Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

"Για να 'χουμε το νου μας",λένε στο Πεντάγωνο.

Με το που άκουσαν στο Πεντάγωνο τις ανακοινώσεις για τη σύσταση Εθνικού Φορέα για την έρευνα υδρογονανθράκων κάπως ...σκοτείνιασαν οι στρατιωτικοί. Όχι ότι δεν χάρηκαν οι άνθρωποι.
 

Επέκταση χωρικών υδάτων στα 8 μίλια θα 'ταν δώρο στην Τουρκία

Της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ
 
Ο καθορισμός του εύρους των χωρικών υδάτων αποτελεί το κύριο θέμα των ελληνοτουρκικών διαπραγματεύσεων. Το δήλωσε προσφάτως ο πρωθυπουργός στη Βουλή, επιμένοντας ότι αποτελεί θέμα των διερευνητικών επαφών.
 

Σκόπια : Βοηθήστε μας...

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας, Δημήτρη Δρούτσα, με την οποία ζητάει υποστήριξη από την ελληνική κυβέρνηση «για τη λήψη απόφασης σχετικά με την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων» μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ΠΓΔΜ.

Γιορτάζει σήμερα το Πυροβολικό.

Γιορτάζει το Πυροβολικό τη Προστάτιδά του Αγία Βαρβάρα. Όπως κάθε χρόνο ο επίσημος εορτασμός γίνεται στη Σχολή Πυροβολικού στη Νέα Πέραμο. Στην τελετή θα παραστούν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης, η στρατιωτική ηγεσία, καθώς και στρατιωτικές και πολιτικές αρχές.

Έξοδα Μετάθεσης Στρατιωτικών

Φ.900α/8197/11372/2 Δεκ 2010

Σε απάντηση της Ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Κωστής Αϊβαλιώτης προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα τα έξοδα μετάθεσης των συζύγων στρατιωτικών, σας γνωρίζω τα ακόλουθα σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπ’ όψιν μου:

Πράκτορες για θέματα ενέργειας και οικονομίας εκπαιδεύει η ΜΙΤ.

Η ΜΙΤ έχει απευθείας επικοινωνία με 60 στρατηγικούς φορείς και εκπαιδεύει πράκτορες στους τομείς της ενέργειας και της οικονομίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας SABAH, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσής της
Η υπηρεσία αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα σ΄ αυτούς τους τομείς.

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Λειτουργία 417 Ν.Ι.Μ.Τ.Σ

Φ.900α/8188/11357/2 Δεκ 2010

Σε απάντηση της σχετικής ερώτησης που κατέθεσε οι Βουλευτές της κοινοποίησης προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα τη λειτουργία του 417 Ν.Ι.Μ.Τ.Σ. σας γνωρίζω τα ακόλουθα σύμφωνα με τα στοιχεία που τέθηκαν υπ’ όψιν μου:

Σωσίβιο για το ναυάγιο του ΜΤΣ,αναζητούν στο Πεντάγωνο

Ο αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας,  Πάνος Μπεγλίτης συναντήθηκε στο γραφείο του με τον Πρόεδρο κ. Χρ. Φωτόπουλο και τα μέλη του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ) καθώς και με τον Πρόεδρο κ. Δ.Γεωργάτζη και τα μέλη του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (Π.Ο.ΑΞΙ.Α).Θέμα τι άλλο; Το ναυάγιο του ΜΤΣ.

Τα "ψυχοσωματικά όρια" που τίμησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας μίλησε με λόγια σχεδόν συγκινητικά για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Χρησιμοποίησε πολλές φορές το ρήμα τιμώ στο πρώτο πληθυντικό, επισημαίνοντας ότι πρέπει να τιμούμε τους ανθρώπους που κάνουν μία δουλειά που πολλές φορές ξεπερνά κάθε ψυχοσωματικό όριο.

«Βόμβες» για τα εξοπλιστικά

Ως ιδιαιτέρως σοβαρές αξιολογούνται από την Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας οι καταθέσεις -τέσσερις στο σύνολό τους χωρίς να αποκλείεται να υπάρξει και πέμπτη- του πρώην γενικού διευθυντή Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων, Ευάγγελου Βασιλάκου, σχετικά με τις προμήθειες των εξοπλιστικών συστημάτων από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Εκπαιδευτική επίσκεψη της ΣΜΥ στην 1η ΤΑΞΑΣ

Την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010 η ΙΙα τάξη της Σχολής πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της 1ης ΤΑΞΑΣ στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας.
 
Στην επίσκεψη έγινε ενημέρωση από επιτελείς της Ταξιαρχίας για τη λειτουργία της και τα μέσα αυτής.

69 χρόνια μετά το Περλ Χάρμπορ η μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση ΗΠΑ-Ιαπωνίας

Aκριβώς 69 χρόνια μετά την έναρξη της μεταξύ τους σφοδρής πολεμικής σύγκρουσης στον Β'Π.Π., ξεκινά την Παρασκευή η μεγαλύτερη μέχρι σήμερα κοινή στρατιωτική άσκηση Ηνωμένων Πολιτειών και Ιαπωνίας νότια της κορεατικής χερσονήσου θέλοντας να στείλει ένα σαφές μήνυμα στη Βόρεια Κορέα.

Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Επίσκεψη κ. Α/ΓΕΣ στην Περιοχή Ευθύνης των A’ και Δ’ ΣΣ

Από 30 Νοεμβρίου έως 01 Δεκεμβρίου 2010, ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Φραγκούλης Φράγκος, επισκέφτηκε την 1η Στρατιά καθώς και Σχηματισμούς και Μονάδες στην Περιοχή Ευθύνης των Α’ και Δ’ Σωμάτων Στρατού.

Δηλώσεις Παπούλια κατά την επίσκεψή του στο ΥΠΕΘΑ

Σε βάθος ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας έκανε σήμερα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και οι αρχηγοί των Επιτελείων.

Μίκης Θεοδωράκης: "Πάρτε δάνεια και όπλα από Ρωσία και από Κίνα όχι από ΔΝΤ, ΗΠΑ & Γερμανία"

Aντίσταση κατά του Μνημονίου και του ΔΝΤ κήρυξε ο Μίκης Θεοδωράκης κατά την παρουσίαση του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών με την ονομασία «Σπίθα» όπου απηύθυνε κάλεσμα για ανυπακοή στα όσα ζητάει η τρόϊκα και εφαρμόζει σε βάρος των πολιτών η Κυβέρνηση.

Βουτιά κατά 11,3% στις καταθέσεις από πέρσι

Συνεχίστηκε και τον Οκτώβριο η μείωση των καταθέσεων. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Τράπεζα της Ελλάδος οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών στο τέλος Οκτωβρίου υποχώρησαν στα 211,5 δισ. ευρώ από 212,8 δισ.ευρώ που ήταν στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Από την αρχή του έτους η εκροή των καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες έχει φθάσει το 11,3% καθώς στο τέλος Δεκεμβρίου του 2009 το απόθεμα των καταθέσεων έφθανε τα 238 δισ. ευρώ. Δηλαδή μέσα σε δέκα μήνες οι καταθέτες έχουν αποσύρει περίπου 26,5 δισ.ευρώ.

Μεγαλύτερη εκροή καταθέσεων παρατηρείται στις επιχειρήσεις καθώς οι καταθέσεις των νοικοκυριών μειώθηκαν τον Οκτώβριο στα 176,4 δισ. ευρώ από 176,5 δισ. ευρώ το Σεπτέμβριο.
http://www.nooz.gr/

Aπάντηση του ΓΕΣ σχετικά με τα οδοιπορικά των Στρατιωτικών

Σχετικά με δημοσίευμα της 30.11.2010, που αναφέρεται σε «μεταφορά 3 εκατ. ευρώ στον κωδικό των οδοιπορικών» από το Γραφείο Τύπου του ΓΕΣ και για την αποκατάσταση της αλήθειας, ανακοινώνονται τα εξής:


Η κατάθλιψη απλώνεται στην Ελλάδα της κρίσης

Έξαρση της κατάθλιψης, λόγω της οικονομική κρίσης, καταγράφει έρευνα που εκπονείται από την Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας. Σύμφωνα με την έρευνα, φαίνεται ότι τουλάχιστον επτά στους δέκα Έλληνες Ελλήνων βρίσκονται στα όρια της κατάθλιψης,

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010

AΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΤΗΣ ΒΟΣΝΙΑΣ-ΕΡΖΕΓΟΒΙΝΗΣ ΣΤΗ ΣΜΥ

Τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών επισκέφθηκε αντιπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης συνοδευόμενος από ανώτερο Αξκό του Βοσνιακού Στρατού.
Η επίσημη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας των Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με το Υπουργείο Άμυνας της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης.
 

Επίσκεψη Παπούλια στο ΥΠΕΘΑ

Τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια θα υποδεχθεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αύριο Πέμπτη, 2.12.2010 και ώρα 12:30 ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.

Επιτέλους! Σύντομα θα εκδοθεί η διαταγή μονιμοποιήσεως των ΕΜΘ.

Απο αξιόπιστη πηγή , ενημερωθήκαμε ότι σύντομα και στο Στρατό (στο Πολεμικό Ναυτικό ήδη έγινε) θα μονιμοποιηθούν οι ΕΜΘ.
Η διαταγή είναι έτοιμη για να εκδοθεί.
Μια διαταγή σύμφωνα με την οποία δεν θα υπάρξει βαθμολογική και μισθολογική προαγωγή για τους ενδιαφερόμενους.

Η Α.Κί.Σ εύχεται σε όλους τους μονιμοποιηθέντες "με το καλό να έρθουν οι επόμενες βαθμολογικές και μισθολογικές προαγωγές"

Η Γαλλία στο πλευρό της Ελλάδας για το θέμα της ΠΓΔΜ

Στο πλευρό της Ελλάδας στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ τάσσεται η Γαλλία, σύμφωνα με τηλεγράφημα της αμερικανικής πρεσβείας στο Παρίσι που περιγράφει τη συνάντηση του βοηθού του αντιπροέδρου των ΗΠΑ για θέματα εθνικής ασφαλείας, Τζόζεφ Γουντ, με συμβούλους της γαλλικής κυβέρνησης στις 16 Ιανουαρίου 2008.
Οπως αναφέρει, ο σύμβουλος επί στρατηγικών θεμάτων του Γάλλου υπουργού Εξωτερικών Μπερνάρ Κουσνέρ.....

Δεν πάει στο Καζακστάν λόγω κόπωσης ο Χριστόφιας

Σε κόπωση αποδίδουν οι γιατροί την αδιαθεσία που αισθάνθηκε ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος επέστρεψε από τη Λιβύη και ματαίωσε τη μετάβασή του στο Καζακστάν για τη σύνοδο του ΟΑΣΕ.

Με ανάπτυξη των πυρηνικών της όπλων απειλεί η Ρωσία

Στην προειδοποίηση ότι η Ρωσία θα αναγκαστεί να αναπτύξει τα πυρηνικά της αν οι ΗΠΑ δεν επικυρώσουν τη νέα συνθήκη START, την οποία οι δύο χώρες υπέγραψαν και προβλέπει τη μείωση των πυρηνικών οπλοστασίων των δύο κρατών, προέβη ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλάντιμιρ Πούτιν σε συνέντευξή του στο CNN και στον Λάρι Κινγκ που θα μεταδοθεί σήμερα.

"Δεν είναι επιλογή μας. Δεν θέλουμε να συμβεί κάτι τέτοιο.....

Τα πετρέλαια του Αιγαίου μύθοι, πραγματικότητα και παγίδες

Μου προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση η έντονη ανακίνηση θεμάτων  που σχετίζονται με την ύπαρξη ή μη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων σε περιοχές της Ελληνικής Υφαλοκρηπίδας.
Όπως θα δούμε και παρακάτω χωρίς να υπάρχουν επαρκή επιστημονικά στοιχεία  οι Έλληνες κοντεύουμε να πειστούμε ότι κολυμπάμε  στο πετρέλαιο και ότι αν δεχθούμε την συνεκμετάλλευση αυτών με την Τουρκία δηλαδή αν απεμπολήσουμε κυριαρχικά δικαιώματα σχεδόν έχουμε λύση το οικονομικό μας πρόβλημα και μας μένουν  κάποια ψιλά για να  ζήσουμε άνετα.

Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Η Χαρά Νικοπούλου τους ξεμπρόστιασε!

Όπως ανακοίνωσε η συντακτική ομάδα του περιοδικού Άρδην και της Εφημερίδας Ρήξη, χθες, 29 Νοεμβρίου, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στην Παλαιά Βουλή η μεγάλη εκδήλωση του περιοδικού «Άρδην» και της εφημερίδας «Ρήξη» με θέμα την ελληνική Θράκη και τον Νεοθωμανισμό. Η κεντρική αίθουσα της Παλαιάς Βουλής, αλλά και η είσοδος και ο διάδρομος, ήταν ασφυκτικά γεμάτη, περισσότεροι από 600 άτομα στην πρώτη, ίσως, μεγάλη εκδήλωση που γίνεται στην Αθήνα για την Θράκη και τον νεοθωμανισμό.

Καταργείται από τις 17 Δεκεμβρίου η βίζα για τους Αλβανούς που επισκέπτονται την Ελλάδα

Καταργείται από τις 17 Δεκεμβρίου η βίζα για τους αλβανούς πολίτες που επισκέπτονται την Ελλάδα, οι οποίοι θα μπορούν να ταξιδεύουν στη χώρα μας με βιομετρικό διαβατήριο. Αυτό προβλέπει απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σχετικά με την παραχώρηση ελευθερίας μετακίνησης αλβανών πολιτών σε χώρες που ισχύει η συνθήκη Σέγκεν.Η κατάργηση της βίζας δημιουργεί νέα δεδομένα για τους χιλιάδες αλβανούς πολίτες και οικονομικούς μετανάστες, καθώς απλουστεύονται οι διαδικασίες εισόδου στην Ελλάδα.
 
 

Μεταστάθμευση 2ου ΤΕΕΠ στο Στεφανοβίκειο

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του strategyreport.gr, με απόφαση του ΑΣΣ το 2ο Τάγμα Επιθετικών Ελικοπτέρων αναμένεται να μετασταθμεύσει εντός του 2011 στο Στεφανοβίκειο, όπου θα συγκεντρωθεί το σύνολο των επιθετικών ελικοπτέρων Αpache της Αεροπορίας Στρατού,
 

"Ποιοι στο διάβολο νομίζετε ότι είστε;" Άστραψε και βρόντηξε ο Άγγλος ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Naigel Farage.

Ό άγγλος ευρωβουλευτής, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση από τα έδρανα της Ευρωβουλής, στο Στρασβούργο, κατά Μπαρόζο, κατά Βαν Ρομπούι, και από τη μήνη του δεν γλύτωσε κανείς: “Ποιοι στο διάβολο νομίζετε ότι είστε; Δεν είστε θεοί κύριοι να παίζετε με τις τύχες εκατομμυρίων ανθρώπων. Το μόνο που σας νοιάζει είναι το ευρώ και αδιαφορείτε για την ανεργία και τη φτώχεια που τσακίζουν την Ευρώπη.”
Ο Farage αναφέρθηκε στην Ελλάδα και στην Ιρλανδία, ενώ φωνάζοντας είπε ότι σειρά έχει η Πορτογαλία και η Ισπανία.: ”και τότε η κατάσταση θα είναι μη αναστρέψιμη.”
Δείτε το βίντεο με τους κεραυνούς του Άγγλου ευρωβουλευτή, αξίζει

Ακόμη μαζεύει την μπάλα απο τα δίχτυα του ο Κασίγιας. Μπάρτσα - Ρεάλ 5-0

Η Μπάρτσα ισοπέδωσε την Ρεάλ στο ντέρμπι της Ισπανίας. Πέντε φορές ο Κασίγιας μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα του και η ιστορία στο Καμπ Νου, έγραψε: Μπαρτσελόνα – Ρεάλ = 5-0   Δεν είναι απλά ένας ποδοσφαιρικός αγώνας. Δεν είναι απλά ένα ντέρμπι ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες της Ισπανίας (ίσως και της Ευρώπης). Δεν είναι απλά η σύγκρουση του Μουρίνιο με τον Πέπε, ή του Μέσι με τον Ρονάλντο. Είναι η σύγκρουση δύο κόσμων. Μια σύγκρουση που οι ρίζες της χάνονται στα βάθη των χρόνων. Η μάχη των Καταλανών με τους Μαδριλένους. Η μάχη της άρχουσας τάξης με τους “επαναστάτες” (τουλάχιστον για 50 χρόνια αυτό ήταν)...

Χθές στο μεγαλύτερο ντέρμπι του Πλανήτη, η Μπάρτσα έπαιξε μπάλα από άλλο Πλανήτη. Διέσυρε την Ρεάλ, υποχρέωσε τον Μουρίνιο στη μεγαλύτερη ήττα της καριέρας του και γλέντησε με τον καλύτερο τρόπο τη συμπλήρωση 111 χρόνων ιστορίας.
Δείτε το βίντεο με όλα τα γκολ .

WikiLeaks: ΗΠΑ - "Ναι, η Τουρκία ετοιμαζόταν για επίθεση στην Ελλάδα και μπορεί να το επαναλάβει"!

Με εμπιστευτικό τηλεγράφημά της προς διάφορους αποδέκτες στις 27 Ιανουαρίου 2010 η αμερικανική πρεσβεία στην Άγκυρα επιβεβαιώνει τα σχέδια των κεμαλικών να προκαλέσουν προβοκάτσια στα σύνορα με την Ελλάδα και να επιτεθούν με σκοπό την κατοχή του Βορείου Έβρου, αποκαλύπτεται σε ένα από τα έγγραφα του WikiLeaks που ήρθε πριν λίγο στην δημοσιότητα.

Επίσκεψη Α/ΓΕΣ στην 1η Στρατιά και στην Περιοχή Ευθύνης του Α’ Σώματος Στρατού

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, ο Α/ΓΕΣ Αντιστράτηγος κ. Φραγκούλης Φράγκος, θα επισκεφθεί την 30 Νοεμβρίου 2010 την 1η Στρατιά καθώς και Σχηματισμούς και Μονάδες στην Περιοχή Ευθύνης του Α’ Σώματος Στρατού.
 

Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

Geniki: Πώς οι Γάλλοι εξαφάνισαν τη μειοψηφία!

Επτά χρόνια μετά την πώληση του 24% της Γενικής Τράπεζας από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού στην Societe Generale, ο γαλλικός τραπεζικός όμιλος αξιοποιεί κατά τον καλύτερο τρόπο την ελληνική οικονομική τραγωδία για να ολοκληρώσει τη διαδικασία… εξαφάνισης της μειοψηφίας των μετόχων και να αποσύρει την ιστορική «τράπεζα των στρατηγών» από το ΧΑ.

Ο Κ.Χαρδαβέλλας αποκαλύπτει στον Ν.Χατζηνικολάου

Δείτε στο βίντεο τις νέες αποκαλύψεις του Κώστα Χαρδαβέλλα για το πετρέλαιο, που έγιναν στον Νίκο Χατζηνικολάου και τις ειδήσεις του ΑΛΤΕΡ, την ίδια ημέρα που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου επιβεβαίωνε στη Βουλή τις πληροφορίες του newsbomb.gr.


Τι σημαίνει για την Ελλάδα το σχέδιο διάσωσης της Ιρλανδίας

Η εξασφαλιση μεγαλυτερης διαρκειας αποπληρωμης του δανειου απο την Ιρλανδια, ανοιγει το δρομο για αντιστοιχη διευκολυνση και στην Ελλαδα


Οι απόφοιτοι της ΣΜΥ έχουν συνήθως εξαιρετικές επιδόσεις στη ΣΣΕ

Ένας αριθμός υπαξιωματικών αποφοίτων της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών εισάγεται κάθε έτος με κατατακτήριες εξετάσεις στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Τα στελέχη αυτά έχουν ήδη διαμορφώσει στρατιωτική συνείδηση και αφού αρκετοί έχουν ήδη υπηρετήσει σε μονάδες γνωρίζουν με ρεαλισμό τη στρατιωτική ζωή.

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Το Ορφανοτροφείο Πριγκήπου «επιστρέφει» στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

 Τον τίτλο ιδιοκτησίας του κτιρίου του παλιού Ορφανοτροφείου Πριγκήπου θα παραλάβει αύριο, Δευτέρα, το Οικουμενικό Πατριαρχείο, από τη διεύθυνση κτηματολογίου του νησιού της Πριγκήπου στην Κωνσταντινούπολη.

    Με τον τρόπο αυτό θα κλείσει τον κύκλο της μια ιστορία που ξεκίνησε το 1897 με την κατασκευή του κτιρίου, τη μετατροπή του σε ορφανοτροφείο, το κλείσιμο του τελευταίου από τις τουρκικές αρχές το 1964 και την αμφισβήτηση, αρχικά, και αφαίρεση στη συνέχεια, του τίτλου ιδιοκτησίας του Πατριαρχείου, την περίοδο 1999-2005.
   

Πως και γιατί "κόπηκε" η προμήθεια 450 ρωσικών τεθωρακισμένων

Η ανακοίνωση της ΓΔΑΕΕ ,για διάλυση της επιτροπής διαπραγμάτευσης για την αγορά των ρωσικών BMP χωρίς τη κατάθεση πρακτικού –σημαντική λεπτομέρεια- ήταν απλά η ταφόπλακα σ΄ ένα πρόγραμμα που είχε ουσιαστικά τελειώσει με τη κυβερνητική αλλαγή πέρυσι τον Οκτώβριο. Η κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου ποτέ δεν αισθάνθηκε άνετα με τη «ρωσική προμήθεια» σε αντίθεση με τη «γαλλική των φρεγατών»,για την οποία επικαλείται τη συνέχεια του κράτους. Όμως αυτοί που φταίνε πρώτα απ΄ όλους είναι οι ίδιοι οι Ρώσοι οι οποίοι λειτούργησαν άλλες φορές αλλαζονικά κι άλλες ράθυμα,χάνοντας περίπου 1,7 δις ευρώ.

Keith Wade: "Σε πέντε χρόνια η Ελλάδα θα είναι εκτός ευρώ"

Ο επικεφαλής οικονομολόγος της Scroders στο «K». «Μη φοβάστε τη διάλυση της νομισματικής ένωσης!»