Κυριακή 12 Ιουνίου 2011

Για την Ελλάδα η λύση είναι...ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ!!!!!!

Η ομάδα ευρωβουλευτών της συντηρητικής Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης CSU Βαυαρίας ζητά να εκπονηθεί ένα «Σχέδιο Μάρσαλ» με χρηματοδοτήσεις της ΕΕ για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

«Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι νέα αναπτυξιακή ώθηση για την Ελλάδα. Γι' αυτό και προτείνουμε ένα Σχέδιο Μάρσαλ. Σ΄αυτό μπορούν να αξιοποιηθούν αδιάθετοι πόροι των Βρυξελλών», είπε ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών του CSU Μάρκους Φέρμπερ, στην εφημερίδα «Die Welt“ (Ντι Βελτ). Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ομάδα ευρωβουλευτών του CDU, η Ελλάδα μέχρι το Μάιο του 2011 εκταμίευσε μόλις το 22% των κονδυλίων από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ που έχει στη διάθεσή της για το διάστημα 2007 - 2013. Βάσει των υπολογισμών αυτών, μένουν αδιάθετα 16 δις ευρώ.
Οι λόγος που δεν έχουν εκταμιευτεί δεν είναι μόνο οι διοικητικές αδυναμίες της Ελλάδας, αλλά και η αναγκαία συγχρηματοδότηση των προγραμμάτων από την Αθήνα, που αδυνατεί αυτή τη στιγμή να διασφαλίσει. Οι ευρωβουλευτές του CSU προτείνουν ωστόσο τα κεφάλαια αυτά να μην τα διαχειριστεί η Αθήνα, αλλά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που θα ελέγχει και τα αναπτυξιακά προγράμματα.

onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου