Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Κινεζικές ΕΔ:Δεν κάνουν μόνο καλές παρελάσεις!

Οι κινεζικές ΕΔ, όλο και δυναμώνουν. Σχεδιάζουν, αντιγράφουν - και το κάνουν καλά - παράγουν και εκπαιδέυονται. Η στρατιωτική τους μηχανή έχει αρχίσει να προβληματίζει έντονα τις ΗΠΑ,που δεν κρύβουν πια τις ανησυχίες τους. Το βίντεο αν και δεν προέρχεται από επίσημη πηγή της Κίνας ,είναι ενδεικτικό του πόσο έχει εκσυγχρονιστεί το οπλοστάσιο των Κινέζων.


Δείτε το εκπληκτικό βίντεο.

 

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Οι τουρκικές...κότες τα ελληνικά "κοκκοράκια" ...και η μεθαδόνη του Μπεγλίτη.

Τα όσα είπε ο πρώην Αρχηγός των Τουρκικών ΕΔ Ι.Κοσανέρ για το στράτευμα το οποίο μέχρι πριν απο λίγες εβδομάδες διοικούσε δεν πρέπει να μας κάνουν ούτε να πανηγυρίζουμε,ούτε κυρίως να εφησυχάζουμε.

Ο Τούρκος στρατηγός απλά θύμισε στους δικούς μας "τουρκολάτρες" που έχουν αναγάγει για δικούς τους ...εμπορικούς λόγους τις τουρκικές ΕΔ ,σε στρατιωτική υπερδύναμη,ότι δεν είναι και τόσο τέλεια τα πράγματα απέναντι.

Προς παραχώρηση των M60 του ΕΣ στο Ιράκ;

Στο Ιράκ φαίνεται να καταλήγουν 350 τουλάχιστον M60 του ΕΣ. Η πληροφορία προέρχεται από το… Ιράκ, όπου σε πρόσφατη έκθεση προόδου του Ιρακινού Στρατού, αναφέρεται η ύπαρξη 700 αρμάτων, όταν οι αμερικανοί έχουν παραδώσει περίπου 150 M1 ενώ έχουν επίσης αξιοποιηθεί 200 T-72.

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Με κατάργηση του ασύλου ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ψήφισαν το νόμο για τα ΑΕΙ

Τηλεφωνική συνομιλία με τον αρχηγό της ΝΔ είχε ο πρωθυπουργός για το νομοσχέδιο για την Παιδεία. Κλείδωσε η συναίνεση με κατάργηση του ασύλου και εκλογή Πρύτανη από την ακαδημαϊκή κοινότητα. Σφοδρές αντιδράσεις.

Εξασφαλίζοντας τελικά τη συναίνεση της ΝΔ υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στη δομή και λειτουργία των ΑΕΙ και ΤΕΙ
Προηγήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατά την οποία - σύμφωνα με πληροφορίες - έγιναν δεκτές οι προϋποθέσεις που έθεσε ο κ. Σαμαράς και αποτελούσαν έως σήμερα τον κύριο σκόπελο για την επίτευξη συναίνεσης.
Οι όροι που ετέθησαν ήταν η κατάργηση του ασύλου και η εκλογή του πρύτανη από την πανεπιστημιακή κοινότητα.

«Καίγονται» για τα πετρέλαια της Κύπρου οι Αμερικανοί σύμφωνα με το WikiLeaks

ΣΕ ΕΠΤΑ διαβαθμισμένα έγγραφα από τις αμερικανικές πρεσβείες της Λευκωσίας και της Άγκυρας, τα οποία έρχονται στη δημοσιότητα μέσω των WikiLeaks, αποκαλύπτονται το ισχυρό ενδιαφέρον των Αμερικανών για τα πετρέλαια στην Κύπρο, αλλά και οι απαιτη­θείς των Βρετανών να μην πλησιάσουν οι γεωτρήσεις στις βάσεις τους, ώστε να δημιουργηθεί θέμα παραμονής των βάσεών τους στην Κύπρο.
Στα έγγραφα αυτά φανερώνονται η στάση και οι απειλές της Άγκυρας, πώς επενέβησαν οι Ισραηλινοί και ο ρόλος που έπαιξε η αμερικανική εταιρία Noble Energy, η οποία θα πραγματοποιήσει τις γεωτρήσεις από 1ης Οκτωβρίου στην ΑΟΖ της Κύπρου.

Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

Κύπρος: "Οι γεωτρήσεις στην ΑΟΖ προχωρούν άμεσα"

"Οι γεωτρήσεις θα ξεκινήσουν την προκαθορισμένη ημερομηνία και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την Κυπριακή Δημοκρατία από το δικαίωμά της να προχωρήσει σε αξιοποίηση του υποθαλάσσιου πλούτου της ΑΟΖ της", τόνισε στο defencenet.gr ανώτατη κυβερνητική πηγή της Κύπρου, δίνοντας τέλος στα σενάρια που αναπτύχθηκαν τις τελευταίες ώρες μετά το δημοσίευμα της Καθημερινής της Κύπρου, ότι ο ΟΗΕ πιθανόν θα ζητήσει αναβολή των γεωτρήσεων για να μην καταστραφούν οι ενδοκοινοτικές συνομιλίες.

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

Συνέντευξη -παρουσίαση της Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών

Για την Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών  (Α.Κί.Σ) μίλησε ο πρόεδρος της ΔΕ, Χρήστος Χρηστίδης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΔΕΛΤΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ.

Δείτε παρακάτω το σχετικό θέμα (video)