Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Πράκτορες για θέματα ενέργειας και οικονομίας εκπαιδεύει η ΜΙΤ.

Η ΜΙΤ έχει απευθείας επικοινωνία με 60 στρατηγικούς φορείς και εκπαιδεύει πράκτορες στους τομείς της ενέργειας και της οικονομίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας SABAH, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσής της
Η υπηρεσία αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα σ΄ αυτούς τους τομείς.

Στο νέο μοντέλο που εφαρμόζεται, η Υπηρεσία ξεκίνησε συνεργασία με σημαντικούς οικονομικούς Φορείς της Τουρκίας. Στο πλαίσιο αυτό, εξασφαλίζει συμμετοχές σε συνεδριάσεις των εν λόγω Φορέων, που ασχολούνται με ενεργειακά θέματα, εξορύξεις μεταλλευμάτων, τραπεζικές εργασίες, αγορές κεφαλαίου και εξωτερικό εμπόριο, και αφορούν ξένες χώρες. Όλη η αλληλογραφία μεταξύ των Φορέων αποστέλλεται απευθείας στη ΜΙΤ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι πράκτορες, τους οποίους εκπαιδεύει η ΜΙΤ στους προαναφερόμενους τομείς, αξιολογούν άμεσα κάθε πληροφορία. Όσοι ανώτατοι αξιωματούχοι αναλαμβάνουν καθήκοντα, που σχετίζονται με το εξωτερικό, εκπαιδεύονται στην αντικατασκοπία. Επίσης, η Υπηρεσία, ενεργοποιώντας τα γραφεία τα οποία έχει δημιουργήσει για θέματα ενέργειας και οικονομίας, παρέχει στρατηγική υποστήριξη στους Φορείς. Επιπλέον, προσπαθεί να εξασφαλίσει διευκολύνσεις για δραστηριότητες, που αναλαμβάνουν δημόσιοι Φορείς. Ωστόσο, προσδίδει ιδιαίτερη σημασία σε θέματα ενεργειακής ασφάλειας και ενεργειακής συνεργασίας με γειτονικές χώρες και εξετάζει όλες τις εξελίξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου