Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΜΤΣ ΤΟ 2012

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
Μελισσών 10, ΤΚ 14564 , Κηφισιά , Αττική. Τηλ&Φαξ:211-7000036
Ε-mail: : 2010akis@gmail.com  και info@akis2010.net
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΘΕΜΑ: Φημολογούμενη Κατάργηση Μερίσματος ΜΤΣ
Η Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών ύστερα από έγκυρες πληροφορίες  σχετικά με επεξεργαζόμενες από το ΜΤΣ προτάσεις για παραπέρα δραστική έως και καθολική περικοπή του μερίσματος έτους 2012, ανακοινώνει με τον πλέον ξεκάθαρο και κατηγορηματικό τρόπο τα παρακάτω:
                Απορρίπτει ως απαράδεκτη, ανάλγητη και καταστροφική για τους οικονομικά εξαθλιωμένους  απόστρατους συναδέλφους του Στρατού Ξηράς και τις οικογένειές τους, οποιαδήποτε σκέψη για παραπέρα μείωση του ήδη μειωμένου στα όρια της πείνας μερίσματος.
                Συνιστά στον πρόεδρο του ΜΤΣ αντί να επεξεργάζεται προτάσεις μείωσης των εξόδων του ταμείου με  δραστική περικοπή ή και πλήρη κατάργηση του μερίσματος, να κινηθεί προς τη λύση υλοποίησης θεσμικών ,διαχειριστικών και οργανωτικών μέτρων για  αύξηση των εσόδων του ,  τηρώντας  τις δεσμεύσεις που ανέλαβε και  προωθώντας τα μέτρα εξυγίανσης που ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση των αποστράτων στο Πολεμικό Μουσείο την 30 Μαρτίου 2011 ενώπιον του Αρχηγού ΓΕΣ.


Προτρέπει τον πρόεδρο της ΕΑΑΣ, ως εκπροσωπούντα τον πολυπληθέστερο εκ των θεσμικών φορέων των αποστράτων του ΣΞ, να κοινοποιήσει μέσω διαδικτύου  τις εισηγήσεις του ΜΤΣ και αναλογιζόμενος τις τεράστιες και ιστορικές ευθύνες που έχει τις ιδιαίτερα δύσκολες αυτές στιγμές, να συγκαλέσει  ΑΜΕΣΩΣ στο Πολεμικό Μουσείο συγκέντρωση των μελών όπου μετά από οργανωμένη ενημέρωση-συζήτηση, να διαμορφωθεί από κοινού η τελική του προς το ΜΤΣ πρόταση.
 
Εισηγείται στον κ. Αρχηγό ΓΕΣ όπως συναισθανόμενος πλήρως την ευθύνη του για την υπεράσπιση και εξασφάλιση των μελλοντικών οικονομικών συμφερόντων των εν ενεργεία στελεχών του Στρατού και αναλογιζόμενος την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική κατάσταση που σήμερα βιώνουν, να εγκύψει στο θέμα και να ενημερωθεί σε βάθος για τις προτάσεις του ΜΤΣ και τις αρνητικές επιπτώσεις που αυτές θα έχουν για τα στελέχη. Υπό αυτό το πρίσμα να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ενημέρωση τόσο του κ. Αρχηγού ΓΕΕΘΑ όσο και της Πολιτικής  Ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας προς την κατεύθυνση λήψης ουσιαστικών μέτρων για την οριστική επίλυση του θέματος.
                Οι προτάσεις της Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος του ΜΤΣ , οι οποίες εκφράζουν και την συντριπτική πλειοψηφία των Στελεχών του ΣΞ, είναι:
1ον. Διαγραφή του χρέους που δημιουργήθηκε στο ΜΤΣ εξαιτίας των αποφάσεων που διαχρονικά ελάμβανε η εκάστοτε Πολιτική Ηγεσία  και οι οποίες  υλοποιούντο από τις Διοικήσεις  του. Μετά τη διαγραφή, ευνοϊκή κατά το δυνατόν ρύθμιση του υπόλοιπου χρέους προς το Δημόσιο σε βάθος 35 ετίας ώστε το ΜΤΣ να «ανασάνει» πραγματικά.
2ον Άμεση εφαρμογή του ψηφισθέντος από την Βουλή  νόμου 1911/1990,   άρθρο 27,  περί διαχωρισμού του Μ.Τ.Σ. σε δύο ταμεία, το ένα υπό το Υ.ΕΘ.Α και το άλλο υπό το σημερινό Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Υ.ΠΡ.ΠΟ.) με έκδοση του προβλεφθέντος τότε για την υλοποίηση του νόμου προεδρικού  διατάγματος το οποίο, παραδόξως για τα ισχύοντα στη νεώτερη κοινοβουλευτική μας δημοκρατία, καθυστερεί επί 20ετία και πλέον.
3ον Εναλλακτικά και εφόσον η παραπάνω διαδικασία κρίνεται ατελέσφορη ή χρονοβόρα, προτείνεται να δημιουργηθούν ΑΜΕΣΑ στο ΜΤΣ δύο τελείως ξεχωριστοί  λογαριασμοί, ένας για τους μερισματούχους του Στρατού Ξηράς και ένας για τους μερισματούχους της ΕΛ.ΑΣ,  προκειμένου το μέρισμα  να κατανέμεται  στους δικαιούχους αναλογικά κατά κατηγορία – φορέα (Σ. Ξ   ΕΛ.ΑΣ.) με βάση τα έσοδα και τις εισφορές του κάθε φορέα αντίστοιχα (αρχή της ανταποδοτικότητας).
4ον. Ενίσχυση του ΜΤΣ με το συνολικό ποσό της καταβαλλόμενης από τους μερισματούχους «Εισφοράς Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ)» και για όσο διάστημα επιβάλλεται η έκτακτη αυτή εισφορά. Αποτελεί σχήμα οξύμωρο οι μερισματούχοι του ΜΤΣ από το ένα μέρος να μην παίρνουν μέρισμα  και από το άλλο να καταβάλλουν εισφορές για ενίσχυση μερίσματος άλλων κατηγοριών συνταξιούχων.
5ον. Δημιουργία στο επίπεδο του Υ.ΕΘ.Α κοινού λογαριασμού, ώστε οι πάσης φύσεως κοινωνικοί πόροι που διοχετεύονται στα Μετοχικά Ταμεία να διανέμονται σ’ αυτά ανάλογα με τον αριθμό μερισματούχων κάθε ταμείου .
6ον Άμεσο άνοιγμα στο ΜΤΣ ξεχωριστού ειδικού λογαριασμού για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά  του Βοηθήματος Επαγγελματικής Αποκατάστασης (ΒΟΕΑ) και έναρξη ΑΜΕΣΗΣ καταβολής του.
7ο   Μεταφορά των υπηρεσιών του ΜΤΣ σε αναξιοποίητο κενό στρατόπεδο  εντός της  Αττικής και αξιοποίηση του μεγάρου του ΜΤΣ
8ον  Ανάληψη από το Γενικό  Λογιστήριο του Κράτους της δαπάνης του συνταξιοδοτούμενου από το ΜΤΣ προσωπικού καθώς και της μισθοδοσίας του σημερινού πολιτικού προσωπικού όπως συμβαίνει στα περισσότερα Ταμεία του Δημόσιου Τομέα.
9ον. Ενοποίηση υπό το Υ.ΕΘ.Α και των τριών ταμείων των ΕΔ (ΜΤΣ-ΜΤΑ-ΜΤΝ) σε ένα καθ’ οιονδήποτε τρόπο .
              Η επιλογή από το Υ.ΕΘ.Α. της συνέχισης των μέχρι τώρα διακρίσεων μεταξύ των μερισματούχων των Κλάδων των Ε.Δ. για οποιονδήποτε λόγο, αποτελεί «προσβολή» του Στρατού Ξηράς, των  οικογενειών των εκλιπόντων συναδέλφων καθώς και των αναπήρων  σε σύγκριση με το Πολεμικό Ναυτικό, το Λιμενικό και την Πολεμική Αεροπορία. Και μόνη η σκέψη ότι αυτοί θα συνεχίσουν να λαμβάνουν το μέρισμά τους –και μάλιστα αρκετά ικανοποιητικό- ενώ κινδυνεύει να ανασταλεί πλήρως η χορήγησή του από το Μ.Τ.Σ., πέραν της κατάφορης αδικίας εκθέτει ανεπανόρθωτα την πολιτική ηγεσία του Υ.ΕΘ.Α.
Η Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών πιστή και συνεπής στις καταστατικές της δεσμεύσεις και υποχρεώσεις για μαχητική διεκδίκηση και υπεράσπιση των συμφερόντων και δικαιωμάτων ΟΛΩΝ των ε.α ,και όχι μόνο, Στελεχών του Στρατού Ξηράς, καλεί τα μέλη της και όλους τους συναδέλφους σε συμπαράταξη και αγωνιστική ετοιμότητα.
                                                                                              Αθήνα  8 Δεκεμβρίου 2011


13 σχόλια:

 1. Θα είναι πραγματικά άθλιοι, αν εφαρμόσουν κάτι τέτοιο, είναι δυνατόν να μας απαξιώνουν σε τέτοιο βαθμό; Μας τσεκουρέψαν συντάξεις δώρα μας έχουν τρελάνει στους φόρους και στα χαράτσια και τολμάνε να σκέφτονται και άλλες περικοπές; Μήπως ο τελικός σκοπός είναι να φτάσουμε να παίρνουμε συντάξεις των 300 ευρώ;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Δεν θα εφαρμόσουν τίποτε τέτοιο γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα δουν το άλλο μας πρόσωπο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Συγχαρητήρια για την έγκαιρη αντίδραση και τις εμπεριστατωμένες προτάσεις.Ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ θα πρέπει να συγκαλέσει συγκέντρωση για να ακούσει τα μέλη.Να μην επαναλάβει τις αυθαιρεσίες Κοράκη που μας κατέστρεψαν.Ο νέος Α/ΓΕΣ θα πρέπει να μελετήσει καλά το θέμα και κινηθεί προς τη σωστή κατεύθυνση.Και πάλι συγχαρητήρια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ΑΝΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΕΣ ΜΑΣ. ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ ΟΤΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ (ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΙΣΙΟ) ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑΜΕ, ΜΕ ΤΑ ΜΕΡΙΣΜΑΤΑ ΚΛΠ. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΤΟΥ. ΕΤΣΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.
  ΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Εξαιρετικά έγκαιρη η ανάδειξη του θέματος."Φύλακες γρηγορείτε" γιατι η ΕΑΑΣ πάλι "κοιμάται τον ύπνο του δικαίου". Μπράβο στους ανθρώπους της ΑΚΙΣ που κι εγώ τώρα τους ανακάλυψα.Πάντα να τα λέτε χύμα παιδιά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Πρέπει να ξεσηκωθούμε όλοι ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΑΚΙΣ δεν θα κάνουν ότι θέλουν δικά μας λεφτά είναι τα έχουμε πληρώσει με αίμα να τα πάρουν από εκεί που ξέρουν και τους αφήνουν ανέγγιχτους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Τελικά δεν κατάλαβα! Ο "εχθρός" ποιος είναι;
  Οι συνάδελφοι της ΠΑ και του ΠΝ ή οι Διοικήσεις του ΜΤΣ και οι ηγεσίες μας που ξεπούλησαν την ΓΤΕ, που επένδυσαν τα λεφτά μας σε επενδύσεις με αποδόσεις -90%, που χάρισαν τις κρατήσεις από τα εξοπλιστικά στο ΥΠΟΙΚ, που είναι το μοναδικό ΝΠΔΔ που πληρώνει κύριες συντάξεις των υπαλλήλων του ΜΤΣ και ΝΙΜΤΣ, που επιχορηγεί και συντηρεί 2 επικουρικά Ταμεία πολιτικών υπαλλήλων, που, που, που;;;;;;; Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα γιατί η δικιά μου είναι στέρφα!!! Μήπως πρέπει να σοβαρευτούμε λίγο;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Σιγά συνάδελφοι μη σκίσετε κανα καλσόν! Είδαμε πόσοι κατεβήκατε και τις άλλες φορές..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Πως προκύπτει η πρόταση ενοποίησης των Ταμείων;
  Με ποια λογική το ΜΤΝ θα πρέπει να ενωθεί με το ΜΤΣ και να προσθέσει στα δικά του προβλήματα, που μπορεί να ελέγχονται, τα προβλήματα ενός άλλου ταμείου; Με ποια λογική θα "συγκοινωνήσουν" τα δοχεία των τριών ταμείων προκειμένου να σωθεί το ΜΤΣ; Όταν αποδίδετε στην παρέμβαση των πολιτικών την κατάντια του ΜΤΣ με ποια λογική επικαλείσθε την παρέμβαση τους για το βύθισμα και των άλλων ταμείων; Και στο τέλος από που προκύπτει η υποχρέωση των ΜΤΝ και ΜΤΑ να πληρώσουν για τις αμαρτίες του ΜΤΣ;
  Πως χάθηκε η Γενική Τράπεζα, ποιος ωφελήθηκε; Έχει ευθύνη το Ναυτικό; Το κτίριο του Ζόναρς το "χάρισε" κάποιο άλλο Μετοχικό Ταμείο και δεν το ξέρουμε; Τα χρήματα που μοιραζόντουσαν από το ΜΤΣ Χριστούγεννα, Πάσχα και καλοκαίρι υπό μορφή δώρου πήγαιναν και σε αποστράτους του ΠΝ και της ΠΑ; Μήπως από την πίτα του ΕΜΠΑΕ δεν παίρνατε τα περισσότερα (και κατ΄επέκταση το ΜΤΣ επωφελείτο περισσότερο);
  Κύριοι της ΑΚΙΣ οφείλετε να στηρίξετε την μετέωρη πρόταση σας και όχι να προσπαθούμε οι λοιποί να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Είναι λυπηρό συνάδελφοι του Ναυτικού και της Αεροπορίας να καταφέρονται με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο κατά των συναδέλφων του Στρατού οι οποίοι, χωρίς να έχουν καμία ευθύνη ,βρίσκονται μεσούσης της κρίσεως σε πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση εξ'αιτίας απαράδεκτων πολιτικών αποφάσεων και ενεργειών διάφορων πρόθυμων οσφυοκαμτών προέδρων του ΜΤΣ που τις εκτελούσαν. Θα περίμενε λοιπόν κανείς οι συνάδελφοι των άλλων κλάδων να σταθούν αλληλέγγυοι και όχι να υβρίζουν ούτε και να ειρωνεύονται. Εξ' άλλου εάν έχουν στοιχεία σε βάρος κάποιων προέδρων να τα καταγγείλουν και να βοηθήσουν να τους στείλουμε όλοι μαζί στη δικαιοσύνη. Τέλος, η πρόταση που γίνεται στην ανακοίνωση για ενοποίηση των ταμείων προϋποθέτει προφανώς την υλοποίηση των προαναφερομένων οκτώ προτάσεων για τις οποίες όλοι συμφωνούν. Αυτό λοιπόν είναι το νόημα της πρότασης έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι και καλόν είναι οι συνάδελφοι των άλλων κλάδων να αφήσουν τη θεωρία της "κατσίκας" και να σταθούν αλληλέγγυοι σε δύσκολες μάλιστα εποχές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Ας πάρει φίλε μου το ΜΤΣ τους κοινωνικούς πόρους που χάρισε στο ΥΠΟΙΚ, ενώ τα άλλα Ταμεία τα έχουν πάρει όλα. Για ποιους κοινωνικούς πόρους μιλάτε βρε άσχετοι, αφου στα εξοπλιστικά δεν υπάρχουν πλεον κρατήσεις και δεν υπάρχουν εξοπλιστικά. Αλλά ακόμη και να υπήρχαν. Δηλαδή να ανατιναχθεί και ο προγραμματισμός των υπολοίπων 2 Ταμείων που γράφουν από 15 εκατ ζημίες κάθε χρόνο για να βάλει το ΜΤΣ καμιά 10αριά το πολύ εκατομύρια στη μαύρη τρύπα. Αυτή την αλληλεγγύη ζητάτε??? Το ΜΤΣ έχει περιέλθει στην ίδια κατάσταση 5 φορές στην ιστορία του για τους ίδιους λόγους και πάντα το ίδιο παραμύθι της ενοποίησης για να ξετινάξουν και τα άλλα Ταμεία. Και στις 5 περιπτώσεις έπεσαν γενναίες επιχορηγήσεις με τελευταία του Βαρβιτσιώτη. Στοιχεία υπάρχουν για όλα και είναι σίγουρο πως είναι σε γνώση της ΑΚΙΣ. Ποιός κοροιδεύει ποιόν???

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Είστε πολύ ωραίοι εσείς!! Οι πόροι της ΠΑ και του ΠΝ να μοιραστουν στο ΣΞ. Αλλά οι πόροι του ΣΞ δεν ανήκουν και στην ΕΛΑΣ!!! Φοβερή λογική. Τα δικά σας δικά μας και τα δικά μας μάσα τα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή