Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2011

Τα στελέχη των Ε.Δ. πρέπει να ζήσουν για να ζήσει η χώρα - Πρόταση defencenet.gr


Συνολικά κατά 30% θα είναι μειωμένες οι αποδοχές των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων με το νέο ειδικό μισθολόγιο, σε σχέση ήδη με τους μισθούς πείνας που αμοίβονταν προ διετίας. Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και από της Ν.Δ., αλλά και του ΛΑΟΣ, ακολουθούν ακριβώς την ίδια πολιτική εξαθλίωσης του βιοτικού επιπέδου των ανθρώπων που έργο τους είναι η ασφάλειά της χώρας και η προστασία βωμών κια εστιών.
Ποδοπατούν την αξιοπρέπειά τους, εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι είναι οι μοναδικοί που δεν μπορούν να απεργήσουν από όλους τους εργαζόμενους και οδηγούν στην πείνα τους ίδιους και τις οικογένειές τους. 

Μειωμένες κατά 6%, κατά μέσον όρο, οι αποδοχές που θα βάλουν στην τσέπη τους το 2012 τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων βάσει της ανάλυσης του Προϋπολογισμού και όσων είπε προχθες στην Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Δ.Αβραμόπουλος.

Η μείωση αυτή αναμένεται να ενσωματωθεί στο νέο, υπό διαμόρφωση, ειδικό μισθολόγιο για τους ένστολους και έρχεται να προστεθεί στο ψαλίδισμα κατά περίπου 25% που έχουν υποστεί αθροιστικά το 2010 και το 2011 οι μισθοί αξιωματικών και υπαξιωματικών!
Δεν είναι η πρώτη φορά που οι ένστολοι οδηγούνται στην απόλυτη πενία: Το 1972-1973, η τότε στρατιωτική κυβέρνηση λόγω της πετρελαϊκής κρίσης και της άρνησής της να δανειστεί από το εξωτερικό πλήρωνε κάθε τρίτο μήνα με ... κρατικά ομόλογα πενταετούς διάρκειας τα στελέχη.
Δηλαδή τέσσερις φορές το χρόνο έπαιραν ... "χαρτιά" στα χέρια τους αντί για μισθό. Συνολικά το 33% του μισθού τους το ελάμβαναν σε ομόλογα, άρα εισέπρατταν σε ρευστό μόλις του 67% του μισθού τους.
Όμως το 1977-78 ρευστοποίησαν τα ομόλογα, επί πολιτικών κυβερνήσεων πλέον ισοσκέλισαν τις απώλειες. Μήπως τώρα θα έπρεπε να υπάρξει και μία ανάλογη ρύθμιση, ειδικά για τους στρατιωτικούς για ένα μέρος του ποσού που χάνουν από τις μειώσεις στον μισθό τους;
Ποιος - πραγματικός - Έλληνας, θα το αρνείτο αυτό για τους ανθρώπους που φροντίζουν να είναι ασφαλής;
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

2 σχόλια:

  1. Έλεος έχω 27 χρόνια υπηρεσίας παντρεμένος με δύο παιδιά έχω πάρει 10 μεταθέσεις εκεί που έφτασε ο μισθός με το ενοίκιο δεν μπορώ να τα βγάλω πέρα και μου στέλνουν οι γονείς από μια πενιχρή σύνταξη
    που παίρνουν ας κοιτάξουν πραγματικά τις ανάγκες των στρατιωτικών με όλα τα μείον που έχει αυτό το λειτούργημα γιατί εγώ δεν το θεωρώ επάγγελμα να συνεισφέρουν αλλά όχι να τους εξαθλιώσετε ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι θέλουν άλλο από τους στρατιωτικούς φτάνει τους έφτασαν να μην έχουν αξιοπρέπεια είμαστε σοβαροί να τρώνε στα εστιατόρια των στρατιωτών στελέχη με 25 έτη υπηρεσίας.
    Στελέχη με οικογένειες που είχαν προγραμματίσει την ζωή τους βάση κάποιον αποδοχών που έπαιρναν (δάνεια σπουδές παιδιών να συντηρούν ταυτόχρονα δυο σπίτια)συγκρίνουν κάποιοι τους στρατιωτικούς με του δημοσίους υπαλλήλους που εργάζονται στον τόπο τους χωρίς μεταθέσεις ασκήσεις υπερωρίες μετακομίσεις αλλαγές σχολείων των παιδιών τους και με ότι συνεπάγεται από αυτό μόνο οι ίδιοι το γνωρίζουν,μακριά από τις οικογένειες τους να θέλουν να τους επισκεφτούν μια φορά το χρόνο και να θέλουν ένα μισθό για τα έξοδα μετακίνησης αφού τα μέλη πληρώνουν κανονικά σε όλα τα μέσα μεταφοράς και όσο για την περίθαλψη να μην υπάρχουν συμβεβλημένοι γιατροί να πληρώνουν αδρά για τα αυτονόητα κατά τα άλλα κάποιοι κύριοι που έτσι τους βολεύει μας βάζουν στην ίδια μοίρα με τους δημόσιους υπαλλήλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή