Σάββατο 12 Μαρτίου 2011

Απόκρυψη θερμού επεισοδίου κατά ελληνικού αλιευτικού στο Αγαθονήσι

Σοβαρό επεισόδιο έλαβε χώρα σήμερα στις 16.00 το απόγευμα όταν το πλήρωμα τουρκικού αλιευτικού έριξε φωτοβολίδες διάσωσης, κατά ελληνικής μηχανότρατας στην οποία επέβαινε ένας Έλληνας ψαράς και τέσσερεις Αιγύπτιοι αλιεργάτες.

Μόλις το ελληνικό σκάφος δέχτηκε την επίθεση ενημέρωσε το λιμενικό το οποίο έστειλε πλωτό περιπολικό σκάφος στο σημείο του συμβάντος το οποίο τοποθετείται σε θαλάσσια περιοχή 3,8 ναυτικά μίλια βόρεια από το Αγαθονήσι.

Αμέσως μετά το ελληνικό σκάφος κατέφτασε στην περιοχή και το πλωτό της τουρκικής Ακτοφυλακής. Μετά από λίγη ώρα τα σκάφη απεσύρθησαν από την περιοχή χωρίς να δοθεί συνέχεια.  Σύμφωνα με το στρατιωτικό φυλάκιο του νησιού, τα δύο τουρκικά σκάφη ήταν εντός τουρκικών υδάτων.

Ο κυβερνήτης της ελληνικής μηχανότρατας επρόκειτο να καταπλεύσει στο λιμάνι της Πάτμου για να γίνει αυτοψία από λιμενικούς και για να καταθέσει για το συμβάν.  

Επιστολή Πρόσκληση του Αντιπροέδρου της ΕΑΑΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

            την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011 και ώρα 12:00 στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του ΓΕΣ η εκδήλωση Ημέρας Τιμής των Αποστράτων.

            Σας παρακαλώ για την ευρεία κοινοποίηση του παρόντος και για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση.


Ευάγγελος Δανιάς

Υπτγος ε.α.


Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Νέα δομή στις Ε.Δ. με μείωση θέσεων ανωτάτων

Περιορίστηκαν, στο πλαίσιο της Νέας Δομής Διοίκησης και της Νέας Δομής Δυνάμεων, οι θεσεις των αντιστρατηγων -και ομοιοβαθμων - των Ενοπλων Δυναμεων, την κατανομη των οποιων σε θεσεις ευθυνης ενεκρινε σημερα το ΚΥΣΕΑ.

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Κρίσεις στις ΕΔ: Εγκύκλιος του ΥΕΘΑ,δημιουργεί νέα δεδομένα για τις αποστρατείες.

Επαρκώς αιτιολογημένες πρέπει να είναι όλες οι αποφάσεις αποστρατείας στις κρίσεις των Ενόπλων Δυνάμεων που ξεκινούν αυτή την εβδομάδα. Με εγκύκλιο που εκδόθηκε από το ΥΕΘΑ και στάλθηκε παντού γίνεται σαφές ότι:

*Όσα στελέχη «κριθούν δυσμενώς» θα πρέπει να λάβουν ο καθένας ξεχωριστά «επαρκώς αιτιολογημένη πράξη» και ταυτόχρονα θα πρέπει να ενημερώνονται «για την δυνατότητα υποβολής από πλευράς τους ενδικοφανούς προσφυγής».

ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΣΤΡΑΤΟΥ

Πενία (πυρομαχικών) τέχνας κατεργάζεται 

«Έφτιαξε» με… πατέντα τα πυροβόλα των αρμάτων 
 Κόντρα στη ρήση: Δει δη χρημάτων και άνευ τούτων ουδέν έστι γενέσθαι (Υπάρχει λοιπόν ανάγκη χρημάτων, και χωρίς αυτά δεν μπορεί να γίνει τίποτε), το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) βρήκε λύση στο πρόβλημα που προκαλεί η γνωστή έλλειψη πυρομαχικών για τα υπερσύγχρονα άρματα Leopard που αγοράστηκαν… «άσφαιρα» και η έλλειψη εκπαιδευτικών βλημάτων 120 χλστ. Σε πρώτη φάση η «πολυμήχανη» λύση του Ελληνικού Στρατού αφορά τα Leopard 2Α4, ενώ σειρά θα πάρει, σύμφωνα με πληροφορίες, και μικρός αριθμός Leo 2 Hell.