Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Συγκλονιστική επιστολή προς κ. Υ.ΕΘ.Α.

Παρακαλώ να ενημερώσετε τον κύριο Υπουργό, ότι καταγόμαστε απο την Πελοπόννησο. Εγώ απο ένα χωριό κοντά στο Αίγιο και η σύζυγός μου απο την ορεινή Κορινθία (απο το Τιτάνη ή Βοϊβοντά Κορινθίας). Ημασταν ψηφοφόροι του και μπορεί να το διασταυρώσει γιατί έχει τον τρόπο με τους ανθρώπους του,(ξέρει αυτός). Και για να δώσω βαρύτητα στο θέμα, να του πείτε ότι ο αείμνηστος πεθερός μου Σπύρος Καρκούλας, ήταν ένας απο τους 10 ιδρυτές του ΠΑΚ της Γερμανίας. Δια του λόγου το αληθές, μπορεί ο Υπουργός να ρωτήσει την Βάσω Παπανδρέου και τον Απόστολο Κακλαμάνη, τον οποίο ο πεθερός μου βοήθησε ενώ τους έπιασαν επί χούντας.

Γιατί θέλει..."να πατάξει" τους απόστρατους ο Μπεγλίτης;

Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Η μεγάλη πλειοψηφία των αποστράτων που συγκεντρώθηκαν χθες έξω από το ΥΕΘΑ δεν ήταν σύμφωνοι με την “εισβολή”. Γνώριζαν ότι αυτό θα έδινε αφορμή για ένα νέο κύκλο λάσπης εναντίον τους.

Ωστόσο ο ΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης κατόρθωσε να τους δώσει τη δυνατότητα να διακαιολογήσουν την ένεργεια των λίγων και μέχρι το βράδυ να τους βγάλει όλους ...στα κάγκελα!

Λάθος στιγμή επέλεξε να κάνει επίδειξη δύναμης ο κ.Μπεγλίτης!

ΦΩΤΟ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΤΗΣ 30-9-2011 ΣΤΟ ΥΕΘΑ

 Φωτογραφίες από την πολυπληθή πανελλαδική συγκέντρωση των εν αποστρατεία στελεχών των ΕΔ και ΣΑ έξω από το ΥΕΘΑ.

Ψήφισμα Συγκέντρωσης 30-09-2011

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΨΗΦΙΣΜΑ
Στην Αθήνα σήμερα την 30 Σεπτεμβρίου 2011, οι απόστρατοι που εκπροσωπούμαστε από τους φορείς ΕΑΑΣ, ΕΑΑΝ, ΕΑΑΛΣ, Α.Κί.Σ, ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., Π.Ο.Σ., Κ.ΕΘ.Α., ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ, ΣΑ/ΣΜΥΝ, Π.Ο.ΑΞΙ.Α, Π.Ο.ΑΣ.Υ, Π.Ο.Α.Σ.Α. συγκεντρωθήκαμε διαμαρτυρόμενοι, ώστε προβάλλοντας τη δύναμη και την ενότητά μας:
Ø  Να αποδείξουμε ότι είμαστε και εμείς παρόντες στον αγώνα και στο πλευρό του ελληνικού Λαού, που πλέον διεκδικεί το δικαίωμα της επιβίωσης και της αξιοπρέπειάς του, σε μία εθνικά κυρίαρχη χώρα, με Σύνταγμα, αρχές και αξίες που δεν επιδέχονται εκπτώσεων.
Ø  Να βροντοφωνάξουμε με βάση και την γενικότερη συγκυρία:

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ
ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ
ΣΩΜΑΤΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
28.09.2011
 
Την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 13:00 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (επί της Λ. Μεσογείων), από οργανώσεις αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και φορείς των Σωμάτων Ασφαλείας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους, απόστρατους των ΕΔ και των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως και κάθε πολίτη που θέλει να ενώσει τη φωνή του με τη δική μας, να δώσουμε δυναμικό παρόν, να δηλώσουμε παρόντες στον αγώνα του Ελληνικού Λαού, να απαιτήσουμε σεβασμό και να διεκδικήσουμε βιώσιμες λύσεις στα προβλήματα που απασχολούν το κλάδο μας και γενικότερα όλους τους Έλληνες.
Η συγκέντρωση είναι στα πλαίσια του Συντάγματος και των Νόμων, δεν θα κλείσουν δρόμοι και δεν θα εμποδίσουμε κανένα πολίτη στην καθημερινότητά του.
Το Συντονιστικό όργανο θα εκπροσωπηθεί στα ΜΜΕ από τον κ. Θεμιστοκλή Γρίσπο.

Θεμιστοκλής Γρίσπος
 Εκπρόσωπος Τύπου  Συντονιστικής Επιτροπής

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

Αυξήθηκε ο αριθμός των φορέων που συναποφάσισαν την διοργάνωση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στην Αθήνα σήμερα την 26-9-2011, οι φορείς Ε.Α.Α.Σ. Ε.Α.Α.Ν., Α.Κί.Σ, ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., Κ.ΕΘ.Α., ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ, ΣΑ/ΣΜΥΝ, Π.Ο.Σ , Ε.Α.Α.Λ.Σ συναποφασίσαμε τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Παρασκευή 30-9-2011 και ώρα 13:00, έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ώστε προβάλλοντας τη δύναμη και την ενότητά μας:
Ø  Να αποδείξουμε ότι είμαστε και εμείς παρόντες στον αγώνα του ελληνικού Λαού, που πλέον διεκδικεί το δικαίωμα της επιβίωσης και της αξιοπρέπειάς του.
Ø  Να απαιτήσουμε σεβασμό, δηλώνοντας ότι είμαστε μη προνομιούχοι κοινωνικοί εταίροι και όχι κοινωνικοί επαίτες.
Ø  Να συνεγείρουμε το ενδιαφέρον των εν ενεργεία συναδέλφων μας και κυρίως της ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΩΝ Ε.Δ.
Ø  Να βροντοφωνάξουμε:

Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στην Αθήνα σήμερα την 26-9-2011, οι φορείς Ε.Α.Α.Σ. Ε.Α.Α.Ν., Α.Κι.Σ, ΑΝ.Ε.Α.Ε.Δ., Κ.ΕΘ.Α., ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ, ΣΑ/ΣΜΥΝ, συναποφασίσαμε τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Παρασκευή 30-9-2011 και ώρα 13:00, έξω από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ώστε προβάλλοντας τη δύναμη και την ενότητά μας:
Ø  Να αποδείξουμε ότι είμαστε και εμείς παρόντες στον αγώνα του ελληνικού Λαού, που πλέον διεκδικεί το δικαίωμα της επιβίωσης και της αξιοπρέπειάς του.
Ø  Να απαιτήσουμε σεβασμό, δηλώνοντας ότι είμαστε μη προνομιούχοι κοινωνικοί εταίροι και όχι κοινωνικοί επαίτες.
Ø  Να συνεγείρουμε το ενδιαφέρον των εν ενεργεία συναδέλφων μας και κυρίως της ΗΓΕΣΙΑΣ ΤΩΝ Ε.Δ.
Ø  Να βροντοφωνάξουμε:
 

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Τι επιδιώκει η Άγκυρα,ανοιχτά της Κύπρου.Το σχέδιο.

Ως... αναμενόμενες αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της Τουρκίας οκτώ ειδικοί επιστήμονες από την Ελλάδα, οι οποίοι εδώ και χρόνια παρακολουθούν και αναλύουν τη διπλωματική της τακτική. Στη νέα εποχή της Κύπρου, λένε, η Άγκυρα επιχειρεί να υποβαθμίσει γεωπολιτικά την ενεργειακή “άνοιξη” της Κύπρου και ταυτόχρονα να αποτρέψει την Ελλάδα από το να θέσει ζήτημα Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η (επι)στροφή της Μόσχας: Δηλώσεις υπέρ Ελλάδας από τον Ρώσο ΥΠΟΙΚ

 
Για πρώτη φορά μετά από 18 μήνες σιωπής, όταν η κυβέρνηση Παπανδρέου δεν δέχθηκε να συζητήσει το χαμηλότοκο δάνειο των 25 δισ. ευρώ από την Ρωσία και κατέφυγε στον Μηχανισμό Στήριξης, η Μόσχα επανέρχεται στο θέμα της διάσωσης της Ελλάδας και ζητά "άμεσα μέτρα από την ευρωζώνη".

Με δηλώσεις του πριν λίγο ο υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, Αλεξέι Κούντριν, τόνισε ότι "Είναι απείρως προτιμότερο να σωθεί η Ελλάδα τώρα με το όποιο κόστος, παρά να υπάρξουν αρνητικές συνέπειες από την ελληνική χρεοκοπία για την Ισπανία και την Ιταλία".

Κυβέρνηση και βουλευτές στα πρόθυρα… κατάρρευσης

Μέχρι σήμερα οι συνήθεις χαρακτηρισμοί για να περιγραφεί η κατάσταση των περισσοτέρων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ήταν κατάθλιψη, νεύρα, αδιέξοδα, στα κάγκελα και σε τεντωμένο σχοινί.
Πλέον, έχει προστεθεί ακόμα ένα, αυτό της κούρασης που κάνει ορισμένους να μοιάζουν σαν παραιτημένοι, και αυτός ο εκρηκτικός συνδυασμός ενδεχομένως να διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο για να επιφέρει αυτό που εως τώρα είχε αποφύγει η κυβέρνηση: την κατάρρευση!