ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ 01/02/2011 - 10/05/2011

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣΗ ΚΙΝΗΣΗΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ 01 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΜΕΧΡΙ 10 ΜΑΪΟΥ 2011
Η  Α.Κί.Σ , συνεχίζοντας τη δέσμευση που ανέλαβε έναντι των μελών της , αλλά και έναντι όλων των Συναδέλφων του Στρατού Ξηράς για συνεχή ενημέρωση επί των δράσεων και πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει , ανακοινώνει σήμερα το δεύτερο τριμηνιαίο ενημερωτικό δελτίο της.
1.       01 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011
Η  Α.Κί.Σ ενόψει των εκλογών της 26ης Φεβ. 2011 για την ανάδειξη νέου ΔΣ στην ΕΑΑΣ, με επιστολή της προς όλους τους Υποψηφίους για την Προεδρία της, ανέλαβε την πρωτοβουλία μιας από κοινού συνάντησής τους με σκοπό  να ενημερώσουν  τους συναδέλφους για τα προγράμματά τους, να ακούσουν τις προτάσεις  τους , να απαντήσουν στις ερωτήσεις τους και τελικά να δεσμευθούν για τους τρόπους ενέργειάς τους στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του χώρου μας.
Για το σκοπό αυτό , και προκειμένου να ελαφρύνουμε τους συναδέλφους υποψηφίους από το «βάρος» μιας τέτοιας διοργάνωσης , εξασφαλίσαμε ημερομηνία και χώρο διεξαγωγής και προτείναμε λύσεις για το ζήτημα του συντονιστή.  

2.       06 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011
Η  Α.Κί.Σ αντιδρώντας άμεσα στη φημολογούμενη μετατροπή της ΕΑΑΣ από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ , εξέδωσε ανακοίνωση,  στην οποία εκφράζοντας τις απόψεις της διατυπώνει την πάγια αντίθεσή της στη μετατροπή αυτή.
 Η ανακοίνωση έχει αναρτηθεί και στο ιστολόγιο (blog) και στην ιστοσελίδα μας (site).

3.       09 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011
Δημιουργήθηκε η νέα ιστοσελίδα της Α.Κί.Σ με ηλεκτρονική διεύθυνση www.akis2010.net , από συναδέλφους και μέλη μας , στην οποία δημοσιεύονται θέματα κυρίως στρατιωτικού ενδιαφέροντος αλλά και θέματα που ενδιαφέρουν όλους τους Έλληνες. Επίσης στη νέα ιστοσελίδα μας , παρέχεται η δυνατότητα σε ικανούς στη μάχη της «γραφίδας» συναδέλφους να αρθρογραφούν , συμβάλλοντας στην ενημέρωση και την συνέγερση των συναδέλφων.
4.       16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011
Πραγματοποιήθηκε στη Βουλή , κατόπιν επιστολής που στείλαμε  στις 14 Φεβρουαρίου 2011 συνάντηση με τον Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας της ΝΔ  κο Τζήμα.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης έγινε εκτενής συζήτηση επί των θεμάτων που μας αφορούν και  του παραδόθηκε αναλυτικό και εμπεριστατωμένο υπόμνημα προτάσεων.
Δεσμεύτηκε για την υιοθέτηση  και ενσωμάτωση των προτάσεων του υπομνήματός μας στο υπό επεξεργασία πρόγραμμα του κόμματός του για την Εθνική Άμυνα και τα στελέχη της , πράγμα που διαπιστώσαμε στην πρόσφατη ομιλία του Προέδρου του κόμματος της ΝΔ κου  Αντώνη Σαμαρά που έγινε στις 5 Μαΐου 2011 προς τα εν αποστρατεία στελέχη των ΕΔ.

5.       17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011
Λήφθηκε η επίσημη απάντηση από το ΜΤΣ στις ερωτήσεις που είχαν τεθεί εγγράφως στον Πρόεδρό του στις 11 Ιανουαρίου 2011. Τίποτα δεν προστέθηκε στα όσα ήδη είχαν συζητηθεί στην κατ΄ ιδίαν συνάντηση που είχαμε προ μηνός περίπου.
Από τα έγγραφα που ζητήθηκαν μας δόθηκαν μόνο οι ισολογισμοί και απολογισμοί της τελευταίας 10ετίας, από τη μελέτη των οποίων εξήχθησαν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα.
Τα «φλέγοντα» πρακτικά των ΔΣ του ΜΤΣ που ζητήσαμε τελικά δεν μας δόθηκαν, λόγω έλλειψης προσωπικού και μεγάλου όγκου εργασίας!!!
Την επίσημη απάντηση μπορείτε να τη διαβάσετε τόσο στο ιστολόγιο ( blog) όσο και στην ιστοσελίδα  (site) της Κίνησης.

6.       17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011
Ανακοινώθηκε η ματαίωση της κοινής συνάντησης των υποψηφίων για την Προεδρία της   ΕΑΑΣ . Η συνάντηση ματαιώθηκε ΟΧΙ από υπαιτιότητα της Α.Κί.Σ, αλλά εξαιτίας της μη συμμετοχής ορισμένων  εκ των υποψηφίων .
Ελπίζουμε ότι αυτή μας η ιδέα θα καρποφορήσει στο μέλλον.
Η ανακοίνωση έχει αναρτηθεί στο ιστολόγιο (blog) και στην ιστοσελίδα μας (site).
7.       26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2011
Τα μέλη μας συμμετείχαν στις εκλογές για τη ανάδειξη του νέου ΔΣ της ΕΑΑΣ . Ιδιαίτερη προσπάθεια καταβλήθηκε ώστε οι νεότεροι συνάδελφοι - που αποτελούν και την πλειονότητα των μελών μας -  οι οποίοι συστηματικά απέχουν από τέτοιου είδους εκλογικές αναμετρήσεις, να συμμετάσχουν και ψηφίζοντας να καταθέσουν την άποψή τους.
8.       12  ΜΑΡΤΙΟΥ 2011
Η Α.Κί.Σ έστειλε επιστολές προς τα κόμματα του ΠΑ.ΣΟ.Κ ,της Δημοκρατικής Αριστεράς, του Κ.Κ.Ε, της Δημοκρατικής Συμμαχίας, του ΛΑ.Ο.Σ και του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκοντας την κατ’ ιδίαν συνάντηση με τους αντίστοιχους αρμόδιους κάθε κόμματος για τα ζητήματα Εθνικής Άμυνας και των Στελεχών του Στρατού Ξηράς ε.ε και ε.α. προκειμένου να τους αναπτύξει τις θέσεις της και να τους επιδώσει υπόμνημα προτάσεων για τα ζητήματα που μας απασχολούν.
Επισημαίνεται ότι το υπόμνημα που κατατίθεται στο κάθε κόμμα  είναι πάντοτε επικαιροποιημένο.9.        15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

Πραγματοποιήθηκε η ζητηθείσα συνάντηση με τον αρμόδιο εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ για τα ζητήματα Εθνικής Άμυνας, κο Ήσυχο Κων/νο. Στη συνάντηση συμμετείχε ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ  που ασχολείται με θέματα Στρατιωτικού ενδιαφέροντος με επικεφαλής τον βουλευτή κο Τριγάζη. Η Α.Κί.Σ παρουσίασε  εκτενώς τα προβλήματα του χώρου μας, κατέθεσε τις απόψεις της και τελικά επέδωσε υπόμνημα με τις προτάσεις της.
Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισαν με θετικό τρόπο τα πάγια και διαρκή αιτήματα μας και υποσχέθηκαν ότι τμήματα από το υπόμνημά μας θα αποτελέσουν αντικείμενα κοινοβουλευτικού ελέγχου.

10.     15 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

Η Α.Κί.Σ αποδεικνύοντας για μια ακόμη φορά ότι δεν βάζει διαχωριστικές γραμμές και δεν αρνείται τις κοινές δράσεις , συμμετείχε σε κοινή σύσκεψη που διοργάνωσε η ΑΝΕΑΕΔ στην Καλλιθέα μαζί με άλλους 17 φορείς, προκειμένου να εκπονηθεί και να αποσταλεί μία κοινή επιστολή στον κο ΥΕΘΑ,  επιδιώκοντας μια κατ’ ιδίαν συνάντηση μαζί του.
Το περιεχόμενο της επιστολής αφορούσε την από κοινού άρνηση των φορέων που την υπογράφουν,  να δεχτούν την ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ στο υπάρχον καθεστώς των Μετοχικών Ταμείων των ΕΔ χωρίς την δική μας συμμετοχή.
Η ευαγγελιζόμενη και υπόγεια προωθούμενη μετατροπή των ταμείων μας σε επικουρικά καθώς  και η υπαγωγή τους στο Υπουργείο Εργασίας αποτελεί αντικείμενο προς συζήτηση και περαιτέρω  εξέταση.
Η λήψη της οιασδήποτε απόφασης  δεν μπορεί να γίνει με την γνωστή μέθοδο του «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» .

11.     23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

Συμμετείχαμε στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο ΜΤΣ με αντικείμενο την ενημέρωση για την κατάσταση που βρίσκεται σήμερα το ΒΟΕΑ.
Τη συγκέντρωση διοργάνωσε ο συνάδελφος Ταξχος ε.α Πασχάλης Κων/νος  και δυστυχώς ο Πρόεδρος του ΜΤΣ ουδέν προσέθεσε στα όσα μας είχε πει προ τριών μηνών. Δεσμεύτηκε εκ νέου για θέματα που είχε ξαναδεσμευτεί στο παρελθόν.
Η δημοσιοποίηση , μέσω της ιστοσελίδας του ΜΤΣ,  της απόλυτης σειράς προτεραιότητας χορήγησης του ΒΟΕΑ με βάση την ημερομηνία υποβολής της αίτησης ακόμη αναμένει έγκριση από την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.


12.      23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

Δεκαεπτά (17)  φορείς , μεταξύ των οποίων και η Α.Κί.Σ,  συνυπέγραψαν και έστειλαν την αποφασισθείσα στις 15 Μαρτίου 2011 επιστολή στον κο ΥΕΘΑ,  αναμένοντας την πρόσκληση από μέρους του ώστε να διεξαχθεί η σχετική συνάντηση και συζήτηση για την φημολογούμενη μετατροπή των Μετοχικών Ταμείων σε επικουρικά.
13.     31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

Η προσωρινή ΔΕ της Α.Κί.Σ επισκέφθηκε τα γραφεία του κόμματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας , μετά από αποδοχή του αιτήματός μας για συνάντηση με τον αρμόδιο για θέματα Εθνικής Άμυνας ,με επιστολή που στάλθηκε στις 12 Μαρτίου 2011.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τους κκ Μαρκογιαννάκη, Δαμιανό και κο Συμεωνίδη.  Αφού συζητήθηκαν εκτενώς οι προβληματισμοί , οι ανησυχίες και οι θέσεις μας σε θετικό κλίμα τους δόθηκε και το σχετικό υπόμνημα προτάσεων.
Δεσμεύτηκαν δε ότι θα συμπεριλάβουν στο υπό επεξεργασία πρόγραμμά τους για την Εθνική Άμυνα και τα στελέχη της, τμήματα του υπομνήματος μας.

14.     20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011

Η Α.Κί.Σ έχοντας μελετήσει προσεκτικά το νόμο 3943/2011, και διαπιστώνοντας τα όσα δυσμενή αυτός περιελάμβανε για τα στελέχη του Στρατού Ξηράς σε σχέση με την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη στο ΝΙΜΤΣ,  αντέδρασε άμεσα στην προτεινόμενη νέα διοικητική του υπαγωγή υπό το Λαϊκό Νοσοκομείο , στα πλαίσια της πρότασης για συγχώνευση των Νοσοκομείων της Αττικής που ανακοίνωσε ο καθηγητής  κος Λυκούργος  Λιαρόπουλος .
Εξέδωσε  ανακοίνωση την οποία απέστειλε σε πάνω από 500 αποδέκτες σε όλη την Ελλάδα ,την ανάρτησε στο ιστολόγιο (blog)  και την ιστοσελίδα της (site) και ενημέρωσε το νεοεκλεγέν ΔΣ της ΕΑΑΣ συνεγείροντας το.
Επισημαίνεται ότι η Α.Κί.Σ αναμένει τον καθορισμό της συνάντησης και με τα υπόλοιπα κόμματα , Κ.Κ.Ε, ΛΑ.Ο.Σ και ΠΑ.ΣΟ.Κ στα οποία έχει αποστείλει σχετική επιστολή.
Τελειώνοντας την τριμηνιαία τακτική ενημέρωση θα ήθελα να επισημάνω για μια ακόμη φορά ότι η συμμετοχή όλων μας είναι απαραίτητη.
Γνωρίζοντας ότι όλα γίνονται στη βάση της εθελοντικής προσφοράς και συμμετοχής και όλα εδράζονται στην ανιδιοτέλεια όλων μας και του καθενός ξεχωριστά,  σας προσκαλώ να συμμετέχετε ενεργά σε όλες τις δράσεις που αναλαμβάνουμε.
Η συχνή επικοινωνία μεταξύ μας, έστω και από το τηλέφωνο ή το διαδίκτυο δημιουργεί δυναμική και μας δίνει κουράγιο για τη συνέχεια.

     ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ


                            Αθήνα 10 Μαΐου 2011

                                  Για την Α.Κί.Σ
                  Ο Πρόεδρος της Προσωρινής ΔΕ


                    Ανχης ε.α Χρήστος Γ. Χρηστίδης