Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Ολλανδική αλητεία: Μας καλούν να γυρίσουμε στη δραχμή!


Oι Ολλανδοί έχουν βαλθεί να μας κάνουν τη ζωή δύσκολη, επειδή αυτή την φορά δεν "ψωνίσαμε" φρεγάτες από αυτούς: Μετά από την ωμή παρέμβαση του υπουργού Εξωτερικών της χώρας στα εσωτερικά μας, πριν λίγο ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος της Ολλανδίας «PVV», Χέερτ Βίλντερς, εμφανίστηκε με ένα χαρτονόμισμα των 1000 δραχμών σε μεγέθυνση, μπροστά από την πρεσβεία της χώρας μας, ζητώντας την έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ.

Η ελληνική πρεσβεία αρνήθηκε να κάνει δεκτό τον Βίλντερς, ωστόσο, εκείνος διάβασε μια επιστολή που είχε γράψει και αφορούσε στην έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη και να επιστρέψει στη δραχμή.

Ο Ολλανδός εθνικιστής είχε μάλιστα καλέσει πολλά ΜΜΕ να καλύψουν το γεγονός.

Πάντως, η Πρεσβεία της Ελλάδος στη Χάγη, έχοντας ενημερωθεί εγκαίρως για τις προθέσεις του Vilders, εξέδωσε ανακοίνωση προς τα ολλανδικά ΜΜΕ, με την οποία τόνιζε ότι ο Ολλανδός πολιτικός δεν επρόκειτο να γίνει δεκτός, διότι η ενέργειά του είναι προσβλητική και εξυπηρετεί μόνο επικοινωνιακές σκοπιμότητες.
 
Η Ελλάδα έχει αγοράσει από την Ολλανδία μέχρι σήμερα 10 φρεγάτες κλάσης "S" και το μεγαλύτερο μέρος των βασικών ηλεκτρονικών του στόλου της είναι κατασκευής Signaal (νυν Thales Nederlands). Συνολικά τα τελευταία 30 χρόνια έχει δαπανήσει για αγορές ολλανδικού πολεμικού υλικού και για τους τρεις Kλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων, το ποσό των 16 δισ. ευρώ! Αν αυτό δεν λέγεται αχαριστία και αλητεία, τότε πως μπορεί να το χαρακτηρίσει κανείς;

Aλλά δεν είναι μόνο τα λεφτά: Πριν από τρεις μήνες με ελληνική μεσολάβηση απελευθερώθηκαν τρεις Ολλανδοί πεζοναύτες που ήθελε να τους εκτελέσει το καθεστώς του ως κατασκόπους (και πολύ καλά θα έκανε γιατί αυτό ήταν αφού συνελήφθησαν σε λιβυκό έδαφος εν ώρα πολέμου). Αν δεν ήταν η Ελλάδα τώρα θα έβλεπαν την ... άμμο της Σαχάρας ανάποδα! Για τον λόγο αυτό η Ολλανδία ευχαρίστησε δημόσια την Ελλάδα.

Όπως την ευγνωμονούσε και ο Ο.Τσώρτσιλ στον Β'Π.Π. και μετά "πάτησε" την υπόσχεσή του και δεν επέτρεψε την Ένωση με την Κύπρο. Αυτά τα γράφουμε μήπως και βάλει μυαλό η πολιτική ελτί της χώρας που μας έχει οδηγήσει σε υποδούλωση...Ολόκληρη η ανακοίνωση της Πρεσβείας της Ελλάδας στη Χάγη:"Η κίνηση που έχει προαναγγείλει ο κ. Bίλντερς προφανώς προσβάλλει την Ελλάδα και έχει μόνο επικοινωνιακή σκοπιμότητα. Η Πρεσβεία της Ελλάδος στην Ολλανδία δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην όποια προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων.

Η ενέργεια αυτή δεν συνάδει με τις φιλικές σχέσεις των δύο λαών και τη μακρόχρονη συνεργασία των δύο χωρών στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και απαξιώνει τις σκληρές προσπάθειες που καταβάλλουν καθημερινά οι Έλληνες. Υπό τις συνθήκες αυτές, ο κ. Βίλντερς δεν είναι δυνατόν να γίνει δεκτός.

Η ελληνική Πρεσβεία εκφράζει για άλλη μια φορά την εκτίμησή της για την αλληλεγγύη που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα η Ολλανδία και διαβεβαιώνει την ολλανδική κοινή γνώμη ότι το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και η προσπάθεια εξυγίανσης της ελληνικής οικονομίας θα πετύχει".
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου