Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ( Α.Κί.Σ.) ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ 11ΗΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2011 ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Μ.Τ.Σ.

              Η Α.Κί.Σ. , όπως από την αρχή  δεσμεύτηκε απέναντι στα μέλη και τους φίλους της,  δεν  μένει αδρανής μέχρι την έγκριση του καταστατικού της, αλλά  κινείται προς όλες τις κατευθύνσεις για τη μαχητική διεκδίκηση  και προστασία των δικαιωμάτων τόσο των ιδίων των Αξιωματικών και Υπαξιωματικών του Στρατού Ξηράς όσο και των οικογενειών τους, καθώς και των οικογενειών των εκλιπόντων Συναδέλφων.

Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Σχέση Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών και Τ.Ε.Ι

Σε απάντηση της ερώτησης που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Νάσος Αλευράς προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας με θέμα την ισοτιμία πτυχίου των Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ) με τα Τ.Ε.Ι. γίνονται γνωστά τα ακόλουθα στοιχεία:
 

Το Ισραήλ αναγνώρισε την ελληνική ΑΟΖ πριν καν την ανακηρύξει η Ελλάδα!

Mπορεί η Ελλάδα να μην αναγνωρίζει την ΑΟΖ της, αλλά πρόλαβε και την αναγνώρισε το Ισραήλ! Στους χάρτες που έδωσε στην δημοσιότητα το Τελ Αβίβ αναγνωρίζεται 100% η ελληνική ΑΟΖ, η οποία συνεχίζεται με την ΑΟΖ της Κύπρου! Δηλαδή, αναγνωρίζεται (το έτσι ή αλλιώς γεγονός) ότι το Καστελόριζο επεκτείνει την ελληνική ΑΟΖ μέχρι το όριο της ΑΟΖ της Κύπρου. Οι χάρτες δόθηκαν και στην ελληνική πολιτική ηγεσία, περιγράφοντας την πορεία που θα έχει ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου που θα παράγεται στο κοίτασμα Λεβιάθαν από την αμερικανική εταιρεία Νoble Εnergy Ltd στην Ευρώπη μέσω υποθαλάσσιου αγωγού που θα περνά από την Ελλάδα.

Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Το ΓΕΣ ενισχύει νησιά με ειδικές δυνάμεις και Έβρο με βαριές δυνάμεις, λόγω "καυτού" 2011

Σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας τίθεται ο Ελληνικός Στρατός με απόφαση του ΑΣΣ, αλλά και γενικότερα οι Ένοπλες Δυνάμεις, εν όψει πολιτικών εξελίξεων στην Τουρκία (εκλογές Ιουνίου και κορύφωση σύγκρουσης ισλαμιστών-κεμαλιστών).

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Mισθοδοσία Στρατιωτικών

Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών με θέμα τη μισθοδοσία των Στρατιωτικών, κατέθεσε χθες στη Βουλή,  ο Βουλευτής Επικρατείας του ΛΑ.Ο.Σ. Ιωάννης Κοραντής.
Όπως τονίζει, αναφερόμενος  στο μισθολόγιο των Στρατιωτικών ο κος Βενιζέλος δήλωσε πρόσφατα,
 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ Προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Αμύνης

4 Ιανουαρίου 2011
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Έχει γίνει πλέον ευρέως αντιληπτό ότι, υπάρχει μια συστηματική προσπάθεια υποβάθμισης και αμφισβήτησης του ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) με ταυτόχρονη απαξίωση του Σώματος των Αξιωματικών. Στο χρόνο που πέρασε η προσπάθεια αυτή έλαβε τη μορφή επίθεσης, προερχόμενης μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις, και από μέλη της Κυβέρνησης. Αποκορύφωμα υπήρξε η μεθοδευμένη επίθεση καθημερινής εφημερίδας, καθ’ όλη την τελευταία εβδομάδα του έτους που πέρασε, με επιλεκτική χρήση στατιστικών στοιχείων αποσκοπώντας στην παραπλάνηση και τη δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων σε βάρος του Σώματος των Αξιωματικών.