμενες απόψεις απο διεθνούς φήμης οικονομολόγους

«Έχουμε ένα ποτήρι που είναι μισοάδειο και μισογεμάτο». Η αμφιταλαντευόμενη δήλωση του «μάντη των κακών» Νουριέλ Ρουμπινί στο πλαίσιο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ αντικατοπτρίζει την αμφιθυμία πολλών από τους ομιλητές του Νταβός. Ο ίδιος άλλωστε, παρ’ ότι σχεδόν επαγγελματίας καταστροφολόγος, επισήμανε ότι «υπάρχουν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης» της παγκόσμιας οικονομίας τα οποία εντόπισε, όπως και πολλοί άλλοι εισηγητές, κυρίως στις αναδυόμενες οικονομίες, στον «κινητήριο μοχλό της ανάπτυξης» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Τουρκική «βόλτα»... στην Εύβοια

Βόλτα στα ελληνικά νησιά έκανε χθες μια τουρκική φρεγάτα που εκμεταλλευόμενη τον... καλό καιρό, «βγήκε» χθες το πρωί από τα Δαρδανέλια.
Κινήθηκε με δυτική πορεία από τα Δαρδανέλια προς τη Λήμνο πλέοντας σε διεθνή ύδατα και στις 2:13 το πρωί μπήκε εντός των εθνικών χωρικών υδάτων "επισκεπτόμενη" το νησί της Σκύρου και τα παράλια της Εύβοιας.

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Προσοχή, οργανώνουν προβοκάτσιες σε Θράκη και Δωδεκάννησα!

Πέρασαν τόσες μέρες ἀπό τήν ρίψη τῆς μολότωφ στό τέμενος τοῦ χωριοῦ Παλιό Ἄβατο, κι ἀκόμη τίποτε δέν ἔγινε γνωστό ἀπό τήν Ἀστυνομία σχετικά μέ τούς δράστες. Καί παρότι οἱ ζημιές ἦταν τῆς τάξης τῶν …500 εὐρώ, κάποιοι μειονοτικοί καλοί μας συντοπίτες συνεχίζουν νά τό χρησιμοποιοῦν ὡς σημαία γιά ὅσα «ὑφίστανται» στή Θράκη οἱ μουσουλμάνοι.                                                                                                                                                             ΠΗΓΗ :Αντιφωνητής

Τι άλλο θα δούμε;

«Δεν θα φύγουμε από εδώ αν δεν πάρουμε άδεια παραμονής. Είμαστε αποφασισμένοι να πεθάνουμε για να αποκτήσουμε ίσα δικαιώματα», είπε ο απεργός πείνας Αμπντούλ.
«Ιστορικό γεγονός» χαρακτηρίζουν οι 287 οικονομικοί μετανάστες την απεργία πείνας, που ξεκίνησαν με αίτημα τη χορήγηση άδειας παραμονής σε όλους τους οικονομικούς μετανάστες, που βρίσκονται στην Ελλάδα, καθώς -όπως διευκρινίζουν- «είναι η μεγαλύτερη απεργία πείνας μεταναστών στην ιστορία της Ευρώπης».

Ο φράχτης του γκέτο

ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΦΡΑΧΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ, επισημαίνοντας ότι με τον τρόπο αυτό θα δώσουν λύση στο τεράστιο πρόβλημα με την αθρόα εισροή λαθρομεταναστών που καθημερινά κατακλύζουν τη χώρα και αδυνατούν να δώσουν λύσεις για το πολύπαθο κέντρο της Αθήνας.

Η αμερικανική βουλή «γονατίζει» στη μάχη του Μαραθώνα

Η αμερικανική βουλή των αντιπροσώπων, στις 8 Δεκεμβρίου 2010, ενέκρινε με 359 ψήφους υπέρ και μόνον 44 κατά, το ψήφισμα 1704 με το οποίο:
1. H μάχη του Μαραθώνα το 490 π.X. θεωρείται μια από τις σημαντικότερες μάχες της ανθρώπινης ιστορίας
2. Η μάχη του Μαραθώνα συνέβαλε στην ανάπτυξη του καινούριου τότε συστήματος διακυβέρνησης που ονομάστηκε Δημοκρατία, στις βασικές αρχές του οποίου στηρίχθηκε αιώνες αργότερα η ίδρυση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Κόντρα Βενιζέλου – Καρατζαφέρη στη βουλή για την ΑΟΖ και την επιχειρησιακή ικανότητα των Ενόπλων Δυνάμεων

Την άμεση αντίδραση του υπουργού Άμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου και την διαβεβαίωση του ότι «οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν πραγματική επιχειρησιακή ικανότητα να υπερασπιστούν την εθνική ανεξαρτησία και την εθνική κυριαρχία της χώρας», προκάλεσε σχετική αποστροφή της ομιλίας του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη.
 

Στροφή Ε.Βενιζέλου σε BMP-3HEL & σχέσεις με Ρωσία: "Η Ελλάδα θα σεβαστεί την υπογραφή της" λέει τώρα

Η Ελλάδα θα σεβαστεί την υπογραφή της και θα προχωρήσει στην προμήθεια των ρωσικών ΤΟΜΑ BMP-3HEL, όπως προβλέπεται στις διακρατικές συμφωνίες που έχουν υπογραφεί, βάσει των δημοσιοοικονομικών της δυνατοτήτων, υποστήριξε σήμερα εμμέσως πλην σαφώς μιλώντας στην Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξης συζήτηση για την εξωτερική πολιτική, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος,
 

Τελικά, δεν χρωστάμε μόνο εμείς

Η κρίση χρέους στο Νταβός

   Η διογκούμενη κρίση χρέους που καλούνται να αντιμετωπίσουν πολλές κυβερνήσεις χωρών της Ευρώ-ζώνης, η αύξηση του πληθωρισμού, οι ανησυχίες για ξέσπασμα εμπορικών και συναλλαγματικών συγκρούσεων, η αλυσίδα απανωτών αυξήσεων στις τιμές των τροφίμων και οι παρατεταμένες επιπτώσεις στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, προβάλλουν σαν μια νεφελώδη αλληλουχία προβλημάτων σε αυτούς που εστιάζουν την προσοχή τους στη συνάντηση του Νταβός.

    Περισσότεροι από 30 ηγέτες κρατών, 1400 κορυφαίοι επιχειρηματίες και 8 πρόεδροι κεντρικών τραπεζών,

Μακελειό στη Μόσχα

   Η βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας στοίχισε τη ζωή σε 35 ανθρώπους ενώ οι τραυματίες ανέρχονται στους 46, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα η εκπρόσωπος του αεροδρομίου Έλενα Γκαλάνοβα.

ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΓΙΟΡΤΑΣΟΥΝ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ!

Ιανουαρίου 24, 2011

ΠΡΟΣ : Εντιμ. Αντώνη Σγουρόπουλο,
             Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στην Τάμπα των ΗΠΑ

ΘΕΜΑ: ΔΕΞΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΤΗΣ ΤΑΜΠΑ ΦΛΩΡΙΔΑΣ, ΤΩΝ ΗΠΑ

Εντιμότατε κ. γενικέ Πρόξενε,

Θεωρούμε ότι ο εορτασμός της εθνικής επετείου από τις ελληνικές διπλωματικές αντιπροσωπείες, όπως συνηθίζεται για πολλές δεκαετίες, αποτελεί χρέος τιμής προς τους Αγωνιστές του 1821 που θυσίασαν την ζωή τους, για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι. Η 25η Μαρτίου 1821, στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλους τους λαούς, προς φίλους και εχθρούς, ότι ο Ελληνικός λαός, δεν νικιέται, δεν πτοείται, αλλά αγωνίζεται για τα ιδανικά, τις αξίες και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας μας. Ιδιαίτερα σήμερα, που η πατρίδα μας και ο λαός της περνούν δύσκολες ώρες. Είμαστε βέβαιοι ότι, εμπνεόμενοι από τους αγώνες των προγόνων μας θα κερδίσουμε και την δύσκολη οικονομική μάχη για να ξανακερδίσει η Ελλάδα το κύρος και την αξιοπιστία που της αρμόζουν.

Αναμένουμε την θετική απάντησή σας, για να συνεορτάσουμε την εθνική μας επέτειο, την Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011, στο κτίριο του γενικού μας Προξενείου, στην Τάμπα της Φλώριδας.

Γνωρίζοντες ότι η ελληνική κυβέρνηση κατάργησε τον περασμένο χρόνο τις δεξιώσεις-εκδηλώσεις για την εθνική μας επέτειο, τυπικά για λόγους οικονομίας, η Οργάνωσή μας είναι διατεθειμένη ν' αναλάβει όλα τα απαιτούμενα έξοδα, ώστε να μην επιβαρυνθεί το υπουργείο Εξωτερικών και κατά προέκταση ο ελληνικός λαός.

Με τιμή,
Μιχάλης Σέρβος
Πρόεδρος Επιτροπής Εθνικών Θεμάτων

Κοιν : Πρεσβεία της Ελλάδος στις ΗΠΑ
Προξενικές Αρχές της Ελλάδος στις ΗΠΑ
Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού
Υπουργείο Εξωτερικών
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης

Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Στου κουφού την πόρτα …το σαπούνι σου χαλάς

 Αγαπητοί συνάδελφοι – συμμαθητές, ο τίτλος δεν είναι καθόλου τυχαίος. Αναφέρεται στην ΕΑΑΣ και στην πάγια τακτική της να μας αγνοεί χαρακτηριστικά. Η μικρή μου ιστορία ξεκινά στις 17 Δεκ 2010 οπότε και έστειλα ένα e-mail με τίτλο «Η αδιαφάνεια είναι ο σύμμαχος των ολίγων». Μεταξύ άλλων διερωτόμουν για την τύχη του 1.000.000 ευρώ και πλέον των ετήσιων εσόδων της ΕΑΑΣ καθόσον ποτέ δεν είχα δει έναν απολογισμό. Από την ΕΑΑΣ καμία ενημέρωση.
            Στις 5 Ιαν 2011 έστειλα στον πρόεδρο της ΕΑΑΣ (eaasgr@gmail.com) με κοινοποίηση σε όλους τους γνωστούς σε μένα υποψηφίους, το εξής: «Στρατηγέ, επειδή πλησιάζουν εκλογές είναι επιβεβλημένο να κοινοποιηθούν οι απολογισμοί (οικονομικοί και μη) τουλάχιστον της τριετίας που ήσασταν πρόεδρος. Εγώ προσωπικά θα επιθυμούσα να είναι της τελευταίας πενταετίας, ανά έτος. Με εκτίμηση, Απόστολος Παπαπαρίσης» Και πάλι καμία απάντηση.
            Στις 11 Ιαν 2011 έστειλα στο ίδιο e-mail (eaasgr@gmail.com), με κοινοποίηση και πάλι στους γνωστούς σε μένα υποψηφίους, το εξής: «ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΤΕ ΑΝ ΤΟ E-MAIL ΜΟΥ ΠΑΡΕΔΟΘΗ ΣΤΟΝ Κ. ΠΡΟΕΔΡΟ. ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ, Απόστολος Παπαπαρίσης» Μέχρι σήμερα καμία απάντηση, εκτός από μία προτροπή του κ. Παρίση (τον οποίο και ευχαριστώ) προς την ΕΑΑΣ να μου απαντήσει έστω και αρνητικά.
            Αγαπητοί συνάδελφοι – συμμαθητές, αν θέλουμε κάτι να αλλάξει πρέπει να το κάνουμε τώρα. Ζητείστε, απαιτήστε να μάθετε που πάνε τα λεφτά μας. Όχι μετά τις εκλογές. Τώρα. Μετά, θα είναι αργά.
            Αγαπητοί υποψήφιοι, πως θα μας πείσετε ότι δε θα κάνετε τα ίδια; Όταν δεν απαιτείτε το αυτονόητο. Γιατί να περιμένουμε περισσότερα από εσάς; Πείτε μας τουλάχιστον αν γνωρίζετε την ύπαρξη ή μη απολογισμών; Παρακαλώ βοηθείστε για το OpenGov που είναι και της μόδας. Δώστε ένα τέλος στην αδιαφάνεια.
            Αγαπητά μέλη της ΕΑΑΣ γιατί δε μιλάτε; Γιατί αφήνετε να πλανάται στην ατμόσφαιρα ότι κάτι δεν πάει καλά; Το «Καθαρός ουρανός αστραπές δε φοβάται.» ή «Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια, αλλά πρέπει και να φαίνεται τίμια.» δε σας λένε τίποτε; Είμαι έτοιμος να σας ζητήσω συγνώμη αν σας αδικώ. Η σιωπή σας όμως δε μας οδηγεί σε σωστά συμπεράσματα.
            Αποστόλης Παπαπαρίσης
Υ.Γ. Το παρόν αποστέλλεται σε 300 και πλέον συναδέλφους. Παρακαλώ για την παραπέρα προώθηση.

Το δικαίωμα της απεργίας στις Ένοπλες Δυνάμεις και το Λιμενικό Σώμα.

Επειδή απευθυνόμενος με το παρακάτω ερώτημα από 30 Ιουλίου 10, ουδεμία απάντηση έλαβα μέχρι σήμερα από τον  ΥΠΕΘΑ, το θέτω σε δημόσια διαβούλευση και παρακαλώ για τα σχόλια σας, επί της ουσίας του ερωτήματος...
Για τους αμφισβητούντες τον " Στρατιωτικό Χαρακτήρα " του Λιμενικού Σώματος (σ.σ. Δεν είναι αυτό το ερώτημα που έθεσα στον Υπουργό ) επισημαίνω το γεγονός, ότι διαθέτω "Μελέτη" με σχετική Νομολογία...μη επιδεχόμενη κριτικής, που αποδεικνύει περίτρανα του λόγου το αληθές.
Σας ευχαριστώ για την συνεργασία.
Ν. Νικολιάς.
Κύριε  Υπουργέ.
Απευθύνομαι σε εσάς με την διπλή ιδιότητα που κατέχετε, του Συνταγματολόγου και του Υπουργού
Εθνικής Άμυνας.
Διαβάζοντας το παρακάτω επισυναπτόμενο άρθρο 23 του Συντάγματος, που αφορά την άσκηση  του
δικαιώματος της απεργίας και τους υφιστάμενους περιορισμούς, σε ορισμένες κατηγορίες πολιτών
διαπίστωσα, ότι στο κείμενο ΔΕΝ αναφέρονται τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος,( τα στελέχη του οποίου θεωρούνται "Στρατιωτικοί" σύμφωνα με το Ν.49Α/1941 (Σ.Π.Κ.),όπως ισχύει σήμερα.)
Παρακαλώ για την άποψη σας, αναφορικά με την δυνατότητα που δίδεται στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος για την άσκηση του δικαιώματος της απεργίας.  
Σε αναμονή απαντήσεως σας.
Νικ.Νικολιάς. Υπνχος (ε.α.) Λ.Σ. Μ

ΆΡΘΡΟ 23
1.  Το Κράτος λαμβάνει τα προσήκοντα μέτρα για τη διασφάλιση της συνδικαλιστικής ελευθερίας και την ανεμπόδιστη άσκηση των συναφών μ' αυτή δικαιωμάτων εναντίον κάθε προσβολής τους, μέσα στα όρια του νόμου.
2.  Η απεργία αποτελεί δικαίωμα και ασκείται από τις νόμιμα συστημένες συνδικαλιστικές οργανώσεις για τη διαφύλαξη και προαγωγή των οικονομικών και εργασιακών γενικά συμφερόντων των εργαζομένων.
Απαγορεύεται η απεργία με οποιαδήποτε μορφή στους δικαστικούς λειτουργούς και σ' αυτούς που υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας. Το δικαίωμα προσφυγής σε απεργία των δημοσίων υπαλλήλων και των υπαλλήλων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, καθώς και του προσωπικού των κάθε μορφής επιχειρήσεων δημοσίου χαρακτήρα ή κοινής ωφέλειας, που η λειτουργία τους έχει ζωτική σημασία για την εξυπηρέτηση Βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου, υπόκειται στους συγκεκριμένους περιορισμούς του νόμου που το ρυθμίζει. Οι περιορισμοί αυτοί δεν μπορούν να φθάνουν έως την κατάργηση του δικαιώματος της απεργίας ή την παρεμπόδιση της νόμιμης άσκησής του.
 

21.01.2011: ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΥΡΡΑΞΗ ΜΕ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΠΡΟΒΛΕΠΟΥΝ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ

του Σάββα Πέτρου *
Η Τουρκία, στην προσπάθειά της να καταστεί περιφερειακή δύναμη στη Μέση Ανατολή και ηγέτιδα χώρα του μουσουλμανικού κόσμου, επιζητά πολεμική σύγκρουση με το Ισραήλ. Τα σενάρια πολεμικής σύρραξης μεταξύ Τουρκίας και Ισραήλ πληθαίνουν από μέρα σε μέρα. Στα πιθανά σενάρια τουρκο-ϊσραηλινού πολέμου, οι Τούρκοι αναλυτές αναφέρουν ότι και η Κύπρος θα είναι εμπλεκόμενη χώρα.

Τα δέκα ψεύτικα e-mails που κυκλοφορούν συνεχώς... και δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτά!

Επειδή το κακό με τα worm e-mails, που διακινούν εκόντες - άκοντες οι χρήστες του διαδικτύου παράγινε, ξεκινάμε την απομυθοποίηση των ηλιθίων αυτών μηνυμάτων, μήπως και συμμαζευτεί ο ελληνικός κυβερνοχώρος, που κατακλύζεται από ανοησία. Κι εμάς, ως παλιούς Bloggers μας πονάει!
Όποιος το καταλαβαίνει, το καταλαβαίνει....
Σας παρουσιάζουμε λοιπόν τις δέκα μεγαλύτερες κοτσάνες - παπαριές, που κυκλοφορούν με e-mail, για όσους δεν θέλουν να τους δουλεύουν.
Πάμε λοιπόν... νούμερο 10: ΓΑΛΑ ΔΕΛΤΑ-ΦΑΓΕ