Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Ήταν...βαρύ το κλίμα στο Μεγάλο Πεύκο,δεν έκανε ομιλία ο Αβραμόπουλος

Ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος πήγε στην ορκομωσία των νεοσύλλκετων στο ΚΕΕΔ, την παρακολούθησε αλλά ομιλία δεν έκανε.Όπως λένε οι πληροφορίες το κλίμα ήταν γενικώς βαρύ,όχι από τους στρατιωτικούς αλλά από τους πολίτες συγγενείς των νέων που ορκίστηκαν. Υπήρχε μια γενικότερη ...μουρμούρα η οποία γενικώς δεν ήταν υπέρ της παρουσίας πολιτικών. Ο Αβραμόπουλος την "άκουσε" και προτίμησε να μην δώσει αφορμή για διαμαρτυρίες που θα είχαν στόχο τους πολιτικούς.

Ο Α/ΓΕΣ και ο ...ομφάλιος λώρος με τους απόστρατους

Καλή η κίνηση του Α/ΓΕΣ Κ.Ζιαζιά, να αρχίσει τις επισκέψεις και τις επαφές με τις Ενώσεις Αποστράτων,αρχίζοντας από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ).

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΠΛΗΡΩΜΗ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ

                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ανακοινώνει στους μερισματούχους του, τα παρακάτω:

α. Το ΔΣ/ΜΤΣ, με το υπ’ αριθ. 13/5/16-11-2011 Πρακτικό του, αποφάσισε, κατ’ εφαρμογή της διάταξης του άρθρου 4 του Α.Ν. 559/1937, τη μετάθεση του χρόνου καταβολής του μερίσματος, από το έτος 2012 και στο εξής, στο τέλος του Τριμήνου, ούτως ώστε η κατάθεση του μερίσματος στους λογαριασμούς των δικαιούχων να γίνεται στις ημερομηνίες 5 Απριλίου, 5 Ιουλίου και 5 Οκτωβρίου, εκτός από την πληρωμή του Δ’ Τριμήνου, η οποία, λόγω της αλλαγής της οικονομικής χρήσης, να γίνεται στις 23 Δεκεμβρίου του έτους χρήσης, αντί στις 5 Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

ΟΟΣΑ: "Aνίκανη και αποτυχημένη η ελληνική πολιτική ελίτ"

Ανίκανη και αποτυχημένη χαρακτηρίζει το σύνολο της ελληνικής πολιτικής ελίτ ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και την Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ). Οι εκτιμήσεις του διεθνούς οργανισμού εντοπίζουν δομικές αδυναμίες και εγγενείς ανικανότητες των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων που αποτελούν τροχοπέδη για την έξοδο της χώρας από την κρίση και την ανάκαμψη.

Αποφασίζουν "Σύμφωνο" εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ...


Ένα θνησιγενές, ούτως ή άλλως, αλλά απόλυτα "ευρωκτόνο" σε ότι αφορά την Ελλάδα, "Σύμφωνο" που προβλέπει σχεδόν απόλυτα ισοσκελισμένους κρατικούς Προϋπολογισμούς με απόκλιση μόλις 0,5% είναι ο νέος δημοσιονομικός χάρτης που βρίσκεται υπό επεξεργασία στη Σύνοδο Κορυφής, όπως μεταδίδει το Reuters. 

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΤΣ ΤΟ 2012

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
Μελισσών 10, ΤΚ 14564 , Κηφισιά , Αττική. Τηλ&Φαξ:211-7000036
Ε-mail: : 2010akis@gmail.com  και info@akis2010.net
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΘΕΜΑ: Φημολογούμενη Κατάργηση Μερίσματος ΜΤΣ
Η Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών ύστερα από έγκυρες πληροφορίες  σχετικά με επεξεργαζόμενες από το ΜΤΣ προτάσεις για παραπέρα δραστική έως και καθολική περικοπή του μερίσματος έτους 2012, ανακοινώνει με τον πλέον ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο τα παρακάτω:
                Απορρίπτει ως απαράδεκτη, ανάλγητη και καταστροφική για τους οικονομικά εξαθλιωμένους  απόστρατους συναδέλφους του Στρατού Ξηράς και τις οικογένειές τους, οποιαδήποτε σκέψη για παραπέρα μείωση του ήδη μειωμένου στα όρια της πείνας μερίσματος.
                Συνιστά στον πρόεδρο του ΜΤΣ αντί να επεξεργάζεται προτάσεις μείωσης των εξόδων του ταμείου με  δραστική περικοπή ή και πλήρη κατάργηση του μερίσματος, να κινηθεί προς τη λύση υλοποίησης θεσμικών ,διαχειριστικών και οργανωτικών μέτρων για  αύξηση των εσόδων του ,  τηρώντας  τις δεσμεύσεις που ανέλαβε και  προωθώντας τα μέτρα εξυγίανσης που ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση των αποστράτων στο Πολεμικό Μουσείο την 30 Μαρτίου 2011 ενώπιον του Αρχηγού ΓΕΣ.

"Επική μάχη" για τα "ρουσφέτια" στο ΥΕΘΑ."Καυτοί" φάκελοι στο γραφείο Αβραμόπουλου

Σάλος έχει ξεσπάσει στο ΥΕΘΑ με τα συνεχιζόμενα και μάλιστα με πολύ προκλητικό τρόπο “κοινωνικά αιτήματα”,γνωστά ωε ρουσφέτια.

Τα περισσότερα απ΄ αυτά μάλιστα όπως λένε στους διαδρόμους του ΥΕΘΑ έχουν “πράσινο” χρώμα κι έχουν την ανοχή του Α/ΓΕΣ.

Τα “κοινωνικά αιτήματα” δεν έχουν σχέση με στρατιώτες αλλά με τοποθετήσεις αξιωματικών σε θέσεις εξωτερικού και εσωτερικού.Κάποιες απ΄ αυτές τις περιπτώσεις έχουν προκαλέσει πάρα πολύ μεγάλη ένταση εντός ΥΕΘΑ,αφού αφορούν σε πρόσωπα που στις εποχές των μεγάλων κομματικών παθών είχαν “χαρακτηριστεί” και “εκτεθεί”.

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Οριστικά έξω η Βουλγαρία από τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη

Την οριστική απόφαση για την εγκατάλειψη του έργου κατασκευής του αγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη φέρεται να έλαβε η βουλγαρική κυβέρνηση σύμφωνα με τηλεγράφημα του πρακτορείου Reuters, αγωγός που ως γνωστόν  θα μετέφερε αργό πετρέλαιο από τη Ρωσία στην Ελλάδα.

Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Τα Apache,έμειναν από τεχνική υποστήριξη

Τα ελικόπτερα Apache,από χθες και επισήμως δεν έχουν την τεχνική υποστήριξη των αμερικανών της Boeing.
Η εταιρεία απέσυρε και τον τελευταίο τεχνικό της από τα Μέγαρα,αφού η ελληνική πλευρά δεν προχώρησε στην υπογραφή συμφωνίας τεχνικής υποστήριξης ή κάποιας ενδιάμεσης συμφωνίας.

Το θέμα με τα καινούργια Αpache (10 έχουν απομείνει μετά τη πτώση δύο ελικοπτέρων) συνδέεται άμεσα και με τον εκσυγχρονισμό που είχαν προτείνει οι Αμερικανοί για τα παλαιά Apache A. Οι Αμερικανοί πίεζαν υποστηρίζοντας ότι μετά το 2013 τα συγκεκριμένα ελικόπτερα αν δεν εκσυγχρονιστούν δεν θα μπορούν να υποστηρίζονται τεχνικά από την Boeing.

Δίνουν το 30% των ΚΑΑΥ για ΣΟΑ για να κατοικήσουν στελέχη των ΕΔ

Μετά από μελέτη που έγινε αποφασίστηκε από το ΓΕΕΘΑ , ότι το 30% των ΚΑΑΥ θα μετατραπεί σε ΣΟΑ.Τόσα είναι τα σπίτια που μπορούν να παραχωρηθούν άμεσα για κατοικηθούν από στελέχη των ΕΔ και τις οικογένειές τους. Στελέχη που έχουν βρεθεί σε οικονομικό αδιέξοδο και χρειάζονται επειγόντως βοήθεια.

Στις ΗΠΑ ομάδα του ΓΕΣ για τα 400 Μ1Α1 Abrams

Αναχώρησε για τις ΗΠΑ ομάδα αξιωματικών του ΕΣ οι οποίοι θα επισκεφτούν τους χώρους αποθήκευσης των M1A1 Abrams του αμερικανικού Στρατού όπου θα επιλέξουν συνολικά 400 άρματα μάχης M1A1 για τον ΕΣ. Υπενθυμίζεται ότι ο EΣ είχε υποβάλει το 2010  αίτημα στις ΗΠΑ για την απόκτηση των εν λόγω  αρμάτων μάχης το οποίο αρχικά είχε απορριφθεί.
Το αίτημα υποβλήθηκε ξανά στις αμερικανικές υπηρεσίες αρχές του 2011 και έγινε δεκτό με την προϋπόθεση το κόστος μεταφοράς το οποίο υπολογίζεται στα 5 εκατ. ευρώ  να το αναλάβει η ελληνική πλευρά.  Η διαδικασία επιθεώρησης και επιλογής των αρμάτων θα διαρκέσει αρκετό χρονικό διάστημα αφού όπως είχε αναφερθεί από το defencenet.gr  οι Αμερικανοί διαθέτουν περίπου 1000 άρματα μάχης σε αποθήκευση από τα οποία θα γίνει η επιλογή. 

Τα στελέχη των Ε.Δ. πρέπει να ζήσουν για να ζήσει η χώρα - Πρόταση defencenet.gr


Συνολικά κατά 30% θα είναι μειωμένες οι αποδοχές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων με το νέο ειδικό μισθολόγιο, σε σχέση ήδη με τους μισθούς πείνας που αμοίβονταν προ διετίας. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και από της Ν.Δ., αλλά και του ΛΑΟΣ, ακολουθούν ακριβώς την ίδια πολιτική εξαθλίωσης του βιοτικού επιπέδου των ανθρώπων που έργο τους είναι η ασφάλειά της χώρας και η προστασία βωμών κια εστιών.
Ποδοπατούν την αξιοπρέπειά τους, εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι είναι οι μοναδικοί που δεν μπορούν να απεργήσουν από όλους τους εργαζόμενους και οδηγούν στην πείνα τους ίδιους και τις οικογένειές τους. 

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Προϋπολογισμός παράδοσης του Αιγαίου & πείνας για στελέχη Ε.Δ.

Mε μια εκπληκτικά αλληλοαναιρούμενη ομιλία, απόδειξη της προσπάθειάς του να ισορροπήσει πράγματα, τα οποία είναι απολύτως αντικρουόμενα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος, έδωσε ένα πολύ θολό στίγμα χθες με την ομιλία του στην Βουλή επί του Προϋπολογισμού. Καταρχάς μίλησε για εξοπλιστικές δαπάνες 1 δισ. ευρώ και αυτές -όπως είπε- «είναι η οροφή».
Δεν είπε πόσα από αυτά αφορούν προμήθειες παρελθόντων ετών, βασικά των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ μέχρι το 2004. Διότι πολύ φοβούμαστε ότι αν αφαιρέσουμε αυτό το ποσό, δεν μένει ούτε ένα ευρώ για «εξοπλιστικές προμήθειες».

Σοκ με τα συσσίτια στις ΕΔ!Στο 100% η συμμετοχή!

Η καθολική συμμετοχή του προσωπικού των ΕΔ στα συσσίτια των μονάδων,προκάλεσε πραγματικό σοκ στην στρατιωτική ηγεσία και έκανε σαφές ότι το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί ξεπερνά και τις πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις.

Το μέτρο της σίτισης του προσωπικού των ΕΔ, ακόμη και για το προσωπικό που δεν έχει υπηρεσία ήταν ιδέα του Α/ΓΕΕΘΑ.Ο στρατηγός Κωσταράκος και οι επιτελείς του πίστεψαν ότι το μέτρο θα αφορούσε κυρίως τους νέους ΕΠΟΠ και υπαξιωματικούς.Όμως τις πρώτες εβδομάδες υλοποίησης του μέτρου διαπιστώθηκε ότι στις περισσότερες μονάδες των ΕΔ η συμμετοχή του προσωπικού από Ανθυπολοχαγό και κάτω είναι καθολική!

Επιστολή ΑΝΕΑΕΔ-ΑΚΙΣ προς όλα τα κόμματα

Αθήνα, 2 Δεκεμβρίου 2011
Αξιότιμοι κυρίες/κύριοι
          Εδώ και 24 μήνες, ο Ελληνικός Λαός, του οποίου είμαστε αναπόσπαστο μέρος, έχει δεχθεί μια συνολική επίθεση, σε όλες τις πτυχές της κοινωνικοοικονομικής του υπόστασης. Μία επίθεση ενταγμένη στην πολιτική πρακτική που ακολουθείται αυτό το διάστημα, έτσι ώστε οι κοινωνικές ομάδες να αλληλοσπαράσσονται και να είναι σχεδόν αδύνατη κάθε μορφή συνολικής αντίδρασης.
          Οι στρατιωτικοί έχουμε βιώσει έντονα τα τελευταία 40 χρόνια αυτή τη στρατηγική. Οι κυβερνήσεις και τα κέντρα που την εφαρμόζουν, αναγνωρίζουν σε επικοινωνιακό επίπεδο, τη μοναδικότητα του έργου και των υποχρεώσεών μας, που δεν είναι εύκολο να αμφισβητηθούν. Όταν όμως ερχόμαστε στα δικαιώματα, μας εντάσσουν στον «κοινό παρονομαστή» του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα και της εργατικής νομοθεσίας, αποκρύπτοντας εντέχνως ότι αυτό το νομοθετικό πλαίσιο ουδέποτε καθόριζε τις εργασιακές μας σχέσεις, εκθέτοντάς μας έτσι απέναντι στις άλλες κοινωνικές ομάδες.

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

"Το Πυροβολικό πολύ το αγαπώ".Και σήμερα γιορτάζει!Δείτε το βίντεο

Όσοι υπηρετούν στο Πυροβολικό υποστηρίζουν ότι είναι ο Βασιλιάς της Μάχης.Τους λόγους τους εξηγεί το βίντεο που σας παρουσιάζουμε. Γιορτή της Αγίας Βαρβάρας σήμερα και μαζί της γιορτάζει και το Πυροβολικό μας. Χρόνια πολλά.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ