Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Παζάρι Παπανδρέου - Σαμαρά για Οικουμενική Κυβέρνηση - Το απόγευμα η απάντηση του πρωθυπουργού

-Ο Γ. Παπανδρέου ζήτησε συγκυβέρνηση από τον κ. Σαμαρά για τη σωτηρία της χώρας
- Ο Σαμαράς απάντησε ότι δέχεται μόνο Οικουμενική Κυβέρνηση χωρίς τον Παπανδρέου πρωθυπουργό
- Πρότεινε ο Σαμαράς πρωθυπουργό, πρόσωπο κοινής αποδοχής και όχι τον εαυτό του
- Είπε στον Παπανδρέου ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη των πολιτών και των αγορών
- ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις τα τελευταία λεπτά μετά την επικοινωνία που είχε ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά και όλα δείχνουν πως οι επόμενες ημέρες θα αλλάξουν για πάντα την πολιτική ζωή του τόπου όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα.

Ο κ. Παπανδρέου στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Α.Σαμαρά του ζήτησε συναίνεση και συγκυβέρνηση, μιας δηλαδή κυβέρνησης εθνικής σωτηρίας ή κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας κάτι όμως που δεν δέχθηκε ο κ. Σαμαράς.

Από την πλευρά του ο κ. Σαμαράς του αντιπρότεινε πως για τη σωτηρία της χώρας είναι απαραίτητη μία Οικουμενική Κυβέρνηση αλλά όχι με τον ίδιο πρωθυπουργό, αλλά όχι και τον εαυτό του. Αντίθετα, του πρότεινε να αναλάβει πρωθυπουργός ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής και φυσικά τα μέλη της κυβέρνησης να είναι πρόσωπα από όλους τους πολιτικούς χώρους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Σαμαράς είπε στον πρωθυπουργό ότι δεν μπορεί πλέον να παραμείνει στη θέση αυτή, γιατί έχει χάσει τόσο την εμπιστοσύνη των αγορών όσο και των πολιτών.

Ο Α.Σαμαράς του έθεσε ως απαράβατο όρο ότι η νέα κυβέρνηση θα επαναδιαπραγματευτεί εκ νέου τους όρους του Μεσοπρόθεσμου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παπανδρέου άκουσε όλες τις προτάσεις του κ. Σαμαρά και καθορίστηκε νέο τηλεφωνικό ραντεβού για αργότερα, όπου ο κ. Παπανδρέου αναμένεται να απαντήσει.

Η επικοινωνία διήρκεσε 20 λεπτά και ο κ. Σαμαράς ήδη μετέβη στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Λ. Συγγρού, ενώ από το πρωί βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τους στενούς του συνεργάτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε οποιαδήποτε μορφής συναίνεσης, τόσο ο κ. Καρατζαφέρης όσο και η Ντόρα Μπακογιάννη έχουν δηλώσει ότι εάν ο κ. Σαμαράς αποδεχθεί, τότε και εκείνοι θα είναι παρόντες.

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=82840&catid=9

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου