Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2010

Μίκης Θεοδωράκης: "Πάρτε δάνεια και όπλα από Ρωσία και από Κίνα όχι από ΔΝΤ, ΗΠΑ & Γερμανία"

Aντίσταση κατά του Μνημονίου και του ΔΝΤ κήρυξε ο Μίκης Θεοδωράκης κατά την παρουσίαση του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών με την ονομασία «Σπίθα» όπου απηύθυνε κάλεσμα για ανυπακοή στα όσα ζητάει η τρόϊκα και εφαρμόζει σε βάρος των πολιτών η Κυβέρνηση.

 
Η επίθεση κατά της κυβέρνησης και των μέτρων που εφαρμόζει βάσει του Μνημονίου συνεχίστηκε με τον Μίκη να υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση δεν έχει την ηθική νομιμοποίηση να εφαρμόζει τέτοια σκληρά μέτρα» και να την κατηγορεί ότι έχει εκχωρήσει τα κυριαρχικά εθνικά μας δικαιώματα στους δανειστές, λησμονώντας τους αγώνες του ελληνικού λαού για ανεξαρτησία.

Γι’ αυτό κατά τον Μίκη και οι αντιδράσεις των Ελλήνων απέναντι στα μέτρα που προωθεί η Τρόικα θα πρέπει να έχουν τα χαρακτηριστικά απελευθερωτικού αγώνα.
Χαρακτήρισε την Ελλάδα ως τον καλύτερο «πελάτη» των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Γερμανίας, από τις οποίες αγοράζει τα οπλικά συστήματα, και κάλεσε την κυβέρνηση να σταματήσει να αγοράζει όπλα από αυτές και να στραφεί σε άλλες χώρες όπως τη Ρωσία και την Κίνα, όχι μόνο για την προμήθεια οπλικών συστημάτων αλλά και για τη σύναψη νέων δανείων με ευνοϊκότερους όρους, αλλά και αναπτυξιακών συνεργασιών.

«Βάζω εγώ σήμερα μια σπίθα και περιμένω να ακολουθήσουν κι άλλες. Μέχρι η σπίθα να φουντώσει και να γίνει η καθαρτήρια φωτιά που θα μας σώσει» συνέχισε στο ίδιο μήκος κύματος ο Μίκης.

"Η κυβέρνηση ανέλαβε να οδηγήσει τη χώρα στην ανάπτυξη και αντί γι’ αυτό την οδήγησε στην κηδεμονία των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι υπουργοί είναι άπειροι χωρίς κανένα συντονισμό. Για την σημερινή κυβέρνηση τα συμφέροντα των ΗΠΑ είναι πάνω από τα συμφέροντα του ελληνικού λαού".

Από τα πυρά του Μίκη δεν γλύτωσε ούτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τον οποίο κατηγόρησε για «παθητική στάση», απέναντι στα όσα διαδραματίζονται στη χώρα.

ΠΗΓΗ  defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου