Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Τι πραγματικά θα γίνει αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα (και γιατί δεν μας το λέει κανείς;)

Ο δρόμος της χρεοκοπίας θα ωθούσε την Ευρωπαϊκή Ένωση σε συμβιβασμούς ή ακόμα και τη διαγραφή του χρέους επισημαίνεται σε άρθρο της Wall Street Journal...


Η εναλλακτική λύση που έχει η Ελλάδα φοβίζει τους Ευρωπαίους.

Οι συζητήσεις το τελευταίο χρονικό διάστημα εστίαζαν κατά κύριο λόγο στα διεθνή σχέδια για τη σωτηρία της Ελλάδας.

Θα τα βρουν Μπεγλίτης και Α/ΓΕΣ ή θα συνεχίσουν ...τις εχθροπραξίες;

Δεν είναι μυστικό. Οι σχέσεις Μπεγλίτη και Α/ΓΕΣ έχουν περάσει αρκετές φορές κρίση. Ο Φράγκος έχει προσπαθήσει πολλές φορές να αποφύγει τις περικοπές που πρότεινε ο Μπεγλίτης. Κι αυτό προκάλεσε ψυχρότητα μεταξύ τους.

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 20 παρ, 6 ,ΤΟΥ Ν. 3865/2010(ΦΕΚ 120/Α’/21.7.2010)

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
    Μελισσών 10, ΤΚ 14564 ,      Κηφισιά ,      Αττική,       Τηλ&Φαξ:211-7000036


Η  Α.Κί.Σ όπως έχει δεσμευτεί  απέναντι στα στελέχη του Στρατού Ξηράς και έχοντας πάντα στραμμένη την προσοχή της και προς τα ε.ε  στελέχη του,   έγινε δέκτης παραπόνων και καταγγελιών σχετικά με την ψήφιση του παραπάνω νόμου  ,και ειδικότερα το άρθρο 20 παρ. 6 , και αφού τον μελέτησε προσεκτικά  διαπίστωσε τα παρακάτω:

               Σύμφωνα με  το άρθρο 41 του ΠΔ 169/2007 και με την καταβολή πρόσθετων ασφαλιστικών εισφορών και συγκεκριμένα 6,67% του συνόλου των μηνιαίων αποδοχών, o χρόνος υπηρεσίας των στρατιωτικών που τελούν σε κατάσταση πτητικής ενέργειας, εν ενεργεία αλεξιπτωτιστή και υποβρύχιου καταστροφέα, καθώς και ο χρόνος καταδυτικών εξαμήνων αυτών που υπηρετούν σε υποβρύχια, λογίζεται διπλάσιος σε καιρό ειρήνης και τριπλάσιος σε καιρό πολέμου. Ο διπλασιασμός ή τριπλασιασμός του συντάξιμου χρόνου γίνεται μόνο εφόσον αυτοί που διατέλεσαν σε κατάσταση πτητικής ενέργειας συμπλήρωσαν δεκαοκταετή και οι άλλοι εικοσαετή πραγματική στρατιωτική υπηρεσία.

Ποιοι χαίρονται,ποιοι "κλαίνε" για την υπουργοποίηση Μπεγλίτη

Το Onalert.gr, είχε "παίξει" τις πρώτες ημέρες το σενάριο της αναβάθμισης Μπεγλίτη ως το πιθανότερο χρησιμοποιώντας τη κοινή λογική. Γι΄ αυτό και χθες είχαμε δημοσιεύσει ένα σχόλιο-απορία με τίτλο "Γιατί μετακινείται ο Μπεγλίτης". Η ουσία της απορίας μας είχε να κάνει με την συνέχεια στη διοίκηση του ΥΕΘΑ , όπου αυτή τη στιγμή με τόσα θέματα ανοιχτά κρίνεται απαραίτητη. Η αποτελεσματικότητα του κ.Μπεγλίτη θα κριθεί από δω και πέρα με πολύ αυστηρότερα κριτήρια, αφού δεν θα υπάρχει άλλοθι, ότι άλλος  αποφασίζει.


Ποιος είναι ο νέος Υφυπουργός Άμυνας

Ο Βουλευτής Κώστας Σπηλιόπουλος κατάγεται από το Δημοτικό Διαμέρισμα Μελισσίων του Δήμου Αιγίου.

Γεννήθηκε από αγρότες γονείς και είναι το δεύτερο από τα τρία παιδιά της οικογένειας. Είναι παντρεμένος και έχει δύο γιούς.

Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Μπεγλίτης, Σπηλιόπουλος στο Υπουργείο Άμυνας

Τη νέα κυβέρνηση ανακοίνωσε ο Γ. Πεταλωτής. Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης (μαζί με τον Θόδωρο Πάγκαλο) και υπουργός Οικονομικών τοποθετήθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Στο Περιβάλλοντος ο Γ. Παπακωνσταντίνου.
 
Αντιπρόεδροι της κυβέρνησης οι Θεόδωρος Πάγκαλος και Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος αναλαμβάνει και το υπουργείο Οικονομικών με αναπληρωτές υπουργούς τους Φίλιππο Σαχινίδη και Παντελή Οικονόμου

FSB: "Έτσι θα σκότωναν τον Κώστα Καραμανλή" - Ολόκληρη η έκθεση προς την ΕΥΠ


Ολόκληρο το ενημερωτικό σημείωμα που δημοσιεύουν σήμερα τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ για τους ισχυρισμούς των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών περί δολοφονίας του πρώην πrωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, είναι το εξής: Σημειώνουμε ότι το ενημερωτικό δελτίο της ΕΥΠ έχει ημερομηνία 5 Φεβρουαρίου 2009 και αποτελεί συνέχεια ενημερωτικού τις 13ης Ιανουαρίου 2009 και πρόκειται για σημαντική επιτυχία του περιοδικού.

Τα σενάρια ανασχηματισμού ένα δείχνουν:δεν δίνουν δεκάρα για την Άμυνα

Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ή ΥΠΕΞ; Ο μέχρι σήμερα ΥΕΘΑ Ευάγγελος Βενιζέλος, “παίζει” για μία από τις δύο θέσεις σύμφωνα με τα σενάρια των τελευταίων ωρών. Στη πρώτη περίπτωση θα έχει αρμοδιότητες που θα έχουν να κάνουν με την οικονομία.
 
Μέχρι στιγμής κι ενώ η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ,συνεχίζεται, τη θέση του ΥΕΘΑ αναλαμβάνει ο μέχρι σήμερα υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επιλογή που περισσότερο μοιάζει με “βόλεμα” του “τσάρου” κάπου αξιοπρεπώς στη κυβέρνηση!

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Βροντερό ΟΧΙ Βενιζέλου στον Παπανδρεόυ: " Δεν θέλω συμμετοχή στη νέα κυβέρνηση"

Λίγο πριν το μεσημέρι στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών του πρωθυπουργού με πρωτοκλασσάτους υπουργούς, ο κ. Παπανδρέου τηλεφώνησε στον Ευάγγελο Βενιζέλο. Του ζήτησε την συμμετοχή του στη νεα κυβέρνηση και την μετακίνηση του σε άλλο υπουργείο.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αρνήθηκε και έθεσε εαυτόν εκρός κυβερνήσεως.

Ολόκληρο το τηλεφώνημα είχε ως εξής:

"Γυμνοσάλιαγκες" ...σε νευρική κρίση στο ΥΕΘΑ.

Οι "γυμνοσάλιαγκες" που σέρνονται στο ΥΕΘΑ καμαρώνοντας για γαλόνια που δεν τ΄αξίζουν αφού έχουν να περασουν από μάχιμες υπηρεσίες κοντά...δυο δεκαετίες, αγωνιούν!

Από χθες περνούν μαρτύριο φοβερό! Ποιος θα είναι ο καινούριος υπουργός, αν υπάρξει καινούριος; Λυτούς και δεμένους έχουν βάλει αξημέρωτα να μάθουν κάποια πληροφορία,να μάθουν κάποιο όνομα για να ανοίξουν την ατζέντα τους να δουν αν γνωρίζουν κάποιον που να γνωρίζει καποιον άλλο και πάει λέγοντας,να φθάσουνε στο περιβάλλον του κ.υπουργού και ν΄ αρχίσουν το γλείψιμο!

"Με τις μεταθέσεις τι θα γίνει" ,μετά τον ανασχηματισμό;

Πολύ σωστά αναρωτιέται αναγνώστρια "τι θα γίνει με τις μεταθέσεις του προσωπικού" αν ο ανασχηματισμός φέρει αλλαγές στο ΥΕΘΑ. Ακόμη και σήμερα 16 Ιουνίου πάρα πολλές μεταθέσεις δεν έχουν υπογραφεί.

Αν τελικά ο ανασχηματισμός αγγίξει και το ΥΕΘΑ θα υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση;

Ποιος θα είναι ο νέος ΥΕΘΑ και ποιοι ...ανησυχούν στο Χολαργό

Χθες αργά το βράδυ κάποιοι συνεργάτες του ΥΕΘΑ , άρχισαν να μαζεύουν τα πράγματά τους από τα γραφεία τους. Η κίνηση όμως ήταν περισσότερο ...προληπτική και δεν προερχόταν από συγκεκριμένη πληροφόρηση για μετακίνηση του κ.Βενιζέλου από το ΥΕΘΑ.

Μέχρι τα μεσάνυχτα ο κ.Βενιζέλος δεν είχε επίσημη πληροφόρηση για τις αποφάσεις του πρωθυπουργού σχετικά με τον ανασχηματισμό. 
 

«Ξεπαραιτήθηκε» μόνος του και πάει σε ανασχηματισμό

Ζητά ψήφο εμπιστοσύνης την Παρασκευή ο Παπανδρέου

"Θα συνεχίσω στον ίδιο δρόμο, τον δρόμο του καθήκοντος", υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος, σε τηλεοπτικό διάγγελμά του, ανακοίνωσε ανασχηματισμό της κυβέρνησής του και αίτημα στη Βουλή για ανανέωση της ψήφου εμπιστοσύνης.

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Παζάρι Παπανδρέου - Σαμαρά για Οικουμενική Κυβέρνηση - Το απόγευμα η απάντηση του πρωθυπουργού

-Ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε συγκυβέρνηση από τον κ. Σαμαρά για τη σωτηρία της χώρας
- Ο Σαμαράς απάντησε ότι δέχεται μόνο Οικουμενική Κυβέρνηση χωρίς τον Παπανδρέου πρωθυπουργό
- Πρότεινε ο Σαμαράς πρωθυπουργό, πρόσωπο κοινής αποδοχής και όχι τον εαυτό του
- Είπε στον Παπανδρέου ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και των αγορών
- ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Νέο διάγγελμα του πρωθυπουργού

Διάγγελμα του πρωθυπουργού σε λίγες ώρες προς τον ελληνικό λαό με κεντρικό σημείο την περιγραφή των δραματικών και κρίσιμων στιγμών που ζει η Ελλάδα.

Ο πρωθυπουργός δεν θα κάνει δηλώσεις μετά την αναχώρηση του από το προεδρικό μέγαρο προκειμένου να συντάξει το κείμενο του διαγγέλματος που θα απευθύνει το μήνυμα της αναγκαίας συναίνεσης και εθνικής ενότητας.

Πανικόβλητη υπαναχώρηση Γ.Παπανδρέου για κάλπες


Δεν ζητά άμεσα εκλογές, θα προχωρήσει σε συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς κατ'ιδίαν ή και ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, για να αποσπάσει συναίνεση, πιέζονται μέχρι εξαντλήσεως οι βουλευτές που αρνούνται να ψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο (ήδη ο Ρομπόπουλος της Θεσσαλονίκης "έσπασε" και δήλωσε ότι θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο) και πρακτικά "ουδέν νεότερο" από τη συνάντηση Γ.Παπανδρέου με τον Κ.Παπούλια. Κάνει πίσω στο ενδεχόμενο των εκλογών από τις οποίες είναι αμφίβολο αν θα συγκεντρώσει το 25%, δεν τολμά να πάει σε δημοψήφισμα γιατί είναι βέβαιο ότι και αυτό θα χαθεί.

Πάει για κάλπες στον Πρόεδρο: Εκλογών ή δημοψηφίσματος...Εκλογές, δημοψήφισμα ή ανασχηματισμός; Το μεσημέρι με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, «κληρώνει» για ένα από τα παραπάνω τρία ενδεχόμενα με το τρίτο, τον ανασχηματισμό, να θεωρείται το πιο αδύνατο και από άποψη αποτελεσμάτων στην υπάρχουσα κρίση ως «ασπιρίνη σε καρκινοπαθή».
Πρακτικά τίποτα δεν δείχνει ικανό να μπορέσει να σταματήσει το "κύμα" καταψήφισης του Μεσοπρόθεσμού Οικονομικού Προγράμματος, το οποίο όσο περνάνε οι ώρες αποκτά διαστάσεις «τσουνάμι».

Η ταμπακέρα των 12 μιλίων

Καλή και χρήσιμη η ΑΟΖ και απαραίτητη η θέσπισή της σε όλες τις ελληνικές θάλασσες. Ισχυροποιεί την ελληνική θέση αλλά δεν λύνει τα προβλήματα με την Τουρκία. Τα προβλήματα που έχουμε σήμερα με την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας, θα έχουμε αύριο με την οριοθέτηση της ΑΟΖ. Οι δύο αυτές ζώνες απαιτούν συμφωνία των ενδιαφερομένων κρατών για τον καθορισμό των ορίων τους.

Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Το τουρκικό Επιτελείο καταψήφισε τον Ερντογάν

Το εκλογικό τμήμα στο οποίο ψήφισαν οι Επιτελείς αξιωματικοί του τουρκικού Στρατού έβγαλε εντυπωσιακά αποτελέσματα

Εντυπωσιακά αποτελέσματα έβγαλε το εκλογικό τμήμα, στο οποίο ψήφισαν οι Επιτελείς αξιωματικοί του τουρκικού Στρατού. Πρώτο βγήκε φυσικά το κεμαλικό «Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα» (CΗΡ) και δεύτεροι οι «Γκρίζοι Λύκοι»!..

"Δεν ψηφίζουμε και ας πέσουμε" λένε 14 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Πραγματικές και όχι θεωρητικές είναι πλέον οι πιθανότητες να πέσει η κυβέρνηση κατά την διάρκεια της διαδικασίας ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Οικονομικού Σχεδίου.
Τουλάχιστον 6 βουλευτές της συμπολίτευσης έχουν διαμηνύσει στο Μαξίμου ότι "Δεν το ψήφίζουν και αυτό είναι οριστικό", ενώ ένας από αυτούς ο βουλευτής Κοζάνης του ΠΑΣΟΚ Αλέξανδρος Αθανασιάδης ήδη δήλωσε ευθέως σε ραδιοφωνικό σταθμό ( ΒΗΜΑ 99,5) ότι «δεν θα ψηφίσω το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και είμαι έτοιμος να αναλάβω τις ευθύνες μου. Θα το καταψηφίσω. Γνωρίζω ότι θα διαγραφώ. Τα έχω μετρήσει όμως όλα έως και την τελευταία λεπτομέρεια».
 

"Μας ...τελειώνει" αύριο ο Παπακωνσταντίνου! Τα μέτρα της τελικής (;) αφαίμαξης.

Εκτός απροόπτου και μετά την έκτακτη συνάντση με τους υπόλοιπους υπουργούς των Οικονομικών της Ευρωζώνης αύριο ο Γ. Παπακωνσταντίνου θα παρουσιάσει στο Υπουργικό Συμβούλιο το τελικό σχέδιο των πρώτων 10 μέτρων.

Εκεί θα ληφθούν και οι οριστικές αποφάσεις σε επίπεδο κυβέρνησης για αλλαγές της τελευταίες στιγμής, ώστε ο εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος για τα νέα μέτρα ύψους 6,5 δις ευρώ για φέτος, να πάρει το δρόμο προς τη Βουλή.

Πρώτη στη λίστα των υπό χρεοκοπία χωρών η Ελλάδα!

Μετά τη νέα υποβαθμιση από τον οίκο Standard & Poors,η Ελλάδα βρίσκεται στη κορυφή της λίστας των χωρών με τις μεγαλύτερες πιθανότητες χρεοκοπίας!

1. Ελλάδα (CCC βαθμολογία)
2. Τζαμάικα (Β-)
3. Ισημερινός (Β-)

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Αν η Τουρκία καταλάβει στρατιωτικά το Καστελλόριζο…

Τα πολλά και ποικίλα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που αφορούν στην εκταμίευση ή μη της δόσεως του μνημονιακού δανείου του τρέχοντος μηνός έχουν αποσπάσει την προσοχή της Ελληνικής Γνώμης από τα μεγάλα εθνικά θέματα και τις σχετικές εξελίξεις.
 
Το πλέον πρόσφατο γεγονός που συναρτάται με αυτά είναι η προφανής αδυναμία της Ελληνικής κυβέρνησης να ανακηρύξει την ΑΟΖ της Χώρας μας φοβούμενη – προφανώς – την Τουρκική αντίδραση και την Συμμαχική …δυσφορία , σε ό,τι κυρίως αφορά το τμήμα της ΑΟΖ περί το Καστελλόριζο και τις παρακείμενες νησίδες Ρώ και Στρογγύλης.

Εχθρός προ των πυλών! Τ΄ονομά του; Στάση πληρωμών!

Το κυκλοφορούσαν ως φήμη. Όμως φαίνεται ότι είναι ένα σενάριο που έχει πια πολλές πιθανότητες να το ζήσουμε. Το δημόσιο να μην μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις. Έστω και για κάποιες ημέρες!
Η καθυστέρηση στην εκταμίευση της 5ης δόσης και ο μονίμως εκτροχιασμένος προυπολογισμός ''έφεραν'' πιο κοντά από ποτέ την πινακίδα ΑΔΙΕΞΟΔΟΣ.

Έχουν τρελαθεί τελείως; Βάζουν μεταγωγικό C-27J για μια απλή πνευμονία του Προέδρου της Βουλής;

Με C-27J της ΠΑ μεταφέρθηκε από το Άργος Ορεστικό στην Αθήνα στην 112 Π.Μ. στην Ελευσίνα και μετά σε νοσοκομείο της Αθήνας, ο Πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος λόγω προσβολής του από πνευμονία.

Αφού ευχηθούμε "καλή ανάρρωση" στον συμπαθέστατο πρόεδρο της Βουλής, θα τονίσουμε πως θέλουμε να πιστεύουμε ότι όντως έχρηζε κατεπείγουσας μεταφοράς με αεροσκάφος C-27J, μία μεταφορά ιδιαίτερα υψηλού κόστους (κόστος αρκετών χιλιάδων ευρώ σε καύσιμα και ανταλλακτικά).

Εφάπαξ-εξπρές 400.000 ευρώ!!!! Το έλαβε υπάλληλος της Βουλής....

Ενώ ο χρόνος αναμονής για την απονομή συντάξεων στους νέους συνταξιούχους των άλλων ταμείων φθάνει ως και τα τρία χρόνια, οι νέοι συνταξιούχοι της Βουλής εξακολουθούν να εισπράττουν άμεσα τη σύνταξή τους σε ύψος πολύ κοντά στη σύνταξη του… προέδρου του Αρείου Πάγου, ενώ τους καταβάλλεται άμεσα και το εφάπαξ, το οποίο φθάνει έως και τις 400.000 ευρώ.

Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Για την Ελλάδα η λύση είναι...ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ!!!!!!

Η ομάδα ευρωβουλευτών της συντηρητικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης CSU Βαυαρίας ζητά να εκπονηθεί ένα «Σχέδιο Μάρσαλ» με χρηματοδοτήσεις της ΕΕ για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Έβρος: Άσκηση-προειδοποίηση βίαιης διάβασης από την 50 Μ/Κ Ταξιαρχία! (φωτό)


Μεγάλη άσκηση διάβασης ποταμού πραγματοποίησε από 30 Μαΐου έως 03 Ιουνίου 2011 η 50η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία «ΑΨΟΣ», που εδρεύει στο Σουφλί, θέλοντας να δείξει στην "άλλη πλευρά", ότι η διάβαση ποταμών δεν είναι "μονόδρομος", αλλά "διπλής κατευθύνσεως".

Η όλη άσκηση εστιάστηκε σε ένα πολύ δύσκολο σενάριο, η δυνατότητα εφαρμογής του οποίου όμως, είναι αυτή που μπορεί να κρίνει μια μελλοντική ελληνοτυρκική σύγκρουση στην περιοχή. Την "βίαιη διάβαση ποταμού".

''Βόμβες'' Βενιζέλου κατά Παπανδρέου, Παπακωσταντίνου

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κοντράρει τον πρωθυπουργό ζητώντας να επικυρωθεί το Μεσοπρόθεσμο από 180 βουλευτές και πετώντας απίστευτη ατάκα κατά της κάλυψης που προσφέρει στον Γ.Παπακωταντίνου.

Ολλανδική αλητεία: Μας καλούν να γυρίσουμε στη δραχμή!


Oι Ολλανδοί έχουν βαλθεί να μας κάνουν τη ζωή δύσκολη, επειδή αυτή την φορά δεν "ψωνίσαμε" φρεγάτες από αυτούς: Μετά από την ωμή παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών της χώρας στα εσωτερικά μας, πριν λίγο ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος της Ολλανδίας «PVV», Χέερτ Βίλντερς, εμφανίστηκε με ένα χαρτονόμισμα των 1000 δραχμών σε μεγέθυνση, μπροστά από την πρεσβεία της χώρας μας, ζητώντας την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.