Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Γ.Παπανδρέου σε σύσκεψη πολιτικών αρχηγών: "Δεν πάω σε εκλογές"


"Δεν πάω σε εκλογές" ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην αρχή της τοποθέτησής του πριν λίγο στο συμβούλιο πολιτικών αρχηγών που διεξάγεται υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια.

 Επίσης παρουσίασαν την όλη κατάσταση από την πλευρά τους οι υπουργοί Οικονομικών και Εξωτερικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου και Δημήτρης Δρούτσα. Αυτό μεταδίδεται από απόλυτα έγκυρες πηγές του Μέγαρου Μαξίμου. 

Οι δύο υπουργοί αποχώρησαν στις 14:00, μισή ώρα μετά την έναρξη του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών προκειμένου να εξελιχθεί η συνάντηση.

Οπωσδήποτε εντυπωσιάζει η συμμετοχή του ΥΠΕ Δ.Δρούτσα. Φαίνεται ότι ο πρωθυπουργός θέλησε να δώσει όσο το δυνατόν πιο δραματικό τόνο στην συνεδρίαση μπλέκοντας και τα εθνικά θέματα.
Το λόγο τώρα έχουν λάβει οι πολιτικοί αρχηγοί. Δεν πρέπει να αποκλείονται σημαντικές διαφοροποιήσεις στην μέχρι σήμερα οικονομική πολιτική προς την κατεύθυνση της επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου, υπό την πίεση που ασκεί κυρίως ο Αντώνης Σαμαράς. Οι εξελίξεις αυτές πυροδότησαν φήμες και σενάρια ότι ο πρωθυπουργός μπορεί να προχωρήσει ακόμη και σε προτάσεις για την τοποθέτηση προσώπων, δηλαδή υπουργών κοινής αποδοχής σε καίρια πόστα άσκησης οικονομικής πολιτικής.

Οι ίδιες φήμες ήθελαν να γίνονται αλλαγές στο χαρτοφυλάκιο και τις αρμοδιότητες των υπουργείων δεδομένου ότι η τρόικα έχει προτείνει το διαχωρισμό του υπουργείου Οικονομικών σε υπουργείο Οικονομίας και υπουργείο Εσόδων.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

1 σχόλιο:

  1. Τότε γιατί η Παπαρήγα δήλωσε στο MEGA ότι Παπανδρέου και Σαμαράς θα συμφωνήσουν μετά τις εκλογές;Μήπως η Παπαρήγα δεν ήταν παρούσα στη συνάντηση;Το είπε από αφέλεια;Εγώ πάντως κατάλαβα ότι πάμε για εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή