Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2011

Οι ευθύνες των Αρχηγών και ο μεγάλος κίνδυνος

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Οι τελετές παράδοσεις-παραλαβής είχαν μία παγωμάρα. Όχι επειδή υπήρχε κάποια προσωπική αντιπαράθεση των απερχόμενων Αρχηγών με τους διαδόχους τους. Αντιθέτως. Σε ανθρώπινο επίπεδο δεν υπήρχε κανένα θέμα.Η θύελλα στην οποία έχει εισέλθει η χώρα δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστες τις ΕΔ. Αντιθέτως τις έχει πλήξει με τρομερή σφοδρότητα.Και οι Αρχηγοί,πρώην και νυν γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι αφήνουν πίσω οι μεν και τι παραλαμβάνουν οι δε.

Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

«Ο Παπανδρέου στις Κάννες μιλούσε για αποτραπέν πραξικόπημα»


Δεύτερη μαρτυρία που αυτή την φορά αφορά τον Έλληνα πρωθυπουργό  Γ. Παπανδρέου για συκοφαντική επίθεση του ιδίου κατά των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Πιο συγκεκριμένα ο Γάλλος δημοσιογράφος της γαλλικής εφημερίδας Liberation, Jean Quatremer ο οποίος ήταν ο ειδικός απεσταλμένος της εφημερίδας στην Κάννες (http://www.liberation.fr/economie/01012369295-g20-athenes-face-au-jury-de-cannes)αναφέρει σε σχόλιο του στο Twitter ότι κατά τη διάρκεια του δείπνου στις Κάννες την Τετάρτη το βράδυ, ο Παπανδρέου είπε στους Ευρωπαίους ηγέτες ότι η προκήρυξη δημοψηφίσματος ήταν αναγκαία για να αποφευχθεί ο κίνδυνος πραξικοπήματος!

Οι νέοι ανώτατοι αξιωματικοί των Ε.Δ. και οι τοποθετήσεις τους

Οι τοποθετήσεις αντιστρατήγων, αντιναυάρχων, αντιπτεράρχων και λοιπών ανωτάτων από τα στρατιωτικά συμβούλια είναι οι εξής:

Νέος Αρχηγός Στόλου ο Κωνσταντίνος Αινιάν Μαζαράκης και νέος ΑΤΑ ο Φώτης Κρεβάϊκας.

Οι υπόλοιπες τοποθετήσεις :

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΔ

Το ΣΑΓΕ μετά την επιλογή των νέων Αρχηγών από το ΚΥΣΕΑ, συνεδρίασε την 2 Νοεμβρίου 2011 για έκτακτες κρίσεις προς πλήρωση κενών θέσεων ανωτάτων αξιωματικών αρμοδιότητας του, ως ακολούθως:

1. Στο Στρατό Ξηράς
    α. Προήγαγε στο βαθμό του Αντιστρατήγου τους:

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Ποιος είναι ο Κάρολος Παπούλιας; Για να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νεώτεροι...

Υπέγραψε λήξη του εμπάργκο το 1995 για τα Σκόπια.
Δήλωσε ότι οι ένδοξοι Αρβανίτες είναι Τουρκαρβανοί.
Δήλωσε ότι είναι Αλβανικής καταγωγής.

"Eτοίμαζαν πραξικόπημα γι αυτό τους αποστρατεύσαμε"!!!

Ένα απίστευτο βρώμικο παιχνίδι παίζεται από την κυβέρνηση στο εξωτερικό της χώρας, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες Βρετανών δημοσιογράφων στο defencenet.gr, στελέχη των πρεσβειών μας για να δικαιολογήσουν την χθεσινή κυβερνητική εκτροπή στις κρίσεις των Αρχηγών, υποστηρίζουν ξεδιάντροπα ότι οι αξιωματικοί σχεδίαζαν... πραξικόπημα! Και για τον λόγο αυτό τους αποστράτευσαν!

Βιογραφικό σημείωμα του νέου Α/ΓΕΣ

Ο Αντιστράτηγος Ζιαζιάς Κωνσταντίνος κατάγεται από το χωριό Καρυά Ολύμπου και γεννήθηκε στην Αυλίδα Χαλκίδος.
Αποφοίτησε από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1978, ως Ανθυπίλαρχος Τεθωρακισμένων.
Έχει υπηρετήσει σε όλο το γεωγραφικό χώρο της Ελλάδος και έχει διοικήσει όλα τα κλιμάκια Διοικήσεως μέχρι και το επίπεδο Μεραρχίας.
Συγκεκριμένα υπηρέτησε ως Διοικητής:
 

ΟΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΥΘΕΝΤΩΝ. ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΘΑ

Συνεδρίασε σήμερα Τρίτη 01 Νοεμβρίου 2011 το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥΣΕΑ), υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού κ. Γεωργίου Παπανδρέου, μετά από εισήγηση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Μπεγλίτη και αποφάσισε ομόφωνα τα κατωτέρω:

Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Πραξικοπηματικές κρίσεις στις Ε.Δ. - Τι είπε ο Π.Μπεγλίτης στους Αρχηγούς


(Ανανέωση 15.20): Εξωφρενική, αντιδημοκρατική, αντιδεοντολογική και πάνω απ'όλα επικίνδυνη ήταν η συμπεριφορά του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Μπεγλίτη απέναντι στους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων τους οποίους κάλεσε στο γραφείο του για να τους πει, τι; Ότι "Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνει κρίσεις"!
Μπήκαν λοιπόν στο γραφείο του οι τέσσερις Αρχηγοί (Α/ΓΓΕΘΑ, Ι.Γιάγκος, Α/ΓΕΣ Φ.Φράγκος, Α/ΓΕΝ Δ.Ελευσινιώτης και Α/ΓΕΣ Δ.Κλόκοζας) κάθισαν στον καναπέ και με ύφος υπουργού που έχει μπροστά του θητεία ετών και όχι ωρών (το πολύ) τους είπε τα εξής πρωτοφανή:

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
Μελισσών 10,ΤΚ 1456, Κηφισιά,Αττική.Τηλ. &Φαξ: 211-7000036
E-mail:  2010akis@gmail.com  και info@akis2010.net
Blog: www.akis2010.blogspot.com και   Site: www.akis2010.net
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 60 ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 55 ΕΤΩΝ ΕΤΩΝ
1.             Η Α.Κί.Σ τις τελευταίες ημέρες έχει γίνει δέκτης πολλών μηνυμάτων ανησυχίας και απογοήτευσης από συναδέλφους οι οποίοι  είναι κάτω των 55 ετών και δεν έχουν συμπληρώσει 35 έτη συνολική συντάξιμη πραγματική υπηρεσία, υπαγόμενοι πλέον στο αντισυνταγματικό και επαχθές μέτρο του διαχωρισμού τους με ηλικιακά και αντισυνταγματικά κριτήρια, αυτό της περικοπής της σύνταξης  τους κατά 40% πάνω από το ποσό των 1.000 ευρώ.

ΠΑΡΕΛΑΣΗ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ
Μελισσών 10,ΤΚ 1456, Κηφισιά,Αττική.Τηλ. &Φαξ: 211-7000036
E-mail:  2010akis@gmail.com  και info@akis2010.net
Blog: www.akis2010.blogspot.com και   Site: www.akis2010.net
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΣΣΕ-ΣΣΑΣ-ΣΜΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΤΗ  ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΝ  
  28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011

Βλέποντας τα βίντεο που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο αισθανόμαστε την υποχρέωση να απευθύνουμε ένα μεγάλο ΕΥΓΕ στους Μαθητές των παραγωγικών μας σχολών οι οποίοι , αντίθετα στα κελεύσματα των καιρών , σήκωσαν στους ώμους τους την εθνική μας υπερηφάνεια κάνοντας μας να δακρύσουμε.

Το τέλος της σιωπής

Πολλοί Ελληνες αναρωτιούνται τι συμβαίνει με τους απόστρατους στρατιωτικούς και βρίσκονται τώρα στο προσκήνιο.

 Οι απόστρατοι των ΕΔ προέρχονται από ένα εργασιακό περιβάλλον εντελώς διαφορετικό από το Δημόσιο, επομένως ο όρος "ένστολος δημόσιος υπάλληλος" είναι ατυχής και ίσως υποβολιμαίος. Είναι μια "εργασιακή τάξη" πειθαρχημένη και συντεταγμένη, χωρίς πλήρεις συνταγματικές ελευθερίες. Παρέμειναν σιωπηλοί ακόμα και όταν άκουσαν να αποκαλούνται "αντιπαραγωγικοί" και "αυτιστικοί".

Ο χαμένος αυτοέλεγχος του κ.Μπεγλίτη.Άρθρο Υποστράτηγου

•Του Υποστρατήγου ε.α. Κώστα Λουκόπουλου
Τα τηλεοπτικά πλάνα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Μπεγλίτη να συγκρατείται από άνδρες της προσωπικής του φρουράς την στιγμή που ανοίγει διάλογο και προσπαθεί να αντιπαρατεθεί δυναμικά στις μάζες που τον αποδοκιμάζουν στο προαύλιο χώρο του Ναού του Αγίου Δημητρίου στην Θεσσαλονίκη μόνο λύπη, ανησυχία και απογοήτευση μπορούν να προκαλέσουν. Αν δεν ήταν δίπλα στον κ. Μπεγλίτη ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Θεσσαλονίκης Αντιστράτηγος Κωσταράκος (με το άγχος και την απορία να αποτυπώνεται στο πρόσωπο του) κάποιοι άλλοι Στρατιωτικοί και 2-3 Στρατονόμοι, ένας ξένος που δεν γνωρίζει τα πρόσωπα και την πολιτική επικαιρότητα στην Ελλάδα το τελευταίο πράγμα που θα υπέθετε είναι ότι αυτός ο άνθρωπος αυτός είναι Υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρώην διπλωμάτης.