Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Στο 81% η διαθεσιμότητα των πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Οι φωτιές σ΄ όλη τη χώρα φουντώνουν και τα πυροσβεστικά αεροσκάφη παίζουν πάλι πρωταγωνιστικό ρόλο. Το θέμα της διαθεσιμότητάς τους είναι και πάλι επίκαιρο. Άλλοι το αναδεικνύουν από πραγματικό ενδιαφέρον κι άλλοι συνειδητά ή ασυνείδητα για να ανοίξει και πάλι ζήτημα αγοράς νέων αεροσκαφών.

Καταγγελία-σοκ! "Σεξουαλικές παρενοχλήσεις στο Γ΄ΣΣ"!

Αποκάλυψη-σοκ, κραυγή αγωνίας “ένστολης” γυναίκας για σεξουαλική παρενόχληση-κακοποίηση στο Γ’ Σώμα Στρατού στο όχι πολύ μακρινό παρελθόν! Τα όσα αναφέρει στο Onalert, η γυναίκα που υπηρέτησε υπο τις διαταγές συγκεκριμένου αξιωματικού, είναι απλά συγκλονιστικά!!!

Νέες αποκαλύψεις για τον Άκη....

Έγγραφα και ντοκουμέντα για λογαριασμούς στην Ελβετία αποκαλύπτει η εφημερίδα Real News
Σειρά νέων εγγράφων και ντοκουμέντων που φαίνεται να συνδέουν τον Άκη Τσοχατζόπουλο με λογαριασμούς στην Ελβετία, οι οποίοι τροφοδοτούνται με πολλά εκατομμύρια δολάρια από Γαλλία και Αμερική αποκαλύπτει η εφημερίδα Real News της Κυριακής.
Η εφημερίδα κάνει λόγο για καταθέσεις 6,4 εκατ.δολ στην Credit Lyonnais της Γενεύης και τη διασύνδεσή τους με την offshore εταιρεία BlueBell και σημειώνει ότι για τα αποκαλυπτικά έγγραφα ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ.Ιωάννης Τέντες, στον οποίο αύριο θα παραδοθούν όλοι οι νέοι «καυτοί» φάκελοι.

Πωλητήριο στην ΓΑΔΑ και την ΕΥΠ!!! Μήπως γενικά να την πουλήσουμε και την ίδια την αστυνομία και να την κάνουμε ιδιωτική;

Τι άλλο θα μάθουμε ότι περιλαμβάνεται στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που ψήφισε την προηγούμενη εβδομάδα η Βουλή;
Μετά τις ρυθμίσεις για τα αυθαίρετα που μάθαμε χθες αλλά και το... «τσιγαρόσημο» που θεσπίζεται για εισπρακτικούς λόγους, μαθαίνουμε ότι το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα προβλέπει και την πώληση δημοσίων κτηρίων όπου λειτουργούν σήμερα ακόμα και οι πλέον κρίσιμες υποδομές της Ελληνικής Αστυνομίας.

Βρέθηκε "θησαυροφυλάκειο" φυσικού αερίου νότια της Κρήτης!!!!!!!

Σε μείζονος σημασίας αποκαλύψεις αναφορικά με την επιβεβαιωμένη ύπαρξη 1,5 τρισεκατομμυρίου κυβικών μέτρων φυσικού αερίου - αποκαλύψεις που δημιουργούν αυτόματα τεράστιο θέμα ασφάλειας - σε κοιτάσματα που υπάρχουν στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πλακιά και Φραγκοκάστελου, νότια της Κρήτης προχώρησε πριν λίγο ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης Αντώνης Φώσκολος. 

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Επιστολή προς τον Πρόεδρο του ΜΤΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
Μελισσών 10, ΤΚ 14564 ,      Κηφισιά ,  Αττική,Τηλ&Φαξ:211-7000036 
E-mail: 2010akis@gmail.com  και info@akis2010.net


Αθήνα,  08 Ιουλίου 2011

ΠΡΟΣ : Πρόεδρο  Μετοχικού Ταμείου Στρατού
               ( Υπτγο  ε.α.  Σωτηρόπουλο Χαράλαμπο)                   
                                                                                       
ΚΟΙΝ : Μέλη ΔΣ του  Μετοχικού Ταμείου Στρατού

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση

ΣΧΕΤ : Ανακοίνωση περί της αναβολής καταβολής του μερίσματος του ΜΤΣ  του  Γ’ Τριμήνου 2011.

Αξιότιμε  κύριε   Πρόεδρε,

Με αφορμή την ανακοίνωση την οποία εκδώσατε, θα επιθυμούσαμε μία κατ‘ ιδίαν συνάντηση μαζί σας , και αν είναι δυνατόν προ της 12ης Ιουλίου 2011 , προκειμένου να μας εξηγήσετε διεξοδικότερα  τα αίτια για τις συνεχόμενες καθυστερήσεις καταβολής των τριμηνιαίων τακτικών μερισμάτων από 12μήνου και πλέον.

Έκτακτες κρίσεις στα Επιτελεία ζητά η κλαδική αποστράτων !!!!!!

Πόσο πιθανό είναι να πάμε σε κρίσεις μέσα στον Αυγουστο, δύο χρόνια μετά την απόφαση της τότε κυβέρνησης να προχωρήσει εκτάκτως σε κρίσεις, θεωρώντας ότι σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ στιος εκλογές που προετοίμαζε θα μπορούσε να ελέγχει το στράτευμα; 

Ωράριο Στρατιωτικών. Τι υποστηρίζει ο Μπεγλίτης ότι θα ισχύσει.

40 ώρες το πολύ της εβδομάδα πρέπει να εργάζονται οι στρατιωτικοί , σύμφωνα με όσα ο ίδιος ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης, υποστηρίζει στη Βουλή!

Απαντώντας σε ερώτηση για τα ωράρια των στελεχών ο κ.Μπεγλίτης υποστήριξε ότι με τα μέχρι τώρα προβλεπόμενα απο τους νόμους ,οι στρατιωτικοί όπως και όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα υποχρεούνται να εργάζονται 37,5 ώρες την εβδομάδα.

Ομιλία Υπουργού Εθνικής Άμυνας σε Αξιωματικούς του Στρατού Ξηράς (Φωτό)

Την Πέμπτη 07 Ιουλίου 2011, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης, με την ευκαιρία της αναλήψεως των καθηκόντων του, πραγματοποίησε ομιλία σε Αξιωματικούς που Υπηρετούν στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, κατά την διάρκεια της οποίας αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν στο προσωπικό του Στρατού Ξηράς και στην επιχειρησιακή ετοιμότητα των Μονάδων του.
 

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Έρχεται το τέλος; - Μοιραία και πάλι η Γερμανία για την Ευρώπη...

Τις "κουμπάρες" παίζουν στην Ευρώπη ενώ η Ελλάδα, αλλά και άλλες χώρες του νότου βυθίζονται: Η Γερμανία αρνείται πεισματικά την μόνη λύση που μπορεί να δώσει σωτηρία στο κοινό νόμισμα: Την χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής (να τυπωθεί επιπλέον χρήμα) - η μοναδική λύση στο τεράστιο πρόβλημα της ρευστότητας - ζώντας με τον μεσοπολεμικό εφιάλτη του πληθωρισμού και σε λίγο θα ψάχνουν να βρουν τι έφταιξε και το ευρώ εξαφανίστηκε. Η κατακόρυφη άνοδος των spread στην Περιφέρεια (κοντά στις 1000 μονάδες στην Πορτογαλία, στα επίπεδα των 1.370 μονάδων στην Ελλάδα ) και η έντονη αύξηση σε Ιρλανδία, Ισπανία και Ιταλία.

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Εύφημος μνεία στους ευζώνους!!!

Για τη στάση που τήρησαν στη διάρκεια των «απαράδεκτων και καταδικαστέων» επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης απένειμε εύφημο μνεία στους ευζώνους, με την ευκαιρία της σημερινής επίσκεψης του στην Προεδρική Φρουρά. Την ίδια ηθική ανταμοιβή είχαν οι ευζώνοι από την Προεδρία της Δημοκρατίας και το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

O ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΥ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...

Σε οποιαδήποτε άλλη πολιτισμένη χώρα θα ήταν αδιανόητο μια εταιρεία συμβούλων να συνδέεται τόσο ανοιχτά με υπουργούς μιας σοσιαλιστικής κυβέρνησης. Στην Ελλάδα όμως των διεφθαρμένων πολιτικών, της οικογενειοκρατίας και της αναποτελεσματικής κομματοκρατίας όλα γίνονται. Ο λόγος για την Έγκον Ζέντερ, μια ελβετική εταιρεία «κυνηγών κεφαλών» (δηλαδή μεγαλοστελεχών) που αντιπροσωπεύεται στην Ελλάδα από τον Κύπριο Ανδρέα Γαβριηλίδη και η οποία ανεβάζει και κατεβάζει διοικήσεις στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ελέγχοντας τις πιο κερδοφόρες ΔΕΚΟ της χώρας όπως ο ΟΠΑΠ. Το πιο μεγάλο ερωτηματικό είναι, ότι ο πανίσχυρος υπουργός πολιτισμού και προστατευόμενος του Γιώργου Παπανδρέου, ο Παύλος Γερουλάνος, όχι μόνο έχει υπάρξει υπάλληλος της Έγκον Ζέντερ, αλλά έχει προσλάβει τον πρώην εργοδότη του Ανδρέα Γαβριηλίδη για να διοικεί από το παρασκήνιο τις ΔΕΚΟ που έχει στην ευθύνη του το Υπουργείο Πολιτισμού. 

ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΝΗΜΟΝΙΟ 3 - ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΤΩΡΑ!!!!

Επειδή το καλοκαίρι θα φύγει σαν το νεράκι… 
Επειδή το Φθινόπωρο έρχεται και ήδη από προχθές, άρχισαν μέσω διαφόρων εφημερίδων (κυρίως γερμανικών) να μας στέλνουν  μηνύματα - τελικά η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει - κάτι πάει στραβά με τους ιδιώτες δανειστές, θα χρειαστεί... Σχέδιο Β το Φθινόπωρο…
Επειδή πριν καν μας στείλουν την 5η δόση, άρχισαν να σπέρνουν τον τρόμο για την 6η…
Επειδή η τρόικα με την έκθεσή της αμφισβητεί σαφώς την ικανότητα της κυβέρνησης να εφαρμόσει το Μεσοπρόθεσμο, προετοιμάζοντας ουσιαστικά το έδαφος για τον επόμενο εκβιασμό…
Επειδή το Φθινόπωρο θα επιστρέψουν ζητώντας εμπράγματες εγγυήσεις…
Επειδή όλα αυτά και συμβαίνουν και θα συμβούν…
Και επειδή – σα να το ακούω – θα αρχίσει πάλι το τροπάρι με την συναίνεση, με δηλώσεις του τύπου «δεν συνεργάζεται η αντιπολίτευση» γι’ αυτό δεν εφαρμόζεται το πρόγραμμα…
Πρέπει να αναληφθεί άμεσα δράση εκ μέρους της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο εξωτερικό.
Όχι με κατ’ ιδίαν συναντήσεις με διάφορους καρεκλοκένταυρους των Βρυξελλών και του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.
Αλλά με μια μεγάλη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες, δημόσια, σε απευθείας μετάδοση.
Εκεί, πρέπει να ειπωθεί δημόσια για να το ακούσουν και οι λαοί της Ευρώπης, τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα.
Να εξηγηθεί ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν μπόρεσε να λάβει οποιοδήποτε μέτρο μεταξύ του Οκτωβρίου 2009 και του Απριλίου 2010, ούτε να εφαρμόσει το πρώτο Μνημόνιο, ενώ ούτε το Μεσοπρόθεσμο μπορεί να εφαρμόσει, διότι είναι δέσμια των προεκλογικών της δεσμεύσεων και υποσχέσεων.
Πρέπει να ακουστούν όλα όσα ειπώθηκαν προεκλογικά – και γι’ αυτό κέρδισαν τις εκλογές – για να αντιληφθούν οι ξένοι τι ακριβώς συμβαίνει στη χώρα.
Πρέπει, για παράδειγμα, να πληροφορηθεί η Ευρώπη τι έλεγε το ΠΑΣΟΚ για μια σειρά θεμάτων, όπως η φορολογία, οι αποκρατικοποιήσεις, το ασφαλιστικό και γενικά για την αντιμετώπιση της δυσμενούς δημοσιονομικής κατάστασης.
Διότι δεν υπάρχει μόνο το «Λεφτά υπάρχουν». Υπάρχουν –μεταξύ άλλων – και αυτά:

Μπεγλίτης:"Εκτός ενιαίου μισθολογίου οι στρατιωτικοί που έχουν...αξιόλογο μισθό!

Εκτός ενιαίου μισθολογίου οι στρατιωτικοί , σύμφωνα με τον ΥΕΘΑ Πάνο Μπεγλίτη, ο οποίος όμως εξέφρασε την άποψη ότι οι στρατιωτικοί έχουν αξιόλογους μισθούς και δεν πρέπει να δηλώνουν “ριγμένοι” σε σχέση με άλλες κονωνικές ομάδες!


“Θα μπορούσα να απαντήσω χαϊδεύοντας αυτιά, ότι θα μπορούσαν να ζουν με πολύ καλύτερους μισθούς, με πολύ καλύτερα επιδόματα τα στελέχη των Ε.Δ. Δεν ισχύει αυτό”,είπε ο ΥΕΘΑ σε τηλεοπτική του συνέντευξη στη κρατική τηλεόραση και πρόσθεσε:

Βίντεο-ντοκουμέντο: Βολές εν κινήσει LEO2HEL


Ένα σπάνιο, ακόμα και για τα διεθνή δεδομένα, βίντεο με βολές εν κινήσει των αρμάτων μάχης LEO2HEL απελευθέρωσε το ΓΕΣ. Στο βίντεο απεικονίζονται LEO2HEL να εκτελούν επιχειρησιακές βολές από 27 έως 30 Ιουνίου 2011, στο Πεδίο Βολής Αρμάτων Ξάνθης.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζεται η διαδικασία εκτέλεσης βολής πέντε βλημάτων από κινούμενο άρμα σε κινούμενο στόχο, με μέση ταχύτητα κίνησης, περίπου 30 xλμ/ώρα.

Τρίτη 5 Ιουλίου 2011

Προσοχή: Απάτη μέσω διαδικτύου


Ειδικά για όσους  κάνουν δήλωση μέσω Internet.


Προσοχή στους χρήστες του Διαδικτύου, καθώς ενδέχεται αυτές τις ημέρες να φτάσει στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο μήνυμα -απάτη που φαίνεται πως προέρχεται από το Υπουργείο Οικονομικών. Στο μήνυμα περιλαμβάνεται το λογότυπο του Υπουργείου, το δε κείμενο είναι στα Ελληνικά, καθιστώντας το απατηλό μήνυμα αρκετά αληθοφανές. Ειδικότερα, ο παραλήπτης ενημερώνεται ότι δικαιούται κάποιο ποσό ως επιστροφή φόρου και για να το παραλάβει άμεσα θα πρέπει να συμπληρώσει τα στοιχεία του στην ηλεκτρονική φόρμα που του δίδεται.
Εκεί, ζητούνται τα προσωπικά δεδομένα του παραλήπτη (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ΑΦΜ, κ.α), στοιχεία πρόσβασης σε τραπεζικό λογαριασμό (όνομα χρήστη-user id και συνθηματικό-password), καθώς και όλα τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας.
Σε περίπτωση που λάβετε αυτό το παραπάνω μήνυμα, ή αντίστοιχα μηνύματα από τράπεζες και άλλους οργανισμούς στα οποία σας ζητούν να συμπληρώσετε στοιχεία σας για να λάβετε κάποιο χρηματικό ποσό, σκεφθείτε: 
·        Κανένας σοβαρός και αξιόπιστος οργανισμός ή εταιρεία δεν χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για τέτοιου είδους υποθέσεις.

 ·        Μην απαντάτε ποτέ σε τέτοιου είδους μηνύματα. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τα διαγράψετε και να ενημερώσετε την εταιρεία ή τον οργανισμό που εμφανίζεται ως αποστολέας για το περιστατικό. 
·        Μην συμπληρώνετε διαδικτυακές φόρμες στο Διαδίκτυο χωρίς να έχετε διαβάσει κάποιο κείμενο (όροι χρήσης/ πολιτική απορρήτου) που να προσδιορίζει τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία που θα καταχωρίσετε.

Μέρισμα Γ' τριμήνου 2011 - Όχι στις 5 Ιουλίου λόγω τεχνικού προβλήματος

Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ανακοινώνει στους μερισματούχους του ότι δεν θα καταστεί δυνατή η καταβολή του μερίσματος Γ' τριμήνου του τρέχοντος έτους....Η Δανία «σπάει» τη Συνθήκη Σένγκεν!!!!

Το ‘παν και το ‘καναν οι Δανοί οι οποίοι παρά τις έντονες αντιδράσεις της Ευρωπαϊκής κοινότητας και κυρίως της Γερμανίας, επανέφεραν τους τελωνειακούς ελέγχους στα μεθοριακά περάσματα στα σύνορα με τη Γερμανία, καθώς και στα λιμάνια για τους ταξιδιώτες που προέρχονται από τη Σουηδία.

5,8 εκατ. ευρώ το ετήσιο κόστος της μετακίνησης μελών της κυβέρνησης με τα αεροσκάφη VΙP της ΠΑ!!!!!!

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που παρουσίασε ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Δράμας, Μαργαρίτης Τζίμας αναφορικά με τα έξοδα της μετακίνησης των μελών της κυβέρνησης με τα αεροσκάφη VIP της ΠΑ την χρονική περίοδο Μάρτιος 2010 Απρίλιος 2011.

Der Spiegel: Οι οικογένειες Παπανδρέου, Μητσοτάκη και Καραμανλή κατέστρεψαν την Ελλάδα....

Σε άρθρο με τίτλο «Φεουδαρχικοί δημοκράτες» και υπότιτλο «Τρεις οικογένειες κατέστρεψαν τη χώρα», το Der Spiegel κατονομάζοντας μάλιστα τις τρεις οκογένειες                Παπανδρέου, Μητσοτάκη και Καραμανλή ως υπεύθυνους  για την κατάρρευση της Ελλάδας.  

Κυριακή 3 Ιουλίου 2011

ΓΕΣ: Γενικό Επιτελείο ... Στύσης; - Πόσο πιο χαμηλά θα πέσουν;


Πόσο χαμηλά μπορεί να πέσει ένα Γενικό Επιτελείο; Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, ναι, του ένδοξου κατά το παρελθόν Ελληνικού Στρατού, δεν ασχολείται με το "μαύρο χάλι" της εκπαίδευσης, της έλλειψης πυρομαχικών, την έλλειψης ΤΟΜΑ, των περικοπών, της έλλειψης προσωπικού, της μείωσης ακόμα και του συσσίτιο του προσωπικού, από το εθνοκτόνο Μνημόνιο, αλλά εκδίδει ανακοίνωσεις για θέματα του ... πέους!