Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Συνταγματάρχης Στυλ.Καλμπουρτζής: "Ού καταισχυνώ όπλα τά ιερά"

Τιμή και δόξα αποδίδει σήμερα η ελληνική Πολιτεία με 37 χρόνια καθυστέρηση σε έναν από τους ήρωες του πολέμου του 1974 στην Κύπρο, τον Συνταγματάρχη Πυροβολικού (αντιστράτηγο πλέον, μετά θάνατον) Στυλιανό Καλμπουρτζή.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτη, θα μετάσχουν σήμερα στο Μεγάλο Πεύκο στη
τελετή αποκαλυπτηρίων προτομής Αντιστράτηγου Καλμπουρτζή Στυλιανού, που σκοτώθηκε στην Κύπρο το 1974, για την ακρίβεια εκτελέστηκε, αφού για πολλά χρόνια θεωρείτο αγνοούμενος.Αναβρασμός στα ΜΑΤ

Λύση δεν φαίνεται να υπάρχει στην κρίση της Κερατέας. Παρά το σχετικό κλίμα αισιοδοξίας που πήγε να δημιουργήσει η κυβέρνηση μετά το άνοιγμα της Λαυρίου, οι κάτοικοι δεν κάνουν βήμα πίσω ενώ υπάρχει έντονη πλέον δυσαρέσκεια και στην ΕΛΑΣ. Μάλιστα, αστυνομικοί των ΜΑΤ εμφανίζονται να θέλουν να υποβάλλουν μηνύσεις.
 

Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ο πόλεμος ΗΠΑ και Γερμανίας στο ΓΕΣ για τα άρματα μάχης

Mία σύγκρουση η οποία θα καθορίσει το μέλλον της σύνθεσης των ελληνικών τεθωρακισμένων μονάδων βρίσκεται σε εξέλιξη στο παρασκήνιο του Γενικού Επιτελείου Στρατού, μετά την απόφαση του Αρχηγού Φραγκούλη Φράγκου να σταλεί LoR στις ΗΠΑ για τα 400 άρματα μάχης Μ1Α1 Abrams (σχετικό άρθρο και σύγκριση με τα τουρκικά LEO2A4 στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί).
Πρόκειται για μία κίνηση που απειλεί όχι απλώς την μονοκρατορία των γερμανικών οίκων σε ότι αφορά το αρματικό δυναμικό του Ελληνικού Στρατού, αλλά αν υλοποιηθεί αλλάζει τελείως τους συσχετισμούς σε ένα άλλο μεγάλο πρόγραμμα του ΓΕΣ, αυτό των πυρομαχικών των αρμάτων μάχης των 120 χλστ. όπου πλέον η αμερικανική ΑΤΚ θα εμφανιστεί αν όχι ως φαβορί, εν τούτοις ως «ίσος προς ίσον» έναντι της γερμανικής Rheinmetall, η οποία σήμερα ελέγχει το πρόγραμμα λόγω μοναδικής πιστοποίησης του πυρομαχικού της DM63 στο πυροβόλο των 120 χλστ. των LEO2HEL.

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Τρόμος των Αμερικανών από το ... ΕΣΥ - Έφυγε τρέχοντας η USAF!

Mπορεί οι Αμερικανοί να διαθέτουν την μεγαλύτερη και πιο ισχυρή πολεμική μηχανή που γνώρισε ποτέ ο κόσμος, αλλά τις τελευταίες ημέρες γνώρισαν κάτι που πραγματικά τους τρόμαξε: Τον κόσμο του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ). Τον οποίο όταν το αντίκρυσαν ετράπησαν σε "άτακτο φυγή" και αυτός ο τρόμος τους φαίνεται ότι αναθεωρεί και τα σχέδιά τους για ανάπτυξη επιπλέον αεροπορικών δυνάμεων στην Πελοπόννησο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν απόλυτα ασφαλείς πηγές του defencenet.gr, κλιμάκιο της USAF, επισκέφθηκε προ ημερών τις βάσεις του Αράξου και της Ανδραβίδας εν όψει την ανάπτυξης στις βάσεις αυτές μαχητικών κρούσης F-15E από το Λάκεντ της Βρετανίας και ηλεκτρονικού πολέμου-καταστολής αεράμυνας F-16CJ από το Σπαντάλεμ της Γερμανίας.

ΗΜΕΡΑ …ΑΠΟΚΟΙΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

Του Στέλιου Καστραντά  , Αντγου ε.α

Παραβρέθηκα τελικά παρά τις επιφυλάξεις μου στη λεγόμενη ημέρα τιμής των αποστράτων που οργάνωσε το ΓΕΣ. Τελικά οι επιφυλάξεις μου επιβεβαιώθηκαν καθόσον όπως απεδείχθη η συγκεκριμένη ημέρα ήταν ημέρα υποτίμησης και αποκοίμισης των αποστράτων. Εάν το τελευταίο ήταν και ένας από τους στόχους του ΓΕΣ τότε συγχαρητήρια καθόσον επέτυχε απόλυτα της αποστολής του. Και όταν λέω αποκοίμισης  το εννοώ μεταφορικά και ουσιαστικά. Και εξηγούμαι. Η αριθμητική συμμετοχή στην εκδήλωση ήταν ικανοποιητική,  η ηλικιακή όμως απογοητευτική. Το  80% και βάλε  των συμμετεχόντων ήταν πάνω από 75 ετών. Οπότε, μετά την πρώτη ώρα των επιτηδευμένων παρουσιάσεων οι περισσότεροι των παρευρεθέντων  εκοιμόντουσαν.

Ενημερωτική επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να τον ενημερώσει για θέματα της αρμοδιότητάς του, έκανε τις εξής δηλώσεις:
 
«Ενημέρωσα τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κατάσταση στη Λιβύη και για το επίπεδο συμμετοχής των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι προφανές ότι η διπλωματική και πολιτική θέση της χώρας μας αναδεικνύεται και ενισχύεται.   
Επίσης, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε με τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την γενικότερη κατάσταση της χώρας, γιατί -όπως είπα και χθες- πόλεμο δεν έχουμε μόνο στη Λιβύη. Έχουμε έναν πόλεμο εδώ για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας, για την ανασυγκρότηση του κράτους, για να ξαναποκτήσει η χώρα ελπίδα, αισιοδοξία και προοπτική. Πρέπει να ξεπεράσουμε την γενικευμένη αμφισβήτηση και πρέπει να ξαναβρούμε έναν στόχο. Αυτή είναι η προτεραιότητα της Κυβέρνησής μας, αυτή είναι η προτεραιότητα της χώρας μας. Πρόκειται για μια εθνική υπόθεση. Αυτή η ευθύνη δεν βαραίνει μόνον εμάς που αυτή την στιγμή βρισκόμαστε στην Κυβέρνηση. Βαραίνει τους πάντες, όχι μόνο το πολιτικό σύστημα, αλλά και την Κοινωνία των Πολιτών και την Δικαιοσύνη και την Διοίκηση και τους παραγωγικούς φορείς, όλους τους πολίτες. Γιατί μόνον όλοι μαζί, υπηρετώντας αυτό το σχέδιο της εθνικής ανασυγκρότησης και της εθνικής ελπίδας, μπορούμε να αποδώσουμε στην Ελλάδα τη θέση που της ανήκει μέσα στον κόσμο και μέσα στην Ευρώπη».
 

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Δεν παραιτούμαστε από τα δικαιώματα του Καστελλόριζου, διαμηνύει ο Δ. Δρούτσας

Ισχυρό μήνυμα τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό απέστειλε ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας από το Καστελόριζο, όπου συμμετείχε σε εκδήλωση δεντροφύτευσης, που οργάνωσαν ο Δήμος Μεγίστης και δύο μεγάλες ομογενειακές οργανώσεις.
 
Το μήνυμά μας προς όλους, εκτός, αλλά και εντός των συνόρων μας, είναι ξεκάθαρο: το Καστελόριζο είναι ελληνική γη, όπως η Αθήνα, η Θράκη, η Μακεδονία, η Μάνη, η Κρήτη και όποιος υπονοήσει κάτι άλλο, δεν έχει καμία τύχη, δήλωσε, και, απευθυνόμενος στους κατοίκους του ακριτικού νησιού, πρόσθεσε:

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

400 άρματα μάχης ,Abrams για τον ελληνικό στρατό από τις ΗΠΑ.

Υπέρ της απόκτησης 400 αρμάτων μάχης M1A1 Abrams, τα οποία παραχωρούν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα τάσσεται το ΓΕΣ.
Τα άρματα μάχης παραχωρούνται δωρεάν από τις ΗΠΑ . Μετά από πολύμηνες επαφές μεταξύ των ελληνικών και αμερικανικών στρατιωτικών αρχών (με δεδηλωμένη την επιθυμία των τελευταίων για την χορήγηση των αρμάτων), το Γενικό Επιτελείο Στρατού απέστειλε Επιστολή ενδιαφέροντος (LoR: Letter of Request) για να διασφαλιστεί η δωρεάν παραχώρηση των συστημάτων ως πλεονάζον πολεμικό υλικό (EDA: Excess Defence Articles). Το αίτημα που απεστάλη, περιλαμβάνει τις ακόλουθες κατηγορίες κύριου πολεμικού υλικού:

Δεν σταματούν να προκαλούν οι Τούρκοι-θέλουν βραχονησίδα δίπλα στη Σαμοθράκη-γιατί άραγε;

Το όνομα της βραχονησίδας δεν είναι τυχαίο. Επίσημα ονομάζεται Ζουράφα, όμως για τους ντόπιους είναι η Λαδοξέρα, λόγω μιας ουσίας που ...μυρίζει πετρέλαιο.
 
Επίσης δεν είναι τυχαία και η θέση της. Έξι μίλια βορειοδυτικά της Σαμοθράκης. Καθορίζει τα όρια μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας και κυρίως την ΑΟΖ!

Ημέρα Τιμής των Αποστράτων. Μια άλλη άποψη.

Του Στέλιου Καστραντά  , Αντγου ε.α
  
Αγαπητοί φίλοι,
Μέσω  μηνυμάτων από το διαδίκτυο αλλά και μέσω της εφημερίδας της  Ένωσης Αποστράτων (ΕΑΑΣ) με καλούν να παρευρεθώ την Τετάρτη  30 Μαρτίου το πρωί στο Πολεμικό Μουσείο για να με τιμήσει το ΓΕΣ, μέσω του Αρχηγού του, ως Απόστρατο. Είναι λέει η Ημέρα Τιμής των Αποστράτων και θέλουν να με τιμήσουν αλλά όπως επισημαίνουν και εγώ να τιμήσω αυτούς που με τιμούν.

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΩΝ

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
            την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011 και ώρα 12:00 στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, θα πραγματοποιηθεί με πρωτοβουλία του ΓΕΣ η εκδήλωση Ημέρας Τιμής των Αποστράτων.
            Σας παρακαλώ για την ευρεία κοινοποίηση του παρόντος και για την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση.Ευάγγελος Δανιάς

Υπτγος ε.α.