Σάββατο 28 Μαΐου 2011

Μ.Τ.Σ και το Πρακτικό των περικοπών

Του Αντγου(ε.α) Στέλιου Καστραντά
Γεν. Γραμματέα της  Ανεξάρτητης Κίνησης Στρατιωτικών (Α.Κί.Σ)

«Είπαμε ψέματα πολλά,
ας πούμε και μια αλήθεια:
Φορτώσαμε έναν ποντικό
εννιά κιλά ρεβίθια….»
         (Παιδικό λαϊκό τραγουδάκι)

Το παραπάνω αφελές παιδικό τραγουδάκι , έρχεται συνειρμικά στο μυαλό μου κάθε φορά που ακούω ή διαβάζω  δηλώσεις και ανακοινώσεις  αρμοδίων περί  της ειλικρινούς  των διάθεσης  να επιλύσουν το πρόβλημα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (Μ.Τ.Σ) το οποίο  εν πολλοίς οι ίδιοι δημιούργησαν. 
 

Την κλήση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην Προανακριτική για τα υποβρύχια, ζήτησε ο Άκης!!!!!

Ρελάνς στην κωμωδία της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής έκανε το κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης ο πρώην υπουργός Εθνικής άμυνας Άγκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος με επιστολή του στον πρόεδρο της προνακριτικής ζητά "Να κληθούν τα μέλη του ΚΥΣΕΑ  από το 1998 και μετά μεταξύ των οποίων ήταν ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, και ο σημερινός πρωθυπουργός  Γιώργος Παπανδρέου"!
Συνεργάτες του κ. Μπόραλη τονίζουν πάντως ότι η επιτροπή δεν έχει συσταθεί για να εξετάσει εάν οι συμβάσεις είναι νόμιμες, αλλά για το εάν υπήρξε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.
Nαι, αλλά για να υπάρξει ξέπλυμα βρώμικού χρήματος, πρέπει οι συμβάσεις  να ήταν προϊόν διαφθοράς, λέμε εμείς. Άρα πρέπει να υπάρξει διερεύνηση των συμβάσεων.

defencenet

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Γ.Παπανδρέου σε σύσκεψη πολιτικών αρχηγών: "Δεν πάω σε εκλογές"


"Δεν πάω σε εκλογές" ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην αρχή της τοποθέτησής του πριν λίγο στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών που διεξάγεται υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

 Επίσης παρουσίασαν την όλη κατάσταση από την πλευρά τους οι υπουργοί Οικονομικών και Εξωτερικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Δημήτρης Δρούτσα. Αυτό μεταδίδεται από απόλυτα έγκυρες πηγές του Μέγαρου Μαξίμου. 

Η επίλεκτη 7η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία εν δράσει με πραγματικά πυρά


Πλήρως ανεπτυγμένη, σε διασπορά και ετοιμοπόλεμη εκτελώντας ασκήσεις με πραγματικά πυρά ήταν η επίλεκτη 7ης Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία στο Τυχερό του Έβρου κατά το επεισόδιο της περασμένης Πέμπτης προς Παρασκευή στον Έβρο, όπως αναφέρουν πληροφορίες από το ΓΕΣ.

Σε εξέλιξη η σύσκεψη στο Προεδρικό - Θέλουν την 5η δόση για να εξοφλήσουν τόκους δανείων του '80!

Σε εξέλιξη βρίσκεται η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, στο Προεδρικό Μέγαρο, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, με αντικείμενο τις εξελίξεις στην οικονομία. Οι πολιτικοί αρχηγοί είχαν αρχίσει να προσέρχονται στο Προεδρικό Μέγαρο λίγο μετά τις 12:00.

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών

Της Μαρίνας Μάνη

Έκτακτη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, ορίστηκε για αύριο το μεσημέρι στις 12.30.


Οι πολιτικοί αρχηγοί ενημερώθηκαν επίσημα από την προεδρία της δημοκρατίας.


Αντιαρματική τάφρος σε όλη την ελληνοτουρκική μεθόριο!

Συγχαρητήρια αξίζει η πολιτική και η στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για την απόφαση που έλαβε και υλοποιεί ταχύτατα, η οποία ενισχύει τα μέγιστα την αμυντική θωράκιση της χώρας. Μια απόφαση που αξίζει ενδεχομένως όσο η προμήθεια άλλων 100 αρμάτων (το νούμερο είναι ασφαλώς σχηματικό) για την υπεράσπιση των εδαφών στον Έβρο.

Η εκδίωξη του ΜΤΣ από την τράπεζά του...

Η Τράπεζα του Μετοχικού Ταμείου Στρατού ή κατά μερικούς «Η Τράπεζα των Στρατηγών», που ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1937 με ίδια κεφάλαια δυστυχώς χάθηκε εξ’ ολοκλήρου για τα στελέχη του Στρατού Ξηράς και της ΕΛΑΣ. Το ποσοστό που ανήκει πλέον στο ΜΤΣ ανέρχεται, σύμφωνα με τη Φ.900/8/17-02-2011/ΜΤΣ, μόλις στο 0,4223% των μετοχών της τράπεζας και το μόνο που του έμεινε είναι η παρουσία 3 μελών του στο ΔΣ αυτής (γιατί άραγε;).

Στα χνάρια των Ισπανών αγανακτισμένων

Πολυπληθείς αυθόρμητες συγκεντρώσεις πολιτών πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας. 

Δεκάδες χιλιάδες έλληνες πολίτες κατέβηκαν στους δρόμους ειρηνικά μετά από διαδικτυακό κάλεσμα, στα πρότυπα των ισπανών Idnignados που εδώ και μέρες έχουν κατακλύσει την κεντρική πλατεία της Μαδρίτης, Puerta del sol.

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό: Η διέξοδος

Κύριε Πρωθυπουργέ,
 
Η κρισιμότητα της κατάστασης της χώρας απαιτεί λύσεις διαφορετικές από αυτές που επιβάλλουν οι ευρωπαίοι εταίροι κατόπιν απαίτησης του παγκόσμιου τραπεζικού κατεστημένου, που καταπίνει ολόκληρες χώρες.

Ξεκινώ με την παραδοχή ότι το χρέος ΔΕΝ είναι βιώσιμο. Το δίλημμα μεταξύ της συνεχιζόμενης προσπάθειας εξυπηρέτησης του και του κινδύνου μη πληρωμής συντάξεων και μισθών, αν διακοπούν οι δόσεις του μνημονίου, είναι ψευδές και κατασκευασμένο.

"Κελεπούρια" για τους Τούρκους τα λιμάνια μας-θέλουν να αγοράσουν Πειραιά και θεσσαλονίκη

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
 
Η έγκυρη τουρκική εφημερίδα Radikal στο πρωτοσέλιδο της έχει ως βασικό θέμα την απόφαση του ξεπουλήματος τις κρατικής περιουσίας που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση για τη μειωση του δημόσιου χρέους.
 
" Κελεπούρι απο τη γεΙτονική χώρα " είναι ο βασικός τίτλος της εφημερίδας που γράφει "η Ελλάδα που παλεύει με την οικονομική κρίση αποφάσισε να πουλήσει τα πάντα. Εχει μπει πωλητήριο απο λιμάνια μέχρι και στους αυτοκινητοδρόμους".
 

Μνημόνιο και Εθνική Κυριαρχία:Διαβάστε μόνοι σας πως μας έχουν "δέσει"!

Συζήτηση στην Βουλή του ν/σ για τις αμυντικές προμήθειες

Με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Βενιζέλο, να τονίζει ότι η αλλαγή στο καθεστώς των συμβάσεων και των προμηθειών στους τομείς της Άμυνας και της Ασφάλειας επαναφέρει τη διαφάνεια και την αξιοπιστία και όλα τα κόμματα της Αντιπολίτευσης να μην πείθονται για αυτό και να το καταψηφίζουν, ξεκίνησε η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του σχετικού νομοσχεδίου, το οποίο ενσωματώνει την Οδηγία 2009/81/ΕΚ στοχεύοντας στην ενίσχυση όλων των εγγυήσεων διαφάνειας που θα τις διέπουν.

Η “αιμοδοσία” μισθωτών συνταξιούχων – Οι μειώσεις από τα νέα μέτρα

- Πάνω από 200 ευρώ η εισφορά αλληλεγγύης στο Δημόσιο
- Χάνονται 4.500 από το εφάπαξ, περικοπές σε συντάξεις πάνω από 1.700 ευρώ                                                                
- Αυξάνονται οι κρατήσεις και για τους ιδιωτικούς υπάλληλους.

Ματαιώθηκαν τουρκικές ασκήσεις λόγω φόβου προβοκάτσιας στην κυβέρνηση Ερντογάν

Ματαιώθηκαν οι τουρκικές στρατιωτικές ασκήσεις «Θαλασσόλυκος 2011» και «Έφες 2011» που κάθε χρόνο διεξάγονται στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου ενόπλων δυνάμεων.

Η ΕΛΒΟ στο πόδι,οι εργαζόμενοι στους δρόμους.

Προειδοποιητικές στάσεις εργασίας πραγματοποιούν σήμερα και την Πέμπτη, οι περίπου 500 εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) σε μια προσπάθεια να ασκήσουν πιέσεις προς την κυβέρνηση, ώστε ν’ ανάψει το πράσινο φως στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, εν όψει της γενικής συνέλευσης των μετόχων, στις 26 Μαΐου.Μπεγλίτης:"Αφελής όποιος πίστεψε ότι είχαμε τελειώσει με τα περσινά μέτρα".

Αφελείς χαρακτήρισε όσους είχαν πιστέψει ότι με τα πρώτα μέτρα που είχε πάρει η κυβέρνηση πέρυσι θα έλυνε το πρόβλημα!

Όποιος πίστευε ότι μέσα σε ένα χρόνο, με τα μέτρα που λάβαμε το Μάιο του 2010, μπορούσε η χώρα να βγει από την κρίση, πιστεύω ότι ήταν αφελής. Ίσως έπρεπε να είμαστε πολύ πιο σκληροί στην απεικόνιση της πραγματικότητας”,δήλωσε ο ΑΝΥΕΘΑ Πάνος Μπεγλίτης σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ.

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Παπακωνσταντίνου: "Στάση πληρωμών αν δεν λάβουμε τη δόση του Ιουνίου"

Η χώρα θα προχωρήσει σε στάση πληρωμών αν δεν λάβουμε τη δόση του Ιουνίου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι σε περίπτωση που δεν εγκριθεί η δόση του Ιουνίου, τα ταμειακά αποθέματα της χώρας επαρκούν για μικρό χρονικό διάστημα. Εξέφρασε ωστόσο την εκτίμηση ότι θα υπάρξει έγκριση.

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Την Τουρκική σημαία θα επιχειρήσουν να αναρτήσουν σε Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι στις 25 Μαΐου

Ετοιμάζουν σενάριο Ιμίων

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας το ΕΘΝΟΣ, το σενάριο των Ιμίων ανασύρουν από το συρτάρι ακραίοι εθνικιστικοί κύκλοι στην Τουρκία, καθώς ο «πολύς» Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ, πρόεδρος του μικρού Δημοκρατικού Κόμματος, προανήγγειλε μετάβασή του σε Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι για να υψώσει την... τουρκική σημαία.

Κτυπούν Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας και Εκκλησία...Tους τρεις πυλώνες που κράτησαν όρθιο τον νεότερο Ελληνισμό και αποτελούν το τελευταίο ανάχωμα πριν από την άλωση της χώρας, κτυπά η κυβέρνηση με μέτρα τα οποία συνιστούν προσπάθεια εξουδετέρωσης τους εξυπηρετώντας σχέδια από άγνωστα κέντρα: Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας και Εκκλησία πλήττονται βαριά από τη νέα ομοβροντία μέτρων εθνικής αυτοκτονίας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Και άλλη εισβολή σε σπίτι από συμμορία αλλοδαπών

Συνεχίζεται το πλιάτσικο σε όλη την περιφέρεια από αδίστακτους αλλοδαπούς ληστές οι οποίοι περιφέρονται πρακτικά ανενόχλητοι πραγματοποιώντας εισβολές σε σπίτια την ώρα που οι ένοικοι είναι μέσα. Αυτή τη φορά σειρά είχε μια οικογένεια στην περιοχή Νέα Άμπλιανη στο νομό Φθιώτιδος.

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Λεφτά υπάρχουν αλλά ...μέχρι τις 18 Ιουλίου! - Σκληρά μέτρα και αγώνας δρόμου για την 5η δόση

- Ανεξάρτητη υπηρεσία αποκρατικοποιήσεων ζητεί ο Γιούνκερ
- Θα αδειάσουν τα δημόσια ταμεία αν δεν εκταμιευθεί η 5η δόση
- Πάνω από 100.000 ιδιοκτήτες θα πληρώσουν έκτακτη εισφορά
- 'Ολο και πιο κοντά στην μετάταξη προϊόντων από το 13% στο 23%

CIA: "Έρχονται ταραχές και γενικευμένη βία στην Ελλάδα"!


"Ταραχές και γενικευμένη βία" βλέπει η CIΑ στην ετήσια έκθεσή της (την τακτική έκδοσh World Factbook), για την Ελλάδα λόγω των επώδυνων οικονομικών μέτρων και μάλιστα εκφράζεται η απορία "πώς μέχρι στιγμής δεν έχουν ξεσπάσει γενικευμένες ταραχές"! Η CIA εκτιμά ακριβώς αυτό που αποκάλυψε το defencenet.gr την περασμένη εβδομάδα, ότι οι ξένοι φοβούνται: Ταραχές και αποσταθεροποίηση που θα έχουν άκρως αρνητικά αποτελέσματα όχι μόνο σε οικονομικό, αλλά και γεωπολιτικό επίπεδο.

Wikileaks: "Η Ελλάδα απείλησε να βυθίσει ερευνητικό σκάφος"!

Νέες αποκαλύψεις για τις τουρκικές προκλήσεις από το Wikileaks. Οι Τούρκοι είχαν καταγγείλλει στις ΗΠΑ ότι ελληνικό σκάφος “απείλησε να βυθίσει” νορβηγικό ερευνητικό σκάφος ανοιχτά του Καστελόριζου. Ήταν εποχή που Α/ΓΕΕΘΑ ήταν ο Δημήτρης Γράψας, η αποστρατεία του οποίου είχε αποδοθεί στη σκληρή στάση που κρατούσε έναντι των τουρκικών προκλήσεων. Ωστόσο τα όσα υποστηρίζουν οι Τούρκοι και αποκαλύπτουν τα Wikileaks είναι απλά "κουτοπονηριές" διπλωματών της Άγκυρας.