Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

Τα "ψυχοσωματικά όρια" που τίμησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας μίλησε με λόγια σχεδόν συγκινητικά για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Χρησιμοποίησε πολλές φορές το ρήμα τιμώ στο πρώτο πληθυντικό, επισημαίνοντας ότι πρέπει να τιμούμε τους ανθρώπους που κάνουν μία δουλειά που πολλές φορές ξεπερνά κάθε ψυχοσωματικό όριο.

Όχι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν υπερέβαλε μόνο και μόνο για να κλείσει τις πληγές που άνοιξαν στο ηθικό των στελεχών των ΕΔ οι ατυχείς και επαναλαμβανόμενες δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου περί μη παραγωγικών.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε έναν πιλότο μαχητικού αεροσκάφους να εκπαιδεύεται πως να διαχειρίζεται την αναπνοή του,τις κινήσεις του,το σώμα του την στιγμή που δέχεται 9 g,κάτι που είναι η καθημερινότητά του στις πτήσεις με μαχητικό. Επιλέξαμε αυτή τη διαδικασία της εκπαίδευσης γιατί σ΄ αυτές μπορείτε να δείτε την έκφραση ενός ανθρώπου που πραγματικά ξεπερνά κάθε ψυχοσωματικό όριο,με το αίμα να ανεβοκατεβαίνει από το κεφάλι στα πόδια και πίσω ανάλογα με τους ελιγμούς και τα g που δέχεται ο οργανσιμός. Ο καθημερινότητα ενός "μη παραγωγικού" χειριστή.

Δείτε το βίντεο:http://www.onalert.gr/

1 σχόλιο:

  1. Έχουμε καταλάβει πλέον το σύστημα ΜΑΣΤΙΓΙΟ και ΚΑΡΟΤΟ που εξυπηρετούν οι δηλώσεις του κ. Προέδρου. Δεν πείθουν κανέναν πλέον. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. Όχι μόνο λόγια αλλά με έργα να δείξουν τη συμπαραστασή τους. Άν δεν μπορούν μας αφήσουν ήσυχους και να πάνε....στο καλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή