Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011

Ευρώ και λαθρομετανάστευση, η «διπλή τραγωδία της Ελλάδας» γράφει ο Economist

Για «διπλή τραγωδία» στην Ελλάδα γράφει το περιοδικό Economist αναλύοντας το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.
«Δύο μεγάλα ευρωπαϊκά προγράμματα, το ευρώ και η ζώνη Σένγκεν, έχουν φτάσει στα όριά τους στην Ελλάδα. Για να λειτουργήσουν απαιτούν αμοιβαία εμπιστοσύνη. Αλλά αυτή έχει διαβρωθεί, πρώτα από την κατάρρευση των δημοσίων οικονομικών και τώρα από την κατάρρευση των ελέγχων στα σύνορα.

Ανακάλεσαν τον Γενικό Πρόξενο της Κορυτσάς γιατί παρότρυνε τους Βορειοηπειρώτες να δηλώσουν Έλληνες!!!

Χωρίς επίσημη δικαιολογία, το υπουργείο Εξωτερικών ανακάλεσε τον Γενικό Πρόξενο Κορυτσάς Θεόδωρο Οικονόμου, λίγους μόλις μήνες πριν ολοκληρωθεί η θητεία του σε μία κίνηση που δείχνει την ένταση του φοβικού συνδρόμου της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΞ ακόμα και έναντι των Τιράνων. Αφορμή ήταν οι δηλώσεις του, πως στην επικείμενη απογραφή οι Ομογενείς θα πρέπει να δηλώσουν, ότι είναι Έλληνες και όχι Αλβανοί.

Επίσκεψη του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου τουρκικών ενόπλων δυνάμεων στους φυλακισμένους στρατιωτικούς της υπόθεσης Balyoz "Βαριοπούλα"

Επίσκεψη με νόημα...

Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων Ισίκ Kosaner συνοδευόμενος  απο  ανώτερους στρατιωτικούς αξιωματούχους επισκέφθηκε αιφνιαδιστικά τους 102 στρατιωτικούς  οι οποίοι έχουν συλληφθεί για την υπόθεση Balyoz (" Βαριοπούλα")
Σκοπός της επίσκεψης ήταν να δείξει την στήριξη των συλληφθέντων απο την επίσημη τουρκική στρατιωτική ηγεσία.Γύρω απο την Φυλακή όπου κρατούνται οι συλληφθέντες αξιωματικοί είχαν ληφθεί αυστηρά μέτρα ασφαλείας και η επίσκεψη κρατήθηκε μυστική.Η χρονική διάρκεια της επίσκεψης ήταν 3,5 ώρες και για  το περιεχόμενο των συζήτησεων δεν υπάρχει καμιά πληροφορία.


Επειδή το σχέδιο Balyoz  αποτελεί μια επιλογή την οποία η Τουρκία διαχρονικά στηρίζει και υποστηρίζει με κάθε μέσο, επειδή πολλές φορές έχει γίνει λόγος για τον "καλό Ερντογάν" και τους "κακούς Τούρκους στρατηγούς"  τους οποίους προσπαθεί να περιορίσει με την βοήθεια των Αμερικανών,  η επίσκεψη αυτή ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις αναφορικά με το θέμα της ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ αποκτά χαρακτήρα ουσιαστικό.

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

O Αιγυπτιακός Στρατός δημιούργησε λογαριασμό στο Facebook, για να "επικοινωνεί με τη νεολαία της χώρας"

    Το Ανώτατο Συμβούλιο των αιγυπτιακών ενόπλων δυνάμεων έφτιαξε λογαριασμό στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook και μέχρι σήμερα έχει περισσότερους από 66.000 "φίλους".
    Ο στρατός, που τώρα κυβερνά τη χώρα, δήλωσε ότι δημιούργησε αυτό το λογαριασμό για να επικοινωνήσει με τη νεολαία της Αιγύπτου, η οποία ξεκίνησε τις κινητοποιήσεις που κατέληξαν στην πτώση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ μέσω του Facebook.
    Η σελίδα του στρατού δημιουργήθηκε "ως μέρος της πίστης του ότι η γόνιμη συνεργασία με τους αιγύπτιους νέους την περίοδο αυτή σίγουρα θα συνεισφέρει στην ασφάλεια και τη σταθερότητα της αγαπημένης μας Αιγύπτου", όπως αναφέρει στη σελίδα του στο Facebook.
    Οι αιγύπτιοι ακτιβιστές οργάνωσαν τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις μέσω του Facebook και του Twitter. Μέχρι στιγμής πάντως ο στρατός δεν έχει φτιάξει λογαριασμό στο Twitter.

"Προστασία" της ΜΥΚ ζητούν Έλληνες εφοπλιστές στη Σομαλία!

Οι 'Ελληνες πλοικτήτες ζητούν τη βοήθεια των βατραχανθρώπων της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών,για να νοιώσουν ασφαλείς οι ναυτικοί που ταξιδεύουν ανοιχτά της Σομαλίας! Το πρόβλημα της πειρατείας δεν λέει να λυθεί ακόμη και με την παρουσία πολεμικών πλοίων στη περιοχή που είναι πολύ μεγάλη για να ελεγχθεί και να προστατευτεί μ΄ αυτό το τρόπο.

Ιδιωτικές εταιρείες προστασίας,μεταξύ των οποίων τουλάχιστον μία  ελληνική    για την οποία έχει γράψει το Onalert, δραστηριοποιούνται στη περιοχή "νοικιάζοντας" μισθοφόρους,που προέρχονται κυρίως από Μονάδες Βατραχανθρωπων. Όλοι ,ή σχεδόν όλοι είναι απόστρατοι. Το κόστος αυτών των αποστολών προστασίας κυμαίνεται περίπου στις 40.000 δολάρια το ταξίδι.

Oδηγίες για την εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 20, 21 και 22 του ν. 3865/2010, που αφορούν το ασφαλιστικό καθεστώς των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας


Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

ΑΚΥΡΩΘΕΙΣΑ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΕΑΑΣ

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Στρατιωτικών (Α.Κί.Σ) για την ακυρωθείσα κοινή συνάντηση των υποψήφιων προέδρων της ΕΑΑΣ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση : 


Κόντρα στον Α. Πάγο για το συνδικαλισμό των ενόπλων δυνάμεων

Κόντρα στην εισήγηση του αρεοπαγίτη Χ. Δημάδη με την οποία άναβε το πράσινο φως για την δημιουργία συνδικαλιστικού σωματείου στις ένοπλες δυνάμεις πήγε σήμερα ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός υποστήριξε ότι οι χωρίς επιφύλαξη αναγνώριση του δικαιώματος του συνδικαλίζεσαι στις ένοπλες δυνάμεις θέτει σε κίνδυνο την έννοια της στρατιωτικής πειθαρχίας. Με το σκεπτικό αυτό ο κ. Tέντες εξέφρασε την αντίθεσή του στην δημιουργία συνδικαλιστικού σωματείου στις ένοπλες δυνάμεις.
Το όλο θέμα συζητείται ενώπιον της ολομέλειας του Άρειου Πάγου λόγω μείζονος σπουδαιότητας.

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

H Ρωσία διαψεύδει την αποχώρηση της από τον αγωγό “Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη”

Η Ρωσία δεν αποχωρεί από το σχέδιο Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, αλλά θα «ελαχιστοποιήσει» τα έξοδα γι’ αυτόν, σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου της «Τρανσνιέφτ» Ίγκορ Ντεμίν στο πρακτορείο ΡΙΑ-Νόβοστι.
«Δεν σκοπεύουμε να διαλύσουμε την εταιρεία του σχεδίου, αλλά να ασχοληθούμε με την ελαχιστοποίηση των εξόδων», είπε ο Ντεμίν, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι η Βουλγαρία έχει έως σήμερα το μεγαλύτερο χρέος στη διακρατική εταιρεία του αγωγού και «μετά από αυτήν σταμάτησε τη χρηματοδότηση και ο άλλος εταίρος, η Ελλάδα», με αποτέλεσμα η χρηματοδότηση της Trans-Balkan Pipeline B.V. να γίνεται σήμερα μόνο από τη ρωσική πλευρά.

Πόσο πήραμε τελικά τα υποβρύχια;

Να διαψεύσει δημοσιεύματα του τύπου, που επικαλούνται δηλώσεις αξιωματικών, σύμφωνα με τα οποίες αγοράσαμε τα ίδια υποβρύχια με τους Τούρκους ακριβότερα κατά 50%, επιχείρησε σήμερα ο υπουργός εθνικής άμυνας.
Oι αξιωματικοί είχαν προειδοποιήσει τον κ. Βενιζέλο ότι διαπραγματευόταν να αγοράσει τα υποβρύχια σε τιμή υψηλότερη από αυτήν που τα πούλησαν οι Γερμανοί στους Τούρκους, ενώ και ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας φέρεται να είχε ζητήσει να μην γίνουν διαρροές.
Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της βουλής, ο κ. Βενιζέλος προσπάθησε, σύμφωνα με πληροφορίες, να συνδέσει τα δημοσιεύματα αυτά με πιέσεις, που ασκούνται για εξοπλιστικά.

"Εφιαλτικά" συμπεράσματα για τη Θράκη. Κρατήστε αυτή τη μελέτη!

Επί χρόνια γίνεται μία προσπάθεια ανάδειξης του Θρακικού προβλήματος, ενός εθνικού προβλήματος που όσο η Αθήνα αποφεύγει, τόσο αυτό γιγαντώνεται και απειλεί την εσωτερική ειρήνη και ασφάλεια των πολιτών της περιοχής.
Επιχειρήσαμε, να αποδώσουμε τον στρατηγικό σχεδιασμό και την γενικότερη παρεμβατικότητα της Τουρκίας στην Θράκη, αναλύσαμε πλείστες όσες περιπτώσεις της μεθοδικής «εργασίας» που έχουν αναλάβει μυστικές υπηρεσίες της γείτονος Τουρκίας προκειμένου να αλλοιώσουν την πραγματικότητα και να «χτίσουν» με υπομονή όλα εκείνα τα απαραίτητα «δομικά στοιχεία» που μπορούν να στοιχειοθετήσουν σοβαρότατο πρόβλημα για τον χαρακτηρισμό της Ελληνικότητας της περιοχής.

Κοιτάσματα πετρελαίου ίσα με το 75% των αποθεμάτων της Σ.Αραβίας εντόπισαν οι ΗΠΑ στην ελληνική ΑΟΖ!

Αυτή την στιγμή στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου έχει διαμορφωθεί μία συμμαχία που ένα μόλις χρόνο πριν, θα μπορούσε να αποτελέσει σενάριο πολιτικού θρίλερ και μάλιστα ευφάνταστου σεναριογράφου και όχι πραγματικότητα. Αλλά ο εντοπισμός των μεγαλύτερων ενεργειακών αποθεμάτων που έχουν εντοπιστεί στην περιοχή αυτή το έκανε πραγματικότητα: 

Ένας πολύ ισχυρός πολιτικο-στρατιωτικός άξονας Ελλάδος-Ισραήλ-Κύπρου με τις ευλογίες και την "ομπρέλα" ασφαλείας των ΗΠΑ. Τι συνέβη (πέρα από το γεγονός ότι η Τουρκία πλέον δείχνει να τραβάει τον "δικό της δρόμο", απέναντι από τις ΗΠΑ για πρώτη φορά εδώ και μισό αιώνα);

ΓΙΑΤΙ «ΕΘΑΨΑΝ» ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΤΟΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΩΝ;;;;;

ΤΟ ΕΙΧΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Ο Μ. ΜΠΕΝΤΕΝΙΩΤΗΣ ΩΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΟ 1994 ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΑΝΕΛΑΒΕ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΤΟ 1996 ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ!!!!!
Που οχύρωνε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα στο Ανατολικό Αιγαίο;
Μετά το «θάψιμο» ήρθαν τα Ύμια και οι γκρίζες ζώνες;

Ντοκουμέντο: Πόσο πραγματικά κοστίζουν τα δύο νέα υποβρύχια Type 214

Νέα ενημέρωση της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής για τον "εφιάλτη" όπως εξελίσσεται, του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Βενιζέλου της νέας σύμβασης των υποβρυχίων Type 214 που υπέγραψε ο ίδιος και πέρασε και από την Βουλή με το όπλο της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Επειδή από την περασμένη Κυριακή η όλη υπόθεση έχει μπει σε νέα φάση με την δημοσίευση από την εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ  των αποσπασμάτων της συνεδρίασης του Συμβουλίου Άμυνας στις 11 Μαρτίου 2010, σύμφωνα με τα οποία προκύπτει ότι αξιωματικοί έθεσαν το ζήτημα της διαφοράς στη τιμή μεταξύ ελληνικών και τουρκικών υποβρυχίων, παρουσιάσουμε το κρίσιμο ντοκουμέντο το οποίο λύνει τον γρίφο του κόστους:Tην κοστολόγηση που κάνει ο ίδιος εκτελεστικός πρόεδρος της ThyssenKrupp Marine Systems H.C.Atzpodien για τα δύο υποβρύχια σε επιστολή του προς τον τότε υπουργό Οικονομικών Γιάννη Παπαθανασίου, μόλις επτά μήνες πριν το περίφημο ΣΑΜ και το οποίο κόστος απέχει μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από αυτά που τελικά πληρώσαμε (σ.σ. μιλάει για μόλις 150 εκατ. ευρώ επιπλέον τα οποία θα πλήρωνε μάλιστα η ίδια η TKMS)! Πέρα από το γεγονός ότι τα υποβρύχια  χαρίζονταν και μετά πληρώθηκαν 515 εκατ. ευρώ μετρητοίς!  Από εκεί και πέρα, δεν μπορούμε να μην μπούμε στον πειρασμό να σχολιάσουμε την θέση του ... Α/ΓΕΣ Φραγκούλη Φράγκου για το κόστος ναυπήγησης τνω υποβρυχίων! Ελπίζουμε να εκτιμηθεί, τώρα που πλησιάζουν οι κρίσεις, από τον πολιτικό του προϊστάμενο! Σε τελική ανάλυση, εδώ δεν τόλμησε να μιλήσει ο Α/ΓΕΝ, πόσο άλλο να στηρίξει ο Φ.Φράγκος τον υπουργό του; Ελπίζουμε μόνο να μην πάρει θέση ο Α/ΓΕΝ για την προμήθεια των ΤΟΜΑ και εν συνεχεία σιωπήσει ο Α/ΓΕΣ...
defencenet

Επίθεση με μπουκάλια στον Π. Μπεγλίτη

Επίθεση δέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης από τους εργαζόμενους της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, κατά την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ στο Σχηματάρι. Όπως αναφέρει η «Ελευθεροτυπία», κατά την άφιξή του, ο Π. Μπεγλίτης δέχτηκε φραστική επίθεση από υπαλλήλους της ΕΑΒ, οι οποίοι φώναζαν συνθήματα για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ενώ κάποιοι του πέταξαν γιαούρτια και μπουκάλια νερού, τα οποία, όμως, δεν τον πέτυχαν. Ο Π. Μπεγλίτης μεταφέρθηκε αρχικά σε διπλανό χώρο, απ’ όπου απευθυνόμενος στους εργαζόμενους επιχείρησε να τους κατευνάσει. Ο υπουργός δήλωσε ότι δεν ανέχεται τραμπουκισμούς και τέτοιες ενέργειες, καθώς και ότι είναι εκεί για να τους πει ότι η ΕΑΒ θα παραμείνει δημόσιου χαρακτήρα. Η κατάσταση εκτονώθηκε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων και ο αναπληρωτής υπουργός αποχώρησε χωρίς άλλα επεισόδια. Το άγχος των εργαζομένων στην ΕΑΒ είναι κατά πόσον η πολιτική της κυβέρνησης έχει ή όχι άμεσο ή έμμεσο στόχο την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας, υπό αντίστοιχο καθεστώς με αυτό των ναυπηγείων Σκαραμαγκά.

Επίκαιρα

Μέσω Πολεμικής Αεροπορίας και NAMSA η συντήρηση ελικοπτέρων της Π.Υ.

Έπειτα από αίτημα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το ΓΕΑ απέστειλε σχετική επιστολή προς τον Νατοϊκό Οργανισμό NAMSA, ώστε να συμπεριληφθούν τα ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος και της ΕΛ.ΑΣ. στο φόρτο τεχνικής – εφοδιαστικής υποστήριξης που παρέχεται μέσω της Helicopter Weapon System Partnership. Κατόπιν αυτού, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, «άμεσα και χωρίς την καταβολή πρόσθετου συμβατικού τμήματος, για το ελληνικό Δημόσιο, η συντήρηση των δύο ιδιόκτητων ελικοπτέρων τύπου super puma, αφού εντάσσονται στην ήδη υφιστάμενη, εν ισχύ, σύμβαση της Πολεμικής Αεροπορίας για ιδίου τύπου ελικόπτερα». Παράλληλα, συνεχίζεται και ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες η διερεύνηση όλων των τεχνικών και νομικών παραμέτρων για τη διενέργεια ανοιχτού διεθνούς δημόσιου διαγωνισμού, μέσω της NAMSA, για την ανάδειξη αναδόχου για τα τρία ελικόπτερα τύπου ΒΚ117 του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς και τα πέντε ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ., των οποίων η σύμβαση συντήρησης λήγει στις 24 Απριλίου.

zougla

Ελληνογαλλικές στρατιωτικές ασκήσεις στο Αιγαίο

Με κοινά γυμνάσια πρόκειται να συνεργαστούν στις 17-18 Φεβρουαρίου οι ελληνικές και οι γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις στη θαλάσσια περιοχή νοτίως των Κυκλάδων. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η συμμετοχή του αεροπλανοφόρου Charles De Gaulle, το οποίο οδεύει προς το Σουέζ, επιστρέφοντας στη Γαλλία, ύστερα από δύο μήνες στον Ινδικό Ωκεανό.

Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Ακυρωθείσα κοινή συνέντευξη Υποψηφίων ΕΑΑΣ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΑΑΣ

Μαυροδόπουλος Παντελής
Αντ/γος ε.α. -Επίτιμος Διευθυντής ΠΒ της ΔΠΒ/ΓΕΣ,
Πρόεδρος Συνδέσμου Αποφοίτων ΣΣΕ 1969
Αθήνα, 14 Φεβ 2011

Κύριε Καστραντά,

 Λυπάμαι που ΟΠΩΣ ΠΛΕΟΝ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ η πρωτοβουλία της Α.Κι.Σ δεν ευοδώθηκε. Θα ήταν μία καλή ευκαιρία να αναπτύξουμε με περισσότερες λεπτομέρειες τα προγράμματα μας και να αντιπαρατεθούμε ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ (ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΡΑΠΤΑ) όπου πιθανά προέκυπτε, με κόσμιο πάντα τρόπο, ούτως ώστε να έχουν την δυνατότητα να συγκρίνουν οι Συνάδελφοι που πρόσκεινται στην  Α.Κι.Σ και όχι μόνο, τους υποψηφίους. Άλλωστε αποτελούν μέρος του εκλογικού σώματος και δεν ΘΑ πρέπει να αγνοούνται, γιατί εάν αγνοούνται σήμερα πολύ πιθανά να αγνοηθούν και αύριο... 
  
 Εν πάση περιπτώσει η απουσία του κυρίου Κοράκη ΩΣ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΑΠΟΧΗΣ δεν ήταν ΓΙΑ ΜΕΝΑ το ουσιαστικό Θέμα , ο οποίος ΑΛΛΩΣΤΕ έδειξε δείγματα γραφής επί του τρόπου λειτουργίας της Ε.Α.Α.Σ, επί τρία χρόνια. ΚΑΙ Ο ΟΠΟΙΟΣ κύριος Κοράκης αξιολογήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο την 19η Μαίου 2010, όπου φάνηκε το κενό εξουσίας της Ενώσεως και αυτομάτως άρχισαν οι γνωστές εξελίξεις - αντιδράσεις, όπου συμμετείχαν και άτομα τα οποία σήμερα διεκδικούν την ψήφο των Συναδέλφων.

  Κρίμα για τους Συναδέλφους που έχασαν μία ευκαιρία να αξιολογήσουν ΜΕ "τολμηρά" ερωτήματα τους πέντε (5) από τους έξι (6) υποψηφίους,

                                                        Με ειλικρίνεια και αγάπη προς άπαντες
                                                                      Παντελής Μαυροδόπουλος
                                                                                Αντγος ε.α.

Τι κρύβεται πίσω από την κρίση στα Κατεχόμενα

Η εικόνα της Τουρκίας που ασκεί επιτυχημένη και ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική προβάλλεται συνεχώς από τα ΜΜΕ το τελευταίο διάστημα. Φαίνεται, όμως, ότι όλα αυτά ανήκουν στη σφαίρα της εικονικής πραγματικότητας.

Η πολιτική των μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες που προβάλλει ο κ. Νταβούτογλου απέτυχε με την Αρμενία, την Ελλάδα, αλλά και με τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Αυτό προκύπτει από την αντίδραση των αξιωματούχων της Αιγύπτου στην προσπάθεια του κ. Ερντογάν να αναμιχτεί στα εσωτερικά της χώρας τους.

Μηνυτήρια αναφορά για το γένος των Ελλήνων

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΡΧΗΣ.
ΕΞΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ - ΔΗΛΩΣΙΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΙΣ
* * * * * * * * * *
1 .Χαρίκλειας Νικοπούλου, του Βασιλείου, δασκάλας,
2. Μιχαήλ Δανίκα, καθηγητού Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, .
3.Κωνσταντίνου Καραϊσκου του Πέτρου, εκπαιδευτικού- Διευθυντού Εφημερίδος ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ,
4.Ιωάννη Κουριαννίδη του Χαρ. Τραπεζικός,
5. Αθανασίου Τσακνάκη του Αναστασίου, εκπαιδευτικός,
6. Κωνσταντίνου Γκαμπαερίδη του Γεωργίου, επιχειρηματία, Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρηματιών Παλλινοστούντων Ν. Εβρου, .
7. Σπυρίδωνος Σταματόπουλου του Αθανασίου, Συνταγ/ρχη ε.α.
8.Αγλαϊας Συμεωνίδου του Γεράσιμου, λογοθεραπεύτριας,
9. Χριστίνας Τσαμπάζη, Δικηγόρου,


Στο Άμπου Ντάμπι Βενιζέλος - Α/ΓΕΕΘΑ. ΚΥΣΕΑ για τις κρίσεις Αρχηγών μετά τις 25 Φλεβάρη...

Για το χλιδάτο Άμπου Ντάμπι ετοιμάζονται ο ΥΕΘΑ Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Α/ΓΕΕΘΑ, Ιωάννης Γιάγκος. Το ταξίδι γίνεται για να παρακολουθήσουν την έκθεση οπλικών συστημάτων  INDEX 2011. Ο κ.Βενιζέλος βέβαια θα έχει την ευκαιρία να κάνει και επαφές με την βασιλική οικογένεια.
Προφανώς ο υπουργός Άμυνας θα έχει την ευκαιρία να τα πει κατά τη διάρκεια της πτήσης με τον Α/ΓΕΕΘΑ , που φαίνεται ότι θα είναι και ο πρώτος που θα μάθει τις προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας για τις κρίσεις Αρχηγών Γενικών Επιτελείων. Δεν φαίνεται ότι θα του χαλάσει το weekend του Α/ΓΕΕΘΑ, ο  ΥΕΘΑ, αφού όλα δείχνουν ο Γιάγκος παραμένει στη θέση του.
ΚΥΣΕΑ δεν θα γίνει στις 22 Φεβρουαρίου, όπως έλεγαν κάποιοι από το ΥΕΘΑ, αφού ο πρωθυπουργός θα λείπει στο εξωτερικό.
 
(onalert)

ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΟ ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ!!!! ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΚΑΒΓΑ 4 ΗΜΕΡΩΝ

Με καθυστέρηση τεσσάρων ημερών κι αφού πρώτα «έστησε» έναν επικοινωνιακό καβγά με την τρόικα, η κυβέρνηση χθες ομολόγησε ότι είχε συμφωνήσει μαζί της το πωλητήριο δημόσιας περιουσίας μέχρι το ύψος των 50 δισ. και ότι έστησε τον καβγά επειδή έσπευσε η τρόικα να ανακοινώσει τη συμφωνία πριν από αυτήν...
Την ίδια στιγμή η επιβεβαίωση της συμφωνίας ερχόταν κι από τις Βρυξέλλες. Παράγοντες της Κομισιόν, αδειάζοντας την κυβέρνηση για τις αντιδράσεις της, δήλωναν ότι τις θεωρούν ακατανόητες γιατί «όλα ήταν συμφωνημένα» και μάλιστα «στην επίτευξη της συμφωνίας δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα».  

Πού είναι η αλήθεια; Πού η προπαγάνδα και πού το ψέμα;

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ!!! Η Αργεντινή δεν ήταν τίποτε. Εσάς θα σας εξαφανίσουν… (του Mark Weisbrot)
Μετά από απαίτηση πολλών φίλων, αλλά και λόγω των τελευταίων εξελίξεων, δημοσιεύουμε και πάλι το παρακάτω άρθρο (πρώτη ανάρτηση 27 - 11- 2010).
Ένα άρθρο γραμμένο από τον Δρα Mark Weisbrot, διακεκριμένου οικονομολόγου (Washington D.C.) που έζησε τα γεγονότα της Αργεντινής από κοντά.

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Διπλασιασμός μυστικών κονδυλίων του ΥΠ.ΕΞ.

Η οικονομική μέγγενη μπορεί να έχει «στραγγαλίσει» τους Έλληνες πολίτες και οι περικοπές στα εισοδήματα τους να έχουν  καταστήσει αδύνατη ακόμα και την πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ  και του τηλεφώνου, μπορεί η μαζική περικοπή κονδυλίων για λειτουργικές δαπάνες των υπουργείων να έχει καταστήσει το απορρυπαντικό…. είδος πολυτελείας, υπάρχει όμως ένα κονδύλι που αντί να μειωθεί (όπως όλα τα υπόλοιπα) , αυτό….. διπλασιάστηκε!
Πέρσι στον κωδικό 0896 του προϋπολογισμού του ΥΠΕΞ για τις «απόρρητες δαπάνες» αναγράφονταν 18 εκατομμύρια ευρώ.
Φέτος, ωστόσο, εν μέσω σκληρής δημοσιονομικής λιτότητας και περικοπής του προϋπολογισμού του υπουργείου Εξωτερικών κατά περίπου 20%, το ποσό διπλασιάστηκε και ….ανέβηκε στα 34 εκατομμύρια (τα οποία εγκρίθηκαν εκτός Βουλής με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εξωτερικών) !


Ποιοι είναι οι λόγοι που επέβαλαν αυτή την αύξηση;
Που διατέθηκαν;  Μήπως έγιναν όχημα διαφθοράς εγχώριων συνειδήσεων;

"Βυζάντιο" το Yπουργείο Εθνικής Αμύνης

Τεντωμένα νεύρα,διαρροές,φημολογία και πολλά "μαχαιρώματα",κυρίως πισώπλατα,είναι το "βυζαντινό" σκηνικό που έχει αρχίσει να στήνεται στους διαδρόμους του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης,εν όψει κρίσεων.Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο πρόσωπο του Α/ΓΕΣ αντιστράτηγου Φραγκούλη Φράγκου ,ο οποίος από εκεί που διεκδικούσε την άνοδό του στη θέση του Α/ΓΕΕΘΑ,πλέον φαίνεται να μην είναι βέβαιη ούτε η παραμονή του.
Η καχυποψία περισσεύει και ακόμη και το παραμικρό φαινομενικό μονόστηλο σε εφημερίδα αποδίδεται σε "σκοτεινούς κύκλους" που επιθυμούν τη παραμονή ή την αποστρατεία του ενός ή του άλλου αρχηγού.

Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011

Απειλούν με νεκρούς στην Υπατία – Ο ιδιοκτήτης ζητά την αποχώρησή τους

     Σε σήριαλ έχει μετατραπεί το θέμα των μεταναστών-απεργών πείνας που βρίσκονται στο Μέγαρο Υπατία και οι οποίοι πλέον βρίσκονται σε άθλια κατάσταση, καθώς εδώ και ημέρες έχουν κόψει και το τσάι που έπιναν. Και ενώ υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την υγεία τους, ο ιδιοκτήτης του νεοκλασικού κτιρίου, κ. Κωνσταντίνος Ρουτζούνης με επιστολή του ζητά την αποχώρηση των μεταναστών μιας και πέρασε το χρονικό διάστημα το οποίο είχαν συμφωνήσει. Με επιστολή του προς τους εμπλεκόμενους υπουργούς, κ. Ραγκούση, Παπουτσή, Κατσέλη, Λοβέρδο, Διαμαντοπούλου και Γερουλάνο ζητά την αποχώρησή τους με ειρηνικό τρόπο σε άλλο κτίριο και επισημαίνει ότι το κτίριο αυτό είναι πολιτιστικό μνημείο της πόλης, “ακατάλληλο για την απροσδόκητη αυτή χρήση και αξίζει προστασίας.

Οι Τούρκοι προωθούν αυτόνομο κρατίδιο στη Δυτική Θράκη - Έχουν φτιάξει και σημαία...ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΥΠ.ΕΞ;

     Το αμερικανικό προξενείο της Θεσσαλονίκης αφουγκράζεται με ανησυχητική προσοχή τα σχέδια που προωθούν οι Τούρκοι. Την ίδρυση αυτόνομου κρατιδίου στη Δυτική Θράκη φαίνεται πως προωθούν οι Τούρκοι, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, καθώς με τη βοήθεια αμερικανών διπλωματών από τη Θεσσαλονίκη, οι μειονοτικοί της περιοχής ετοιμάζονται να καταθέσουν επίσημα αίτημα για τη δημιουργία κρατιδίου εντός των ελληνικών συνόρων. 

Νέος ... Τσουκάτος: Ο Γ.Μπλέτσιος είναι ο άνθρωπος του 1 εκατ. ευρώ των Type 214 λένε οι Γερμανοί

        Νέος ... Τσουκάτος ανακαλύφθηκε στο ΠΑΣΟΚ, αυτή την φορά για το σκάνδαλο των υποβρυχίων Type 214: Ο Γιάννης Μπέλτσιος στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, κατονομάζεται σε δικογραφία της εισαγγελίας του Μονάχου ως αποδέκτης προμήθειας 1 εκατομμυρίου ευρώ. Αυτό αναφέρει  ρεπορτάζ της εφημερίδας Real News, η οποία επικαλείται πληροφορίες από τη Γερμανία.

Έρχεται ο διάδοχος του CH-47 Chinook

Η Boeing σχεδιάζει το νέο μέσο-μεγάλο μεταγωγικό ελικόπτερο που θα διαδεχθεί το ιδιαίτερα επιτυχημένο CH-47 Chinook, από το 2025 με βασικές προβλέψεις αυξημένης ισχύος και μεγέθυνσης της ατράκτου.