Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Σοκ με τα συσσίτια στις ΕΔ!Στο 100% η συμμετοχή!

Η καθολική συμμετοχή του προσωπικού των ΕΔ στα συσσίτια των μονάδων,προκάλεσε πραγματικό σοκ στην στρατιωτική ηγεσία και έκανε σαφές ότι το οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι στρατιωτικοί ξεπερνά και τις πιο απαισιόδοξες εκτιμήσεις.

Το μέτρο της σίτισης του προσωπικού των ΕΔ, ακόμη και για το προσωπικό που δεν έχει υπηρεσία ήταν ιδέα του Α/ΓΕΕΘΑ.Ο στρατηγός Κωσταράκος και οι επιτελείς του πίστεψαν ότι το μέτρο θα αφορούσε κυρίως τους νέους ΕΠΟΠ και υπαξιωματικούς.Όμως τις πρώτες εβδομάδες υλοποίησης του μέτρου διαπιστώθηκε ότι στις περισσότερες μονάδες των ΕΔ η συμμετοχή του προσωπικού από Ανθυπολοχαγό και κάτω είναι καθολική!

Όπως ήταν φυσικό η τόσο μεγάλη συμμετοχή στα συσσίτια των μονάδων προκάλεσε “μπλακ-άουτ”! Και βέβαια αυξάνει το κόστος της τροφοδοσίας.

Αποτέλεσμα αυτού του φαινομένου είναι να δέχεται το ΓΕΕΘΑ εισηγήσεις για να επιβληθεί η πληρωμή ανά άτομο ενός συμβολικού ποσού που θα είναι μεταξύ ενός ή ενάμιση ευρώ το πολύ,ώστε να αντιμετωπιστεί το οικονομικό θέμα που έχει δημιουργηθεί απο τη καθολική συμμετοχή στα συσσίτια.

Απόφαση δεν έχει ληφθεί και τα συσσίτια σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται  να σταματήσουν,είτε επιβληθεί η συμβολική πληρωμή ,είτε όχι. Θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια ,λένε από το ΓΕΕΘΑ ,ώστε να αποφευχθεί ακόμη και η καταβολή του ενός ευρώ.

Το θέμα όμως είναι ότι η πραγματικότητα δείχνει πως η κατάσταση στις ΕΔ έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.Η οικονομική εξαθλίωση στην οποία συστηματικά οδήγησαν τα τελευταία δύο χρόνια οι κυβερνώντες τους ανθρώπους των ΕΔ είναι απίστευτη,αλλά πέρα για πέρα πραγματική.

http://www.onalert.gr/default.php?pname=Article&catid=2&art_id=10370

2 σχόλια:

 1. Οι κυβερνώντες τα τελευταία χρόνια κατάφεραν απίστευτα πράγματα σαν αυτά που περιγράφονται παραπάνω αλλά και τραγικώτερα.
  Το κατώτερο στέλεχος των Ε.Δ. έστω και κατόπιν της ιδέας - μέτρου του κ. Κωσταράκου θα βρεί ένα πιάτο φαγητό στο συσσίτιο της Μονάδας του.
  Ο έντιμος άνεργος που έχει και οικογένεια που θα βρεί φαγητό για τον ίδιο και την οικογένειά του?
  Το 1,5 δις που ξόδεψε ο κ. Παπανδρέου γιά .... συμβούλους χωρίς κανένα ωφέλιμο αποτέλεσμα είναι πολλά εκατομμύρια μερίδες φαγητού που πήγαν σε ... τσέπες επιτήδειων.
  Αλήθεια αν συμβουλεψω κάποιον να καταστραφεί πρέπει να πληρωθώ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΑΡΑΒΑΝΑ...ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ .Ω!!!ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ 1950.ΝΤΡΟΠΗ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή